اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ارسال سیگنال های مثبت به «پاستور»


سیگنالهای ارسالی به پاستور مثبت است، حتی منتقدان هم زیاد تلاش نمی کنند از کابینه معرفی شده روحانی انتقادهای سخت کنند.

خبرآنلاین: سیگنالهای ارسالی به پاستور مثبت است، حتی منتقدان هم زیاد تلاش نمی کنند از کابینه معرفی شده روحانی انتقادهای سخت کنند.

اصلاح طلبان و اصولگرایان به عنوان دو گروه مدعی کابینه روحانی این روزها با ملایمت درباره کابینه پیشنهادی اظهار نظر می کنند. آنها ترجیح می دهند فعلا شمشیر را از رو نبندند تا بعدا متهم به  تخریب دولتی نشود که رهبر انقلاب به همگان درباره آن توصیه به همکاری کردند.

اگر اصلاح طلبان ترجیح می دهند درباره کابینه روحانی از خوش بینی هایشان حرف بزنند، اصولگرایان در ارزیابی هایشان

مایلند نگرانی هایشان را فعلا پنهان کنند و مانند حدادعادل تاکید کنند که کابینه در مجموع بد نیست.

در این میان، حسین شریعتمداری مدیرمسول کیهان تنها چهره ای است که از ابتدای تشکیل دولت روحانی  با یادداشت هایش درباره خطر ورود چهره های حامی فتنه آلارم خطر را نواخته و شمشیرش را از رو بسته است.

آخرین این یاداشت ها مربوط به چند روز قبل از معرفی نهایی وزا به مجلس بود که مدیر مسئول کیهان در یادداشتی با عنوان« هدیه مجلس به روحانی و ملت» از نمایندگان خواست به برخی از وزرا که در فتنه 88 عملکرد منفی داشته اند رای ندهند.

 موضوعی که خیلی ها می گویند روحانی در کنفرانس خبری اش بدان واکنش نشان داد و وقتی خبرنگاری از او درباره کابینه اش سوال کرد گفت که «کابینه شرکت سهامی نیست»،«تحت فشار دوستانش نبوده» و برخی از اتهامات  نسبت به وزاری پیشنهادی« نادرست و غیر اخلاقی» است.

زنگنه وزیر پیشنهادی نفت، آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهر سازی، نیلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم  و نجفی وزیر آموزش و پرورش برخی از وزرایی هستند که برخی از رسانه ها درباره آنها نظر موافقی ندارند و  در این زمینه با مصاحبه با کارشناسان حوزه های مربوطه به دنبال  تاثیر گذاری بر رای نمایندگان هستند. رایی که روحانی در کنفرانس خبری اش گفت:«فکر نکنم نمایندگان تحت تأثیر این جوسازی ها قرار بگیرند.»

در مجلس دو طیف اصولگرا هم در حال سبک و سنگین کردن وزرای پیشنهادی هستند.  اعضای فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت به عنوان  فراکسیون اکثریت در مجلس ظاهرا بنا دارند درباره کلیت وزاری پیشنهادی رای مثبت بدهند. حضور اغلب  وزاری پیشنهادی در این فراکسیون نشان می دهد،آنان تصمیم فراکسیونی شان درباره کابینه روحانی مثبت است. حضور رحمانی فضلی، علوی و پرومحمدی به عنوان چهره های اصولگرای کابینه روحانی باعث شده اعضای این فراکسیون با روی خوش به کابینه روحانی بنگردند.

اعضای فراکسیون اصولگرایان هم به عنوان طیف دیگر اصولگرا چندان نامی از وزرایی که با آنها موافق نیستند نمی برند و ترجیح می دهند روی ملاکی مثل نقش در فتنه 88  تاکید کنند.

روزهای آینده رای مجلس را چهره های مشهور شفاف تر می کنند. اما چیزی که مشخص است آن است که مجلس نهم بنایش همکاری با یک همکار قدیمی اش است که به خوبی می داند احترام مجلس را حفظ کند.

