اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

احمدی نژاد و طناب زنی کارکنان دولت


احمدی نژاد در ادامه خطاب به وزرای آموزش و پرورش و ورزش و جوانان، گفت: امیدوارم این دو وزارتخانه با همکاری یکدیگر برنامه ای را طراحی کنند تا تمامی معلمین و مربیان بتوانند در این دو طرح شرکت کنند.

احمدی نژاد در ادامه خطاب به وزرای آموزش و پرورش و ورزش و جوانان، گفت: امیدوارم این دو وزارتخانه با همکاری یکدیگر برنامه ای را طراحی کنند تا تمامی معلمین و مربیان بتوانند در این دو طرح شرکت کنند.

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری - محمود احمدی نژاد پیش از ظهر امروز یکشنبه‌ در مراسم زنگ طرح "سباح" و "طناورز" که در مجتمع ورزشی استادیوم آزادی برگزار شد، این دو طرح را امید آفرین و سازنده دانست و اظهار داشت: امروز باید تلاش کنیم تا دانش آموزان سراسر کشور چه در دورترین روستاها و چه در شهرها و مراکز اصلی جمعیتی بتوانند از امکانات مناسب ورزشی برخوردار باشند.

رئیس جمهور با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش کارهای خوبی را در این خصوص انجام داده است از آمادگی دولت برای پشتیبانی این گونه طرح ها خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر دو طرح بزرگ سباح که برای سال دوم اجرا می شود و همچنین طناورز در کشور برای مقاطع سوم و چهارم ابتدایی در حال اجرا می باشد که امیدوارم هر سال شاهد طرح های جدید و ابتکارات نو در این زمینه برای دانش آموزان سراسر کشور باشیم به طوری که ظرف 5 سال آینده به جایی برسیم که تمام دانش آموزان ایران زمین ورزش کنند.

احمدی نژاد با اشاره به اینکه در حال حاضر احداث 400 مجتمع ورزشی برای سراسر کشور به تصویب دولت رسیده است، گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که تمام مدارس کشور یک سالن ورزشی مناسب برای ورزش کردن دانش آموزان داشته باشند.

وی افزود: امروز همه باید همت کنیم تا نسل های فردا شجاع، پرنشاط، عالم، اندیشمند، مبتکر، با اراده و بسیار مستحکم تربیت شوند که در این راستا و به لطف خدا، آموزش و پرورش کشور سرشار از نشاط، امید و شادابی است.

احمدی نژاد در ادامه خطاب به وزرای آموزش و پرورش و ورزش و جوانان، گفت: امیدوارم این دو وزارتخانه با همکاری یکدیگر برنامه ای را طراحی کنند تا تمامی معلمین و مربیان بتوانند در این دو طرح شرکت کنند.

رئیس جمهور همچنین ابراز امیدواری کرد که با همکاری دو وزارتخانه آموزش و پرورش و ورزش و جوانان کلیه کارکنان دولت نیز همپای فرزندانشان در این دو طرح شرکت کنند.

احمدی نژاد در ادامه اظهارات خود خطاب به دانش آموزان حاضر در این مراسم گفت: فردا متعلق به شماست، خودتان را آماده کنید، دست به دست هم دهیم تا ایرانی آباد ، زیبا ، مقتدر و سرافراز را برپا کنیم. بپا خیزید که چشم آینده به شماست.

در این مراسم دو تن از دانش آموزان به نمایندگی از دانش آموزان سراسر کشور لوح تقدیر و سپاس را به خاطر حمایت دولت از ورزش دانش آموزان به رئیس جمهور اهدا کردند.

منبع: عصرایران



ویدیو مرتبط :
بی ثباتی مدیریتی در دولت احمدی نژاد بیداد می کند! (مناظره رضایی با احمدی نژاد)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خصوصی سازی، 380 هزار نفر از کارکنان دولت را کاهش داد / فرار زنان مدیر از دولت احمدی نژاد



خصوصی سازی، 380 هزار نفر از کارکنان دولت را کاهش داد / فرار زنان مدیر از دولت احمدی نژاد

طی سالهای 84 تا 90 اجرای خصوصی سازی تعداد کارکنان بخش عمومی 380 هزار نفر کاهش و بالغ بر 33 درصد از مدیران زن کاسته شده است.

علی پاکزاد: کاهش تعداد کارکنان دولت با رویکرد ارتقاء توان کیفی نیروها و اصلاح فرآیندهای اجرایی در بدنه دولت جهت کاهش بروکراسی سنگین هزینه بر از اهداف برنامه های پنج ساله بوده است.

 

قوانینی که در دولت های نهم و دهم کمتر مورد توجه قرار گرفته است.  نگاهی به گزارش های مرکز آمار ایران از وضعیت اشتغال کارکنان بخش عمومی گویای آن است که در دولت های نهم و دهم چندان توجهی به بحث کوچک سازی بدنه دولت نشده است.

