اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ادعاهای جدید وزارت خارجه ترکیه علیه ایران



اخبار,اخبار سیاست خارجی,ادعاهای جدید وزارت خارجه ترکیه علیه ایران

 
 اخبار سیاست خارجی - ادعاهای جدید وزارت خارجه ترکیه علیه ایران

بازتاب موضع گیری خطیب جمعه تهران علیه حکم اعدام آیت الله نمر، احضار سفیر ایران در ترکیه به وزارت خارجه این کشور، موضع جدید پاکستان درباره وقایع تروریستی اخیر در مرز ایران با این کشور، بررسی چشم اندازهای اقتصادی ایران برای تجارت با اروپا و رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، بخشی از مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران، به مسائل گوناگون منطقه ای اختصاص دارد. در این زمینه، برخی از مطبوعات و رسانه ها، از جمله «ریانووستی» روسیه مواضع خطیب جمعه تهران درباره صدور حکم اعدام برای آیت الله نمر از سوی دولت عربستان سعودی را بازتاب داده اند. این خبرگزاری می نویسد یک روحانی ارشد ایرانی هشدار داده که اگر عربستان سعودی ماجرای اعدام شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجسته عربستانی را ادامه دهد، بهای سنگینی خواهد پرداخت. آیت الله سید احمد خاتمی در این زمینه خطاب به مقامات سعودی گفته: «اعدام این روحانی پیامدهای سختی خواهد داشت و شما بهای سنگینی پرداخت خواهید کرد». 


اما اقدام جدید دولت ترکیه علیه ایران واکنش این دولت به موضع گیری های مقامات ایرانی، موضوعی است که مورد توجه روزنامه «حریت» قرار گرفته است. این روزنامه می نویسد در پی اظهارنظرهای متعدد مقامات ایرانی در انتقاد از سیاست های آنکارا در سوریه، وزارت خارجه ترکیه، علیرضا بیگدلی، سفیر ایران در این کشور را فراخوانده است. سخنگوی وزارت خارجه ترکیه در این زمینه اظهار داشته: «ترکیه برای انجام اقدام لازم در چارچوب حقوق بین الملل علیه تهدید موجود نسبت به امنیت ملی اش، نیازی به کسب اجازه از هیچ کسی ندارد». این مقام ترکیه ای در ادامه مدعی شده ایران حامی دولت سوریه بوده که این دولت سبب شکل گیری مسئله تروریسم در منطقه شده است.

در همین حال، دولت پاکستان نیز خواستار ارائه شواهدی از سوی ایران مبنی بر دخالت عوامل این کشور در وقوع اقدامات تروریستی اخیر در مناطق مرزی شده است. به نوشته روزنامه «اکسپرس تریبیون»، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان اظهار داشته اگر ایران شواهدی مبنی بر حضور عوامل پاکستانی در فعالیت های تروریستی اخیر دارد، باید این شواهد را ارائه کرده و از اتهام زنی به پاکستان خودداری کند. این مقام پاکستانی مدعی شده بر اساس شواهدی که دولتش در دست دارد، وقایع اخیر در داخل خاک ایران و توسط افرادی که خود ایرانی بوده اند انجام گرفته و ایران نباید این مسئله را به عوامل خارجی نسبت دهد.

اما در مطلبی اقتصادی، روزنامه «الشرق الاوسط» از تمایل شرکت های تجاری اروپایی برای ورود به بازار ایران پس از برداشته شدن تحریم های موجود علیه ایران خبر داده است. این روزنامه می نویسد در نخستین مجمع ایران و اروپا که روزهای 15 و 16 اکتبر در لندن برگزار شد، موضوع پتانسیل های بازار ایران پس از برداشته شدن تحریم های بین المللی، بیش از سایر موضوعات مورد توجه قرار داشت. به نوشته این روزنامه، هدف اصلی برگزاری این مجمع که از سوی برخی شرکت های ایرانی با همکاری روزنامه «صدای اروپا» سازمان داده شده بود، آماده سازی لازم و ارزیابی چشم انداز تجارت و سرمایه گذاری ایران در دوره پس از تحریم ها بود.

در نهایت، در میان دیگر مطالب، روزنامه «تایمز اسرائیل» موضوع برگزاری یک رزمایش مشترک دریایی از سوی ایران و روسیه را مورد توجه قرار داده است. این روزنامه به نقل از منابع خبری داخلی ایران می نویسد پس از آنکه دو کشور ایران و روسیه یک رزمایش مشترک سه روزه را در دریای خزر برگزار نمودند، ناوهای جنگی روس که در بندری در شمال ایران پهلو گرفته بودند به سوی کشور خود بازگشتند. این روزنامه می نویسد بر اساس گزارش های رسمی، ناوهای مذکور در بندر انزلی پهلو گرفته بودند؛ اما هیچ جزئیات دیگری درباره حضور و نحوه عملیات آن ها در جریان رزمایش منتشر نشده است.  


اخبار سیاست خار جی  - تابناک


ویدیو مرتبط :
وزارت خارجه آمریکا ما دخالتی در روابط عراق ترکیه نداریم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درخواست آمریکا برای بسته شدن پرونده «پی ام دی»/ ادعاهای وزیر خارجه ترکیه علیه ایران



اخبار,اخباربین الملل ,رسانه های بین الملل

تمایل آمریکا به بسته شدن پرونده فعالیت های هسته ای گذشته ایران، ابراز نگرانی مقامات آمریکایی از آزمایش های موشکی ایران، ادعاهای وزیر خارجه ترکیه علیه ایران، تصمیم عربستان سعودی برای راه اندازی یک شبکه فارسی زبان، درخواست روسیه برای برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت و احتمال استفاده روسیه از پایگاه های نظامی قبرس، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.

