اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اخراج از هواپیما به خاطر گفتن ان شاء الله


مسئولان یکی از پروازهای شرکت هواپیمایی ساوث‌وست ایرلاینزِ امریکا، یک دانشجوی عراقی را به خاطر عربی صحبت کردن از هواپیما بیرون کرده‌اند.

پرس تی وی: مسئولان یکی از پروازهای شرکت هواپیمایی ساوث‌وست ایرلاینزِ امریکا، یک دانشجوی عراقی را به خاطر عربی صحبت کردن از هواپیما بیرون کرده‌اند.

این جوان که خیرالدین مخزومی نام دارد در تاریخ 9 آوریل (21 فروردین) پیش از بلند شدن هواپیما، از آن بیرون رانده شد.

مخزومی می‌گوید تلفنی با عمویش درباره شرکت در جلسه سخنرانی بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل صحبت می‌کرده که یکی از خدمه‌های پرواز او را از هواپیما بیرون کرده است.

این دانشجو اخیراً در مصاحبه با نیویورک تایمز گفت: «آنچنان درباره این سخنرانی هیجان‌زده بودم که به عمویم زنگ زدم تا درباره‌اش صحبت کنم.»

وی می‌گوید در طول مکالمه‌اش وقتی کلمۀ «‌ان‌شاء‌الله» را به زبان آورد یکی از مسافران با تعجب به او خیره شد و سپس یکی از خدمه پرواز او را از هواپیما بیرون کرد و بعد از آن نیز به وی اجازه ندادند به هواپیما بازگردد.

مخزومی که 26 سال دارد و دانشجوی دانشگاه کالیفرنیا در برکلی است در این رابطه گفت: «این بلایی است که اسلام‌هراسی بر سر این کشور آورده است.»

وی افزود: «من و خانواده‌ام اتفاق‌های بسیاری را از سر گذرانده‌ایم و این صرفاً یک تجربۀ دیگر بود. شرافت انسانی ارزشمندترین چیز در دنیاست، نه پول! اگر از من عذرخواهی می‌کردند شاید به آنها یاد می‌دادم چگونه با مردم عادلانه رفتار کنند.»

با این وجود، شرکت هواپیمایی ساوث‌وست ایرلاینز در بیانیه‌ای اعلام کرد این جوان به خاطر «سخنان تهدید‌آمیزی که در هواپیما بیان کرد» اخراج شده و موضوع ربطی به تبعیض نژادی نداشته است.

در بیانیه این شرکت آمده است: «ما مسافری را بدون تصمیم جمعی و بدون مقدمه از هواپیما خارج نمی‌کنیم و دوست نداریم مسافران چیزی جز خاطره خوش از پروازهای ما داشته باشند.»

این نخستین بار نیست که چنین حوادثی برای افراد مسلمان و یا عرب‌زبان در امریکا رخ می‌دهد.

چندی پیش نیز خلبان شرکت یونایتد ایرلاینز  پیش از پرواز، از یک خانواده مسلمان پنج نفره خواست از هواپیما خارج شوند.

محمد شبلی، همسر و سه فرزندش در فرودگاه شیکاگو سوار بر هواپیما، برای سفر به واشنگتن آماده بودند که با درخواست خلبان مواجه شدند.

خلبان شرکت هواپیمایی یونایتدر ایر لاینز در پاسخ به سؤال خانم شبلی، در یک بهانه تراشی کلی و بدون ذکر جزئیات، مسائل امنیتی را علت این درخواست عنوان کرد.

در ماه می نیز یک زن مسلمان به نام طاهره احمد به خاطر همراه داشتن یک قوطی کنسرو در پرواز شرکت هواپیمایی یونایتد ایرلاینز به درخواست مهماندار از سفر هوایی خود باز ماند. مهماندار گفته بود وی ممکن است از این کنسرو به عنوان سلاح استفاده کند.


ویدیو مرتبط :
قرایتی / نکته های ناب - خاطرات - گفتن ان شاء الله

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اخراج کارمند VOA به خاطر جنگ عراق



 

 

اخراج کارمند VOA به خاطر جنگ عراق

 

 

یكی از كاركنان صدای آمریكا بعد از اینكه به خاطر انتقاد از جنگ آمریكا در عراق از كارش بركنار شد برای دفاع از خود از صدای آمریكا به دادگاه شكایت كرد.

