اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

احتمال رقابت 40 نفر برای ریاست جمهوری


عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان می‌گوید، این شورا ممکن است صلاحیت ۴۰ داوطلب را برای انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه تایید کند.

همشهری آنلاین: عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان می‌گوید، این شورا ممکن است صلاحیت ۴۰ داوطلب را برای انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه تایید کند.

پرس تی وی  نوشت: کدخدایی ضمن رد گمانه زنی برخی رسانه‌ها در مورد تعداد داوطلبان تایید صلاحیت شده توسط این شورا، روز شنبه (۲۸ اردیبهشت، ۱۸ می) گفت، شورای نگهبان بر اساس تعداد کار نمی‌کند بلکه بر اساس معیار کار می‌کند.

شورای نگهبان که متشکل از ۱۲ عضو است، وظیفه احراز شرایط داوطلبان را برای کاندیداتوری رسمی انتخابات ریاست جمهوری و همچنین تایید نتیجه این انتخابات را بر عهده دارد.

سخنگوی شورای نگهبان افزود، این شورا روز سه شنبه (۳۱ اردیبهشت) نتیجه را به وزارت کشور اعلام می‌کند. وزارت کشور نیز ظرف دو روز فهرست نامزدهای قطعی انتخابات را اعلام کرده و بعد از آن نامزدها می‌توانند تبلیغات انتخاباتی خود را آغاز کنند.

وی گفت، ممکن است از بعضی نامزدهای احتمالی دعوت شود تا به شورای نگهبان بیایند و در مورد برنامه‌های خود توضیح دهند.

مهلت ثبت نام داوطلبان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در روز شنبه (۲۱ اردیبهشت، ۱۱ می) در حالی به پایان رسید که ۶۸۶ نفر با حضور در وزارت کشور برای رقابت در انتخابات ثبت نام کردند.

بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی، ایرانی الاصل بودن، داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران، مدبر و مدیر بودن، داشتن حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد بودن به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور، شرایطی است که نامزدهای ریاست جمهوری باید واجد آن باشند.


ویدیو مرتبط :
جان مکین جمهوری خواه آماده برای ریاست جمهوری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیش‌بینی باهنر از سه قطبی بودن رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری و نحوه حضور اصلاح‌طلبان



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

پیش‌بینی باهنر از سه قطبی بودن رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری و نحوه حضور اصلاح‌طلبان

دبیركل جامعه اسلامی مهندسین با ارائه تحلیلی از نحوه حضور جریانات سیاسی در انتخابات آینده ریاست جمهوری پیش‌بینی كرد كه رقابت‌ها در این انتخابات به صورت سه قطبی باشد.

محمدرضا باهنر در گفت‌وگو با ایسنا، با تاكید بر لزوم بازسازی برخی از جریانات پیش از آغاز رقابت‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده اظهار داشت: با توجه به اینكه بخش‌هایی از اصلاح‌طلبان متاسفانه در جریان فتنه سال 88 حضور داشتند و هزینه‌های سنگینی را به نظام وارد كردند شاید برای آنها سخت باشد كه بتوانند با این نام فعالیت مجددی داشته باشند.

وی افزود: اگر آنهایی كه مراما اصلاح‌طلب هستند چارچوب اصلاح‌طلبی را درست تعریف كنند و مرز خود را با سران فتنه مشخص كنند می‌توانند در قانون اساسی وقوانین موضوع كشور فعالیت‌های سیاسی خود را ادامه دهند.

 

این نماینده اصولگرای مجلس یادآور شد: در جریان اصولگرا نیز پیش از انتخابات یكسری بایدها و نبایدهایی برای اصولگرایی تعریف شد كه در چارچوب آن جبهه متحد اصولگرایی فعال شدند و البته گروهی دیگر از دوستان تحت عنوان جبهه پایداری و گفتمان جدید وارد عرصه رقابت شدند و این رقابت‌ها تا درون مجلس و انتخابات هیات رییسه ادامه یافت.

 

باهنر اضافه كرد: قطعا اگر دو جریان اصولگرا در انتخابات مجلس متحد می‌شدند و با هم كار می‌كردند قطعا نتایج بهتری بدست می آمد، اما به نظر می‌رسد اكنون هم ما می‌توانیم این را تبدیل به فرصت كنیم و اگر دوستان چارچوب اصولگرایی را قبول داشته باشند و اخلاق سیاسی، اخلاق شكست و اخلاق پیروزی را رعایت كنند می‌توانند طی همین گفتمان خود فعالیت‌های انتخاباتی‌شان را شروع كنند.

 

نائب رییس مجلس شورای اسلامی با پیش بینی اینكه رقابت‌ها در انتخابات دوره بعدی ریاست‌جمهوری چند بعدی خواهد بود گفت: در حال حاضر گروهها و افراد مختلفی در حال بررسی و مطالعه هستند و پیش‌بینی می‌شود ان شاءالله انتخابات پرشوری داشته باشیم البته باید بداخلاقی‌های انتخاباتی ، تخریب‌ها، شایعه‌پراكنی‌ها و تهمت‌ها كنترل شود تا این اتفاقات نیفتد ودر این صورت رقابت گفتمان‌های مختلف چه درون اصولگرایی و چه جبهه اصلاحات می‌تواند طراوت و شادابی خوبی را به انتخابات بدهد.

 

دبیركل جامعه اسلامی مهندسین در پایان تصریح كرد: با توجه به اینكه اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم با دو گفتمان وارد شدند شاید قدری سخت باشد كه این دو گروه بتوانند با هم برای انتخابات ریاست جمهوری به جمع‌بندی برسند اما می‌توانند رقابت سالمی داشته باشند و بنابراین به نظر می‌رسد رقابت‌ها در انتخابات آینده سه قطبی خواهد بود./ایسنا