اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اختلاف جدی با روحانی به خاطر گشت ارشاد


اکرمی درمورد اینکه آیا اختلاف نظری با حجت الاسلام روحانی دارد؟ گفت: بله؛ حتما. روحانی در تالار هنر سخنانی با هنرمندان داشت و به شوخی گفت؛ اهل فرهنگ ارشاد و گشت ارشاد نمی خواهند. اکرمی گفت: من وقتی به قرآن مراجعه کردم، دیدم که اهل فرهنگ هم ارشاد و هم گشت ارشاد می خواهند.

خبرآنلاین: حجت الا اسلام سید رضا اکرمی در برنامه شناسنامه گفت: اهل فرهنگ هم ارشاد و هم گشت ارشاد می خواهند.

حجت الاسلام سید رضا اکرمی، نماینده پنج دوره مجلس شورای اسلامی و رییس شورای فرهنگی ریاست جمهوری دولت یازدهم میهمان این هفته برنامه شناسنامه بود. بخشی از اظهارات وی دراین برنامه تلویزیونی به شرح ذیل است:

از آشنایی با حجت الاسلام والمسلمین روحانی تا تفاوت دیدگاه ها

اکرمی در ابتدا گفت: من در سال 40 برای طلبگی وارد قم شدم و حجت الاسلام حسن روحانی هم همان سال از سمنان به قم آمد و در مدرسه آیت العظمی گلپایگانی مشغول به تحصیل شد. من نیز در مدرسه جهانگیرخان قم مشغول به تحصیل شدم. در خیلی از درس های سطح با هم همدوره و هم سطح بودیم. من در طول این 53 سال، از روحانی هوش، گوش، دانش و کوشش را دیدم.

وی گفت: سال 62 که روحانی می خواست بیاید از تهران نماینده شود و من به سمنان رفتم و از آنجا برای سه دوره نماینده شدم و بعد به تهران آمدم و از تهران نماینده مجلس شدم. چون من سمنانی بودم و با آنجا ارتباط داشتم به آنجا رفتم و خودم را مطرح کردم.

اکرمی افزود: من گاهی از روحانی راهنمایی هم می خواستم. بعد از اینکه نماینده شدم ایشان به من به عنوان راهنمایی گفت مذاکرات مجلس را گوش بده، آیین نامه مجلس را مرور کن و روی اصول قانون اساسی هم دقت کن.

اکرمی درمورد دلیل به تهران آمدن روحانی برای نمایندگی این استان در مجلس شورای اسلامی گفت: جنگ شروع شده بود و او در مسائل جنگی با آیت الله هاشمی و رهبر معظم انقلاب همکاری می کرد و نمی توانست به وظایف حوزه انتخابیه شهرستانی برسد و برای همین به تهران آمد و داوطلب شد و رای آورد.

وی درمورد اینکه آیا اختلاف نظری با حجت الاسلام روحانی دارد؟ گفت: بله؛ حتما. روحانی در تالار هنر سخنانی با هنرمندان داشت و به شوخی گفت؛ اهل فرهنگ ارشاد و گشت ارشاد نمی خواهند.

اکرمی گفت: من وقتی به قرآن مراجعه کردم، دیدم که اهل فرهنگ هم ارشاد و هم گشت ارشاد می خواهند. دلیل من آیات قرآن مجید است؛ اهل فرهنگ حتما دقت و صرافت دارند و مراقبتشان هم باید زیاد باشد و افراد دلسوز و خیرخواه هم باید مراقب آنها باشند و درصورت لزوم به آنها تذکر دهند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا رئیس جمهوری از این حرف شما گله نکرد؟ گفت: ما هفته ای 3 روز پای درس آیت الله خامنه ای( رهبر معظم انقلاب) به عنوان شاگرد می نشینیم. در این جلسات نقد و انتقاد می کنیم و اشکال می کنیم؛ در برخی اوقات ایشان این اشکال ها را می پذیرند. اصلا بافت حوزه علمیه و طلبگی اینگونه است که ضمن احترام به استاد، مطالبی را که به ذهنمان می آید بیان کنیم.

