اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ادغام طب سنتی در طرح پزشک خانواده


معاون طب سنتی وزارت بهداشت با اشاره به جایگاه طب سنتی در جامعه اسلامی، گفت: فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در جامعه اصل مهم برای ترغیب مردم به سمت این شیوه درمانی موثر است.

خبرگزاری ایسنا: دکتر محمود خدادوست طب سنتی در ایران را یک طب حکیمانه دانست و تصریح کرد: دشمنی و کینه توزی غربی‌ها با ایران در عرصه پزشکی نیز محسوس است تا جایی که آمریکایی ها دانشمندان ایرانی را واپسگرا و متحجر و علوم آنها را منسوخ و بی ارزش می دانند و با ترویج این افکار تلاش می کنند جامعه جهانی را نسبت به ایران بدبین کنند.

وی با بیان اینکه جامعه غربی از ظرفیت طبی سنتی ایرانیان در ارتقای ساختار سلامت بهره بسیار برده است، عقب ماندگی ایران در این علم را بسیار زیاد دانست و گفت: متاسفانه غفلت، بی توجهی و عدم تلفیق این علم با علم نوین و نبود یک ساختار تشخص در این راستا کشور ما را در این عرصه با عقب ماندگی‌های بسیار مواجه کرده است.

وی با اشاره به راه‌اندازی رشته تحصیلی طب سنتی در تمامی دانشگاه‌های دنیا، طب سنتی را یک علم فراگیر در تمام جهان دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه در ایران نه تنها طب سنتی در یک مقطعی انکار بلکه مورد تکفیر و ناسزا قرار گرفت در حالی که تمام دنیا از این ظرفیت عظیم برای ارتقاء سلامت جامعه خود بهرمند می شدند وما در داخل کشور دچار حاشیه و غفلت شده بودیم.

خدادوست طب سنتی را ریشه در فرهنگ ، اعتقادات و باورهای مردمی دانست و با تاکید بر پذیرش همگانی این شیوه درمان در میان مردم، فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در جامعه را اصل مهم برای ترغیب و گرایش مردم به سمت این شیوه درمانی عنوان کرد.

خدادوست با انتقاد از اینکه در کشور ما همچنان بر سر پذیرفتن این علم دعوا و بحث است تصریح کرد: کشورهای بزرگ همچون ژاپن، چین، سوئیس و بسیاری از کشورهای مطرح جهان طب چتر حمایتی بیمه را بر سر طب سنتی قرار داده اند اما متاسفانه در کشور ما پذیرش این دانش برای بسیار از افراد سخت و غیر ممکن شده است.

خدادوست از ادغام طب سنتی در طرح پزشک خانواده خبر داد و گفت: وزارت بهداشت به جز بحث آموزش طب سنتی در کشور، در بحث عرضه خدمات نظام سلامت هم برنامه های مفصلی دارد که از آن جمله ادغام خدمات طب سنتی در شبکه بهداشت و درمان کشور و برنامه پزشک خانواده است.

وی خاطرنشان کرد: برای تحقق این مهم بسته‌های آموزش کوتاه مدت طب سنتی که آموزش آن بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ ساعت طول می‌کشد آ‌ماده شده که از نیمه اردیبهشت امسال بعد از برگزاری یک همایش کشوری برای آگاه سازی مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی این آموزشها برای پزشکان عمومی و حتی بهورزان در سطوح مختلف آغاز می‌شود.


ویدیو مرتبط :
روایت پیش آمده از حسین روازاده،پزشک عمومی و فعال در حوزه طب سنتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اجرای طرح پزشک خانواده در تهران از شنبه



اجرای طرح پزشک خانواده در تهران

اجرای طرح پزشک خانواده در تهران از شنبه

وزیر بهداشت در حالی امروز از آغاز اجرای برنامه پزشک خانواده در تهران از شنبه خبر داد که معاون وزیر رفاه که در جلسه حضور داشت از اجرای این برنامه در تهران اظهار بی اطلاعی کرد.

به گزارش فارس، محمد حسن طریقت منفرد،امروز در یک نشست خبری که در دفتر وزیر بهداشت با حضور مجتبی علایی، معاون رفاه اجتماعی وزیر کار، رفاه و تأمین اجتماعی در حالی که کمتر از دوماه از زمان کار دولت دهم باقیمانده است، از آغاز اجرای برنامه پزشک خانواده در تهران خبر داد.

