اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ارشاد، نمی‌خواهد سرانه درمان بیمه نویسندگان را بپردازد؟ (+سند)



هنرمندانی كه در سه ماهه نخست سال جاری تلاش كرده بودند كه استمرار بیمه خود را با اثبات هویت صنفی براساس آیین‌نامه جدید حفظ كنند، متوجه شدند كه كیفیت خود این بیمه نیز تغییر كرده است.

 نویسندگان و هنرمندانی كه كه از «بیمه پدیدآورندگان، نویسندگان کتاب و هنرمندان» استفاده می‌كنند، این ماه پس از دریافت برگ پرداخت حق بیمه و مشاهده افزایش شدید مبلغ تعیین‌شده برای پرداخت بهت‌زده شدند.

  مسئولان شعب و كارگزاران بیمه تأمین اجتماعی این افزایش را ناشی از قطع پرداخت سرانه درمان از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان می‌كنند.

  بر این اساس، هنرمندانی كه در سه ماهه نخست سال جاری تلاش كرده بودند كه استمرار بیمه خود را با اثبات هویت صنفی از طریق تطبیق‌دهی مدارك‌شان با آیین‌نامه جدید حفظ كنند و یا بیمه قطع‌شده خود را دوباره برقرار كنند، متوجه شدند علاوه بر آیین‌نامه بیمه پدیدآورندگان و شرایط احراز هویت صنفی، كیفیت خود این بیمه نیز تغییر كرده است.

  بنابراین گزارش، نویسندگان و هنرمندان علاوه بر این‌که از ابتدای سال جدید مانند بقیه اصناف متحمل افزایش مبلغ حق بیمه شده‌اند، براساس قبض سه‌ماهه دوم سال 1394 باید بابت سرانه درمان هر نفر بیمه‌شده اعم از خود یا افراد تحت تکفلشان، مبلغ 81 هزار تومان پرداخت کنند.

به‌عنوان مثال نویسنده یا هنرمند متأهلی که دارای سه فرزند است، باید برای سه ماه تابستان نزدیک به 600 هزار تومان (دقیقا 582 هزار تومان) حق بیمه بپردازد، یعنی در حدود ماهی 200 هزار تومان!

 

اخبار,اخباراجتماعی ,بیمه نویسندگان


سابقه افت كیفی بیمه درمانی و تكمیلی هنرمندان
  بدهی ۵۰ میلیارد تومان بدهی وزارت ارشاد به سازمان تأمین اجتماعی در زمان آغاز به‌كار دولت یازدهم موجب شد كه تأمین اجتماعی برای مدتی از پذیرش متقاضیان جدید برای بیمه هنرمندان سر باز زند.

  پس از آن نیز در دفترچه‌های بیمه هنرمندان عبارت مشمول فرانشیز درج شد و ارائه خدمات درمانی به این قشر كه تا پیش از آن در درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های تأمین اجتماعی به‌صورت رایگان انجام می‌شد، مستلزم پرداخت بخشی از هزینه گردید.

  همچنین مبلغ پرداختی بابت بیمه تكمیلی هنرمندان كه تا سال 92 توسط بیمه ایران انجام می‌شد، برای سال 93 و با تحویل كار به بیمه آرمان حدود سه برابر افزایش یافت و این در حالی بود كه سقف تعهدات بیمه‌گر جدید تنها 30 درصد بیش از بیمه‌گر قبلی بود و به گفته اعضای صندوق اعتباری هنر كه از بیمه تكمیلی استفاده می‌كنند این 30 درصد هم معمولا پوشش داده نمی‌شود.

  زیرا بیمه‌گر خصوصی فعلی برخلاف بیمه‌گر دولتی پیشین، در اغلب موارد تنها دو سوم مبلغ فاكتورهای ارائه‌شده را تأیید می‌كند و حاضر به پرداخت كل مبلغ فاكتور نیست.

  این موضوع در یکی از نشست‌های خبری سخنگوی وزارت ارشاد نیز مطرح شد و حسین نوش‌آبادی در پاسخ گفت كه چند مورد شكایت در این خصوص از سوی هنرمندان و نویسندگان دریافت كرده‌ایم كه در حال بررسی است و در صورت نارضایتی اعضای صندوق از خدمات بیمه تكمیلی، برای سال آینده قرارداد صندوق با بیمه‌گر فعلی تمدید نخواهد شد.

  اما با این حال امسال نیز قرارداد ارائه خدمات بیمه تكمیلی با همان بیمه‌گر تمدید شده و این بیمه‌گر نیز مبلغ دریافتی به ازای هر نفر را 40 درصد افزایش داده است.

