اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اختلالات تلفن های همراه تمام شد


محققان ایرانی دانشگاه پرودو راهکار تولید انبوه دستگاه های مکانیکی کوچکی را که می تواند پایانی برای قطع تماسهای تلفنی و سرعت آهسته دانلود از طریق تلفنهای همراه باشد را کشف کرده اند.

خبرگزاری مهر: محققان ایرانی دانشگاه پرودو راهکار تولید انبوه دستگاه های مکانیکی کوچکی را که می تواند پایانی برای قطع تماسهای تلفنی و سرعت آهسته دانلود از طریق تلفنهای همراه باشد را کشف کرده اند.

فیلترهای کوچکی که با هدف آسان کردن تراکم از طریق امواج هوایی ساخته می شوند از قطع تماسهای تلفنی و سرعت آهسته دانلود از طریق تلفنهای همراه جلوگیری می کند.

جفری روادس از دانشگاه پرودو که این تحقیقات را هدایت کرده است، گفت: طیف رادیویی برای محاسبه دستگاه تلفن همه افراد تاکنون وجود نداشته است.



این تصویر از اسکن یک اکترون میکروسکوپی نشان دهنده یک دستگاه مکانیکی ، یک همنواگر نانو که از طریق الکترواستاتیکى فعال می شود می تواند تراکم را از امواج هوایی از بین ببرد تا عملکرد تلفنهای همراه بهبود یابد

ازدحام روی این امواج موجب قطع تماسها، بوق اشغال، کیفیت ضعیف و آهسته دانلود می شود.

برای حل این مشکل صنعت تلفن همراه در تلاش برای ساخت سیستمهایی است که با کانالهای مشخص بیشتری کار می کنند تا تعداد بیشتری از آنها در پنهای باند کنونی قرار بگیرند.

سعید محمدی استاد یار مهندسی الکترونیک و رایانه دانشگاه پرودو که روی این پروژه کار کرده است، گفت: برای رسیدن به این هدف به فیلترهای دقیقتر برای تلفنهای همراه و سایر دستگاه های رادیویی نیاز داشتیم، سیستمهایی که بتوانند پارازیت را رد کنند و اجازه دهند که سیگنالها تنها از یک فرکانس مشخص عبور کنند.

حسین پژوهی نیز دیگر محقق ایرانی دانشگاه پرودو در این پروژه همکاری کرده است.

این گروه تحقیقاتی دانشگاه پرودو دستگاه هایی را تولید کرده اند که نام آن را همنواگرنانو الکتروایستاتیکی گذاشته است، این دستگاه دربرگیرنده یک شعاع کوچک از سلیکون است که وقتی ولتاش اعمال می شود به لرزش در می آید.

محققان نشان داده اند که این دستگاه های جدید با سوددهی 100 درصد تولید می شود به این معنا که تمام این دستگاه ها که روی قرصهای سیلسیم سیلیکونی ساخته می شوند عملکرد مناسبی دارند.

روادس گفت: ما فناوری جدیدی را اختراع نکرده ایم، ما تنها از فناوری در فرآیندی استفاده می کنیم که از قابلیت ساخت وسیع برخوردار است تا بتوان از طریق آن با بزرگترین موانع استفاده تجاری از این دستگاه ها غلبه کرد.

از این همنواگران نانو علاوه بر کاربرد در فیلترهای تلفنهای همراه آینده، می توان برای حسگرهای پیشرفته شیمیایی و بیولوژیکی در کاربردهای دفاعی و حتی اجرای رایانه ها و قطعات الکترونیکی مورد استفاده قرار داد.      


ویدیو مرتبط :
اپلیکیشن تلفن همراه یا وبسایت تلفن همراه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پایانی بر اختلالات تلفن همراه و افزایش سرعت دانلود با دستاورد دو محقق ایرانی



پایانی بر اختلالات تلفن همراه و افزایش سرعت دانلود با دستاورد دو محقق ایرانی

دو محقق ایرانی دانشگاه «پردیو» با همكاری یك تیم تحقیقاتی، دست به ساخت دستگاه‌های ریز مكانیكی زده‌‌اند كه می‌تواند به تلفن‌های همراه در كاهش اختلالات از جمله قطعی تماس و نیز افزایش سرعت دانلود كمك كند.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

دستگاه‌های طراحی شده توسط سعید محمدی و حسین پژوهی، برای تسهیل ازدحام در امواج رادیو و تلویزیون و ارتقای عملكرد تلفن‌های همراه و دیگر دستگاه‌های قابل حمل طراحی شده‌اند.

