اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ارتباط اجاره بها با قیمت ملك



اخبار,اخبار اقتصادی,مسکن

اخبار اقتصادی - ارتباط اجاره بها با قیمت ملك

بازار اجاره تابع بازار ملک است؛ اما هیچ‌گاه اجاره بها به شدت قیمت خانه بالا نمی‌رود.

در این روزهای خاموشی بازار مسکن در کشور هر کارشناسی بسته پیشنهادی خود را برای رونق بازار دارد. مصطفی خسروی، کارشناس حوزه مسکن درباره ارزیابی‌اش از بازار اجاره در کشور گفت: بازار اجاره تابع بازار ملک است؛ اما هیچ‌گاه اجاره بها به شدت قیمت خانه بالا نمی‌رود.

مالک به دنبال مستاجری است که توان پرداخت اجاره بهای ماهانه را داشته باشد به‌طور مثال ممکن است اجاره خانه‌ای ماهانه 5میلیون تومان باشد؛ اما مالک برای آنکه بتواند به‌طور منظم این مبلغ را دریافت کند کمی به قیمت پایین‌تر آپارتمانش را برای اجاره می‌گذارد.

او ادامه داد: هر چند بازنگری قانون اجاره در سال 76 تضمین بیشتری به مالکان داده اما هنوز هم خلأهای زیادی در این قانون وجود دارد.  به‌طور مثال مستاجری که خانه‌ای را با رهن بالا اجاره کرده است، هنگامی که می‌خواهد قرارداد را فسخ کند خودش باید به دنبال مستاجر جدید باشد؛ در حالی که قانونا در هنگام پایان قرارداد و تخلیه ملک مالک باید مبلغ امانت گرفته شده را پس دهد.

این کارشناس مسکن با بیان اینکه در کشور باید صنعت اجاره جدی گرفته شود، گفت: در کشورهای پیشرفته 70 درصد مردم مستاجرند و تنها 25تا 30درصد مالک هستند؛ اما در کشور ما عکس این قضیه صادق است.

وی در تشریح بیشتر صنعت اجاره گفت: سرمایه‌داران بخش خصوصی در هر محله مجتمع‌هایی را بسازند و آن را اجاره دهند و از سوی دیگر دولت نیز برای تشویق بیشتر می‌تواند برخی از معافیت‌های ساخت‌و‌ساز مانند معافیت مالیاتی را شامل این مالکان کند.  به گفته این کارشناس مسکن، این نوع خانه‌های اجاره‌ای مناسب زوج‌های جوانی است که از توان کمتری برای پرداخت اجاره بهای بالا برخوردارند و قصد  دارند که زندگی مستقلی را نیز تشکیل دهند.

او درباره وضعیت مسکن در ماه‌های باقیمانده سال 93 گفت: هیچ افزایش قیمت و جهشی در این حوزه نخواهیم داشت و بازار مسکن  از رکود انتظاری  رو به بالا به رکود انتظاری رو به پایین تغییر مسیر داده است.

به گفته وی، اگر تغییری در شاخص‌های كلان اقتصادی کشور رخ ندهد تا پایان سال 94 همین روند در بازار مسکن ادامه خواهد داشت. اودرباره پیشنهادهایش برای رونق خرید و فروش در بازار مسکن هم گفت: وام مسکن باید 80 درصد هزینه‌های یک واحد مسکونی را شامل شود تا بتواند تحرک لازم رابه بخش تقاضا وارد کند.  رویه‌ها و سیاست‌های دولت در بخش مسکن چندان شفاف نیست و این در حالی است که هرگونه اعمال نظر دولت در بخش مسکن می‌تواند در رکود یا خروج از شرایط کنونی موثر باشد. میزان صدور پروانه‌های ساختمانی در سال جاری با کاهش قابل توجه مواجه شده و ادامه این شرایط می‌تواند بحران عرضه را در سال‌های آتی رقم بزند.

