اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اروپائیان: قوانین آمریکا ما را از تجارت با ایران بازداشته است



اخباراقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت

با توافق هسته‌ای ایران و ۶ کشور، اروپایی‌ها انتظار داشتند که تجارت با ایران به‌شدت افزایش یابد، اما در عمل محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی آمریکا سایه شدیدی بر این مسئله گسترده است.

به گزارش فارس به نقل از نیویورک تایمز، با امضای توافق هسته‌ای بین ایران و 6 کشور جهان و آغاز اجرای برجام، اروپایی‌ها انتظار داشتند که تجارت با ایران به‌شدت افزایش یابد، اما 3 ماه پس از آغاز اجرای برجام و لغو تحریم‌ها، نارضایتی‌ها در بین سیاست‌مداران و فعالان اقتصادی اروپایی به‌شدت افزایش یافته است؛ چراکه ده‌ها قرارداد در حوزه ساخت‌ساز،‌انرژی و هوانوردی بین ایران و کشورهای اروپایی بی‌نتجه مانده است. بنا به اعلام مقامات اروپایی اصلی‌ترین مانع بر سر اجرای این توافقات هم‌پیمان آنها یعنی آمریکاست.

به دلیل اعمال تحریم‌های جدید از سوی واشنگتن علیه ایران به‌بهانه توسعه برنامه موشکی و همچنین حمایت از تروریسم، بانک‌های اروپایی از تأمین مالی قراردادهای مذکور سر باز زده و عملا بر تداوم انزوای ایران در نظام مالی جهانی تأثیرگذار هستند.

از سوی دیگر اروپایی‌ها نسبت به قانون ویزای آمریکا علیه ایران ابراز نارضایتی کرده و اعلام کردند در صورت ورود به ایران، برای سفر به آمریکا با مشکل مواجه خواهند شد.

بنابه اعلام مقامات اروپایی‌ قانون ویزا و همچنین مشکل تأمین مالی از سوی بانک‌های اروپایی، رسیدن به توافق با طرف‌های ایرانی را عملا غیرممکن کرده است.

بنا به اعلام مقامات اروپایی موانع ایجاد شده توسط آمریکا باعث شده است که سطوح بالای رهبری ایران، نسبت به این مسئله خشمگین شده و یکی از اهداف بزرگ مقامات ایرانی را بر توافق که خروج از انزوای جهانی بوده است، را زیرپا بگذارد.

بنا به گفته ماریتجه افچاکه معاون هیأت روابط آمریکای پارلمان اروپا، سیاست‌های آمریکا، اروپا را گروگان و وجه‌المصالحه قرار داده است.

این مقام اروپایی تأکید کرد: ما در کنار هم با ایران مذاکره کردیم، اما هم‌اکنون آمریکا بر سر اجرای آن مانع‌تراشی می‌کند.

از منظر مقامات ایرانی،‌ موانع ایجادشده از سوی آمریکا، اجرای کامل توافق هسته‌ای را با خطر مواجه کرده است.

از سوی دیگر در دیدار اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی و نخست‌وزیر ایتالیا، آیت‌الله خامنه‌ای نسبت به عدم وجود نتیجه ملموس از توافق هسته‌ای، ابراز نارضایتی کردند. ایشان افزودند: «آمریکا در حال پس زدن دیگر کشورها نسبت به همکاری با ایران است».

از سوی دیگر به تازگی وزیر امور خارجه آمریکا، جان کری در لابی یهودی به‌نام جی‌استریت در واشنگتن اعلام کرد: ایران با اجرای برجام، تنها توانسته است به 3 میلیارد دلار دارایی‌های بلوکه خود دست یابد و این رقم بسیار کم‌تر از 150 میلیارد دلاری است که از سوی منتقدین جمهوری‌خواه مطرح می‌شود.

وی در سخنرانی خود گفت که ما فکر می‌کردیم این رقم به حدود 55 میلیارد دلار برسد، اما خود شما حدس بزنید و کری با انگشتان خود عدد 3 را نشان داد.

بنابه گفته مقامات آمریکایی آنچه که ایران را از دسترسی به نظام مالی آمریکا بازمی‌دارد، تنها تحریم‌ها نیستند، بلکه عدم به‌روزرسانی قوانین دولتی نسبت به پولشویی و همچنین عدم حمایت از تروریسم در دوران تحریم و انزوای ایران از دیگر مشکلات پیش روی ایران است.