به گفته محققان، طیف رادیویی كافی برای تمام دستگاه‌های دستی قابل حمل افراد وجود ندارد. از این رو ازدحام بیش از حد ، منجر به قطع تماس، علائم اشغال خطوط، كاهش كیفیت تماس و دانلودهای آهسته‌تر می‌شود.

برای مقابله با این معضل، صنایع در تلاش جهت ساخت سیستم‌هایی است كه با شبكه‌های تعریف‌شده واضح‌تر عمل كرده و بتوان تعداد بیشتری از آنها را در پهنای باند موجود قرار داد.

سعید محمدی، دانشیار مهندسی برق و رایانه دانشگاه پردیو آمریكا اظهار كرد: برای این كار به فیلترهای دقیق‌تر بیشتر در تلفن‌های همراه و دیگر دستگاه‌های رادیویی نیاز است؛ سیستمهایی كه از بروز اختلال جلوگیری كرده و تنها به علائم نزدیك به یك فركانس خاص اجازه عبور می‌دهند.

این محققان موفق به ساخت دستگاه‌هایی موسوم به تشدید‌كننده‌های نانوالكترومكانیكی حاوی یك پرتو ریز سیلیكونی شده‌اند كه در زمان اعمال ولتاژ می‌لرزد.

محققان نشان داده‌اند كه این دستگاه‌های جدید با بازده 100 درصد ساخته شده‌اند، بدین معنی كه تقریبا تمام دستگاه‌های ساخته شده با ویفرهای سیلیكونی به خوبی عمل می‌كنند.

به گفته این مهندسان، این فناوری جدید نیست، بلكه آنها از یك فرایند استفاده كرده‌اند كه تابع ساخت در مقیاس بزرگ بوده و بر یكی بزرگترین موانع در استفاده تجاری گسترده از این دستگاه‌ها غلبه كرده است.

علاوه بر كاربرد در فیلترهای تلفنهای همراه آینده، از این نانوتشدیدكننده‌ها همچنین می‌توان برای حسگرهای شیمیایی و زیستی پیشرفته در كاربری‌های پزشكی و دفاع داخلی و شاید به عنوان بخشی از رایانه‌ها و دستگاه‌های الكترونیك استفاده كرد.

این دستگاه‌ها با استفاده از سازه سیلیكون در عایق(SOI) ساخته شده‌اند كه از این شیوه همچنین در صنایع برای ساخت دیگر دستگاه‌های الكترونیكی استفاده می‌شود. این تشدیدكننده‌ها را می‌توان بصورت آماده در مدارها و سیستم‌های الكترونیكی ادغام كرد؛ چرا كه SOI با فناوری مكمل فلز اكسید نیمه رسانا یا CMOS كه یكی دیگر از نقاط اتكای ساخت دستگاه‌های الكتریكی مورد استفاده در تولید تراشه‌های رایانه‌ای بوده، سازگار است.

گفته شده كه این دستگاه جدید بسیار قابل تنظیم است كه به دانشمندان اجازه خواهد داد تا بر تناقضاتی كه در دستگاه‌های مقیاس نانو بسیار شایع هستند، غلبه كنند.

به گفته محمدی، یكی از بهترین مثالهای كاربرد این دستگاه، یك فیلتر قابل تنظیم است.

وی اظهار كرد: ساخت یك فیلتر قابل تنظیم با ترانزیستورها، القا كننده‌ها و دیگر اجزای الكترونیكی بسیار مشكل است اما یك تشدید كننده ساده نانومكانیكی می‌تواند این كار را با عملكرد بهتر و با نیروی بسیار كمتر انجام دهد.

به گزارش ایسنا محمدی همچنین در ادامه گفت: از آن جا كه این دستگاه‌ها كوچك بوده و بازدهی ساخت در حد صد در صد است، می‌توانیم در صورت نیاز میلیون‌ها از این دستگاه را در یك تراشه كوچك قرار دهیم. درك چگونگی عملكرد این دستگاه‌ها در محاسبات در حال حاضر بسیار زود است؛ اما از آن جا كه می‌توان این دستگاه‌های ریز مكانیكی را به سادگی ترانزیستورها ساخت، باید بتوان آنها را با یكدیگر و همچنین ترانزیستورها به منظور دستیابی به كاركردهای خاص، سازگار و تركیب كرد.

این محققان اكنون در پی ثبت اختراع برای این مفهوم هستند و نتایج این پژوهش در مجله IEEE Transactions on Nanotechnology منتشر شده است./ایسنا