اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

از سس هاینز تا کرم نیوآ؛ معروف های ممنوع(+جدول)



اخبار,اخباراجتماعی ,محصولات غذایی غیرمجاز

خمیردندان سنسوداین و سس کچاپ هاینز در همه جای دنیا یک برند معروف به حساب می آیند. اما هر دو این محصولات امسال از نظر سازمان غذا و داروی ایران غیرمجاز اعلام شده اند!

مدتی قبل سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت اسامی محصولات غذایی غیرمجازی را اعلام کرد که در میان آنها برندهای سرشناسی مثل لئونارد هم به چشم می خورد. اگرچه این سازمان چند روز بعد در اصلاحیه ای اعلام کرد که نام این برند به اشتباه معرفی شده است اما خوراکی های سرشناس زیادی هستند که در برهه هایی از زمان، در ایران مهر غیرمجاز خورده اند.

محصولات غیرمجاز چطور غیرمجاز می شوند؟
«غیرمجاز» بودن محصولاتی که سازمان غذا و دارو هر ماه فهرست آنها را اعلام می کند، برای عموم مردم ناسالم و غیربهداشتی تلقی می شود. اما محصولات غیر بهداشتی تنها بخشی از غیرمجازهای سازمان غذا و دارو هستند. این محصولات که عموما داخلی هستند، شرایط تولید یا عرضه بهداشتی را ندارند، با مواد اولیه نامناسب تهیه می شوند یا محصولی که ارائه می کنند، مطابق با ادعایی که تولید کننده داشته نیست.

بخش زیادی از محصولات غیرمجاز، به دلیل نداشتن پروانه ساخت یا درج پروانه های جعلی، غیر مجاز معرفی می شوند.

درباره محصولات خارجی اما قضیه قدری متفاوت است. این محصولات که گاهی از برندهای پرسابقه و معروف دنیا هم هستند، به دلیل ورود قاچاق، غیرمجاز معرفی می شوند. سس هاینز، محصولات بهداشتی آرایشی نیوآ و خمیردندان های سنسوداین و آکوافرش نمونه هایی از همین برندهای معروف هستند که در دوره هایی غیرمجاز معرفی شده اند.

معروف های ممنوع
در جدول زیر اسامی تعدادی از محصولات خارجی را می بینید که در سال 93 از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی غیرمجاز اعلام شده اند. محصولاتی که در میان آنها برندهای معروف هم به چشم می خورند؛

 

ردیف

محصول

تاریخ

برند

دلیل

1

خمیردندان

خرداد 93

سنسوداین/ آکوافرش

اعلام شرکت رسمی وارد کننده مبنی بر عدم واردات این دو کالا

2

سس گوجه فرنگی

شهریور 93

هاینزheinz 

اعلام  نشده

3

سس خردل

شهریور93

American Garden

اعلام نشده

4

سس فلفل تند

شهریور93

Excellence

اعلام نشده

5

شکلات

شهریور93

Madagascar

اعلام نشده

6

نوشیدنی انرژی زا

بهمن 93

pokka vitaene

اعلام نشده

7

خاویار

بهمن 93

deniz tohfeleri

اعلام نشده

8

کنسرو سوسیس

شهریور 93

 Boklunder

دارا بودن گوشت خوک

9

داروی Herceptin (درمان سرطان سینه)

شهریور 93

محصول شرکت Roche

مشاهده برخی نمونه های تقلبی در اروپا

10

صابون

فروردین 93

active

فاقد مجوز و پروانه بهداشتی

11

پنکک ایتالیایی

فروردین 93

CHROMAVIS

فاقد مجوز و پروانه بهداشتی

 

اخباراجتماعی - خبرآنلاین


ویدیو مرتبط :
‫طرز تهیه سس سفید معروف به بشامل در فود آکادمی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

استفاده خودسرانه از کرم‌های لایه بردار ممنوع!



 

 

استفاده خودسرانه از کرم‌های لایه بردار ممنوع

 

یک متخصص پوست گفت: استفاده نادرست و بدون تجویز پزشک متخصص از کرم‌های لایه‌بردار و هم چنین ماسک‌های میوه، باعث ایجاد عوارضی از جمله لک و حساسیت‌های پوستی می‌شود که گاهی این عوارض برگشت ناپذیر هستند.