بنا به اعلام سیاست‌مداران و فعالان صنعت نفت اروپا، شرکت‌های نفتی اروپایی نیز که تمایل به حضور در بازار ایران را دارند، تا پیش از باز شدن دسترسی ایران به استفاده از دلار در فروش نفت از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا از امضای هرگونه قرارداد با ایران خودداری می‌کنند.

یکی دیگر از مشکلاتی که بانک‌های اروپایی با آن مواجه هستند این است که این بانک‌ها باید قوانین اعمال‌شده از سوی دولت آمریکا را رعایت کنند، به گونه‌ای که باید مشتریان آمریکایی خود را تشخیص داده و اطلاعات آنها را با هدف جلوگیری از فرار مالیاتی در اختیار مقامات آمریکایی قرار دهد، در غیراین‌صورت مقامات آمریکایی دارایی‌های این بانک‌ها را ضبط خواهند کرد.

از سوی دیگر میلیون‌ها نفر تابعیت ایرانی و آمریکایی مشترک دارند و از آنجا که دولت ایران تمایلی به ارائه اطلاعات مالی شهروندان خود به دولت آمریکا را ندارد،‌ این مسئله به‌نوعی نقض قوانین آمریکا از سوی بانک‌های بین‌المللی محسوب می‌شود.

 

اخبار اقتصادی - فارس


ویدیو مرتبط :
قوانین نانوشته تجارت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش 50 درصدی تجارت ایران و آمریکا در سال گذشته



کاهش 50 درصدی تجارت ایران و آمریکا در سال گذشته

ایسنا:  مسائل سیاسی به وجود آمده بین ایران و آمریکا شاید بیش از همه بخش تجارت، فعالان اقتصادی و بازرگانان دو کشور را تحت تاثیر قرار داده است. ایران و آمریکا هر یک در حوزه های مختلف اقتصادی از صنعت و تجارت گرفته تا کشاورزی و انرژی مزیتهای خاص خود را داشته که در این بین بخش تجارت توانسته پل ارتباطی بین ایران و آمریکا باشد. حتی تشدید تحریمهای بین‌المللی علیه ایران در سال گذشته نیز باعث نشد تا حجم تجارت ایران و آمریکا به صفر برسد؛ اگرچه با کاهش قابل ملاحظه مواجه شد. البته باید این واقعیت را نیز در نظر گرفت که حجم تجارت بین ایران و آمریکا سهم بسیار ناچیزی در کل تجارت هر یک از این دو کشور دارد.

 

براساس آمار گمرک ایران، واردات ایران از آمریکا در سال 1390 از نظر ارزش و وزن به ترتیب 46.8 و 54.2 درصد کاهش یافت. در سال 1390 واردات ایران از آمریکا به بیش از 100.2 میلیون دلار رسید که وزن این میزان واردات نیز معادل بیش از 22 هزار تن اعلام شد. در سال 1389 نیز حجم واردات ایران از آمریکا از نظر ارزشی و وزنی به ترتیب به 188.5 میلیون دلار و 47 هزار تن رسیده بود.

در همین حال آمار گمرک ایران نشان داد که صادرات ایران به آمریکا در سال 1390 با کاهش 98.6 درصدی به بیش از یک میلیون دلار رسید. وزن صادرات ایران به آمریکا نیز با افت 89.7 درصدی به 248 تن رسید. در سال 1389 صادرات ایران به آمریکا بالغ بر 79 میلیون دلار شده بود.

 

در سال 1390 سه کالای عمده وارداتی ایران از آمریکا شامل خمیر چوب شیمیایی به ارزش 20.2 میلیون دلار، مكملهای غذایی و دارویی به ارزش 18 میلیون دلار و داروهای خرده فروشی فاقد تولید داخل به ارزش 12 میلیون دلار بود.

دستگاههای برقی تشخیص بیماری، اعضای مصنوعی بدن غیر از مفصلهای مصنوعی و لنز داخل چشمی از جنس PMMA، اسپرم گاوی، تخم سبزیجات برای کشت و کره بسته بندی شده به صورت بسته های بیش از 500 گرم از دیگر کالاهای عمده وارداتی ایران از آمریکا طی سال 1390 بودند.

این در حالی است که فرش دستباف و کفپوشهای نسجی از پشم یا از موی نرم (کرک) حیوان، انواع انگور، کتاب، بروشور، جزوه و مطبوعات چاپ شده و خرما اصلی ترین صادرات ایران به آمریکا در سال قبل بودند. همچنین آمار گمرک ایران حاکی از توقف صادرات مغز پسته، بیسکویت، آلو، مربا، زرشک و کنسانتره آناناس ایران به آمریکا در سال 1390 است./ایسنا