وی در مورد شورای عقلای مجلس گفت: در دوره دوم ما در کمیسیون دفاع بودیم و ایشان رئیس کمیسیون بود که بحث شورای عقلا مطرح شد تا عمدتا در بحث دفاع مقدس و مسائل جانبی آن جلساتی داشتیم و موضوعاتی مطرح می کردیم. محلوجی، هادی نجف آبادی، روحانی و خیلی های دیگر عضو این شورا بودند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا با آقای روحانی برای ثبت نام انتخابات سال92به وزارت کشور رفتید اما قبلا با آقای هاشمی نرفتید؟ گفت: من با آقای روحانی واقعا مثل دو برادر هستیم ما را کنار اقای هاشمی نگذارید. اقای هاشمی شخصیتی است که ما برایشان دعا می کنیم؛ ولی با آقای روحانی خیلی صمیمیت داریم.

وی در پاسخ به این سوال که دولت اقای روحانی دولت سوم آقای هاشمی است؟ گفت: من بین این دو تشابه و سنخیت می بینم؛ اما حتما دو فرد هستند؛ شرایط آقای هاشمی هم با شرایط فعلی آقای روحانی فرق می کند.

اکرمی در پاسخ به این سوال که اصلاح طلبان نقش ویژه ای در پیروزی دکتر روحانی داشتند؟ گفت: من سه نکته اینجا عرض می کنم اولا تا مادامی که این واژه اصلاح طلبان و اصولگرایان یک تعریف مشخص و گویا ندارد ما نمی توانیم آنچه پیش می آید را بگوییم برای اصلاح طلبان است یا اصولگرایان.

وی افزود: مادامی که در کشور تشکل و حزب و تحزب نداریم، جمعیت ما شناور است. از اشکالاتی است که داریم. ما باید به تشکل تن دهیم و حزب را شکل دهیم و کار مرامنامه ای در طول سال داشته باشیم.

اکرمی تصریح کرد: به نظر من این افراد هستند که خودشان را نشان می دهند نه جریان ها. جریان های اصوگرا، اصلاح طلب یا قسمت سوم خیلی تاثیرگذار نیستند. مردم خودشان تشخیص می دهند و انتخاب می کنند.

وی در مورد اینکه رفتار اصولگرایان در این چند سال با دولت روحانی چگونه بوده است، گفت: ابتدا ما باید بنشینیم و اصولگرایی و اصلاح طلبی را معنا کنیم. من اصولگرایی هستم که اصلاح طلبی را قبول دارم. ما باید در روشهایمان تجدید نظر کینم.

اکرمی افزود: ما 2 چیز را باید همیشه حکم قرار دهیم، اول رهبری و بعد قانون. الان وقت نظر دادن نیست. ما سند چشم انداز 20 ساله، برنامه 5 ساله پنجم، قوانین و رهبری را داریم. این را باید جدی بگیریم و به آن عمل کنیم. قطعا هرکسی که اصلاح طلب جدی است قطعا باید اصولگرا باشد؛ زیرا اصلاحات را که نمی توان در هوا انجام داد و باید به اصولی پایبند بود.

رئیس شورای فرهنگی ریاست جمهوری دولت یازدهم، در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد در دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری، رئیس جمهور دوره چهارم هم سمنانی باشد، به شوخی گفت: نصفش با خدا و نصف دیگر آن با بنده خدا است.

درباره آیت الله هاشمی رفسنجانی

رئیس شورای فرهنگی ریاست جمهوری دولت یازدهم درمورد مطرح شدن بحث اسلام ناب و اسلام آمریکایی در مجلس سوم گفت: تا آیت الله هاشمی ریاست مجلس را به عهده داشت، بگو مگو و جبهه بندی بود؛ اما خیلی موج بر نمی داشت. هم پیام امام و هم تذکر ایشان را دریافت می کردیم ولی تقریبا آرامش بود. اما بعد از هاشمی ما با موج ها و اختلافاتی روبه رو شدیم و آن شرح صدر و فرانگری آیت الله هاشمی وجود نداشت و جبهه گیری ها شروع شد و امام خمینی(ره) که از دنیا رفت؛ بگو مگوها شروع شد و بحث انشقاق مجمع روحانیون پیش آمد.

اکرمی افزود: جامعه روحانیت و مجمع روحانیون یک مقداری نمی توانستند در روش ها با یکدیگر هماهنگ شوند. هم اکنون نیز ما گاهی در بینش ها و روش ها اختلاف داریم. در برابر امام خمینی(ره) کسی جرات مخالفت نداشت اما در زمان رهبر انقلاب برخی ها راه نیامدن. با اینکه من باور دارم کار آیت الله العظمی خامنه ای به مراتب سخت تر از دهه اول انقلاب است.