 تشویق های رئیس جمهور منتخب در روز تحلیف از سوی مجلس اصولگرا یعنی اینکه نباید چندان دنبال تشنج و اختلاف بین دولت و مجلس بود و دود سفید بالاخره از دودکش دو قوه کشور بیرون می آید.

اظهارنظرهای چهره های اصولگرا و اصلاح طلب درباره کابینه روحانی

نام/ سمت

اظهار نظر

اسدالله عسگراولادی/ دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری

کابینه یازدهم متشکل از اصولگریان اصلاح طلب و اصلاح طلبان اصولگراست. از این رو، معتقدم اعتدال در چینش کابینه رعایت شده است.

محمدرضا عارف/ فعال اصلاح طلب

آقای روحانی بسیار زحمت کشیده‌اند و کابینه‌ی مناسبی را معرفی کردند، رای اعتماد بالای مجلس به کابینه‌ی بعدی اجازه می‌دهد وزرا متقدرانه‌تر مشغول به کار شوند.

غلامعلی حدادعادل/ نماینده مردم تهران در مجلس

من فکر می کنم در مجموع کابینه پیشنهادی آقای روحانی کابینه خوبیست و انشاءالله بتوانند کابینه موفقی باشند.

صادق زیباکلام/ فعال اصلاح طلب

لیست پیشنهادی اعضای کابینه یازدهم به مجلس لیستی میانه است، یعنی حداقلی از موافقت اصلاح‌طلبان و اصولگرایان را به همراه خواهد داشت. به همین دلیل اسم این لیست را 50-50 گذاشته‌ام.آقای روحانی در گزینش لیست پیشنهادی خود در کابینه به دنبال عدم برانگیختن حساسیت‌های سیاسی بوده است.رئیس جمهور در لیست خود به سابقه مدیریتی، توان اجرایی و کارشناسی افراد توجه داشته‌ است.

غلامرضا مصباحی مقدم/نماینده تهران و عضو جامعه روحانیت مبارز

اکثر افراد کابینه پیشنهادی، شناخته شده هستند و به احتمال قوی رای می آورند

سعید لیلاز/ فعال اصلاح طلب

فهرست پیشنهادی کابینه حسن روحانی امیدوار کننده است و آینده خوبی را برای کشور نوید می دهد. به نظر می رسد تیمی که آقای دکتر روحانی انتخاب کرده است تیمی بسیار پخته و کارآمد است. هر کدام در ایران و در حوزه های خودشان آخر توانمندی و تجربه و دانش هستند.

غلامحسین کرباسچی/ دبیرکل حزب کارگزاران

کابینه ای که به مجلس معرفی شد نشان می دهد روحانی از شعار اعتدال و خرد گرایی دور نشده است، چرا که بخش اعظم کابینه با سابقه اجرایی مقبول و تجربه خوبی همراه هستند. در وزارتخانه های سیاسی نیز معتقدم باید به تدبیر آقای روحانی اعتماد کنیم و اینکه از برخی وزرا خوشمان نمی آید یا آن ها مطلوب ما نیستند را ملاک قضاوت قرار ندهیم.

عماد افروغ/ فعال سیاسی اصولگرا

اگر واقعا مجلس سالم باشد و تحت تاثیر لابی‌ها قرار نگیرد باید منتظر بود که در مورد تک‌تک وزرای پیشنهادی مجلس اظهار نظر کند و برخی از آنها رای اعتماد مجلس را دریافت نکنند. اما باید اظهار نظرها در مجلس مستند باشد نه از روی حب و بغض های سیاسی و نه از روی اختلافات سلیقه ای و جناحی صحبت کنند و رای و نظرشان بر اساس آن تغییر کند.

محمد هاشمی/ رئیس دفتر آیت الله هاشمی

بنده با همه اعضای کابینه آشنایی ندارم و نمی‌توانم نسبت به افراد اظهار نظر کنم اما در کل کابینه را کابینه موفقی می‌دانم.