 

به گزارش فارس، خبرگزاری كانادا در گزارشی نوشت: یكی از مترجمین سابق صدای آمریكا (پخش برنامه های ایالات متحده آمریكا برای ایران) كه بعد از پخش یك برنامه ویدئویی اینترنتی موزیكال انتقادی در مورد جنگ عراق و مصائب بر جای مانده از آن، به دستور مقامات صدای آمریكا از این شبكه خبری اخراج شد، فرصت یافته است تا روز سه شنبه طرح دعوی خود را در یك دادگاه تجدید نظر فدرال ادامه دهد و این پرونده را با عنوان نقض آزادی بیان در آمریكا پیگیری نماید.

در ادامه این گزارش آمده است كه "ملودی نواب صفوی " در این باره اعلام كرد كه صدای آمریكا در سال ۲۰۰۷، تنها دو هفته بعد از پخش یك برنامه ویدئویی موزیكال اینترنتی از وی در شبكه یوتیوب در مورد جنگ عراق، قرارداد كاری او را لغو كرد و اخراجش كرد.

این مترجم سابق صدای آمریكا درباره ساخت و پخش این برنامه ویدئویی انتقادی گفت كه او در زمان فراغتش با یك گروه موسیقی درباره جنگ عراق و كشتار مردم این كشور همكاری و در قسمتی از این ویدئوی انتقادی خوانندگی كرده است. وی گفت سپس این ویدئوی موزیكال را به شبكه یوتیوب ارسال نمودند تا از آن پخش شود اما صدای آمریكا به محض انتشار این قطعه موزیكال، قرارداد كاری با او را به سرعت لغو كرد.

بر اساس این گزارش، نواب صفوی در ادامه گفت كه برای ساخت این برنامه ویدئویی ضدآمریكایی دلیلی داشته و دلیل اصلی آن نیز مخالفت با تجاوز نظامی غرب به عراق و كشتار مردم بیگناه این كشور بود.

بر اساس اظهارات این مترجم سابق صدای آمریكا، در ویدئوی " DemoKracy "، نواب صفوی به همراه گروه موزیكی موسوم به "Abjeez " نقش روزنامه نگاری را بر عهده دارد كه درباره دورنگی های جنگ آمریكا كه ادعای گسترش دموكراسی در جهان را دارد ترانه می خواند، در حالی كه تصاویر نشان داده شده در آن، عكس هایی از انفجار بمب در خیابان ها، كودكان عراقی مجروح از جنگ و تابوت های نظامیان كشته شده آمریكا كه به روی آنها پرچم كشیده شده است.

این كارمند بركنار شده صدای آمریكا در ادامه تصریح كرد كه او به عنوان یك شخص عادی درباره جنگ عراق اظهار نظر كرده است اما صدای آمریكا با نقض آزادی بیان به سرعت وی را از كار اخراج كرد. وكلای مدافع دولت آمریكا در این باره اعلام كردند كه اجازه دادن به نواب صفوی، برای ادامه كار می تواند به بی طرفی روزنامه نگاری صدای آمریكا خدشه وارد سازد. یك دادگاه استیناف در ناحیه كلمبیای آمریكا نیز موافقت كرد كه اظهارات "آلن سگال هووله " قاضی دادگاه عمومی برای بستن پرونده نواب صفوی كاملا درست بوده است.

در ادامه گزارش آمده است كه "تام كوبورن " سناتور جمهوریخواه آمریكا، شورای دولتی پخش برنامه های رادیو و تلویزیون آمریكا(بی بی جی) را تحت فشار گذاشت تا كسانی كه با چنین تولیداتی همكاری می كنند را مجازات نماید. این در حالی است كه بی بی جی(شورای دولتی پخش برنامه های رادیو و تلویزیون آمریكا) صدای آمریكا را مدیریت می كند.

آنچه مهمتر از همه در این پرونده جلوه می كند این است كه بر اساس مندرجات این رونده، از همسر نواب صفوی به نام سامان اعرابی كه یكی از كارمندان بخش فارسی صدای آمریكا نیز خواسته شد به دلیل همكاری در ساخت این ویدئوی انتقادی از سیاستهای مداخله جویانه نظامی آمریكا در كشورهای دیگر از شغلش استعفا دهد اما وی آن را رد كرد. سامان اعرابی در واقع یكی از تولید كنندگان برنامه هزل پرداز "پارازیت " بخش فارسی صدای آمریكا است.../فارس