اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

احمدخاتمی حضور معرکه گردانان فتنه در دولت با اعتدال سازگار نیست/ حمله اخیر به اشرف از مرصاد کمتر نبود



آیت الله خاتمی,نماز جمعه تهران

آیت الله خاتمی:
حضور معرکه گردانان فتنه در دولت با اعتدال سازگار نیست/ حمله اخیر به اشرف از مرصاد کمتر نبود

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه خواسته ما از دولت عمل به شعار اعتدال است خطاب به دولت جدید گفت: حضور همکارانی که بعضا معرکه گردان و اصحاب فتنه بودند با شعار اعتدالی شما سازگار نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله احمد خاتمی خطیب نماز جمعه این هفته تهران در خطبه اول نماز گفت: آنچه ما را در قیامت کمک خواهد کرد تقوا است. تقوا در این دنیا هم رمز گشایش است.

وی با بیان اینکه کاری نکنیم که مجبور به عذرخواهی شویم افزود: رفتارمان باید طوری حساب شده باشد تا نیازی به عذرخواهی نداشته باشیم اگر هم اشتباهی کردیم لجبازی نکنیم و بگوییم ببخشید، عذرخواهی کردن نشان عقل است.

عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه مهر به خانواده و مهر در عرصه های اجتماعی و سیاسی بسیار مهم است تاکید فراوان دارم که عذرپذیر باشید یعنی وقتی گفت ببخشید شما هم عذرخواهی او را قبول کنید.

خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه دوم با اشاره به اهمیت تقوا و صبر گفت: در رابطه با دشمنان تقوا و صبر سرمایه اصلی است اگر شما برای خدا هزینه و صبوری کنید کید و توطئه آنها به شما آسیبی نخواهد زد.

آیت الله خاتمی با اشاره به مناسبت های ماه شهریور افزود: افزود ماه شهریور یادآور شهیدان عزیز شهید رجایی، باهنر، آیت الله قدوسی، وحید دستجردی، آیت الله مدنی و شهیدان عزیز 17 شهریور است. ما زنده ایم به فرهنگ شهادت. اگر باب شهادت بسته شد، باید زمینه فرهنگ شهادت بابش تا ابد مفتوح بماند.

خطیب موقت نماز جمعه تهران بااشاره به برگزاری اجلاس خبرگان رهبری گفت: خبرگان در جلسه شان میزبان 6 شهید گمنام بودند که اعضای خبرگان رهبری به وظیفه خود عمل کردند و مقام معظم رهبری این کار آنها را ستود.

وی با بیان اینکه مجلس خبرگان رهبری نقطه اطمینان نظام است ادامه داد: در شرایط بحران خلاء رهبری تنها سرانگشت مجلس خبرگان فاخر است که حلال و مشکل گشا است همچنین از برکات این اجلاس برگزار شده دیدار با مقام معظم رهبری است که مطالب مهم روز را به اعضای مجلس بیان می کنند.

آیت الله خاتمی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در جلسه خبرگان رهبری مطالب مهمی مطرح کرده اند ادامه داد: یکی اینکه اسلامیت بسیار مهم است و بیداری اسلامی نمرده دیگری اینکه در قضاوت باید واقعیت را با هم دید و اینکه در تمام دولت های دوره ایشان و زمان امام، ولی فقیه از تمامی دولت ها حمایت می کرده این حمایت یک ضرورت است برای اداره کشور 75 میلیونی.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مورد دو مطلب تذکر دادند ادامه داد: یکی اینکه این حمایت به معنای این نیست که هر کاری در دولت انجام می پذیرد مورد تایید است نه امروز ، نه دیروز و فردا. دوم اینکه باید انتقاد سازنده و خیرخواهانه شنیده شود هر دو لازم است هم انتقاد سازنده و هم نصیحت و حمایت.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه ما هیچ نصیحتی به دولت نداریم جز عمل به شعار اعتدال افزود: ما اعتقاد داریم دولت باید به آن چیزی که خودش گفته عمل کند یعنی اعتدال در عرصه عزل و نصب ها، مردم نیز کمک کنند تا دولت در عرصه معیشتی، سیاسی و اجتماعی بتواند کارگشا باشد.

