اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

از کجا موبایل بخریم؟



 اخباراقتصادی ,خبرهای  اقتصادی,خرید گوشی تلفن همراه

غلامحسین کریمی در عین حال عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین نکاتی که در هنگام خرید گوشی تلفن همراه باید مورد توجه قرار گیرد آن است که واحدی که از آن خرید می‌شود حتما جواز صنفی داشته باشد.

 رییس اتحادیه تجهیزات مخابراتی تاکید دارد مردم نباید از هر جایی گوشی موبایل بخرند.

به گزارش ایسنا، خرید تلفن همراه در آشفته‌بازاری که گفته می‌شود بالای 90 درصد محصولاتش به شکل قاچاق وارد کشور شده قطعا با دشواری‌های خاص خود همراه است به خصوص آنکه طی سال‌های گذشته بارها مشترکان با خرید محصولات فاقد کیفیت و یا با قیمت بالا احساس کرده‌اند که کلاه گشادی بر سر آنها رفته است.

از سوی دیگر رسانه‌های مختلف اخبار مختلفی در این زمینه منتشر کرده و از فروخته شدن یک گوشی معمولی به چند برابر قیمت و یا حتی فروش یک برچسب با قیمت‌های گزاف خبر داده‌اند.

در چنین اوضاعی در اکثر موارد خریداران بازار گوشی تلفن همراه پیش از خرید با اما و اگر‌ و استرس‌های متعددی مواجه شده و برای خرید ایمن و مناسب سوالات متعددی در ذهن دارند.

رییس اتحادیه تجهیزات مخابراتی تاکید کرد: باید مردم توجه داشته باشند که از هر جایی نسبت به خرید گوشی تلفن همراه اقدام نکنند.

غلامحسین کریمی در عین حال عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین نکاتی که در هنگام خرید گوشی تلفن همراه باید مورد توجه قرار گیرد آن است که واحدی که از آن خرید می‌شود حتما جواز صنفی داشته باشد.

وی ادامه داد: نکته‌ی دیگر آنکه برای خرید هر محصول فروشنده موظف است فاکتور رسمی ارائه کند که البته باید توجه داشت این فاکتور حتما مهمور باشد، چرا که در غیر این صورت فاقد اعتبار محسوب می‌شود.

رییس اتحادیه تجهیزات مخابراتی همچنین متذکر شد: بحث دیگر بحث گارانتی است که حتما باید مورد توجه قرار گیرد.

کریمی ادامه داد: از طریق کد 15 رقمی IMEI امکان پیگیری وضعیت قاچاق بودن یک گوشی قابل پیگیری است، برهمین اساس لازم است مردم هنگام خرید به این کد هم دقت کرده و از خرید گوشی همراه از مراکزی که گارانتی آنها اعتبار نداشته و یا خدمات پس از فروش آنها اعتبار ندارد پرهیز کنند.

وی همچنین تاکید کرد: در هر صورت خرید یک محصول شناسنامه‌دار برای خریدار حقوق مختلفی را به همراه می‌آورد و در صورتی که فرد با مشکلی مواجه شود بعدها می‌تواند موضوع را پیگیری کند، اما رسیدگی به اعتراضاتی که به هنگام خرید به این موارد توجه نشده در دستور کار قرار نخواهد گرفت. برهمین اساس لازم است مردم پیش از خرید حتما به این موضوعات توجه داشته و با آگاهی اقدام کنند.

رییس اتحادیه تجهیزات مخابراتی در پایان یادآور شد: اطلاعات مربوط به دستگاه‌های تلفن همراهی که از طریق مجاری قانونی وارد کشور شده است، در سامانه‌های گمرک و سازمان صنعت، معدن و تجارت به ثبت می‌رسد.

 


ویدیو مرتبط :
چرا برای کودکان خود موبایل بخریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

از چه زمانی برای بچه موبایل بخریم؟



سن خرید موبایل برای کودک

کودکان در جامعه امروز از سنین پایین با وسایل تکنولوژی سروکار پیدا می‌کنند

 

 اطراف ما را در دنیای امروز انواع و اقسام وسایل جدید و تکنولوژی‌های مختلف گرفته است. تکنولوژی‌هایی که به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند و دیگر بدون وجود آنها زندگی به نظرمان غیرممکن می‌رسد! یکی از المان‌های تکنولوژی امروز که همه ما به صورت شخصی از آن استفاده می‌کنیم گوشی‌های تلفن همراه است که دیگر تنها یک گوشی تلفن نیست! بلکه وسیله‌ای است که در طول روز بارها و بارها از آن استفاده می‌کنیم و بدون آن حتی از منزل خارج نمی‌شویم.

