اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اختراع دستگاه پیشگیری از بارداری در ایران


برای نخستین بار در جهان دستگاه پیشگیری از بارداری توسط مخترع جوان تبریزی ابداع شد. خبرگزاری فارس:  برای نخستین بار در جهان دستگاه پیشگیری از بارداری توسط مخترع جوان تبریزی ابداع شد.


یوسف رفیعی بیرامی اظهار کرد: دستگاه ابداع شده با نام " پروفیلاکتیک اریگاتور آنتی اسپرماتیک رترو واژینال هوم ادیشن" دارای ویژگی‌ها و مزایای متفاوت از وسائل پیشگیری است که تاکنون مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

وی افزود: از جمله تفاوت یا بهتر بگویم امتیازی که این دستگاه نسبت به دیگر دستگاه‌های جلوگیری از بارداری متداول دارد این است که قادر به نابودسازی و پاکسازی کامل مواد موجود در ترشحات را داشته و از طرفی از عفونت‌های باکتریایی و قارچی جلوگیری می‌کند.

این مخترع جوان افزود: همچنین این دستگاه قادر به پیشگیری و درمان عفونت‌های قابل انتقال جنسی و عفونت‌های STD را داشته ضمن آنکه در درمان اختلالات عملکرد جنسی موثر بوده و اجازه تزریق محلول دارویی از طریق آن انجام‌پذیر است.

رفیعی با بیان اینکه این دستگاه به دو نمونه خانکی و کلینیکال طراحی شده است، تصریح کرد: مبارزه با بارداری ناخواسته، مدیریت تنظیم خانواده و کنترل جمعیت از کاربردهای آن است.

وی درباره نمونه خانگی دستگاه ضدبارداری‌‌اش گفت: این نمونه به منظور پیشگیری از بارداری، جلوگیری از عفونت‌های منتقله جنسی و درمان بیماری‌های مختلف جنسی بانوان کاربرد دارد.

رفیعی همچنین درباره کاربردهای نمونه کلینیکال این دستگاه نیز اظهار کرد: انجام اعمال جراحی و درمان مختلف تخصصی از جمله سرطان گردن رحم، تورم‌های مختلف، درمان افتادگی رحم و تسهیل زایمان طبیعی کاربرد دارد.

این مخترع جوان تبریزی، مهم‌ترین مزایای بالینی دستگاه درمان اورژانسی آن را در موارد تجاوز به عنف به منظور جلوگیری از بارداری و پیشگیری از ویروس HIV و سایر عفونت‌های منتقله جنس در مراکز درمانی اعلام کرد.

وی تصریح کرد: با استفاده از این دستگاه دیگر هیچ نیازی به روش‌های ضدبارداری موجود و رایج در بازار نیست.

این مخترع تبریزی با اشاره به اینکه این دستگاه گواهی ثبت اختراع دریافت کرده است، افزود: این دستگاه مشابه خارجی نداشته و به تایید گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز رسیده است ضمن آنکه مرکز درمان امام رضا (ع)، دانشکده پرستاری و بیمارستان شفا نیز آن را مورد تایید قرار داده‌اند.

وی همچنین با بیان اینکه این دستگاه و اختراع را در تاریخ 90.9.23 در مرکز ثبت اختراعات کشور به ثبت رسانده و گواهینامه دریافت کرده است، گفت: برای تحقیقات و اختراع این دستگاه توسط خودش 200 میلیون ریال هزینه کرده است.

رفیعی، درباره ایده اختراع این دستگاه نیز به خبرنگار فارس گفت: براساس آمارها روزانه 910 هزار بچه در دنیا متولد می‌‌شوند که 75 درصد آن بارداری‌های ناخواسته است.

دستگاه رگ‌یاب هوشمند رباتیک

وی در خصوص اختراع دیگر خود اظهار کرد: در برخی از بیماران دسترسی به رگ در بافت‌های بدن سخت و یا غیرممکن بوده و برای مایع درمانی یا تزریق سرم مجبور به انجام عمل جراحی می‌شوند.

