اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اختلاف اردوغان با دولتش بالا گرفت


صلح با کردهای ترکیه موضوع اختلاف میان دولت و رجب طیب اردوغان شده است. در حالی که دولت از پیام اوجالان برای زمین‌ گذاشتن سلاح‌ها پشتیبانی می‌کند، رئیس‌جمهوری ترکیه از مذاکرات صلح با کردها انتقاد کرده است.

خبرگزاری ایسنا: صلح با کردهای ترکیه موضوع اختلاف میان دولت و رجب طیب اردوغان شده است. در حالی که دولت از پیام اوجالان برای زمین‌ گذاشتن سلاح‌ها پشتیبانی می‌کند، رئیس‌جمهوری ترکیه از مذاکرات صلح با کردها انتقاد کرده است.

چگونگی برخورد با مسئله کردها به موضوع اختلاف بین دولت ترکیه و رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری این کشور تبدیل شده است. رسانه‌ها می‌گویند، اردوغان روز یکشنبه از رویکرد دولت در رابطه با روند صلح با کردها انتقاد کرد.

در پی این سخنان بولنت آرینچ، معاون نخست‌وزیر ترکیه خواستار عدم دخالت رئیس‌جمهور در فرایند آشتی با کردها شد.

دولت از پیام عبدالله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) استقبال کرده است. این پیام روز شنبه در مراسم نوروزی کردهای دیاربکر قرائت شد. اوجالان در این پیام از هواداران خود بار دیگر خواست که به درگیری با دولت خاتمه دهند. در این پیام که در جمع صدها هزار نفری کردها خوانده شد، اوجالان از هواداران جنبش زیر رهبری خود خواست، کنگره‌ای را سازماندهی کنند تا به ۴۰ سال جنگ با جمهوری ترکیه پایان دهد. وی گفت، تاریخ و مردم ترکیه خواستار "راه حل دموکراتیک و صلح‌"اند.

اوجالان در پایان ماه فوریه نیز پیام مشابهی داده بود. وی در ‌آن پیام از طرفداران خود خواسته بود تا سلاح‌ها را زمین بگذارند. در ماه فوریه پیام اوجالان در دیدار نمایندگان حزب حامی کردها موسوم به دموکراتیک مردم و نمایندگان دولت در مقر نخست‌وزیر در استانبول قرائت شد.

به موجب گزارش روزنامه‌های نزدیک به اردوغان، رئیس‌جمهور این دیدار را "نامتناسب" خواند. وی گفت: «از نظر من این دیدار در آنجا درست نبود.» وی همراهی یالچین آکدوغان، معاون نخست‌وزیر و یکی از فراکسیون‌های پارلمان را در این دیدار "نامتناسب" خواند.

آکدوغان نیز درباره واکنش اردوغان گفت: «اظهاراتش مانند این که "من این را دوست ندارم یا من از این موضوع خشنود نشدم" احساساتی است و تنها نظرات شخصی او را بیان می‌کند.» وی گفت که روند صلح توسط دولت هدایت می‌شود و دولت در این زمینه "مسئولیت" دارد.

اردوغان ضمن رد این انتقاد و یادآوری این که رئیس‌جمهور است، گفت برای هر موضوعی با دیگران مشورت می‌کند. اردوغان می‌گوید، بر خلاف رئیس‌جمهور پیشین وارد مسائل سیاسی روز می‌شود و گه‌گاه نیز در جلسه‌های کابینه شرکت دارد. وی تشکیل کمیته‌ای توسط دولت برای نظارت بر روند صلح با کردها را رد کرد و به جای آن خواستار ارائه مسئولیت به سازمان اطلاعات ترکیه (ام آی تی) شد.

با این حال احمد داوود اوغلو، نخست‌وزیر ترکیه روز شنبه وعده داد "هر چه را لازم است انجام دهد" تا روند صلح با موفقیت به پایان رسد. بولنت آرینچ، معاون او نیز اظهارات اوجالان را "از هر نظر مثبت" خواند.

وب‌سایت خبری "تی ۲۴" روز یکشنبه نوشت، از ۱۲ سال پیش که حزب عدالت و توسعه به قدرت رسید، تاکنون این بزرگ‌ترین اختلاف بین دولت و رئیس‌جمهور است.

مذاکرات صلح میان دولت ترکیه و رهبر حزب ممنوعه پ.ک.ک ماه‌هاست به بن‌بست رسیده است. دولت ترکیه در پاییز ۲۰۱۲ مذاکرات را با رهبر محکوم به حبس ابد این حزب آغاز کرد. اینک در این مذاکرات امیدواری ایجاد شده که درگیری با کردها که از سال ۱۹۸۴ به این طرف حدود ۴۰ هزار کشته بر جای گذاشته است، به پایان برسد.

