اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

از سرگیری آتشفشان در فصل اوج رونق



 

 

از سرگیری آتشفشان در فصل اوج رونق توریسم اروپا

 

 

از سرگیری آتشفشان در فصل اوج رونق

 

 

هشدار دانشمندان به فوران دوباره آتشفشان‌های ایسلند فعالان توریسم اروپا را درست در فصل اوج رونق این صنعت نگران كرده است.


پژوهشگران فعال در ایسلند اعلام كردند كه انفجارهای آتشفشانی كه نزدیك به یك ماه سبب توقف برنامه پروازهای هوایی در مسیر هوایی اروپا شد همچنان در اعماق زمین به فعالیت خود ادامه می‌دهد.


طبق همین بررسی‌ها دانشمندان هشدار داده‌اند كه نه تنها احتمال فوران دوباره آتشفشان‌ها بسیار زیاد است بلكه امكان دارد هر لحظه فوران آتشفشان‌های بزرگتر در همسایگی آتشفشان‌های قبلی نیز در مقیاسی بزرگ‌تر رخ دهد.


در چنین شرایطی از دست دادن توریست‌ها در زمان اوج سفرهای توریستی در اروپا مسئله‌ای است كه فعالان توریست این كشورها از آن بشدت اجتناب دارند.


«فرانسیس توك»، سخنگوی اتحادیه آژانس‌های مسافرتی بریتانیا می گوید: «روشن است كه ما قادر به كنترل فوران‌های آتشفشانی نیستیم اما آن چه كه می‌توانیم انجام دهیم آن است كه خود را تغییر دهیم و با واكنش مناسب با حوادث احتمالی سازگار كنیم به نحوی كه صنعت سفر در برتیانیا را كمك كند از ادامه سلامت پروازهای خود مطمئن و وقفه‌های احتمالی در برنامه‌های پروازی را به حداقل ممكن كاهش دهد.»


اما در شرایط اوج انفجارهای آتشفشانی كه ماه گذشته رخ داد بسیاری از خطوط هواپیمایی اروپا از بیم ازكار افتادن موتورهای جت براثر ورود توده‌های آتشفشانی و مخاطرات احتمالی زمین گیر شدند.


توك اظهار داشت كه تحقیقات پژوهشگران و ممنوعیت اولیه پرواز می‌تواند با مشخص كردن دقیق فضای خطرناك پرواز، به متخصصان برای كاهش به حداقل رساندن منطقه ممنوع پروازی كمك كند.


وی تاكید دارد كه حتی در صورت از سرگیری فعالیت‌های آتشفشانی این بار مسافران كمتری تحت تاثیر عوارض آن قرار می‌گیرند.


درعین حال برخی متخصصان اقتصادی نیز اعلام این خبر از سوی محققان و افزایش احتمال ازسرگیری فوران آتشفشانی را عامل مهمی در كندكردن روند بهبود اقتصادی اروپا دانستند كه هم اكنون نیز روند بسیار كندی دارد. زیرا در شرایط اوج فعالیت‌های مسافرتی درفصل تابستان و پاییز بروز چنین مخاطراتی می‌تواند سبب میلیاردها دلار یا یورو خسارت به اقتصاد كشورهای اروپایی بزند آن‌هم در شرایطی كه این كشورها بی شك نیاز مبرمی به كسب منابع درآمد بیشتری دارند.


برای بسیاری از مسافران و خطوط هوایی بریتانیا كه پرمسافرترین خطوط هوایی اروپاست، این مسئله بیش از سایر مسافران و شركت‌های هوایی این قاره عامل نگرانی است.... /  خبرگزاری میراث فرهنگی

 



ویدیو مرتبط :
از سرگیری دوباره تمرینات تیم بایرن مونیخ برای فصل 2016

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فصل رونق برخی مشاغل رسید/ مزد روزانه ۷۰ هزارتومان شد



 اخباراقتصادی ,خبرهای  اقتصادی,بازارکار

بازارکار این روزها میزبان هزاران نیروی روزمزدی است که با رونق مشاغل کشاورزی در بهار و تابستان فعالیت دارند و روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ هزارتومان مزد می‌گیرند؛ با این حال آنها از مزایای جانبی محرومند.

به گزارش مهر، با وجود اینکه در چند سال گذشته تلاش دولت ها برای به حرکت در آوردن بازار کار کشور از طریق بخشنامه و تسهیلات بانکی بی نتیجه بوده اما در برخی از بخش های بازار کار به صورت سنتی و از گذشته در برخی فصول و دوره های سال، رونق ایجاد می شود.