رفیعی خاطرنشان کرد: بخش‌هایی از این دستگاه می‌تواند به صورت اتوماتیک و با رعایت اصول و موازین علمی و با فاصله زمانی 30 تا 300 ثانیه، تمام رگ‌های سطحی و عمقی را از اندام‌های بدن پیدا کرده و برای مایع درمانی آماده کند.

رفیعی ادامه داد: بازوی رباتیک این دستگاه پس از پایان همه مراحل نمایان‌سازی عروق توسط سایر آیتم‌های الکترومکانیکی موجود در آن، قادر است سرم یا داروهای وریدی را از طریق عروق به بدن منتقل کند.

وی گفت: این ربات بازو، با سیستم بینایی خاص خود تصاویر داخل فضای عملکردی دستگاه را از طریق دوربین از محیط دریافت و پس از انجام پردازش‌ روی آنها در کامپیوتر،‌ فرامین لازم را برای جابه‌جایی برانول یا سرنگ به محل عروق مورد نظر ارسال می‌کند.

وی اظهار کرد: به این ترتیب دخالت انسان و پرسنل درمانی در این فرآیند به طور کامل حذف شده و کل عملیات حرکت در امتداد بافت مورد نظر توسط بازوی مصنوعی صورت می‌گیرد.

این مخترع جوان با اشاره به اینکه این دستگاه نقش بسیار مهمی در جلوگیری از انتقال عفونت به بیمار یا پرسنل درمانی دارد، افزود: این دستگاه قابلیت استفاده از سنسورهای تشخیص خون عروقی و تشخیص نبض را دارد.

رفیعی، فارغ‌التحصیل فوریت‌های پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همکار این دانشگاه بوده و از سوی سازمان نظام پرستاری به‌عنوان طب اورژانس نمونه آذربایجان‌شرقی در سال 90 انتخاب شده است.

کسب همزمان سه دیپلم افتخار،‌ دو مدال طلا و یک مدال برنز از سلسله همایش‌های بین‌المللی اختراعات استکهلم سوئد و بخارست رومانی و زاگراب کرواسی به‌عنوان مخترع برتر و پایه‌گذار آی وی تراپی (درمان وریدی) الکترومکانیکال رباتیک برای نخستین بار در جهان از افتخارات وی است.

همچنین نسخه غیر رباتیک این دستگاه در همایش اختراعات ژنو فروردین‌ماه سال گذشته مدال نقره و دیپلم افتخار را از آن خود کرد.


ویدیو مرتبط :
تغذیه سالم در بارداری، رشد کودک را حمایت کرده و از مشکلات بارداری پیشگیری میکند.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیشگیری از بارداری بصورت اضطراری



 

پیشگیری از بارداری بصورت اضطراری

 

روش جلوگیری از بارداری بصورت اضطراری به مجموعه ای از روشها و تكنیكهایی اطلاق می شود كه در صورتی كه نزدیكی بدون استفاده از یكی از راههای مطمئن پیشگیری از بارداری انجام شود و یا علیرغم استفاده از یك روش مشخص، اتفاقی مانند پاره شدن كاندوم و یا نظیر آن رخ دهد، می توان از آن استفاده كرد.

 

البته باید در نظر داشت كه این روش به هیچ وجه از انتقال بیماریهای مقاربتی جلوگیری نمی كند.


رایجترین روش پیشگیری بصورت اضطراری، مصرف قرصهای معمولی خوراكی ضد بارداری HD است كه به نام "قرص صبح روز بعد" مشهور شده اند. البته این نام مناسبی نیست چون نیازی به صبر كردن تا صبح روز بعد نیست و بهتر است در اولین فرصت بعد از نزدیكی بدون محافظت، از این روش استفاده شود.

