اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اخبار تایید نشده ار ورود «بی‌ ام‌ و» به ایران


پس از انتشار اخباری درباره توافق خوردروسازان ایرانی با دو خودروساز بزرگ آلمانی یعنی «فولکس‌واگن» و «مرسدس بنز»، حالا اخبار تأییدنشده‌ای از رایزنی برای انعقاد قرارداد با یک غول آلمانی دیگر یعنی «بی‌ام‌و» به گوش می‌رسد.

روزنامه وقایع اتفاقیه: پس از انتشار اخباری درباره توافق خوردروسازان ایرانی با دو خودروساز بزرگ آلمانی یعنی «فولکس‌واگن» و «مرسدس بنز»، حالا اخبار تأییدنشده‌ای از رایزنی برای انعقاد قرارداد با یک غول آلمانی دیگر یعنی «بی‌ام‌و» به گوش می‌رسد.

اطلاعات چندان دقیقی از جزئیات ماجرا روشن نیست اما خبرهای امیدوارکننده‌ای از نهایی‌شدن قرارداد فولکس‌واگن با یکی از خودروسازان مهم کشور به گوش می‌رسد. مرسدس‌ بنز نیز چندی پیش قراردادش را با ایران‌خودرو دیزل نهایی کرد و در کنار مونتاژ مدل‌های تجاری قصد دارد برخی محصولات سواری خود را نیز از طریق ستاره ایران روانه خیابان‌ها کند و به‌تازگی نیز شایعه‌ای از مذاکره یکی از خودروسازان با نماینده بی‌ام‌و در امارات در فضای اینترنت منتشر شد.

اکنون تولید و عرضه خودروهای آلمانی در بازار کشورمان بیش از هر زمان دیگری محتمل است اما آیا شانسی هم برای تغییرات بزرگ در بازار وجود دارد یا این قرارداد‌ها صرفاً هیجان‌های زودگذر هستند؟

کرمان‌موتور بزرگ‌ترین کاندیدا برای همکاری با فولکس‌واگن است و در حدود یک دهه قبل نیز سابقه چنین همکاری‌ای را با مونتاژ و عرضه فولکس‌واگن گل در کارنامه دارد. در آن زمان باوجود شرایط اقتصادی نسبتاً مساعد کشور (نسبت به وضعیت فعلی) مدل ارزان‌قیمت و برزیلی گل نمی‌توانست با قیمت رقابتی به جنگ رقیبانی چون پژو 206 برود و باوجود کیفیت بالا تا حدی به حاشیه رانده شده بود.

فولکس‌واگن گل در نیمه اول دهه 80 به‌وسیله کرمان‌موتور در ایران مونتاژ می‌شد و این درحالی بود که گردش چرخ روزگار، شانس مونتاژ و عرضه مدل‌های جذاب‌تری همچون بورا را به کرمان‌موتور نداد اما مسلم بود چنین خودروهایی نیز نمی‌توانستند از نظر قیمتی تهدیدی برای محصولات سایپا و ایران‌خودرو به حساب بیایند و حالا نیز شرایط کم‌و‌بیش مشابه به نظر می‌رسد، فولکس‌واگن باوجود تمام قدرت مهندسی و دانش طراحی عظیمش، برخلاف رنو یا خودروسازان چینی و هندی، مدل‌های ارزان‌قیمت چندانی در سبد محصولات خود ندارد و بعید است بتواند در بازار خودروهای کمتر از 60 میلیونی تحولی ایجاد کند.

برای مرسدس‌بنز نیز وضعیت مشابهی برقرار است. این خودروساز چندین سال قبل مدل‌های E CLASS را در شرکت ستاره ایران مونتاژ می‌کرد که البته از قیمت مناسب‌تری نسبت به نمونه‌های وارداتی برخوردار بودند اما واقعیت این است که به‌هرحال قیمت یک خودرو 200 تا 400 میلیون‌ تومانی از سطح درآمد عموم افراد بالاتر است و مونتاژ یا ‌مونتاژ‌نکردن چنین خودروهایی فرق چندانی به حال صنعت خودروی کشور نمی‌کند، همچنین شرکت ستاره ایران حد فاصل سال‌های 87 تا 91 نسل قبلی مرسدس‌بنز E CLASS را به شکل محدود در ایران‌خودرو دیزل مونتاژ می‌کرد. به‌ویژه اینکه مونتاژ CKD دستاورد چندانی برای صنعت قطعه‌سازی نیز ندارد و دانشی را هم برای ایشان به ارمغان نمی‌آورد.