رییس شورای فرهنگی ریاست جمهوری دولت درمورد تخریب هاشمی رفسنجانی در مجلس ششم گفت: من درباره هاشمی دو نکته دارم که این را کم گفتم. یک؛ آیت الله هاشمی آدم بسیار عاطفی است یعنی تقریبا وقتی به ایشان بگویید که بنا به فلان دلایل باید فاصله بگیری ، تحمل آن برای ایشان دشوار است، می گوید نه آقا این زندان بوده، این با ما بوده، حالا نظرش با من مختلف است . ایشان شدیدا عاطفی است.

اکرمی افزود: ایشان از نظر خوش بینی هم شدیدا خوش بین است یعنی باور کنید آقای هاشمی الان هم نمی تواند تحمل کند که بعضی ها بالاخره با انقلاب نیستند، درحالی که از آنها توقع و انتظار است اما او به دلیل خوش بینی هایی که دارد حاضر نیست به زبان بیاورد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در یادداشتی در روزنامه ای گفتید به عنوان شخص حقیقی که شورای نگهبان آقای هاشمی را تایید صلاحیت نکرد انتقاد دارید؟ گفت: من یادم نمی آید.

بعضی ها در دوره ششم مجلس عاقبت به خیر نشدند


رئیس شورای فرهنگی ریاست جمهوری دولت یازدهم در مورد اینکه چرا اکثریت مجلس پنجم در مجلس ششم رای نیاورد و اینکه برخی می گویند این موضوع به دلیل این است که اکثریت مجلس پنجم خیلی به بحث عدالت اجتماعی که دولت سازندگی به آن توجه نمی کرد خیلی حساس نبودند، گفت: نه اینگونه نیست. من معتقدم اگر قرار است دولت ها و مجلس ها را با هم مقایسه کنیم باید به شرایط آن زمان برویم. وقتی آیت الله هاشمی از مجلس رفت به ریاست جمهوری، جنگ تمام شده بود و باید ببینیم با چه شرایطی دولت را به دست گرفت. در سال 92 که حجت الاسلام روحانی ریاست جمهوری را پذیرفت باید ببینیم در چه شرایطی دولت را به دست گرفت. یک کلمه گفت خزانه خالی و چقدر سرزنش شد. البته چون در تلویزیون گفته بود عده ای گفتند نباید می گفت. به نظر من هم دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی دوره خاصی بود.

اکرمی در پاسخ به این سوال که در دوره نهم ریاست جمهوری شما به آقای هاشمی رای دادید، گفت: بله. من نگاهی دارم که اگر بتوانم آن را دنبال می کنم، به نظرم همان طور که زمان حضرت امام (ره)، بعد از 10 سال تجدید نظر در قانون اساسی صورت گرفت نخست وزیری و شورای رهبری و شورای قضایی حذف شد و خیلی تغیراتی بوجود آورد. الان هم من در مجلس هشتم به بعضی از بزرگان گفتم آقایان بعد از 25سال جا دارد شما خدمت مقام معظم رهبری بروید مشورت بدهید که یک تجدید نظری در قانون اساسی بوجود بیاید.

وی افزود: یکی این که رئیس جمهور دو دوره که دیگر هیچ در ذهنش نباشد که با فاصله ای باز می تواند داوطلب باشد و به میدان بیاید میدان خدمت که فقط ریاست جمهوری نیست این باعث می شود که همچنان نگاهش به آینده نباشد. ما دوره ریاست جمهوری چهار ساله را 5ساله کنیم که یک مقداری زمان طولانی تر شود، مجلس را هم همینطور، حالا اگر بخواهیم دو دوره یا سه دوره بحث تفاوت دارد.

اکرمی گفت: ولی یک جایی ببندیم که این قدرت در گردش باشد که از تجربه ها در گردش استفاده شود و من خیال نکنم مثلا وکیل مادام العمرم یا رییس جمهور مادام العمرم یا می توانم و امثال اینها، البته در دنیا هم وجود دارد در اروپا هم دو دوره بیشتر نیست. بنظرم این کار باید انجام بگیرد.