 

دکتر محمد جواد ناظمی با تقسیم بندی انواع لایه بردارها، گفت: لایه بردارها را می‌توان به دو دسته اصلی رتینوئیدهای موضعی و گلئویک اسیدها تقسیم کرد که دسته اول بیشتر به صورت محلول و در برخی موارد به صورت ژل و کرم برای انواع پوست‌ها و بیشتر برای درمان آکنه استفاده می‌شود و دسته دوم لایه بردارها همگی به صورت کرم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

این متخصص پوست و مو با اشاره به فراوانی استفاده از کرم به عنوان لایه بردار مصرفی در بین برخی افراد افزود: استفاده از لایه بردار‌های موضعی و به ویژه کرم‌های لایه بردار با توجه به اثراتی که در درمان انواع آکنه‌ها و لایه برداری‌های سطحی در پوست دارند رواج بسیاری داشته و متاسفانه همین امر باعث تشویق و تبلیغ استفاده‌ی خودسرانه از این کرم‌ها شده است.

 

وی ادامه داد: دسته دیگری از لایه بردارها هم وجود دارد که با غلظت‌های بسیار بالا و توسط پزشک برای درمان برخی از بیماری‌ها از جمله کک و مک، اسکارهای آکنه، کومدون‌های آکنه تجویز می‌شود که بیماران به هیچ وجه نباید از این محلول‌ها بدون مشورت پزشک استفاده كنند و مصرف آنها توسط خود پزشک انجام می‌شود.

 

ناظمی اظهار داشت: در خصوص محلول‌هایی که فقط توسط پزشک مصرف می‌شوند نکته مهم و قابل توجه، آگاهی و تجربه پزشک مربوطه در تجویز وهم چنین آگاهی بیمار از چگونگی مراقبت‌های پس از درمان است. از جمله این داروها، محلول فنول است که در صورت استفاده نادرست عوارض غیر قابل جبرانی را به همراه دارد.

 

این عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: استفاده نادرست از کرم‌های لایه بردار باعث ایجاد تحریک و التهابات پوستی، خشکی پوست و هم چنین تشدید رنگ دانه‌های پوستی، ایجاد لک وحساسیت در برابر نور آفتاب، ایجاد اسکارهای دائمی، کم رنگی و یا پررنگی در نواحی مختلف پوست می‌شود.

 

وی در خصوص ضرورت مشورت پزشک پیرامون استفاده از انواع لایه بردارها گفت: با توجه به رنگ پوست، واکنش پوست در نقاط مختلف بدن و هم چنین با توجه به این که کرم‌های لایه بردار در همه افراد عکس العمل یکسانی ندارند، بنابراین جهت استفاده از کرم‌های مذکور و مواد شوینده همراه آن، بهترین کار مشورت با یک پزشک متخصص پوست است، چرا که ممکن است عدم استفاده صحیح و به جا از این داروها نتیجه معکوسی به دنبال داشته باشند.

 

دکتر ناظمی ادامه داد: در برخی از افراد به ویژه زنانی که در دوران بارداری و یا شیردهی قرار دارند و یا دچار بیماری‌هایی از جمله عوارض اتوایمیون نظیر لوپوس و غیره هستند، کرم‌های لایه بردار به هیچ وجه نباید استفاده شوند، مگر در موارد خاص و در صورت تجویز پزشک متخصص می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. علاوه بر اینها در کسانی که نسبت به نور آفتاب حساسیت داشته و یا در محلهایی با هوای آفتابی زندگی می‌کنند و هم چنین دارای لک بر روی پوست خود هستند، تجویز و استفاده از کرم‌های لایه بردار نیاز به آگاهی و دانش لازم دارد.

 

این متخصص پوست و مو با اشاره به استفاده ازلایه بردارهای گیاهی در کنار لایه بردارهای شیمیایی گفت: با توجه به این که اغلب لایه بردارهای شیمیایی دارای منشا گیاهی هستند و به طور علمی ساخته شده‌اند، درصد اطمینان بالاتری برای استفاده به همراه دارند و تا زمانی که آگاهی‌های علمی لازم جهت استفاده از انواع گیاهان به اثبات نرسیده باشد و داروهای گیاهی مجوزهای لازم جهت مصرف را اخذ نکرده باشند، استفاده از آنها به صلاح بیماران نیست.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از میوه به عنوان ماسک‌های طبیعی، پایه علمی نداشته و جهت استفاده از ماسک‌های میوه لازم است محصولات دارای مجوز از وزات بهداشت که مطالعات علمی بر روی آنها انجام شده است، مورد استفاده قرار گیرد.

منبع:سلامت نیوز