اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اسامی برخی اعضای تیم نظارت بر مذاکرات


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه سران قوا و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ازجمله اعضای این تیم هستند، گفت: البته یکی دو نفر دیگر به این تیم اضافه شدند.

خبرگزاری فارس: محمداسماعیل کوثری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خانه ملت در بیان جزئیاتی از تیم سیاست‌گذار و ناظر بر مذاکره‌کنندگان هسته‌ای، گفت: زمانی که توافقنامه ژنو منتشر شد و نسخه‌ای از آن هم به دست مسئولان رسید، متن انگلیسی و فارسی این توافقنامه بررسی شد.

وی با بیان اینکه موافقتنامه ژنو به نفع جمهوری اسلامی ایران نبود، تصریح کرد: ما چند مورد توافقنامه را قبول نداریم؛ به طور مثال در بحث غنی‌سازی ما عضو آژانس هستیم و چون عضو آژانسیم در چارچوب ان‌پی‌تی مباحث هسته‌ای صلح‌آمیزمان را به پیش می‌بریم لذا صلح‌آمیز بودن غنی‌سازی منعی ندارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: غنی‌سازی طبق ان‌پی‌تی حق ماست و به همین دلیل ما غنی‌سازی 5/3 تا 5 درصد را دنبال می‌کنیم که البته این موضوع در متن توافقنامه نیامده است؛ بحث تعلیق غنی‌سازی 20 درصد هم داوطلبانه است یعنی هر زمان که بخواهیم می‌توانیم مجددا آن را از سر بگیریم.

کوثری با اشاره به تعداد سانتریفیوژها هم گفت: مجلس هفتم به دولت ابلاغ کرده است که 20 هزار مگاوات برق باید از این طریق تولید شود، این 20 هزار مگاوات در قبل از انقلاب نیز دنبال می‌شد که هم آمریکا و هم اروپا از این راه وارد شده و قرارداد بستند که پس از انقلاب مباحث نیمه‌کاره رها شد.

وی ادامه داد: ما اعتقاد داریم حق غنی‌سازی یک حق قانونی است که خود غربی‌ها آن را نوشته‌اند.

کوثری با بیان اینکه در بررسی‌های توافقنامه به این نتیجه رسیدیم که موضوعات ذکر شده باید بیشتر مورد توجه قرار می‌گرفت، اظهار داشت: به همین دلیل افرادی که مبحث هسته‌ای را دنبال می‌کردند با اضافه شدن یکی، دو نفر به عنوان سیاست‌گذار و تصمیم‌گیرنده در این راستا حرکت می‌کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای همان تیم فعلی است و تغییری نخواهد کرد، گفت: این تیم جدید سیاست‌ها را مشخص می‌کند و تیم مذاکره‌کننده در چارچوب‌های تعیین شده مذاکرات را ادامه می‌دهد.

وی اضافه کرد: اکنون تیم مذاکره‌کننده دقیقا در چارچوب مصوبات این تیم تصمیم‌گیرنده و سیاست‌گذار مذاکرات را دنبال می‌کند.

کوثری در پاسخ به این سوال که اگر در مذاکرات طرف غربی مسئله جدیدی را مطرح کرد تیم مذاکره‌کننده با تشکیل این تیم تصمیم‌گیرنده و سیاستگذار باید چگونه مذاکرات را دنبال کند، گفت: تیم مذاکره‌کننده در چنین شرایطی طی مکاتبه‌ای با تهران موارد را چک خواهد کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه سران قوا و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ازجمله اعضای این تیم هستند، گفت: البته یکی دو نفر دیگر به این تیم اضافه شدند.

 پیش‌تر ابراهیم آقامحمدی دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با فارس،‌ درباره علل تشکیل تیم ناظر بر مذاکره‌کنندگان هسته‌ای با حضور مسئولان ارشد کشور گفته بود «این تیم بعد از توافقات ژنو برای بررسی عملکرد و نظارت بر تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای شکل گرفت.»

وی با اشاره به اینکه این تیم ناظر به خواسته مسئولان ارشد نظام تشکیل شده ‌است، اظهار داشت «تیم یاد شده ارتباطی با مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی خانه ملت ندارد.»


ویدیو مرتبط :
اعلام اعضای شورای نظارت بر فعالیت بازاریابی شبکه ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اسامی اعضای تیم مذاکره کننده ایران با 1+5 به ریاست ظریف



اسامی اعضای تیم مذاکره کننده ایران با 1+5

اسامی اعضای تیم مذاکره کننده ایران با 1+5 به ریاست ظریف

قرار است مجید روانچی، معاون اروپا و آمریکا وزیر خارجه، امیری نماینده سازمان انرژی اتمی، بعیدی‌نژاد و احتمالا مرتضی کمال‌وندی در این مذاکرات اعضای هیات ایرانی را تشکیل دهند.

یک منبع نزدیک به هیات مذاکره‌کننده ایران در نشست با 1+5 گفت: در مذاکرات ژنو قرار است پس از مذاکرات ابتدایی با حضور وزیر خارجه کشورمان، ریاست هیات ایرانی بر عهده معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه باشد.

این منبع نزدیک به هیات مذاکره‌کننده ایرانی در گفت‌وگو با ایسنا، خاطرنشان کرد: در ابتدای مذاکرات محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا ریاست دو طرف را برعهده دارند و پس از انجام گفت‌وگوهای آغازین، قرار است نشست در سطح معاونان ادامه یابد.

ریاست هیات ایرانی در این بخش از مذاکرات برعهده سیدعباس عراقچی، معاون حقوقی وبین‌الملل وزارت خارجه است.

قرار است مجید روانچی، معاون اروپا و آمریکا وزیر خارجه، امیری نماینده سازمان انرژی اتمی، بعیدی‌نژاد و احتمالا مرتضی کمال‌وندی در این مذاکرات اعضای هیات ایرانی را تشکیل دهند.

هم‌چنین هیات مذاکراتی 1+5 را کاترین اشتون، رییس‌ سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هلگا اشمید، معاون اشتون، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه، وندی شرمن نماینده آمریکا، هانس دیتر لوکاس معاون وزیر خارجه آلمان، سایمون گس، معاون وزیر خارجه انگلیس، ژاک اودیبر، معاون وزیر خارجه فرانسه و نماینده چین تشکیل می‌دهند.

مذاکرات ایران و 1+5 قرار است 23 و 24 مهرماه (15 و 16 اکتبر) در ژنو برگزار شود. /ایسنا