معماران اصلی بنای بلند فرهنگ و ادب و هنر
آیا بنای ادب و هنر این مرز و بوم را 50 هزار نفر کارمند صدا و سیما بالا می‌برند؟ آیا ارابه بزرگ فرهنگ ایران‌زمین را کارمندان وزارت ارشاد یا سازمان تبلیغات اسلامی به جلو هل می‌دهند؟ بدیهی است که نه!

اکثریت آن‌همه نیروی انسانی با روحیه غالب کارمندی و بهره‌مند از حقوق و مزایای آن، در دستگاه‌های عریض و طویل برخوردار از بودجه دولتی تاکنون حتی نتوانسته‌اند کارگزاران موفقی در پاسخگویی به زحمات نخبگانی باشد که همچون کارگرانی زحمت‌کش و کم‌توقع در خدمت فرهنگ، ادب و هنر کشورند.

درواقع عرق‌ریزان جسم و روح نویسندگان و هنرمندان عرصه‌های گوناگون آن‌هم در ازای کمترین عایدی مادی و به‌خاطر دغدغه‌های بزرگ انسانی، ملی و اسلامی است که موجب حفظ و ارتقای فرهنگ ماست.

پس جا دارد که دولت یازدهم - که افتخارش بیمه همگانی سلامت است -بیش از این‌ها چنین سرمایه‌های انسانی عظیمی را که بی‌جیره و مواجب دولتی و با وجود آگاهی از مشکلات معیشتی و موانع ممیزی در فعالیت هنری و ادبی خود را بیش از هر کارمند موظفی، موظف به خدمت می‌دانند، دریابد و دست‌کم در برطرف کردن دغدغه‌های درمانی آنان اهمال نداشته باشد و در تأمین اعتبار سرانه درمان و دیگر مسائل مهم معیشتی آنان جز به چشم یک سرمایه‌گذاری پرسود نگاه نکند.

به‌ویژه آن‌که برخلاف انتظار نویسندگان و هنرمندان از زمان روی کار آمدن دولت "تدبیر و امید" تاکنون در حوزه ممیزی هنوز هم سلیقه بر سیاق می چربد.

"امید" آن‌که "تدبیر" دولت هرچه سریع‌تر به جریان افتد و وزارت ارشاد به نویسندگان و هنرمندان اعلام کند که اگر قبض‌های بیمه جدید را نپرداخته‌اند، دست نگه دارند و برای اصلاح آن به شعب و کارگزاران بیمه تأمین اجتماعی مراجعه کنند و تضمین دهد که در صورت پرداخت نیز مبلغ مازاد پرداخت از قبض بعدی آن‌ها کسر خواهد شد.

 

 اخبار اجتماعی  - عصر  ایران 


ویدیو مرتبط :
درمان درد مچ دست در نویسندگان و تایپیست ها با طب سوزنی درای نیدلینگ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزییات نرخ حق بیمه درمان 1392



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

جزییات نرخ حق بیمه درمان 1392

متوسط زمان ویزیت برای پزشکان عمومی نیز حداقل پانزده دقیقه، برای پزشکان متخصص حداقل بیست دقیقه، برای پزشکان فوق تخصص بیست و پنج دقیقه و روانپزشکان حداقل سی دقیقه تعیین می‌شود.

دولت با هدف ساماندهی و تنظیم تعرفه‌های درمانی، تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی بخش خصوصی در سال جاری را تصویب و ابلاغ کرد.

به گزارش ایسنا، هیئت وزیران بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و تایید شورایعالی بیمه سلامت کشور و به استناد بند (ه) ماده (38) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه-مصوب 1389- سقف تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی در بخش خصوصی در سال 1392 را به شرح ذیل تعیین کرد:

ویزیت پزشکان و کارشناسان پروانه دار در بخش سرپایی خصوصی

بر این اساس، ویزیت پزشکان ،دندانپزشکان عمومی و phd پروانه دار (127،000)ریال، ویزیت پزشکان، دندانپزشکان متخصص 202،000 ریال، ویزیت پزشکان فلوشیپ (228،500) ریال، ویزیت پزشکان فوق تخصص و روانپزشکان (253،000) ریال، ویزیت پزشکان فوق تخصص روانپزشک (286،000) ریال، کارشناس ارشد پروانه دار(109،000) ریال و کارشناس پروانه دار(95،000) ریال تعیین شده است

بر اساس این مصوبه، پزشکان روانپزشک و فوق‌تخصص در صورتی می‌توانند از تعرفه‌های مذکور استفاده کنند که مدارک آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأیید و در پروانه مطب درج شده باشد.

همچنین کارشناسان ارشد و PHD پروانه‌دار در صورتی می‌توانند از تعرفه‌های کارشناسی ارشد و PHD استفاده کنند که کارشناس ارشد و PHD ثبت شده آنها مرتبط با رشته کارشناسی بوده و در پروانه فعالیت درج شده باشد.