در نهایت باید به سراغ ب‌ام‌و رفت که وضعیتی مجهول‌تر از دو رقیب دیگر دارد و ظاهراً مدیران این شرکت آلمانی تمایلی برای مشارکت با یک خودروساز دولتی ندارند؛ بنابراین ایران‌خودرو و سایپا از گردونه رقابت برای همکاری با بی‌ام‌و حذف می‌شوند اما کرمان‌موتور شاید تنها خودروسازی باشد که خطوط تولید و استقلال لازم برای قدم‌گذاشتن در این راه را دارد اما ثبت قراداد این شرکت با فولکس‌واگن محتمل‌تر به نظر می‌رسد تا بی‌ام‌و.

از سوی ‌دیگر، در نهایت امر نیز تفاوتی در نتیجه این پروژه حاصل نمی‌شود و بی‌ام‌و مانند مرسدس‌بنز محصولات ‌گران‌قیمتی را در سبد خود دارد و تحت هیچ شرایطی نمی‌توان عرضه خودرویی با قیمت کمتر از 100 میلیون تومان را با برند بی‌ام‌و تصور کرد.

در واقع مونتاژ خودروهای مرسدس‌بنز و بی‌ام‌و شاید فقط سه مزیت برای مصرف‌کننده ثروتمند ایرانی داشته باشد؛ نخست اینکه با توجه به تعرفه واردات قطعات منفصله CKD و مقایسه آن با تعرفه واردات خودروی کامل، قیمت تمام‌شده محصول ممکن است 20 تا 30 درصد نسبت به نمونه وارداتی کاهش یابد و محصولات بی‌ام‌و در بازار جهانی بین 25 الی 150 هزار دلار قیمت دارند و دوم اینکه مونتاژ یک خودرو در داخل کشور به معنای خدمات پس از فروش بیشتر، بازار دست دوم بهتر و قطعات یدکی بیشتر است که در بلندمدت به نفع خریدار تمام می‌شود و سومین دستاورد هم به دورزدن قوانین سفت و سخت وارداتی مربوط می‌شود که در شرایط فعلی واردات خودروهایی با حجم موتور بیش از 2.5 لیتر با ممنوعیت قانونی روبه‌روست اما در صورت مونتاژ خودرو در داخل کشور، می‌توان انتظار عرضه خودروهای لوکس و قدرتمند با موتورهای حجیم را نیز داشت که این مورد اخیر برای علاقه‌مندان به دنیای خودرو هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد اما با توجه به مشخصات و قیمت چنین خودروهایی نمی‌توان به فراگیرشدن و عرضه گسترده آنها در کشورمان امید چندانی داشت.

در نهایت، مونتاژ چنین خودروهایی در داخل کشور می‌تواند معادلات سنتی بازار خودروهای وارداتی و‌ گران‌قیمت را تا حدی تغییر دهد و موجب ورود خودروهای مونتاژی آلمانی به بازار سنتی خودروهای کره‌ای و ژاپنی شود که ادامه چنین رویه‌ای در بلندمدت موجب افزایش تمایل خودروسازان کره‌ای و ژاپنی برای مونتاژ محصولاتشان در بازار ایران خواهد شد.


ویدیو مرتبط :
تازه ترین اخبار درباره ورود شادمهر عقیلی به ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ورود «سربازان وطن» به ایران رسماً تایید شد


وزارت کشور خبر ورود مرزبانان به ایران را رسما تایید و وزیر کشور با صدور پیامی آزادی مرزبانان ربوده شده توسط اشرار را تلاش هماهنگ مجموعه دستگاه های امنیتی ، انتظامی ،دیپلماسی و به ویژه مرزبانی جمهوری اسلامی ایران و استانداری سیستان و بلوچستان ذکر کرد.

خبرگزاری مهر: وزارت کشور خبر ورود مرزبانان به ایران را رسما تایید و وزیر کشور با صدور پیامی آزادی مرزبانان ربوده شده توسط اشرار را تلاش هماهنگ مجموعه دستگاه های امنیتی ، انتظامی ،دیپلماسی و به ویژه مرزبانی جمهوری اسلامی ایران و استانداری سیستان و بلوچستان ذکر کرد.

