اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اردوغان تبدیل به "سلطانی" تازه شده است



اخبار بین الملل,خبر های بین الملل,اردوغان

 

تحلیل نشریه "اکونومیست" از ترکیه امروز
اردوغان تبدیل به "سلطانی" تازه شده است

اردوغان از پیش از انتخابات سال 2012 نیز در راستای تحکیم قدرتش گام برداشت. انتصاب اعضای وفادار به خود در کادر مرکزی حزب عدالت و توسعه و حضور راننده پیشین او در کابینه از جمله این اقدامات هستند.

سرویس بین الملل خرداد: نشریه "اکونومیست" با انتشار تحلیلی تازه درباره وضعیت ترکیه و حاکمیت "رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری ترکیه و حزب عدالت و توسعه اشاره می کند که او و حزبش به ثروت زیادی دست یافته اند و اکنون اعتماد به نفس بیش تری پیدا کرده اند. با این حال، اکونومیست باور دارد که آنان روند معکوس را طی خواهند کرد و چشم انداز روشنی پیش روی شان نیست.

به گزارش خرداد، اکونومیست با اشاره به تغییر ماهیت ترکیه مدرن از کشوری اروپایی به کشوری اسلامی می نویسد:"زمانی که با کشتی مسیر پر رفت و آمد را به سوی استانبول می پیمایید گمان می کنید که ترکیه هر چه بیش تر از ماهیت اروپایی و غربی دور شده است و مناره های بیش تری را می بینید که از دور به چشم می خورند.

 

در بخش آسیایی استانبول اما روند معکوسی در جریان است. افزایش ساخت مساجد نشان دهنده چشم انداز یک مرد برای اینده ترکیه است: رجب طیب اردوغان. پس از بیش از دو دهه در قدرت بودن از سال 1994 میلادی به این سو که در ابتدا شهردار استانبول بود و از سال 2003به عنوان نخست وزیر و از ماه اوت به عنوان 2014 میلادی در سیاست حضور داشته است نشان داده که چشم انداز سیاسی و اهداف خاص خود را پیش می برد و مخالفانش به او القابی چون سلطان، کینه توز و حیله گر و جاه طلب را داده اند. آنانی که او را تحسین می کنند اما وی را مظهر وحدت ملی، جنگجویی و دفاع جسورانه از ایمان و عقیده قلمداد می کنند".

 

اخبار بین الملل,خبر های بین الملل,اردوغان


این نشریه با اشاره به دستاوردهای اقتصادی دولت عدالت و توسعه می نویسد:"از دهه 90 میلادی نسبت کسانی که زیر خط فقر در ترکیه 78 میلیونی زندگی کرده اند کاهش یافته و سهم طبقه متوسط به بیش از 40 درصد یعنی دو برابر گذشته افزایش یافته است.

 

با این حال، از نظر فرهنگی اردوغان و همراهانش مشغول اسلامیزه کردن ترکیه بوده اند و بعد سنتی هویت ملی ترکیه را برجسته کرده اند در نتیجه، آن تصویر مدرنی که آتاتورک 90 سال پیش از ترکیه ارائه داده بود در حال رنگ باختن است".

این نشریه در ادامه اشاره می کند که علیرغم پیش بینی ها اردوغان در قدرت باقی مانده و در این باره می نویسد:"زمانی که انتخابات پارلمانی ماه ژوئن سال 2012 میلادی برگزار شد کارشناسان شتابزده اعلام کردند که این انتخابات خط پایانی بر پیروزی های متوالی اردوغان است.

 

آنان استدلال کردند که پرونده های فساد نزدیکان او و اقدامات تروریستی داهش در ترکیه و هجوم پناهجویان سوریه به ترکیه همگی عوامل سقوط اردوغان خواهند بود. با این حال، اردوغان باز هم پیروز شد".

این نشریه در ادامه اشاره می کند که تمام ارزوی اردوغان در حال حاضر تجدیدنظر در قانون اساسی سال 1982 میلادی ترکیه و تغییر نظام پارلمانی به نظام ریاستی است تا بتواند قدرت خویش را تحکیم کند.

 

این نشریه در ادامه می افزاید:"از پیش از انتخابات او تلاش کرد تا بی سر و صدا قدرت حزب را تقویت کند. در جلسات حزب عدالت و توسعه در سپتامبر گذشته او با مهندسی خاص او 31 عضو از 50 عضو ارشد دفتر سیاسی را با افرادی جایگزین کرد که شخصا به او وفادار هتند. او اقوام خود را در مناصب بالای اداری قرار داد و یکی از اعضای جدید پارلمان از حزب عدالت و توسعه راننده سابق او بوده است.

این نشریه در ادامه اشاره می کند که امروز حاکم بلامنازع در ترکیه اردوغان است و در این باره می افزاید:"امروز بدون شک او رییس است. دیوانسالاران در آنکارا نتوانستند کوچکترین مخالفی با کاخ ریاست جمهوری 100 اتاقی جدید او داشته باشند که طبق گزارش ها 615 میلیون دلار هزینه ساخت آن بوده است. بسیاری از تحلیلگران می گویند که او تنها تا سال 2019 میلادی در قدرت باقی می ماند بلکه قدرت حزبش تا سال 2023 میلادی سالگرد صدمین سال تاسیس جمهوری ترکیه نیز ادامه خواهد یافت".