در مارس ۲۰۱۳ اوجالان به هوادارانش دستور آتش‌بس داد. با این همه پ.ک.ک چند ماه بعد عقب‌نشینی نیروهایش از ترکیه را متوقف کرد و دلیل آن را خلف وعده دولت اعلام کرد. از آن زمان به بعد مذاکرات متوقف مانده است.


ویدیو مرتبط :
اختلاف شیعه با اهل سنت همانند اختلاف میان دیگر فرق سنی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مردی که اردوغان و دولتش را بهم ریخت+عکس



اخبار,فتح الله گولن,اردوغان


اخبار بین الملل-  فتح الله گولن؛‌ مردی که اردوغان و دولتش را بهم ریخت!

نفوذ جنبش وابسته به فتح الله گولن در ترکیه قابل ملاحظه است به طوری که باعث جنگ قدرت بین دولت و جنبش او در بالا ترین سطوح نهادها شده است.

فرانس 24 نوشت: نفوذ جنبش وابسته به فتح الله گولن در ترکیه قابل ملاحظه است به طوری که باعث جنگ قدرت بین دولت و جنبش او در بالا ترین سطوح نهادها شده است.

به گزارش تیک،‌دولت ترکیه در نظر دارد مراکز آموزشی را که اکثرا از آموزشگاههای باکیفیت آماده سازی کنکور هستند، تعطیل کند.

دولت ترکیه یک چهارم این آموزشگاهها را به فتح الله گولن وابسته می داند.

فتح الله گولن در راس گروهی مذهبی است که میلیون ها طرفدار دارد. وی در اواخر دهه 1990 تحت پیگرد قانونی قرار گرفت و پس از آن به آمریکا رفت.

به گفته مسئول یکی از مراکز وابسته به گولن، علت آنکه این آموزشگاهها برای دولت دردسر ساز شده اند این است که ، باعث جذب طرفداران بیشتری به سمت جنبش «خدمت » وابسته به گولن می شود.

فاروق آردیج مشاور آموزشی مدارس فم گفت :« دانش آموزان با تحصیل در آموزشگاههای ما متوجه فلسفه واقعی جنبش ما می شوند. آنان نهایتا آموزگاران را الگوی خود برمی گزینند و می کوشند در زندگی همانند آنان رفتار کنند. آنان می توانند از این گونه رفتارها الهام بگیرند.»

جنبش گولن شبکه ای آموزشی بین المللی دارد که بیش از هزار و دویست مدرسه در صد و چهل و پنج کشور جهان به آن وابسته است. این جنبش هر سال بازیهای المپیک فرهنگ ترک را برگزار می کند و به بهترین دانش آموزان خارجی خود جایزه می دهد.

مخالفان این آموزشگاهها می گویند این اقدامی استعمار گرایانه به شمار می رود. معاون فتح الله گولن در ترکیه این اتهامات را رد می کند.

مصطفی یسیل رئیس بنیاد خبرنگاران و نویسندگان گفت :« جهانی که همه در آن یک مذهب، یک فرهنگ، یا یک رنگ پوست را داشته باشند، وجود ندارد و نباید وجود داشته باشد. ما باید از اختلافهایی که خداوند ایجاد کرده است، محافظت کنیم.»

به رغم این گفتمان در حمایت از رواداری، فتح الله گولن به علت نفوذ برخی از هوادارانش در دستگاههای امنیتی و قضایی حکومت، باعث نگرانی شدید شده است.

گفته می شود جنبش وابسته به گولن از این سلطه خود استفاده کرده تا رقبای خود را حذف کند و گاه برخی ها را به اتهامات واهی بازداشت می کند.

برای نخستین بار دولت ترکیه این قدرت را آشکارا محکوم کرده و فریاد توطئه سرداده است چرا که ماه گذشته شماری از نزدیکان نخست وزیر به اتهام فساد بازداشت شدند.

پایان ائتلاف بین دولت محافظه کار اسلامگرا و جنبش فتح الله گولن به علت پدید آمدن منافع ضد و نقیض صورت گرفته است.

احمد شیک خبرنگار مستقل ترک گفت :« سازمانهای مخفی، ارتش، پلیس ، دستگاه قضایی، ارکان تشکیلات امنیتی کشور ترکیه به شمار می روند. مدیریت این دستگاهها به معنای داشتن قدرت واقعی است و اکنون جنگ برای این قدرت در پیش گرفته شده است. »

این جنگ چند هفته پیش از برگزاری انتخابات شهرداریها شدت بیشتری گرفته است. پس از انتخابات نفوذ واقعی جنبش وابسته به گولن در بازیهای سیاسی ترکیه مشخص خواهد شد.

اخبار بین المل - تیک