 بخشی از مطالب امروز مطبوعات و رسانه های بین المللی، به موضوعات مربوط به ایران اختصاص دارد. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» با انتشار گزارشی از موافقت آمریکا با بسته شدن پرونده تحقیقات آژانس از برنامه هسته ای گذشته ایران خبر داده است. بر اساس سندی که آسوشیتدپرس به نسخه ای از آن دست یافته است، امریکا که زمانی از جمله منتقدان تند فعالیت های هسته ای ایران بود، اکنون در درخواست از آژانس اتمی سازمان ملل برای بستن پرونده مربوط به بررسی ادعاها درباره جنبه های نظامی ادعایی این برنامه، در حال پیوستن به پنج قدرت دیگر جهانی است. این درخواست در پیش نویس محرمانه قطعنامه نشست هفته آینده شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گنجانده شده است و روز دوشنبه بین کشورهای عضو توزیع شد. این امر نشانگر حرکت قدرت های جهانی به سوی اجرای برجام است.

*****

همزمان، مقامات آمریکایی نسبت به آزمایش های موشکی ایران ابراز نگرانی و ادعاهایی را در این زمینه مطرح کرده اند. یک مقام بلندپایه آمریکایی در گفت و گو با شبکه خبری «فاکس نیوز» مدعی شده ایران با آزمایش یک موشک بالیستیک میان برد، دو قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده است. منابع اطلاعاتی غربی می گویند این آزمایش بیست و یکم نوامبر نزدیک چابهار بندری در جنوب شرقی ایران در مجاورت مرز با پاکستان رخ داده است. این موشک با نام قدر - 110 با برد 1800 تا 2000 کیلومتر قادر به حمل کلاهک هسته ای است. سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در بیانیه ای بعد از این آزمایش موشکی اعلام کرد: «آمریکا به شدت درباره آزمایش موشک بالستیک اخیر ایران نگران است».

*****

ادعاهای وزیر خارجه ترکیه علیه ایران، موضوعی است که شبکه خبری «العربیه» به آن پرداخته است. بر اساس گزارش این شبکه، وزیر خارجه ترکیه سیاست خارجی ایران در منطقه را قومیت گرایانه و خطرناک توصیف کرده است. مولود چاووش اغلو، وزیر خارجه ترکیه در اظهاراتی که بیانگر میزان تنش بین ترکیه و ایران است گفت: «ترکیه به شدت با سیاست های قومیت گرایانه و خطرناک ایران در عراق و سوریه مخالف است». از سوی دیگر، وی با طرح این ادعا که نیروهای ترکیه ای موجود در موصل برای کمک های استشاری و آموزشی به عراق اعزام شده اند، مدعی شد حیدر العبادی، نخست وزیر عراق کسی است که از ترکیه برای کمک به عراق در مبارزه با تروریست های داعش در خواست کمک کرده است.

*****

در مطلبی دیگر درباره ایران، پایگاه خبری «العهد» لبنان از تصمیم عربستان سعودی برای راه اندازی یک شبکه ماهواره ای فارسی زبان خبر داده است. به نوشته این سایت، رژیم آل سعود پس از جلوگیری از فعالیت شبکه‌های  ماهواره ای المنار و المیادین لبنان، به زودی یک شبکه تلویزیونی فارسی زبان راه اندازی می کند. وزیر اطلاع رسانی عربستان ادعا کرد کشورش جلوی پخش برنامه‌های این دو شبکه را به علت حملات تبلیغاتی پیاپی علیه عربستان و شایعه سازی و دروغ پردازی در جریان عملیات «طوفان قاطعیت» (تهاجم عربستان به یمن) گرفته است. دستور به جلوگیری از فعالیت شبکه های تلویزیونی المنار و المیادین در حالی صادر شده است که وزارت اطلاع رسانی عربستان برای راه اندازی یک شبکه تلویزیونی فارسی زبان و یک پایگاه اینترنتی فارسی زبان تلاش می کند.

*****

اما در میان دیگر مطالب، درخواست روسیه برای بررسی موضوع حضور نظامیان ترکیه در خاک عراق در نشست شورای امنیت، مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. بر اساس گزارش شبکه خبری «الحدث»، منابع دیپلماتیک در نیویورک از درخواست روسیه برای برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت به منظور بررسی حضور نظامیان ترکیه در عراق خبر داد. روسیه از سامانتا پاور، نماینده آمریکا که کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد، خواست تا این شورا در نشستی در پشت درهای بسته حضور نظامیان ارتش ترکیه در عراق را بررسی کند. محمد الحکیم، نماینده عراق در سازمان ملل تاکید کرد روسیه برای طرح این درخواست از شورای امنیت هیچ تماسی با او نداشته است.

*****

در نهایت، خبرگزاری فرانسه از احتمال صدور اجازه دسترسی روسیه به پایگاه های نظامی کشور قبرس خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، قبرس روز دوشنبه اعلام کرد ممکن است به هواپیماهای جنگی روسیه که در عملیات در سوریه مشارکت دارند، اجازه دهد در موارد اضطراری از فرودگاه های قبرس استفاده کنند. ایوانیس کاسولیدس، وزیر خارجه قبرس اعلام کرد: «مذاکراتی میان مقامات روسیه و قبرس در مورد تاسیساتی که می تواند در صورت اضطرار و یا برای اهداف بشردوستانه در اختیار قرار گیرد، در جریان است». سفیر روسیه در قبرس روز دوشنبه اعلام کرد کشورش با دولت قبرس تماس گرفته است تا امکان استفاده از تاسیسات نظامی این کشور را در ارتباط با عملیات علیه گروه داعش در سوریه بررسی کند.

 

 اخبار سیاست  خارجی  -  تابناک