کودکان نیز در جامعه امروز از سنین پایین با این وسایل سروکار پیدا می‌کنند و حتی شاهد این هستیم که بچه‌های کم سن و سال، صاحب گوشی تلفن شخصی خودشان می‌شوند. اما استفاده از این وسیله بدون آسیب‌نیست و باید در سن مناسبی اقدام به تهیه این وسیله برای کودک کرد.

درباره این موضوع با محمد رضابیگی، روانشناس بالینی صحبت می‌کنیم و از او درباره استفاده کودکان از این وسیله می‌پرسیم. ایشان این گونه توضیح می‌دهد: «در ابتدا و به طور کلی باید در نظر داشته باشیم که شروع استفاده از هر تکنولوژی جدیدی باید همراه با آشنایی با فرهنگ استفاده از آن باشد. این موضوع البته در جامعه ما خیلی مورد بحث قرار می‌گیرد، اینکه آیا فرهنگ‌سازی درستی در مورد استفاده از این وسایل در جامعه ما انجام شده است یا خیر؟ باید گفت که مسلما اختراع و تولید هر وسیله جدیدی به دنبال یک احساس نیاز بوده است و جامعه‌ای که در ابتدا نیاز را حس کرده به بهترین شکل، فرهنگ استفاده از آن وسیله را می داند. اما گاهی وقتی تکنولوژی به جای دیگر انتقال پیدا می کند فرهنگ استفاده از آن به همراه آن منتقل نمی شود و این معضل در کشور ما بسیار مشاهده می شود.»

این روانشناس درباره قرار دادن این وسایل در دسترس کودکان می‌گوید: «به هر حال تکنولوژی‌های جدید با زندگی ما عجین شده‌اند و استفاده از آنها اجتناب‌ناپذیر است. که البته تلفن همراه یکی از همه‌گیرترین آنهاست. شما نمی‌توانید گوشی خود را از چشم کودک‌تان پنهان کنید و خواهی نخواهی آنها به سرعت با این وسیله آشنا می‌شوند و نسبت به استفاده از آن علاقه نشان می‌دهند. پس بهتر است به جای جلوگیری و منع کودکان و نوجوانان، فرهنگ استفاده صحیح از آن را به آنها آموزش داد.»

سن خرید موبایل برای کودک

 آشنایی کودک با ابزارهای دیجیتال زمانی است که نیاز واقعی استفاده از آن ایجاد شده باشد

 
ایشان تاکید می‌کند که با این وجود نباید برای دسترسی کودکان به این وسیله محدودیت سنی قائل نشد. او درباره سن مناسب برای شروع آشنایی کودکان با دنیای مجازی توضیح می‌دهد: «شروع آشنایی کودک با ابزارهای دیجیتال و دنیای مجازی زمانی است که نیاز واقعی استفاده از آن ایجاد شده باشد. مسلما در سال‌های ابتدایی زندگی کودک که زمان اولین تجربه‌ها در دنیای واقعی و آموختن مهارت‌های مختلف ذهنی و جسمی است، تجربه دنیای مجازی شامل بازی‌های کامپیوتری و رسانه‌های موجود در تلفن همراه نه تنها نمی‌تواند مفید باشد بلکه آسیب‌زننده است. علاوه بر آن مطالب زیادی نیز در خصوص خطر امواج تلفن‌های همراه برای مغز نوزادان و کودکان وجود دارد. پس تا جایی که امکان دارد و نیازی احساس نمی شود بهتر است این وسیله در دسترس کودکان نباشد.»

بیگی درباره اینکه چه سنی برای داشتن تلفن همراه شخصی برای کودکان مناسب است، عقیده دارد: «وقتی سال‌های اولیه زندگی کودک سپری شد، در سنین بالاتر می‌توان بسته به میزان درک کودک کم کم او را با این وسیله آشنا کرد، البته با دسترسی محدود. در این زمان که کودک قدرت تقلید بالایی دارد بهترین زمان برای نمایش فرهنگ صحیح استفاده از این وسیله به اوست. و لازمه آن این است که پدر و مادر، خودشان فرهنگ صحیح استفاده از آن را داشته باشند. این ، کودک را آماده می کند که در زمانی که قرار شد تلفن همراه شخصی داشته باشد، بدون نیاز به کنترل و فشار والدین ، به طور صحیح از آن بهره‌برداری کند. اما اینکه بخواهیم دوره سنی خاصی را نام ببریم و مثلا بگوییم در دوران پیش دبستانی یا دبستان و... قابل قبول نیست. چراکه میزان رشد درک و توانایی‌های کودکان در سنین مختلف با هم متفاوت است و تشخیص آن به عهده پدر و مادر و در صورت نیاز مشاور است.»

 

منبع:ninisite.com