 

اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد


ویدیو مرتبط :
افزایش قیمت اجاره بها در شهرهای کوچک | ویدیو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خیزش قیمت ‌مسكن، جهش اجاره‌ بها



 

 

 

تصویری كه مركز آمار ایران دیروز از اوضاع بهاری بازار مسكن در شهر تهران ارائه كرد، شباهت زیادی به گزارش چهارشنبه‌ گذشته «دنیای‌اقتصاد» كه معاملات بهاری مسكن را به لحاظ قیمت، آرام تحلیل كرده بود دارد و در عین حال نشان می‌دهد در پایتخت شرایط استفاده از آپارتمان‌های مسكونی یك‌طرفه شده به این معنی كه فعلا با توجه به جهش اجاره‌بها، فقط امكان خرید برای متقاضیان مسكن وجود دارد، این در حالی است كه تقاضای كنونی تحت تاثیر نبود تسهیلات بانكی بیشتر از آنكه میل به خرید داشته باشد، اجاره‌نشینی را دنبال می‌كند.

مركز آمار ارزش معاملات آپارتمان‌های مسكونی در فصل بهار امسال را از روی اطلاعات ثبت شده در دفاتر اسناد رسمی كه مرحله نهایی خرید‌وفروش ملك محسوب می‌شوند، به دست آورده و اعلام كرده است: در بهار امسال قیمت مسكن در تهران 5/7 درصد افزایش پیدا كرده و به متر مربعی یك میلیون و 920 هزار تومان رسیده است.

«دنیای‌اقتصاد» پیش‌تر این نرخ رشد را 5درصد اعلام كرده بود. نرخ رشد بهاری قیمت مسكن در تهران در مقایسه با نرخ تورم كه در این فصل به حدود 22 درصد رسید، نشان از رشد و خزش ملایم ارزش املاك پایتخت دارد كه با توجه به رشد 19‌درصدی قیمت مسكن در بهار سال گذشته، شرایط كنونی برای خریداران ایده‌آل به نظر می‌رسد. هر چند طی ماه‌های اخیر مشاوران‌ املاك از جمله رییس اتحادیه املاك تهران میزان غیررسمی رشد قیمت مسكن را در حد 10 تا 15 درصد عنوان كرده بودند، اما اكنون روایت «آمار» نصف آن را تایید می‌كند.

به گزارش دنیای‌اقتصاد برخلاف روند قابل‌قبول قیمت مسكن، اجاره‌بها در اولین فصل از سال‌جاری رشد شدیدی را تجربه كرده است.

گزارش رسمی مركز آمار در این باره حاكی است اجاره‌بهای واحدهای مسكونی در تهران طی بهار امسال 24 درصد نسبت به بهار سال گذشته افزایش پیدا كرده، طوری كه برای اجاره یك آپارتمان 70متری در این شهر باید تا 980 هزار تومان در ماه پرداخت شود.

با استناد به اطلاعات مركز آمار، سطح اجاره‌بها در پایتخت آن هم در فصلی كه نقل‌وانتقال اجاره‌نشین‌ها طبق گزارش سامانه رهگیری معاملات مسكن، زیاد نبوده افزایش یافته كه این می‌تواند هشداری برای مسوولان كنترل بازار اجاره باشد مبنی بر اینكه این احتمال وجود دارد در تابستان امسال طرح «تعزیراتی مهار رشد اجاره‌بها در حد 9درصد» به دلیل ناهمخوانی با وضعیت واقعی بازار اجاره، به شكست بینجامد.

كارشناسان مسكن ضمن طرح این پرسش كه مبنای سقف‌گذاری برای اجاره‌بها چه نوع محاسبه‌ای بوده، با اظهار نگرانی از عدم كنترل نرخ در فصل بهار به دولت توصیه می‌كنند مكانیزم‌های واقعی‌تری‌ برای ساماندهی بازار اجاره اعمال كند.

از متری 8 میلیون تا متری 240 هزار

به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، در سه ماه اول امسال منطقه 2 گران‌ترین منطقه در تهران برای اجاره‌نشینی بوده، طوری كه نرخ اجاره ماهانه در آن بیش از 2 برابر متوسط اجاره‌بها در كل شهر تهران بوده است.

همچنین منطقه 15 ارزان‌ترین منطقه برای اجاره‌نشین‌ها معرفی شده است.در بازار خرید مسكن نیز منطقه یك گران‌ترین منطقه در بین مناطق 22گانه محسوب می‌شود، طوری كه در بهار امسال هر متر مربع آپارتمان مسكونی در این منطقه تا قیمت 8 میلیون تومان نیز خرید و فروش شده است.منطقه 20 تهران نیز برای خرید مسكن ارزان‌ترین محل معرفی شده، طوری كه در این منطقه هر متر مربع آپارتمان را می‌توان به قیمت 246 هزار تومان خریداری كرد.... / تحلیل : عصر ایران