 


در چه مواقعی می توان یا باید از این روش استفاده كرد؟


موارد استفاده از این روش زمانی است كه نزدیكی از طریق واژن صورت گیرد در حالیكه هیچ روش پیشگیری از بارداری استفاده نشده یا بطور ناصحیح و غیر كارآمد استفاده شده باشد. این موقعیت ها می تواند شامل موارد زیر باشد:


زمانی كه علیرغم استفاده از كاندوم مردانه، در زمان نامناسبی خارج شود یا پاره شود.


زمانی كه علیرغم استفاده از دیافراگم یا كلاهك دهانه رحم، بطور زودهنگام بیرون آید و یا بعد از نزدیكی بلافاصله خارج شود.


مقاربت بعد از فراموش كردن اتفاقی یك قرص از دوره قرصهای جلوگیری از بارداری انجام شود.


در صورت استفاده از روش تقویمی، محاسبه زمان تخمك گذاری بطور ناصحیح انجام شود و نزدیكی كامل در زمان باروری زن انجام شده باشد.


برنامه استفاده از روش طبیعی یا انقطاع در نزدیكی با شكست مواجه شود.


نزدیكی بدون استفاده از هیچ روش پیشگیری در حالیكه تصمیم برای بارداری وجود ندارد.




روش اضطراری پیشگیری از بارداری چقدر موثر است؟


اثربخشی این روش به نحوه صحیح استفاده و بخصوص زمان مصرف قرصها بستگی دارد. این روش صد درصد موثر نیست، اما تقریبا در 98% موارد از حاملگی پیشگیری می كند. یعنی از هر 100 خانمی كه از این روش برای پیشگیری از بارداری استفاده می كنند حدود 2 نفر در طول یكسال حامله می شوند. اگرچند بار از این روش استفاده شود، تاثیر آن كمتر شده و احتمال بارداری بیشترمی شود. بنابراین این روش فقط برای موارداضطراری بكار می رود و نباید بطور مداوم، بعنوان یك روش پیشگیری بكار رود. بلكه پس از استفاده از این روش، فرد باید به پزشك یا مراكز بهداشتی درمانی مراجعه كرده و پس از مشاوره، یكی از روشها را بصورت دائمی انتخاب كند.

 


زمان و نحوه مصرف آن چگونه است؟


باید در دو نوبت با فاصله 12 ساعت هر بار 2 قرص HD خورده شود.


در واقع بعد از مقاربتی كه احتمال بارداری دارد در اولین فرصت 2 قرص خوراكی HD همراه با شیر یآب زیاد مصرف می شود. باید دقت كرد كه قرص نوبت اول در زمانی خورده شود كه نوبت دوم را بتوان 12 ساعت پس از آن مصرف كرد. مصرف نوبت اول را نباید بی دلیل به تاخیر انداخت، زیرا میزان تاثیر ممكن است با گذشت زمان كاهش یابد.


اگر قرص نوع LD در دسترس باشد،‌ باید در هرنوبت 4 قرص مصرف كرد.


نكته مهم: اگر بیش از 72 ساعت (3 روز) از مقاربت گذشته باشد، استفاده از روش اضطراری توصیه نمی شود و باید در این موارد با پزشك مشورت كرد.

 



عملكرد آن بر بدن به منظور پیشگیری از بارداری چیست؟


مصرف این قرصهای هورمونی با متوقف كردن تخمك گذاری یا تداخل در جایگزینی تخمك لقاح یافته در رحم می تواند مانع حاملگی شود. از آنجا كه تخمك لقاح یافته ظرف مدت كوتاهی در قسمتی از رحم جایگزین می شود، زمان استفاده از این روش بسیار حائز اهمیت است. در واقع اگر عمل جایگزینی اتفاق افتاده باشد استفاده از این روش مانع از پیشرفت روند بارداری نشده و موجب بروز سقط نخواهد شد.