آیت الله خاتمی با بیان اینکه توصیه می کنم دولت به شعار اعتدال عمل کند خطاب به دولت جدید گفت: وجود همکارانی که بعضا معرکه گردان فتنه و اصحاب فتنه بودند با شعار اعتدال شما سازگار نیست شما اگر به شعار اعتدال عمل کنید کشور به جای خوبی می رسد.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: کلی قضاوت نکردیم ، نصب های خوبی نیز صورت گرفته ولی اندک ورود اصحاب فتنه یعنی ورود افراطی گری که با شعار اعتدال سازگاری ندارد.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه تاکنون حدود 103 الی 104 خطبه در نماز جمعه خوانده ام افزود: تا به حال کسی به من نگفته که چه چیزی را بگویم و چه چیزی را نگویم اینها سخنان من است موقعی که مردم تایید می کنند تکبیر سر می دهند و موقعی که نیاز به تکبیر نیست تکبیر نمی گویند.

آیت الله خاتمی در ادامه سخنان خود به اهمیت حوادث سوریه پرداخت و گفت: حدود 30 ماه است که سوریه در آتش تهاجم بیگانگان می سوزد آمریکا ، رژیم صهیونیستی، انگلیس، عوامل منطقه ای، عربستان، ترکیه، قطر حدود 30 ماه است که آتشی در این کشور روشن کرده اند و بابت این آتش بیگناهان فراوانی از دست رفته اند.

وی با بیان اینکه سوریه نمایشگاه افتضاح لیبرال دموکراسی غرب است ادامه داد: کشتن زنان، مردان، بی گناهان، بستن دست و پای دختران و کشتن پدرانشان، شکافتن قلب مسلمانان و خوردن آن در جلوی دوربین ها افتضاح لیبرال دموکراسی غرب است که این جنایت ها با حمایت کشورهای غربی صورت گرفته است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران به سخنان هفته گذشته جان کری اشاره کرد و گفت: وزیر خارجه آمریکا دو حرف در هفته گذشته زد که یکی از این حرفها بزرگترین دروغ سال 2013 و دیگری خنده دار ترین حرف سال 2013 است.

آیت الله خاتمی به دروغ گفته شده از زبان وزیرخارجه آمریکا اشاره کرد و گفت: دروغ بزرگ اینکه به صراحت حضور القاعده در سوریه را انکار کرده است. کیست که نبیند القاعده تماما دستور اینها را عمل می کند و حرف خنده دار اینکه گفته است سوریه از خط قرمز انسانیت عبور کرده است.

وی ادامه داد: شما انسانیت نمی فهمید. دولت آمریکا و مسئله انسانیت دو مقوله متضاد هستند. غربی ها جانشان با رفتار وحشی گری عجین شده است، هزاران نفر در گوانتامو را بدون محاکمه شکنجه می دهند در حالی که اوباما قول تعطیلی این زندان را داده بود مشاهده می کنیم که تقویت کردند به جای تعطیل کردن.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه حمایت از تروریست های عراق، سوریه و پاکستان به عهده آمریکا است ادامه داد: با توجه به این اقدامات باز خجالت نمی کشید و حرف از انسانیت می زنید. کاروان عروسی در افغانستان را بمباران می کنند بعد می گویند سوریه از خط انسانیت عبور کرده است.

آیت الله خاتمی با طرح این پرسش که به چه دلیل آمریکا بعد از 30 ماه به فکر انسانیت و مجازات کردن افتاده است ادامه داد: واقعیت این است که آنها در این مدت تلاش کردند تا مخالفین خود ساخته دولت بشار اسد را شکست دهند ولی چون نتوانستند دولت بشار اسد را سرنگون کنند حالا می خواهند با حمله نظامی معادلات را عوض کنند ولی تردید نداشته باشید دود این آتش بازی به چشم خودشان خواهد رفت لذا کسانی که صلح جهانی را در خطر می بینند باید جلوی حرکت نابخردانه را بگیرند.

وی به متهم کردن سوریه به حمله شیمیایی اشاره کرد و گفت: متهم کردن سوریه به حمله شیمیایی اتهام ناچیزی است ، زیرا دولتی که این طور پیشروی دارد و ارتش آن دم به دم مخالفین را به عقب می زند نیازی به حمله شیمیایی ندارد در ضمن آنجایی که می گویند بمباران شیمیایی شده در 5 کیلومتری مقر ماموران سازمان ملل است این تهمت ساخته شده آمریکایی ها است.

