اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

از هر 4 زن ایرانی یک نفر به سرطان سینه مبتلا می شود!



اخبار,اخبار اجتماعی,سرطان سینه


اخباراجتماعی -  از هر 4 زن ایرانی یک نفر به سرطان سینه مبتلا می شود!

آمار فعلی ابتلا به سرطان سینه در کشور حدود 25 درصد است به این معنی که اگر همه زنان 80 سال عمر کنند یک نفر از هر چهار نفر به سرطان سینه مبتلا می شود درحالیکه این آمار قبلا بسیار کمتر بوده است.

رییس هیات مدیره انجمن جراحان عمومی ایران با بیان اینکه از هر چهار زن ایرانی یک نفر به سرطان سینه مبتلا می شود، گفت: طی سال های اخیر شاهد افزایش آمار مبتلایان به سرطان سینه در کشور بوده ایم.

دکتر بهزاد رحمانی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا به کاهش سن ابتلا به سرطان سینه در جامعه زنان ایرانی اشاره کرد و گفت: قبلا به طور متعارف، برای سن زیر 30 سال احتمال کمی برای سرطان سینه متصور می شدیم و به خانم ها توصیه می کردیم از 30 سالگی، اولین ماموگرافی و سونو گرافی را انجام دهند و بعد از آن، ماموگرافی ها و سونوگرافی های سالانه براساس آن سنجیده می شد.

وی افزود: اما الان حاشیه امنیتی که با سن 30 سال برای ما ایجاد شده بود دیگر برای سرطان سینه وجود ندارد و حتی مواردی از این نوع سرطان در خانم هایی با 22 یا 23 سال سن هم مشاهده می کنیم.

رحمانی ادامه داد: آمار فعلی ابتلا به سرطان سینه در کشور حدود 25 درصد است به این معنی که اگر همه زنان 80 سال عمر کنند یک نفر از هر چهار نفر به سرطان سینه مبتلا می شود درحالیکه این آمار قبلا بسیار کمتر بوده است.

وی توضیح داد: براساس یافته های پزشکی، یک انسان در طول زندگی خود هزار بار سرطان می گیرد اما این سیستم ایمنی فرد است که این هزار بار سرطان را کنترل می کند

رییس هیات مدیره انجمن جراحان عمومی ایران یادآور شد: به زبان ساده تر، آزمایشات پزشکی انجام گرفته نشان می دهد که اگر یک فرد معمولی، سیستم ایمنی نداشته باشد در طول هشتاد سال عمر، هزار بار سرطان می گیرد که سیستم ایمنی بدن، این سرطان ها را کنترل می کند و می توان گفت یکی از دلایل مهم ابتلا به سرطان، ضعف سیستم ایمنی است

وی درباره عوامل تاثیرگذار بر ابتلای افراد به سرطان گفت: متاسفانه به دلیل ضعف بار تحقیقاتی نمی توان به طور مشخص گفت که چه عواملی دقیقا در ابتلا به سرطان سینه تاثیر دارند ولی می توان بررسی کرد که چه عواملی موجب ضعف سیستم ایمنی می شود.

این جراح متخصص از استرس به عنوان یکی از عوامل بسیار موثر در تضعیف سیستم ایمنی بدن یاد کرد و گفت: به عنوان یک جراح ریه می گویم زمانی که تهران در جنگ تحمیلی بمباران می شد، صبح روز بعد تعداد زیادی از مریض های آسمی من مراجعه می کردند و استرس ناشی از بمباران هوایی، تاثیر منفی زیادی بر سیستم ایمنی بیماران داشت.

وی همچنین به نوع تغذیه و استفاده از مواد نگهدارنده در غذاها، ترکیبات بنزن در هوا و مصرف سیگار به عنوان دیگر عوامل تاثیرگذار در ضعف سیستم ایمنی و ابتلای افراد به سرطان نام برد.

رحمانی افزایش مصرف سیگار در میان زنان ایرانی را با افزایش آمار سرطان سینه در کشور مرتبط دانست.

وی درباره تاثیر قلیان در ابتلای زنان به سرطان سینه، اظهار نظر مستقیم نکرد و گفت: در این زمینه اطلاعات کافی ندارم چون نوع دودی که در قلیان تولید می شود با سیگار فرق دارد و کاغذ سیگار به خودی خود تولید دود و آرسنیک می کند بنابراین نمی دانم قلیان به تنهایی چقدر می تواند موثر باشد.

رییس هیات مدیره انجمن جراحان عمومی ایران درباره تاثیر آلودگی هوا در افزایش سرطان نیز بیان داشت: تا الان بررسی دقیقی در رابطه با تاثیر دقیق آلودگی های محیطی بر افزایش سرطان صورت نگرفته است اما می دانیم ترکیباتی که در بنزین های ماحصل پتروشیمی وجود دارد مانند ترکیبات بنزن و سه حلقه ای ها، برخی سرطان ها از جمله سرطان ریه و پوست را افزایش می دهند.

رحمانی درخصوص رابطه احتمالی پارازیت و ابتلا به سرطان نیز ابراز بی اطلاعی کرد و گفت که این موضوع در حوزه کاری وی نیست.

این پزشک جراح به زنان توصیه کرد علاوه بر افزایش سطح اطلاعات خود درباره سرطان سینه نسبت به معاینه خود به طور مرتب اقدام کنند.

وی تاکید کرد: سریع ترین و دقیق ترین روش کشف سرطان سینه، معاینه ای است که خود زنان انجام می دهند و اگر در این زمینه خوب آموزش ببینند زودتر از هر دستگاهی قادر به تشخیص سرطان سینه خواهند بود.