وی افزود: من به ذهنم نمی آمد که آقای هاشمی دوباره داوطلب شود. ولی وقتی آمد من همین الان هم ایشان را مورد احترام قرار می دهم و ایشان را شناسنامه انقلاب می دانم و صد البته اشتباهاتی هم برای ایشان قبول دارم. در 84 بین اصولگراها خیلی تعدد شد آقای لاریجانی و معین و احمدی نژاد و خیلی ها در دور اول آمدند و از هم پاشید؛ در مرحله بعدی خیلی ها نسبت به ایشان کوتاه آمدند مخصوصا کسانی که در دوره مجلس ششم ایشان را ناموفق کردند آنها در این دوره هم نقش داشتند.

احمدی نژاد پرتلاش اما قانون گریز بود

وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سوال که نقطه قوت و ضعف 8سال ریاست جمهوری احمدی نزاد چه بود؟ گفت: احمدی نژاد تلاش و کوشش و دوندگی کرد؛ اما وجدانا قانون مدار نبود، قانون گریز بود مهر و محبت را شعار داد.


ویدیو مرتبط :
مخالفت جدی با گشت ارشاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رویترز: اختلاف نظر روحانی و نیروی انتظامی بر سر گشت ارشاد نامحسوس



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

تفاوت دیدگاه در حوزه سیاستگذاری اجتماعی
اختلاف نظر روحانی و نیروی انتظامی بر سر گشت ارشاد نامحسوس

خبرگزاری "رویترز" با انتشار گزارشی با اشاره به انتقاد اخیر استفاده از هزاران نفر توسط نیروی انتظامی به عنوان گشت ارشاد نامحسوس در قالب پلیس امنیت اخلاقی اشاره می کند که به نظر می رسد بین رییس جمهوری و پلیس بر سر چگونگی اجرای طرح های اجتماعی اختلاف نظر وجود دارد.

به گزارش خرداد، این خبرگزاری می نویسد:"هفت هزار زن و مرد از سوی نیرو انتظامی سازماندهی شده اند تا موارد نقض مسائل اخلاقی از جمله حجاب و یا پخش موسیقی با صدای بلند از خودرو را گزارش کنند. روحانی اخیرا اظهار کرد که چنین تصمیماتی نباید توسط دولت اتخاذ شوند. او وعده داد که برای دفاع از حقوق و آزادی های  شهروندی تلاش خواهد کرد. روحانی روز چهارشنبه اظهار کرد که اولین وظیفه ما آن است که به کرامت و شخصیت مردم احترام بگذاریم. خداوند به همه انسان ها عزت عطا کرده است و شان و منزلت انسانی در مذهب مقدم بر سایر مسائل است".

این خبرگزاری در ادامه می نویسد:"پلیس امنیت اخلاقی در ایران در خیابان ها به تذکردادن  به کسانی می پردازد که لباس های روشن می پوشند و یا حجاب کامل اسلامی ندارند و یا آرایش کرده اند. هم چنین از نظر پلیس مردان نیز باید مدل موی قابل قبول داشته باشند و لباس "مناسب" بپوشند. در موارد متعددی افراد توسط پلیس بازداشت شده اند. هم چنین ارایشگاه ها حق ندارند موهای مدل غربی را برای مشتریان در اصلاح به کار ببرند. در کافی شاپ ها نیز پلیس معتقد است باید نظارت دقیقی بر نوع پوشش اعمال شود".

رویترز در ادامه می نویسد:"روحانی در سال 2013 میلادی با رای جوانان به قدرت رسید. او مخالف سخت گیری در سیاستگذاری های اجتماعی است. بسیاری از ایرانیان به خصوص جوانان امیدوار هستند که او بتواند محدودیت های فرهنگی را کاهش دهد. اما تندروها نسبت به این موضوع نگرانی دارند و می گویند باید در حوزه اجتماعی سخت گیرانه برخورد کرد و پلیس نیز باید حضوری دائمی داشته باشد".

این خبرگزاری اشاره می کند که پیش تر نیز سابقه انتقاد روحانی از برخوردهای سخت گیرانه در حوزه اجتماعی وجود داشته باشد و در این باره می نویسد:"او در سال 2014 میلادی اظهار کرد که به زور نمی توان مردم را بهشت برد".

 

اخبار سیاسی - خرداد