 

البته براساس این گزارش طی فعالیت دولت های نهم و دهم بین سالهای 84 تا 90 بالغ بر 380 هزار نفر از تعداد کارکنان بخش عمومی کاسته شده است، اما این کاهش بیشتر از آنکه ناشی از اصلاح ساختار بدنه دولت و کاهش تعداد کارکنان باشد ناشی از واگذاری شرکتهای دولتی و توسعه پیمانکاری ها و در واقع خصوصی سازی بوده است. یعنی دقیقا مسیری که از سوی دولت نهم مورد انتقاد قرار گرفت ولی در نهایت در دولت دهم شاهد پیگیری آن بودیم.

 

براساس آمارهای منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران در سال 84 تعداد مزدبگیران بخش عمومی در کشور معادل 3.94 میلیون نفر بوده است که در سال 90 به رقمی حدود 3.56 میلیون نفر رسیده است، یعنی کاهشی معادل 10 درصد در تعداد کارکنان بخش عمومی اتفاق افتاده است.

در این میان نکته جالب ترکیب نیروهای فعال در بدنه بخش عمومی است. در دوره مورد بررسی بین سالهای 84 تا 90 نسبت  قانونگذاران، مدیران عالی رتبه و مدیران به کل نیروهای فعال در این بخش از 6.7 درصد به 6.3 درصد کاهش داشته، این در حالی است تعداد کارکنان دفتری و امور اداری از 14 درصد به 15 درصد افزایش پیدا کرده است. آیا این ترکیب اتفاق افتاده می تواند به معنی کاهش بروکراسی و بهبود کیفی نیروهای فعال در دولت باشد؟ کاهش تعداد مدیران و افزایش سرانه نیروهای اداری می تواند بیشتر گویای افزایش مسئولیت های مدیران دولتی باشد.

 

جالب توجه ترین آمارها در ترکیب جنسیتی مدیران بخش عمومی اتفاق افتاده است، در طی سالهای 84 تا 90 تعداد مدیران زن فعال در بخش عمومی از 69 هزار نفر به حدود 47 هزار نفر کاهش داشته است. یعنی 33 درصد از مدیران زن فعال در بخش عمومی در دوران فعالیت دولتهای نهم و دهم سمت و شغل خود را از دست داده اند.

در این میان افزایش حدود20 درصدی تکنیسین ها و دستیاران زن در بدنه بخش عمومی به نوعی نشان از تخصصی تر شدن مشاغل زمان و البته افت درجه فعالیت ایشان از سطوح مدیریتی به کارشناسی است.

 

برای دیدن جدول در ابعاد بزرگتر بر روی آن کلیک کنید

 

اخبااقتصادی,خصوصی سازی

 

تعداد کارکنان مزدبگیر بخش عمومی طی سالهای فعالیت دولتهای نهم و دهم

البته به غیر از افت سطح مدیریتی زنان در بدنه بخش عمومی و دولت شاهد افزایش سهم زمان در اشتغال بخش عمومی هستیم، در سال 84 بالغ بر 23 درصد از کارکنان بخش عمومی کشور را زنان تشکیل می دادند ولی در سال 90 این سهم به 24 درصد افزایش پیدا کرده است.

 

نتایج خصوصی سازی

بخش عمده ای از کاهش تعداد کارکنان دولت مربوط به کارکنان آموزشی بوده است. طی سالهای 84 تا90 تعداد فعالان بخش آموزش کشور 163 هزار نفر کاهش داشته است. واگذاری بانک های دولتی بالغ بر 60 هزار نفر از کارکنان دولت کاسته و واگذاری صنایع دولتی نیز بالغ بر 137 هزار نفر از کارکنان دولت کاسته است.  واگذاری مخابرات هم بالغ بر 34 هزار نفر کاهش نیروی فعال دولتی را در پی داشته است. البته با توجه به افزایش تعداد کارکنان در بخش هایی مانند بهداشت فروشگاه داری، دفاع و تامین اجتماعی سر جمع این تغییرات کاهش 380 هزار نفری کارکنان بخش عمومی را در پی داشته است.

 

دیگر آنکه اگر تعداد کارکنان آموزش،واسطه گری های مالی، صنعت ومخابرات را از بدنه دولت جداکنیم، تعداد کارکنان دولت در سال 84 به حدود 2 میلیون نفر و در سال 90 به دو میلیون 15 هزار نفر می رسد، یا به عبارت ساده تر دولت بدون واگذاری ها نه تنها کاهش تعداد کارمند نداشته است بلکه طی دوره مورد بررسی 15 هزار نفر هم به تعداد مزد بگیران بخش دولتی افزوده شده است.

 

حال با توجه به این اتفاق آیا دولت واقعا کوچک شده است؟ آیا نیروهای دولتی که بخش خصوصی منتقل شده اند نیروهای کیفی بوده اند و یا بخش های خصوصی شده با نیروی مازاد بدون تخصص مواجه هستند؟  آیا کاهش 162 هزار نفری در بدنه اموزشی کشور به ارتقاء سطح اموزش منجر می شود در حالی که هنوز سطح استاندارهای آموزشی در کشور پایین و سیستم آموزشی کشور با توجه به وجود انواع مدارس خصوصی به دور از معیارهای عادلانه آموزش است؟ این سئوالاتی است که مسئولین فعلی باید پاسخگوی آن بوده و دولت یازدهم برای اصلاح آن گام بردارد./خبرآنلاین