وی ادامه داد: روزی بود روزگاری بود صدامی بود. صدام حمله شیمیایی به حلبچه کرد و 5 هزار نفر کشته شدند اما آمریکا آخ نگفت، اینها در مورد سوریه دنبال بهانه می گردند و اقداماتشان باعث آتش بازی با صلح انسانی است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران به سخنان دیگری از وزیرخارجه آمریکا اشاره کرد و گفت: وزیرخارجه آمریکا گفته است در نبود حمله به سوریه ، ایران گستاخ شده است این ادبیات، ادبیات عقب مانده های عهد بوق است.

آیت الله خاتمی افزود: شما تمام تهدیدات خود را عملی کردید، 8 سال جنگ تحمیلی جنگ شما با ملت ایران بود ولی هیچ غلطی نتوانستید بکنید سرانجام عامل شما یعنی صدام مجبور شد دست تسلیم را بالا ببرد.

وی با اشاره به اخبار منتشر شده در یکی از هفته های آمریکایی گفت: این هفته نامه می گوید ریاست جمهوری آمریکا از کارتر تا اوباما در یک نقطه با امام شریکند و آن این که آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.

خطیب موقت نماز جمعه تهران در پایان با اشاره به کشته شدگان منافقین در قرارگاه اشرف گفت: تشکر و تقدیر می کنم از فرزندان غیور انتفاضه شعبانیه که به منافقان خیانتکار در پادگان اشرف حمله کرده اند. کار ، کار بسیار بزرگی بود از نظر کیفی از عملیات مرصاد کمتر نبود.

خطیب موقت نماز جمعه تهران تصریح کرد: 70 نفر از سران منافقین در عملیات شعبانیه به درک واصل شدند همین طور فرمانده ترور شهید صیاد شیرازی نیز به جهنم واصل شد. این دست انتقام خدا بود که از آستین فرزندان غیور عراق بیرون آمد. آنها در کشور ما 17 هزار نفر را ترور کردند. انتفاضه شعبانیه قیام مردم عراق بود./مهر

 

 


ویدیو مرتبط :
زیاده روی در سانسور دولت اعتدال؛ اعتدال بی بی سی قسمت 6

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

از حمله به صفحه مسی تا تشییع پاشایی، حضور جوانان در غیاب دولت



اخبار,اخبار اجتماعی ,لیونل مسی

 

اخبار اجتماعی - از حمله به صفحه مسی تا تشییع پاشایی، حضور جوانان در غیاب دولت

هرچند وضعیت شکل‌ گرفته‌ به معنای تقابل و مخالفت این جمع با فرهنگ و ارزش‌های رسمی نیست، ولی یک جدایی اتفاق افتاده ‌که دستگاه‌های دولتی حتی اگر آن را به رسمیت بشناسند و در برنامه‌ریزی‌های خود برای آن جایی در نظر بگیرند، باز هم نمی‌توانند کار خاصی برای آن بکنند.

«ماجرای فحاشی منتسب به ایرانیان در صفحه فیس‌بوک لیونل مسی، یک خرابکاری سازماندهی شده برای ضربه زدن به حیثیت ایرانی‌هاست‌»؛ این تحلیلی شبه‌کار‌شناسی از یکی از چند رفتار پیش‌بینی نشده بخشی از جوانان ایرانی در ماجراهایی است که در چند سال اخیر تکرار شده و هر بار نیز عده‌ای را غافلگیر کرده است.

به گزارش «تابناک»، از اولین روزهایی که گسترش فضای مجازی، حضور پررنگ ایرانی‌ها در یک موضوع خاص را شاهد بود، قریب به ده سال می‌گذرد. وقتی که در پاییز و زمستان سال ۱۳۸۳، فدراسیون جهانی وزنه‌برداری شروع به نظرسنجی از کاربران اینترنت برای انتخاب وزنه‌بردار جهان در قرن اخیر کرد، فکرش را هم نمی‌کرد که ایرانی‌ها، مردم ترکیه و یونانی‌ها ـ که هر کدام یک وزنه‌بردار بزرگ به ورزش جهان معرفی کرده بودند ـ این انتخاب را به کجا خواهند کشاند. تمام رسانه‌های ارتباط جمعی ایران معطوف به این قضیه شد و سایت فدراسیون جهانی طی چند روز، شاهد هجوم هزاران نفر اینترنت‌باز و انواع و اقسام هکر‌ها و متقلب‌های اینترنتی شد تا جایی که حتی سایت طراحی شده هم در برابر آن‌ها کم بیاورد.