معمولا مشاغل کشاورزی در استان هایی که کشاورزی در آنها رونق دارد در فصول بهار و تابستان رونق داشته و کارگران می توانند به صورت روزمزد فعالیت داشته باشند. در عین حال، ویژگی مشاغل روزمزد این است که نه از فردای شغلی خود با خبر خواهید بود و نه بیمه ای در کار است و نه عیدی، پاداش، اضافه کاری و خلاصه حمایت های قانون کار.

افراد تنها در ساعات مشخصی از روز به کاری مشغول شده و در پایان روز نیز مزد خود را دریافت می کنند. اینگونه فعالیت ها در برخی حوزه ها مانند کشاورزی و مسکن از گذشته رواج داشته و افرادی دائما در این بخش ها آماده کار هستند.

کوچ کارگران روزمزد از بخش مسکن

آمار و ارقام مشخصی از تعداد شاغلان در این بخش ها وجود ندارد ولی در حوزه کشاورزی طی سال های گذشته معمولا ۳ تا ۳.۵ میلیون نفر مشغول به کار بوده اند. البته همه این شاغلان کارگران روزمزد نیستند بلکه شامل صاحبان زمین ها و مالکان نیز می شود؛ در عین حال بخشی نیز نیروی کار ساده فعال در این حوزه اند.

با وجود اینکه کارگران روزمزد شاغل در بخش کشاورزی در این روزها می توانند فعالیتی داشته و کسب درآمد نمایند اما این وضعیت برای کارگران شاغل در بخش مسکن وجود ندارد و به دلیل رکود شدید ساخت و ساز مسکن در سال های اخیر، بخش قابل توجهی از نیروی کار ساختمانی کشور مجبور به ترک شغل و یا انجام فعالیت های دیگر شده اند. خوشبینانه این است کارگری که می توانست در ایام رونق ساخت و ساز بیش از نیمی از ماه را کار داشته باشد، حال شاید ۵ روز نیز کار نداشته باشد.

اینگونه هم نیست که بتوان گفت در تمامی استان های کشور کارگران روزمزد فعال در بخش کشاورزی داریم چون برخی استان ها مانند تهران اصلا کشاورزی به آن معنا ندارند که نیروی کار شاغل در بخش کشاورزی داشته باشند؛ از اینرو نیروی کار روزمزد در اینگونه مناطق احتمالا در سایر فعالیت های خدماتی مانند مسکن و...  وارد می شوند.

معیشت؛ دغدغه همیشگی کارگران

ممکن است یک کارگر ساده فعال در بخش کشاورزی، مسکن و یا خدمات بتواند در سال ۹۵ بابت هر روز کار رقمی بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان داشته باشد اما به دلیل محرومیت کامل این گروه از شاغلان از کلیه مزایای قانون کار از قبیل بیمه، حقوق ثابت، مزایای جانبی شغل، عیدی و ... فعالیت در بخش روزمزدی برای شاغلان مخاطرات فراوانی را به همراه دارد.

یکی از مهم ترین آسیب های فعالیت روزمزدی این است که شاید به دلیل رکود فعالیت ها و یا افزایش تعداد نیروی متقاضی کار در این بخش، فرد نتواند در ایام مختلف ماه کارفرما داشته باشد و بخشی از ماه را بیکار بماند. بیکار ماندن یک فرد روزمزد به این معنا است که آن فرد در آن روز حقوقی نخواهد داشت؛ بنابراین چگونگی تامین هزینه های زندگی برای شاغلان روزمزد در فصول کاری و بدتر شدن اوضاع در فصولی که مشاغل روزمزدی درخواست کمتری دارد، یک معضل دائمی و دغدغه همیشگی افراد شاغل در این بخش خواهد بود.

از سویی، فعالان این عرصه اگر نتوانند برای آینده و دوران بازنشستگی خود فکری بکنند احتمالا دوران پس از کار سخت و بدون درآمدی را خواهند داشت. به بیان دیگر، اگر افرادی توانستند از طریق کارفرما و یا خود اقدام به بیمه نمایند که آینده روشن تری خواهند داشت و در غیر اینصورت، فرد هیچگاه نمی تواند خود را بازنشسته بداند و تا روزی که توان کار کردن دارد باید برای کسب درآمد در بازار کار باقی بماند.

هرچند در طول سال های اخیر دولت ها برخی حمایت های اینچنینی از شاغلان بخش ساختمان داشته و برخی نیز تاکنون بیمه شده اند، ولی هزاران نفر دیگر نیز هستند که در شهرها و روستاهای کشور سال ها در بخش های مختلف کشاورزی و دامپروری فعالیت داشته و تاکنون از هیچگونه حمایتی نیز برخوردار نشده اند.