 

 

عوارض جانبی آن چه خواهد بود؟


قرصهای خوراكی اگر به روش اضطراری ذكر شده در بالا مصرف شوند، معمولا عارضه جانبی خطرناكی ندارند. با این حال ممكن است باعث عوارض جانبی موقتی شوند كه رایج ترین آنها تهوع است و می توان برای پیشگیری یا برطرف كردن آن از یك داروی ضد تهوع نیز استفاده كرد. تقریبا در نیمی از مصرف كنندگان از این روش تهوع دیده می شود و ممكن است در تعدای از مصرف كنندگان استفراغ هم وجود داشته باشد. گاهی ممكن است سردرد، سرگیجه، گرفتگی شكم و یا احساس پری و درد در سینه ها نیز رخ دهد كه البته همه عوارض جانبی گذرا بوده و معمولا‌ پس از یك تا دو روز رفع می شوند. بعلاوه استفاده از این روش تاثیر در میزان باروری فرد در آینده نخواهد داشت.

 

 

پیشگیری از بارداری بصورت اضطراری

 


اگر بلافاصله بعد از خوردن قرصها، استفراغ كردم چه باید بكنم؟


اگر فرد در طول دو ساعت پس از مصرف قرصها در نوبت اول یا دوم، دچار استفراغ شد، در اولین فرصت باید 2 قرص دیگر HDمصرف كند. اگر این اتفاق بعد از خوردن قرصها در نوبت اول رخ دهد، قرصهای نوبت دوم كماكان باید 12 ساعت بعد از نوبت اول مصرف شوند. تزریق یك آمپول ب 6 بصورت عضلانی میتواند در كاهش تهوع موثر باشد. استفراغ اگر بیش از دو ساعت بعد از مصرف قرصها رخ دهد، اهمیتی ندارد زیرا دارو جذب شده است.

 



آیا مصرف بعضی از داروها ممكن است كارآیی این روش را كاهش دهد؟


بعضی از داروهایی كه بطور كلی اثربخشی قرصهای ضدبارداری را كاهش می دهند ممكن است در كارآیی این روش نیز اختلال ایجاد كنند. برخی از این داروها عبارتند از ریفامپین (نوعی آنتی بیوتیك)، گریزوفولوین (داروی ضد قارچ خوراكی)، باربیتوراتها و برخی از داروهای ضد صرع.

 


چه مدت بعد از این روش باید پریود شوم؟


پس از مصرف هیچ علامت فوری كه نشان دهد قرصها اثر كرده یا نكرده اند، وجود ندارد و فقط قاعدگی باید به موقع، چند روز زودتر یا دیرتر رخ دهد. اگر شروع قاعدگی، بیش از یك هفته به تاخیر افتد و یا هر مورد خاص دیگر وجود داشته باشد، باید به پزشك مراجعه كرد. نكته مهم این است كه اگر بعد از مصرف قرصها، دوباره مقاربتی انجام شود كه احتمال بارداری در آن وجود داشته باشد، قرصهای قبلی خورده شده از بارداری مجدد جلوگیری نمی كنند.

 


آیا استفاده از این روش در دوران شیردهی بی خطر است؟


مقدار استروژن موجود در قرصهای تركیبی ضد بارداری می تواند در مقدار و كیفیت شیر مادر تاثیر منفی داشته باشد. اما بنظر نمی رسد كه استفاده كوتاه مدت آن این تاثیر را بگذارد. بعلاوه هورمون ترشح شده در شیر آثار نامطلوبی در شیرخوار نخواهد داشت.




در صورت استفاده از این روش چه زمانی نیاز به مراجعه به پزشك خواهم داشت؟


تاخیر در قاعدگی بیش از یك هفته.


ادامه خونریزی نامنظم یا وجود دردهای كرامپی شكم بطور مداوم.


درد شدید در ناحیه شكم یا لگن.


احتمال بارداری.


احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی

منبع:irib.ir