اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اختیارات مدارس افزایش می‌یابد



اخبار,اخبار اجتماعی,علی‌اصغر فانی

وزیر آموزش و پرورش بر ضرورت تمرکززدایی در این وزارتخانه تاکید و اظهار کرد: لازمه تمرکززدایی در دستگاه‌ها تحول در نظام اداری است.

به گزارش  «آموزش و پرورش» علی‌اصغر فانی در چهل و یکمین مجمع عمومی مدیران دبیرخانه‌های نظام اداری کشور که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، با بیان اینکه دبیرخانه قلب سازمان است و ورودی‌ها و خروجی‌های سازمان از دبیرخانه می‌گذرد، اظهار کرد: دبیرخانه‌ها رکن اصلی بروکراسی هستند.

 

بروکراسی یعنی حاکمیت دفاتر و اگر دبیرخانه‌ها نباشند، بروکراسی هم نخواهد بود و به این ترتیب سوابق اداری از بین می‌رود.

وی افزود: نقش دبیرخانه‌ها نقش کلیدی است و سازمان‌ها و دستگاه‌ها باید تلاش کنند که قلبشان سالم بتپد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در سال‌های اخیر ورود فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات کمک کرده است که روال دبیرخانه‌ها روان و سالم اداره شود، گفت: البته لازمه این کار توسعه زیرساخت‌های فناوری است و گاهی ممکن است به اداره‌ای مراجعه کنید و آنها کار شما را انجام دهند و بگویند سیستم قطع شده است و این به دلیل آماده نبودن زیرساخت‌هاست، البته در سال‌های اخیر زیرساخت‌های خوبی فراهم شده است.

فانی تاکید کرد: لازمه توسعه دولت الکترونیک فراهم شدن زیرساخت‌های مربوط است که امیدواریم شاهد توسعه آن در کشور باشیم.

وی در ادامه به ارائه گزارشی فشرده از آموزش و پرورش پرداخت و گفت: این وزارتخانه‌ عهده‌دار 105 هزار مدرسه است که در سطح ایران پراکنده است و در نقاطی از کشور مدرسه داریم که هیچ دستگاه دولتی حضور ندارد و پرچم جمهوری اسلامی ایران بر فراز این مدارس قرار گرفته است. همه این 105 هزار مدرسه دبیرخانه دارند. همه اینها در حالی است که باید توجه کرد که 110 مدرسه تک دانش‌آموزی و 4800 مدرسه با کمتر از پنج دانش‌آموز داریم.

وزیر آموزش و پرورش افزود: هر سال 130 میلیون جلد کتاب چاپ می‌شود و انرژی مضاعفی از همکاران ما را صرف می‌کند. در حال حاضر کتاب‌های درسی سال تحصیلی 94 و 95 آماده توزیع هستند و کتب سال تحصیلی 95-96 زیر چاپ قرار دارد و تعدادی نیز از چاپ خارج شده است در واقع چاپ کتاب‌ها در هر سال یک پروسه 14 ماهه را طی می‌کند.

فانی با اشاره به اینکه حجم مکاتبات در این وزارتخانه بالاست، گفت: با اتخاذ سیاست تمرکززدایی به دنبال آن هستیم اختیارات مدارس و 750 منطقه آموزشی که داریم را افزایش دهیم. در این صورت به طور طبیعی از حجم مکاتبات کاسته خواهد شد.

وی افزود: تمرکززدایی می‌تواند حجم مکاتبات اداری را کاهش دهد. تا زمانی که کارها متمرکز باشد، در دبیرخانه‌ها هم فشار بالایی وارد می‌شود و لازمه کاهش این فشار تمرکززدایی و لازمه تمرکززدایی تحول در نظام اداری کشور است.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه به سیستم فاوا در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: فاوا در آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌ها یک تفاوت دارد.

 

سایرین از آی‌سی‌تی برای نظام اداری استفاده می‌کنند اما آموزش و پرورش علاوه بر این آموزش دانش‌آموزان برای آنکه در آینده بتواند در این دولت الکترونیک زندگی کنند را در نظر دارد. همچنین آماده‌سازی معلمان برای استفاده از آموزش الکترونیک از جمله تکالیف مضاعف ماست.

فانی در پایان گفت: اتصال اتوماسیون‌های اداری به یکدیگر می‌تواند در دقت، سرعت و سلامت امور و کاهش وقت مردم موثر باشد.

اخبار اجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
افزایش اختیارات دولت در زمینه واگذاری طرح های عمرانی به

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش شهریه مدارس غیردولتی با هدفمند کردن یارانه ها



 

 

 

هدفمندی یارانه

 

 

علی باقرزاده درباره تصمیم وزارت آموزش و پرورش برای شهریه مدارس غیردولتی در آستانه هدفمندی یارانه ها گفت: هنوز در این باره تصمیم نگرفته ایم چرا که تسهیلات را فقط قانون پیش بینی می کند.

برخی از کارشناسان مسائل آموزش و پرورش معتقدند که با هدفمند شدن یارانه ها، تعداد دانش آموزان در مدارس غیردولتی کاهش می یاید و این مدارس با افزایش صندلی خالی در این مدارس مواجه می شوند.

معاون مشارکتهای مردمی و مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بحث افزایش هزینه ها در مدارس با هدفمند شدن یارانه ها باید تحلیل جدی تری شود، افزود: واضح است که مردم اعتباراتی را که بابت یارانه ها به حسابشان واریز می شود را از این پس به شکل مستقیم بابت افزایش هزینه خدماتی که به آنان ارائه می شود می پردازند.

باقرزاده در پاسخ به این سئوال که آیا افزایش شهریه مدارس غیردولتی با هدفمندی یارانه ها موجب توقف پیشرفت مدارس غیردولتی و کاهش دانش آموزان این مدارس نمی شود، گفت: قانونگذار سعی دارد با ایجاد ظرفیتهایی همچون صندوق حمایت از موسسان مانع افزایش صندلیهای خالی مدارس غیردولتی شود..../تحلیل:عصرایران