متوسط زمان ویزیت برای پزشکان عمومی نیز حداقل پانزده دقیقه، برای پزشکان متخصص حداقل بیست دقیقه، برای پزشکان فوق تخصص بیست و پنج دقیقه و روانپزشکان حداقل سی دقیقه تعیین می‌شود.

بر این اساس، پزشکان عمومی با سابقه بیش از پانزده سال کار بالینی مجاز به دریافت معادل 15 درصد علاوه بر تعرفه مصوب هستند.

سقف ضرایب تعرفه‌های خدمات درمانی

بر اساس مصوبه دولت، ضریب تعرفه داخلی (46،100) ریال ، ضریب تعرفه بیهوشی (216،600)ریال، ضریب تعرفه جراحی 380 هزار ریال، ضریب تعرفه دندانپزشکی (7،800) ریال و ضریب تعرفه فیزیوتراپی(7،400) ریال تعیین شده است.

همچنین به سرجمع تعرفه‌های خدمات آزمایشگاهی و پاتولوژی و ژنتیک بخش خصوصی برای سال 1392، سی و سه درصد به تعرفه‌های مصوب سال 1391 اضافه خواهد شد.

بر این اساس، به سرجمع تعرفه‌های خدمات پرتوپزشکی بخش خصوصی برای سال 1392، سی و پنج درصد به تعرفه‌های مصوب سال 1391 اضافه خواهدشد مشروط بر اینکه رشد تعرفه های سونوگرافی بیست و نه درصد، رادیولوژی پنجاه درصد، اسکن ایزوتوپ چهل و پنج درصد، رادیوتراپی چهل و پنج درصد، سی تی اسکن بیست و پنج درصد و ام آی ار پانزده درصد در مقایسه با سال گذشته باشد و تعرفه سی‌تی‌اسکن اسپیرال به‌ میزان افزایش نسبت ‌به Conventional است.

سهم سازمانهای بیمه‌گر پایه در خرید خدمات تشخیصی و درمانی

بر اساس مصوبه دولت، سهم سازمانهای بیمه‌گر پایه در خرید خدمات تشخیصی و درمانی از بخش خصوصی در سال 1392 شامل؛ معادل نود درصد تعرفه دولتی خدمات تشخیصی و درمانی در بخش بستری و معادل هفتاد درصد تعرفه دولتی خدمات تشخیصی و درمانی در بخش سرپایی تعیین می‌شود.

همچنین سهم سازمانهای بیمه‌گر پایه در خرید خدمات تشخیصی و درمانی در سال 1392 در مناطقی که برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع برقرار می شود، مطابق دستورالعملهای ابلاغی ستاد کشوری پزشک خانواده و نظام ارجاع است.

تعرفه خدمات حرفه‌ای داروسازان در بخش خصوصی در سال 1392

1-تعرفه خدمات حرفه ای داروساز به شرط رعایت شرح وظایف ایلاغی وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی برای داروسازان معادل 13 هزارریال در ساعات روز و پانزده هزار وپانصد ریال در ساعات شب و ایام تعطیل و در نسخ کمتر از پانزده هزار ریال، شش هزار و پانصد ریال است.

2-تعرفه خدمات حرفه ای داروساز جهت داروهای بدون نسخه(OTC) که فهرست آنها توسط وزارت بهداشت درمان ؤاموزش پزشکی اعلام می شود پانزده درصد بهای هر نسخه وحداکثر تا سقف شش هزار و پانصد ریال می‌باشد.

3-تعرفه خدمات حرفه ای داروساز در خصوص ساخت داروهای ترکیبی در داروخانه ده درصد قیمت مواد مصرفی وحداکثر تا سقف یازده هزار وپانصد ریال می‌باشد.

تعیین سقف تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی در مراکز استانها

بر اساس این مصوبه، سقف تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی در بخش غیر دولتی در مراکز استانها و شهرستانهای تابعه با توجه به وضعیت اقتصادی و اجتماعی منطقه و در سقف تعرفه‌های این تصویب‌نامه توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان و رئیس سازمان نظام پزشکی استان و یک نماینده از سازمانهای بیمه‌گر پایه استان تعیین و پس از تأیید استاندار، توسط استاندار ابلاغ می‌شود.

همچنین دولت، در استانهای دارای بیش از یک دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه واقع در مرکز استان را موظف به بررسی و کارشناسی تعیین سقف تعرفه‌های بخش غیر دولتی در منطقه با هماهنگی سایر دانشگاه و دانشکده‌های استان کرده است.

این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.

ایسنا