علی مطهری/ نماینده اصولگرای تهران

افرادی‌که در حال حاضر به صورت قطعی به عنوان وزرای دولت آینده معرفی شده‌اند در مجموع کابینه خوبی است اما اینکه بتوانند شعار اعتدال را برآورده کنند بستگی به مدیریت آقای روحانی دارد.

محمدرضا راه چمنی/دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی وفعال اصلاح طلب

درمجموع این کابینه، کابینه خوبی است. قطعاً از کابینه دولت نهم و دهم قوی تر است.کابینه، کابینه معتدلی است و از همه سلایق سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب به نوعی در این کابینه حضور دارند. افرادی در کابینه هستند تجارب وزارت و مدیریتی در سطح بالا را دارند. به نظر می رسد اعتدال مد نظر روحانی با همین کابینه شروع می شود.

عباس سلیمی نمین/ فعال سیاسی اصولگرا

کابینه پیشنهادی یازدهم از لحاظ سطح مدیریتی مناسب تر از کابینه دهم دارد، اما درعین حال افرادی که روحانی به عنوان وزیران کابینه آینده به مجلس معرفی کرده است با مفهوم شعار اعتدال سازگاری ندارند و سوابق برخی از این افراد نشان دهنده اعتدال نیست.


ویدیو مرتبط :
بالون های ارسال کننده سیگنال های اینترنت همگانی گوگل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سیگنال مثبت در بازار ارز



اخبار ,اخبار اقتصادی , بازار ارز

 

اخبار اقتصادی - دلار 30 تومان افتاد
سیگنال مثبت در بازار ارز

دلار روز گذشته معاملات را کاهشی آغاز کرد و حدود 30 تومان نسبت به روز قبل افت کرد.

این افت قیمت از اواسط اردیبهشت به بعد بی‌سابقه بوده است. کارشناسان در توضیح کاهش اخیر، به دو عامل «بنیادی» و «انتظاری» اشاره می‌کنند. گفته می‌شود کاهش اخیر نرخ ارز، عمدتا تحت تاثیر عوامل انتظاری و روانی مثل خبر مذاکرات مستقیم و رودررو با طرف‌های غربی بوده است که به معنای علامت خوش‌بینی به فرجام مذاکرات هسته‌ای است. در کنار عوامل انتظاری متغیرهای بنیادی نیز، از کاهش قیمت حمایت می‌کنند.

 دلار روز گذشته معاملات را کاهشی آغاز کرد و حدود 30 تومان نسبت به روز قبل افت کرد. این افت قیمت از اواسط اردیبهشت به بعد بی‌سابقه بوده است. موضوع مهم دیگر درخصوص نوسانات کاهشی اخیر بازار ارز، نزول سطح قیمتی از بازه 3270 تا 3280 تومان به محدوده قیمتی 3240 تا 3250 تومان است. نرخ ارز حدود سه هفته گذشته، در بازه محدودی در حال نوسان بوده است. کارشناسان در توضیح کاهش اخیر نرخ ارز، به دو عامل «بنیادی» و «انتظاری» اشاره می‌کنند.

بر این اساس، گفته می‌شود با وجود اینکه به نظر می‌رسد کاهش اخیر نرخ ارز، عمدتا تحت تاثیر عوامل انتظاری و روانی مثل خبر مذاکرات مستقیم و رودررو با طرف‌های غربی بوده است؛ اما عوامل بنیادی و تغییرات عرضه و تقاضا در بازار ارز نیز (مانند کاهش تقاضای عمده در بازار و افزایش صادرات نفتی)، از کاهش قیمت حمایت می‌کنند.