 

 اخباراجتماعی  - ایرنا


ویدیو مرتبط :
دیدار با پزشک ایرانی که چهره برتر جراحی سرطان سینه شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

7 راه حمایت از افراد مبتلا به سرطان سینه



 

7 راه حمایت از افراد مبتلا به سرطان سینه

 

شاید خیلی ناگهانی اتفاق بیفتد. کترتان می گوید که همسر مادر یا خواهر شما سرطان دارد .تا به حال فکر کرده اید چگونه باید از زنی که متوجه شده سرطان پستان دارد حمایت کرد ؟


بهترین کسی که می تواند به یک زن کمک کند شوهر ، سایر اعضای خانواده و دوستان وی است . در این مقاله به 7 موردی که زنان با سرطان پستان با آن درگیرند اشاره می کنیم :

 

1- از تصمیمات او پشتیبانی کنید :
افرادی که دچار این بیماری می شوند باید تصمیم بگیرند : لامپکتومی ، اشعه یا ماسکتومی ؟
این تصمیم گیری برای یک زن واقعا˝ وحشتناک است . او به یک مشاور و گوش شنوا احتیاج دارد . هیچ کس از شما انتظار ندارد مانند یک پزشک متخصص رفتار کنید یا نقش هیئت مدیره را ایفا کنید . همین که به افکار او گوش دهید و اجازه دهید در مورد احساسش با شما صحبت کند کافیست . اما اجازه دهید تصمیم نهایی را خودش بگیرد .
اغلب زنان در مقابل پزشک که به آنها ماستکتومی را توصیه می کند مقاومت می کنند چرا که فکر می کنند جذابیت خود را برای شریک زندگیشان از دست می دهند . در اینجا شما باید به او این اطمینان را بدهید که ترس او بی مورد است و سلامتی او برای شما در درجه اول اهمیت قرار دارد . شما باید این احساس را در او تقویت کنید که نگران زندگی آیندتان نباشد.

 

2- اجازه ندهید به تنهایی نزد پزشک برود :
مهم نیست او چقدر شجاع و متکی به خود است . مهم نیست او سعی می کند اعتماد به نفسش را از دست ندهد و چند بار به شما گفته نیاز نیست به زحمت بیفتید باید همراه او بروید . بدانید که هرگز سرطان در تنهایی سرگرم کننده نیست . در کنار هم بودن چیزی ست که واقعا˝ روی هردویتان تاثیر می گذارد.

 

3- درباره عضو بیمار او صحبت کنید :
بیایید صادقانه صحبت کنیم : پستان نقش بسیار مهمی در زندگی جنسی و زناشویی ایفا می کند و از دست دادن یک یا هر دوی آن می تواند تمایلات جنسی زن را تهدید کرده و تاثیر عمیقی بر احساس یک زن بگذارد . اگر ماستکتومی تصمیم نهایی اوست واکنش شما به این مسئله برای او بسیار مهم است . شما باید به او قوت قلب بدهید که با از دست دادن این عضو باز هم می تواند برایتان جذاب باشد . پس از ماستکتومی زمانیکه باید بانداژ برداشته شود برای اولین بار شاید او شوکه شود شاید عصبانی باشد و ... به هر حال او را در آغوش بگیرید و به حرفهایش گوش دهید .
کار شما این است که به او احساس دوست داشته شدن و جذاب بودن بدهید و او را در التیام این زخم یاری کنید .

 

4- تغییرات منزل پس از جراحی :
یک دوست که به سرطان پستان مبتلا بود میگفت پس از جراحی نمی توانستم برای مدت طولانی دستهای خود را بالا نگه دارم . همسرم به من کمک کرد و تمامی لوازم مورد نیاز و علاقه ام را در طبقات پایین قفسه ها قرار داد .

 

5- تماستان را با او قطع نکنید :
زنان در حالت طبیعی به ارتباط با خانواده و دوستان از طریق تلفن ، ایمیل و ...بسیار تمایل دارند و این نیاز هنگام تشخیص سرطان بیشتر می شود . در اینجا یک دوست می تواند بسیار موثر باشد . با او در تماس باشید از او بخواهید با شما درباره احساساتش صحبت کند .

 

6- اثرات جانبی درمان سرطان پستان :
درمان سرطان پستان می تواند با اثرات جانبی ناخوشایندی همراه شود اثراتی نظیر تهوع ، درد ، خستگی ...
ممکن است او بیش از حد خسته باشد طوریکه نتواند از رختخواب خارج شود ،اشتهایی به خوردن غذا نداشته باشد و به علت درد عصبی شده باشد . به او کمک کنید و او را روی مسائل مهمتر نظیر زنده ماندنش متمرکز کنید .

 

7- مشکلات روانی پس از جراحی پستان :
یکی از زنانی که دچار این سرطان بود می گفت تا سالها بعد ، خواب از دست دادن سینه خود را می دیده و نیمه های شب بیدار می شده است و تا صبح می گریسته ، باید بدانید که این جراحی ممکن است تاثیرات فراوانی بر افسردگی بیمار بگذارد یا مثلا˝ ممکن است در حین درمان موها و یا ابروهایش بریزد . به او این اطمینان را بدهید که چقدر زیباست . و این موارد گذراست و به زودی زیبایی خود را بدست می آورد .برایش لوازم آرایش جدید بخرید . او را ترغیب کنید از کلاه گیس استفاده کند .ممکن است مدت زمانی طول بکشد تا او به این وضعیت عادت کند در تمام این مدت او را تنها نگذارید .

منبع:salamatnews.com