این نشریه در ادامه با اشاره به پایگاه حمایتی اردوغان می افزاید:"طبقه کارگر شهری در منطقه آناتولی و تجار کوچک طرفداران او هستند". این نشریه اما اشاره می کند که حمایت از اردوغان در حال کاهش است و در این باره می افزاید:"او با نتیجه شکننده اکثریت آرای 52 درصد در سال 2014 میلادی در انخابات ریاست جمهوری به قدرت رسید. اکنون تنها حمایت نیمی از مردم ترکیه را دارد. سایرین یا با شک و تردید به او سیاست هایش می نگرند و یا مخالفش هستند".

اکونومیست در پایان اشاره می کند که مسئله کردها و شکاف های داخلی می توانند در آینده به مشکلی جدی برای اردوغان تبدیل شوند.

اخبار بین الملل - خرداد


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

امام اختلافات را تبدیل به صمیمیت می‌كردند



 

 

امام اختلافات را تبدیل به صمیمیت می‌كردند

آرمان‌های امام؛دو دهه پس از عروج

منتجب‌نیا:امام اختلافات را تبدیل به صمیمیت می‌كردند


امام بعد از خداوند، مردم را ملاك و اعتبار مشروعیت خود می‌دانستند و همیشه بر رضایت مردم تاكید داشتند/ ایشان با اتكا به خدا و مردم، در همه بحران‌ها آرامش خود را حفظ می‌كردند و هرگز تحت تاثیر احساسات قرار نمی‌گرفتند.

قائم‌مقام حزب اعتماد ملی تاكید كرد: در مواقع اختلاف، ایشان با یك جمله آن را تبدیل به صمیمیت و اخوت می‌كردند
حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به سوالی در مورد شیوه برخورد امام(ره) با بحران‌ها، اظهار داشت: ایشان در تصمیم‌گیری‌ها مبانی و احكام شرعی و الهی را بر همه چیز مقدم می‌دانستند و در مرحله بعد، رضایت مردم و توجه به مطالبات آنها را در نظر داشتند.
وی افزود: امام این آموزه را كه بعد از خداوند به اكثریت مردم -و نه اقلیت آنها- توجه شود، از آیات و روایات گرفته بودند و لذا پس از احراز رضایت پروردگار، به عنوان یك مجتهد عالی‌رتبه، نظرات نخبگان و عامه مردم را لحاظ می‌كردند و هرجا یك تصمیم مطالبات مردم را تامین می‌كرد، بر نظر نخبگان و خواص هم ترجیح می‌دادند.
قائم‌مقام حزب اعتماد ملی یادآور شد: موارد متعددی داشتیم كه امام بعضی خواص را به خاطر رضایت عامه مردم، عزل می‌كردند، زیرا نتوانسته بودند در كنار مردم بمانند. لذا امام بعد از خداوند، مردم را ملاك و اعتبار مشروعیت خود می‌دانستند و همیشه بر رضایت مردم تاكید داشتند.
منتجب‌نیا تصریح كرد: امام با روحیه آرامی كه به دست آورده بودند و با اتكا به خدا و مردم، در همه بحران‌ها آرامش و اطمینان خود را حفظ می‌كردند و هرگز تحت تاثیر احساسات قرار نمی‌گرفتند و عوامل بیرونی نمی‌توانست ایشان را تحت تاثیر قرار دهد. در همین راستا، هنگام حمله ارتش عراق به ایران، برخلاف تصور همه تحلیلگران از شكست ایران، ایشان با كمال آرامش فرمودند، دیوانه‌ای سنگی پرتاب كرده است و ما هم چنان سیلی به او خواهیم زد كه نتواند از جای خودش برخیزد.
وی ادامه داد: در زمان امام بحران‌های سیاسی و اقتصادی كمی نداشتیم، اما ایشان باز هم با آرامش همه‌چیز را تدبیر می‌كرد و به گونه‌ای رفتار می‌كرد تا همه تصور كنند، امام متعلق به همه آنها و پدر ملت است و هیچ‌كس ایشان را مخالف خود فرض نكند، مگر اینكه كسی با مردم و انقلاب اعلام جنگ كند.
منتجب‌نیا گفت: به دلیل همین انس و الفت مردم با امام، در مواقع اختلاف، ایشان با یك جمله آن را تبدیل به صمیمیت و اخوت می‌كردند و این حس اطمینان‌بخشی را امام در همه حال داشتند.
قائم‌مقام حزب اعتماد ملی، در پاسخ به سوال دیگری در مورد اصول مغفول شده اندیشه امام، اظهار داشت: مهمترین نكته مورد غفلت واقع شده، مساله مردم‌داری و جمهوریت نظام است، زیرا این موضوع امروز كمتر مورد توجه قرار می‌گیرد...../تحلیل:ایلنا