معاملات در بازار ارز با دلار 3270 تومانی آغازشد. اما هنوز یک ساعات از گرم شدن بازار نگذشته بود که قیمت‌ها 10 تومان افت کرد و روی 3260 تومان قرار گرفت. در این قیمت صرافان با نرخ 3255 تومان خرید می‌کردند و از این رفتار می‌شد کاهش بیشتر را پیش‌بینی کرد. در میانه‌های روز دلار با پنج تومان کاهش به 3255 تومان رسید و نهایتا بعدازظهر هر دلار آمریکا با نرخ 3245 تومان معامله شد. هر چند برخی مشاهدات حاکی از شکستن این سطح قیمتی هم هست و نرخ‌های 3240 و پایین‌تر هم برای دلار اعلام می‌شود اما 3245 تومان نرخی است که دنیای اقتصاد می‌تواند آن را برای پایان معاملات روز گذشته تایید کند.

 تاثیرات عامل انتظاری
یکی از دلایل مورد اشاره کارشناسان برای کاهش نرخ ارز در روز گذشته، انتشار اخبار مذاکرات مستقیم بین ایران وآمریکا است. «محمدرضا مدیری»، کارشناس بازار ارز در این زمینه به  «دنیای اقتصاد» می‌گوید:‌ دلیل نوسان حدود یک درصدی در بازار ارز این است که معامله‌گران بازار به مذاکرات مستقیم خوش‌بین هستند. کاهش قیمت حدود 30 تومانی در مقایسه با سطح قیمت‌های فعلی، چندان بالا نیست، اما از آنجا که چند هفته‌ای است که نوسان‌ها بیشتر در بازه پنج تا 10 تومانی بوده، این کاهش قیمت به چشم آمده است. از نظر این کارشناس بازار، نوسان‌های قیمتی اخیر مقطعی است و حتی اگر نتیجه مذاکرات مثبت باشد، بازار کشش ثبت کاهش قیمت بیشتر از 100 تومان را ندارد؛ چرا که در بازار ارز، اندازه کشش قیمتی منفی معادل کشش قیمتی مثبت نیست و تمایل بازار به افزایش، بیشتر از کاهش است.

 حمایت عوامل بنیادی از انتظارات
عده دیگری از کارشناسان معتقد هستند در کنار عامل انتظاری، عوامل بنیادی هم از کاهش قیمت ارز در بازار آزاد حمایت می‌کنند. به گفته کارشناسان افزایش میزان صادرات نفت و گاز و نیز کاهش موانع در مسیر صادرات غیرنفتی کشور طی ماه‌های اخیر، ‌سبب شده مجموع درآمدهای ارزی کشور با سیر قابل تداومی، افزایش یابد. صادرات در نتیجه ثبات نسبی بازار ارز و کاهش نسبی تورم، در حال افزایش است و بنگاه‌های تولیدی و تجاری نیز افزایش تولید و فعال کردن ظرفیت‌های موجود را دنبال می‌کنند. به‌تبع آرامش نسبی ایجاد شده در اقتصاد، واردات گمرکی در حال افزایش است.

«هادی کوزه چی»، کارشناس بازار ارز، در این خصوص می‌گوید: هرچند بخش عمده این کاهش قیمت در بازار ناشی از نگاه مثبت به مذاکرات مستقیم است، اما عوامل دیگری هم مانند کاهش تقاضای عمده از طرف صنایع و واردکنندگان بزرگ و ته نشین شدن اثرات اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها این کاهش را حمایت می‌کنند. از طرف دیگر بر اساس اعتماد نسبی که به برنامه‌های دولت در جامعه وجود دارد سفته بازی و بورس بازی هم در بازار شکل نمی‌گیرد و می‌توان گفت از دو جهت تقاضا در بازار کاهش یافته است.

 سکه هم افت کرد
قیمت سکه و طلا در بازار تهران هم متاثر از کاهش نرخ ارز افت کرد. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی در بازار تهران با 11 هزار و 500 تومان کاهش نسبت به روز قبل 945 هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای 18 عیار هم 96 هزار و 470 تومان معامله شد که نسبت به روز قبل یک هزار و 270 تومان کاهش داشت. نیم سکه هم با 8 هزار تومان کاهش، 476 هزار تومان قیمت خورد و ربع سکه هم 278 هزار تومان معامله شد که نسبت به روز قبل 6 هزار تومان ارزان‌تر بود.

اخبار اقتصادی - تابناک