 

وی افزود: قرار بود اجرای این برنامه در تهران از ابتدای امسال شروع شود اما به علت تأمین نشدن اعتبار آن به عقب افتاد. تا اینکه چند روز پیش پس از تصویب بودجه، دولت 2 هزار میلیارد تومان برای اجرای این برنامه اختصاص داد و اکنون 2نهم این اعتبار یعنی حدود 400 میلیارد تومان به وزارت بهداشت پرداخت شده و زمینه برای اجرای این برنامه فراهم شده است.

 

وزیر بهداشت ادامه داد: پیش از این اجرای این برنامه در 9 استان آغاز شده است و اعتبار لازم برای اجرای سه ماهه این برنامه به این استانها پرداخت شده است.

 

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره شیوه اجرای این برنامه در تهران و اینکه آیا پزشکان خانواده فقط ویزیت می کنند یا فعالیتهای بهداشتی و سلامت نگر هم دارند، توضیح داد: اجرای برنامه پزشک خانواده 4 الزام دارد، اول اینکه اجرای این برنامه مبتنی بر سرانه است که به عنوان روش اجرا نهایی شده است. دوم تدوین گایدلاینهای پزشک خانواده است که تاکنون کتاب اولین راهنمای درمان حاوی 40 گاید لاین منتشر شده و کتاب دوم نیز که حاوی 50 گایدلاین است طی روزهای آینده منتشر می شود.

 

وی افزود: الزام سوم وجود منابع کافی است که تأمین شده است و الزام چهارم، تهیه مسیر اجرای این برنامه است که مشخص شده است.

وزیر بهداشت گفت: از همین امروز سایت 1590.ir باز است و با فراخوانی که برای جذب پزشکان خانواده اعلام می شود، پزشکان می توانند ثبت نام کنند و در مرحله بعد از آنها برای ارائه مدارک و مشخص کردن محل فعالیتشان دعوت می شود.

 

وی ادامه داد: برای اجرای پزشک خانواده در تهران با احتساب حداکثر 2 هزار نفر جمعیت برای هر پزشک، به حدود 8 هزار پزشک خانواده نیاز داریم در حالی که بیش از 24 هزار پزشک عمومی در تهران هستند بنابراین از نظر پزشک مشکل نداریم.

 

وزیر بهداشت افزود: از روز شنبه بعد از ثبت نام پزشکان، مردم نیز با اطلاع رسانی از طریق سایت پزشک خانواده و رسانه ها از مراکز ارائه دهنده خدمات پزشک خانواده در بخش دولتی و غیر دولتی مطلع می شوند و می توانند برای انتخاب پزشک خانواده خود و ویزیت پایه مراجعه کنند.

 

وی گفت: نحوه پرداخت حقوق پزشکان در این برنامه خارج از بیمه هاست و از طریق ستاد اجرایی برنامه پزشک خانواده متشکل از نماینده وزارت بهداشت، نماینده بیمه ها، نماینده استانداری و نماینده فرمانداری با تأمین اعتبار از طریق معاونت نظارت و برنامه ریزی ریاست جمهوری اجرا می شود و هدف از این تغییر نحوه پرداخت این است که این پول صرف جبران بدهی بیمه ها به وزارت بهداشت نشود و اجرای کار تسریع شود.

 

اعلام اجرای این برنامه در وزارت بهداشت در حالی  بود که مجتبی علایی، معاون رفاه اجتماعی وزیر کار، رفاه و تأمین اجتماعی که بیمه  های کشور زیر مجموعه کاری اوست در همین جلسه گفت: بنده در این جلسه به عنوان مهمان دعوت شدم و قرار نبود نشست خبری باشد، اعلام کردند که می خواهند در مورد پرونده الکترونیک سلامت در اینجا اطلاع رسانی شود و بنده به عنوان معاون وزیر رفاه از شروع اجرای برنامه پزشک خانواده در تهران خبری نداشتم.

 

وی  گفت: البته طبق توافقنامه ای که فروردین امسال با وزارت بهداشت داشتیم،اعلام کردیم که اگر بودجه و منابع اجرای این برنامه فراهم شود و به شرطی که وزارت بهداشت مطالبات معوقه خود از بیمه ها را که حدود 1500 میلیارد تومان است طلب نکند، آماده همکاری برای اجرای این برنامه حتی در تهران هستیم.

 

در ادامه این نشست، وزیر بهداشت و برخی مسئولان این وزارتخانه به پرسشهای خبرنگاران در مورد نحوه اجرای این برنامه در تهران پاسخ دادند که در مواردی بر ابهام نحوه اجرای آن با توجه به اختلاف نظرها افزوده شد./فارس