این اتفاق در چند سال اخیر در حوزه‌های مورد توجه جوانان و به ویژه ورزش، بار‌ها و بار‌ها تکرار شد. حمله به صفحه زایتسف، بازیکن تیم ملی والیبال ایتالیا، حمله به صفحه فیس‌بوک مسی و مدل برزیلی شرکت‌کننده در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی فوتبال و پس از آن علیه داور بازی ایران و آرژانتین، نشان داد ‌فضایی در حال تولد است که اغلب سیاسی نیست، جوانان بازیگر اصلی آن هستند و دولت هم توان کنترل کامل آن را ندارد.

مورد حمله به صفحه فیس‌بوک مسی، تمرکز بر برخی برنامه‌های تلویزیون بر این برنامه و اعلام قصد یک هنرپیشه برای عذرخواهی، به عیان‌ترین وجه ممکن نشان داد که در مسأله‌ای که جمعیتی میلیونی متوجه آن است، دستگاه‌های دولتی ‌‌نهایت واکنشی که می‌توانند از خود نشان دهند، در حد پوشش رسانه‌ای ماجراست.

از دنیا رفتن مرتضی پاشایی که موسیقی جوان پسند و به عبارت بهتر نوجوان‌پسند دقیق‌ترین توصیف کار هنری اوست و توجه جدی بخشی از جامعه ـ هرچند عاری از زشتی‌های موارد پیشین بود، شباهت‌های قابل توجهی نیز با آن‌ها دارد ـ موضوع مورد توجه غیرسیاسی است، کنجکاوی در کنار احساسات نقشی قابل توجه در آن داشته و فراغت کلمه‌ای است که در بروز پدیده سهمی قابل توجه دارد.

جامعه موسیقی، هنر و ادبیات ایران در همین سال‌ها چهره‌های معروفی مانند پرویز مشکاتیان، محمدرضا لطفی، خسرو شکیبایی و سیمین بهبهانی را از دست داده، ولی هیچ یک این گونه مورد توجه قرار نگرفته‌اند و این نشان می‌دهد که موسیقی و هنر عامه‌پسند در به خیابان آوردن جوانان و نوجوانان، موفق‌تر از آن چیزی است که به فرهگ فاخر نزدیک‌‎‌تر است و حتی کسانی که فقدان ساختارهایی مانند احزاب را مانع فهم جهت‌گیری افکار عمومی و در نتیجه غیرقابل پیش‌بینی بودن رفتار‌ها می‌دانند، حداقل در این مورد هم نمی‌توانستند چشم امیدی به ساختارهایی از آن دست داشته باشند.

شکاف مورد اشاره حتی فرا‌تر از شکاف بین فرهنگ پاپ و فرهنگ و نظام ارزشی فرهیخته‌تر است و می‌توان در آن فاصله گرفتن از الگوی قدیمی‌تر الگوگیری از نسل قبل را هم مشاهده کرد.

مسأله مهم‌تر البته‌‌ همان دور ماندن و دور بودن دستگاه‌های دولتی از همه ماجراست. اگر چه مورد توجه قرار گرفتن یک سال بیماری مرحوم پاشایی در صدا و سیما و پخش برخی کارهای وی از صدا و سیما، جغرافیای تأثیرگذاری وی را وسیع‌تر کرد، ولی معدود واکنش‌های دولتی یعنی پیام‌های وزیر ارشاد و معاون اجرایی رئیس‌جمهور حتی اگر به گوش تشییع‌کنندگان خواننده جوان رسیده باشد، بعید است برای قاطبه آن‌ها اهمیتی داشته باشد.

هرچند این وضعیت‌ به معنای تقابل و مخالفت این جمع با فرهنگ و ارزش‌های رسمی نیست، ولی یک جدایی اتفاق افتاده است که دستگاه‌های دولتی حتی اگر آن را به رسمیت بشناسند و در برنامه‌ریزی‌های خود برای آن جایی در نظر بگیرند، باز هم نمی‌توانند کار خاصی برای آن بکنند.

اخبار اجتماعی - تابناک