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور با صدور پیامی آزادی مرزبانان ربوده شده توسط اشرار را تلاش هماهنگ مجموعه دستگاه های امنیتی ، انتظامی ،دیپلماسی و به ویژه مرزبانی جمهوری اسلامی ایران و استانداری سیستان و بلوچستان ذکر کرد.

متن این اطلاعیه به شرح زیر است:


بسم الله الرحمن الرحیم

با امید و استعانت از درگاه خداوند متعال و حضرت ولی عصر(عج) و حضرت فاطمه الزهرا(س) به استحضار ملت شهید پرور و غیور ایران اسلامی می رساند:

همانطوریکه در طی این مدت در جریان پیگیری اخبار و حوادث مربوط به گروگان گرفته شدن پنج تن از سربازان جان برکف و حافظ مرزهای کشور عزیزمان توسط عناصر شرور و تروریست در شرق کشور هستید ، متاسفانه برخی گروه ها و افراد فریب خورده که بازیچه دست سرویس های جاسوسی کشورهای خارجی نیز هستند ، با انجام اقدامات مزبوحانه در مرزهای کشور قصد القا و ایجاد ناامنی در این بخش ها را داشته که البته با اقتدار و هوشمندی نیروهای پرتوان ما راه به جایی نخواهند برد.

در مدتی که پنج تن از فرزندان مرزبانی جمهوری اسلامی ایران ربوده شدند ، شاهد اعلام همراهی و همدلی مردم ایران در جای جای کشور و جهان برای سلامتی و آزادی آنها بوده ایم و از طرف دیگر مجموعه دستگاه های امنیتی ، انتظامی ، دیپلماسی و به ویژه نیروهای از جان گذشته و ایثار گر مرزبانی جمهوری اسلامی و استانداری سیستان و بلوچستان با اقتدار هوشیارانه و درایت و احساس وظیفه کامل ، در تلاشی هماهنگ به دنبال آزادسازی سربازان ربوده شده بودند که در این میان تاکیدات ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران جایگاهی ارزنده و راهگشا داشت.

هر چند جمهوری اسلامی ایران گزینه های زیادی برای آزادی مرزبانان ربوده شده و برخورد قاطع با اشرار داشت اما به لحاظ اعتقادات و باورهای دینی از روش های مرسوم در برخورد با اشرار استفاده نکرد و ضمن رعایت حسن همجواری و خویشتن داری در قبال کشور پاکستان که متاسفانه مامن این گروهک تروریستی بود در تماس مداوم و دیپلماتیک به صراحت انتظار و توقع ملت و دولت جمهوری اسلامی از دولت پاکستان در کنترل و تامین امنیت مرزهای مشترک خود با جمهوری اسلامی مطرح شد که امیدواریم دولت این کشور با مسئولیت پذیری بیشتری تلاش کند تا به واسطه اقدامات شرورانه گروهک های تروریستی خدشه ای به روابط دوستانه دو ملت وارد نشود.

ذکر این نکته را نیز ضروری می دانم که توسعه منطقه جنوب شرق کشور در گرو امنیت پایداری است که باید با مشارکت همه مردم و سرمایه گذاران تامین شود و رفتار شرورانه نه تنها مانع پیشرفت و توسعه منطقه ای خواهد بود بلکه سرمایه های موجود را تهدید می کند .

اما اینک در ایام سال نو با افتخاربه استحضار مردم عزیر می رسانم تلاش جامعه امنیتی و دستگاه دیپلماسی و معتمدین محلی با محوریت شورای امنیت کشور به نتیجه رسید و سربازان ربوده شده آزاد شدند و به آغوش خانواده و میهن عزیز بازگشتند.

اینجانب این موفقیت را عنایت ویژه و خاص مظلومه و فخر بشریت حضرت صدیقه طاهره(س) دانسته و بر خود فرض می دانم ضمن ارج نهادن به تلاش و رشادت تمامی نیروهای تاثیر گذار ، آزادی فرزندان این مرز و بوم را به حضرت ولی عصر(عج) و مقام معظم رهبری (مدظله) و ریاست محترم جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران تبریک عرض نمایم .

به امید سربلندی اسلام و ایران

عبدالرضا رحمانی فضلی

وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران