اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

احتمال بمب گذاری در هواپیمای روسی


یک عضو تیم تحقیقات درباره سقوط هواپیمای مسافربری روسیه بر فراز صحرای سینای مصر اعلام کرد، کارشناسان تقریبا 90 درصد مطمئن هستند بمب‌گذاری در داخل هواپیما دلیل سقوط این هواپیما بوده است.

خبرگزاری ایسنا: یک عضو تیم تحقیقات درباره سقوط هواپیمای مسافربری روسیه بر فراز صحرای سینای مصر اعلام کرد، کارشناسان تقریبا 90 درصد مطمئن هستند بمب‌گذاری در داخل هواپیما دلیل سقوط این هواپیما بوده است.

از سوی دیگر شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد، مقام‌های آمریکایی هر چه بیشتر اطمینان یافته‌اند که بمب‌گذاری تروریستی عامل سرنگونی هواپیمای مسافربری روسیه بر فراز صحرای سینای مصر بوده است.

شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد، چندین مقام بلندپایه آمریکایی در حوزه‌های اطلاعات، ارتش و جامعه امنیت ملی آمریکا که روز شنبه با این شبکه صحبت کردند، عقیده دارند که بمب‌گذاری عامل از بین رفتن هواپیمای مسافربری روسیه که از شرم‌الشیخ مصر به سن‌پترزبورگ سفر می‌کرده، بوده است.

بر اساس این گزارش یکی از این مقام‌ها این مساله را "99.9 درصد حتمی" دانسته و یک مقام دیگر نیز آن را "دلیل احتمالی" توصیف کرده است.

این اظهارات مقام‌های آمریکایی با اطمینان بیشتری به نسبت اظهارات روز پنجشنبه باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا که گفته‌ بود، "امکان" دخیل بودن بمب‌گذاری در از بین رفتن هواپیمای مسافربری متروجت پرواز 9268 روسیه وجود دارد، مطرح شده‌اند.

خبرگزاری رویترز نیز به نقل از یک عضو تیم تحقیقات درباره علت سقوط این هواپیما اعلام کرد که کارشناسان تقریبا 90 درصد به این نتیجه رسیده‌اند که دلیل سقوط هواپیمای مسافربری روسیه انفجار یک بمب در داخل هواپیما بوده است.

یکی از اعضای تیم تحقیقات امروز (یکشنبه) به رویترز اظهار کرد، بازرسان اکنون 90 درصد مطمئن هستند صدایی که در ثانیه پایانی مکالمات ضبط شده مربوط به کابین خلبان هواپیما در جعبه سیاه شنیده می‌شود، به دلیل انفجار یک بمب است.

به گفته مقام‌های آمریکایی، این اعتقاد فراوان آنها به این که بمب‌گذاری عامل سقوط این هواپیما بوده تا حد زیادی ناشی از ردیابی ارتباطات میان شاخه گروه تروریستی داعش در صحرای سینا با عوامل این گروه تروریستی در سوریه است.

شاخه داعش در صحرای سینا علنا مسئولیت سرنگون کردن هواپیمای مسافربری روسیه را بر عهده گرفته اما تا کنون توضیحی درباره این که چطور این کار را انجام داده نداده است.

یک مقام آمریکایی اظهار کرد، پیامهای رد و بدل شده عوامل داعش که تحت نظر آژانسهای اطلاعاتی انگلیسی و آمریکایی قرار گرفتند جدای از ادعاهای علنی این گروه هستند.

یک مقام دیگر به سی‌ان‌ان گفت، این دو کشور غربی مشغول تحلیل زبان تخصصی مورد استفاده در گفت‌وگوهای تروریستها بوده‌اند تا مشخص کنند این عوامل تا چه حد درباره نوع بمب و چاشنی مورد استفاده برای آن صحبت کرد‌ه‌اند و این که آیا این زبان نمایانگر واقعی اتفاقات رخ داده است یا خیر.

چند مقام خاطر نشان کردند،‌ آنچه که باعث باور آمریکا و انگلیس درباره احتمال استفاده از بمب علیه این هواپیمای مسافربری شده تخصصی بودن گفت‌وگوی میان تروریستها بوده است.

اما مقام‌های واشنگتن و لندن بر این مساله تاکید کردند که همه تکه‌های این پازل را در اختیار ندارند. هیچ یک از این دو کشور در تحقیقات در دست انجام مصر درباره این حادثه مستقیما شریک نیستند و هیچ گونه شواهد و مدارک فیزیکی مربوط به آن را نیز در اختیار ندارند. یک مقام آمریکایی گفت، گفت‌وگوهایی میان آمریکا، مصر و روسیه در جریان است که ممکن است منجر به مشارکت کارشناسان دفتر تحقیقات فدرال آمریکا (اف.بی.آی) به ویژه تکنیسین های بمب در تحقیقات شود.


ویدیو مرتبط :
بازگشت هواپیمای اجساد قربانیان هواپیمای روسی در مصر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

طعنه یونان به ترکیه درباره هواپیمای روسی/ احتمال همکاری غرب با ارتش سوریه



اخبار,اخبار بین الملل  ,کیوسک بین‌المللی

افزایش حملات نظامی روسیه در مرز سوریه با ترکیه، طعنه نخست وزیر یونان به ترکیه درباره سرنگونی هواپیمای روسی، گزارشی از خرید نفت ترکیه از داعش، احتمال همکاری غرب با ارتش سوریه در مبارزه با تروریسم، درخواست سناتورهای آمریکایی برای اعزام نیرو به سوریه و احتمال عقب افتادن روز آغاز اجرای برجام، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات بین المللی قرار گرفته است.

  تداوم تنش ها در روابط روسیه و ترکیه و نیز اخبار مربوط به سوریه، مهمترین موضوعاتی هستند که امروز مورد توجه مطبوعات بین المللی قرار گرفته اند. در این زمینه، خبرگزاری «شین هوا» از افزایش حملات هوایی روسیه علیه مواضع تروریست ها در منطقه مرزی سوریه با ترکیه خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، روسیه حملات هوایی خود را در سوریه و در نزدیکی مرز ترکیه افزایش داده است. جنگنده های روسی چندین پایگاه تحت کنترل شورشیان در شهر حارم در شمال غربی استان ادلب و در نزدیکی شهر ریحانیه در ترکیه را بمباران کردند. معارضان سوری مدعی هستند که این حملات به یک بازار صورت گرفته است، اما منابع مستقل آن را تایید نکرده‌اند.

*****

از سوی دیگر، خبرگزاری «اسپوتنیک» اظهارات طعنه آمیز نخست وزیر یونان به همتای ترکیه ای خود را درباره واقعه سرنگونی هواپیمای جنگنده روسی توسط ترکیه بازتاب داده است. به نوشته این خبرگزاری، الکسیس سیپراس خطاب به احمد داووداوغلو گفته جای خوشبختی است که خلبانان یونانی مانند خلبانان ترکیه‌ای عصبی نیستند. سیپراس این اظهارات را در جریان نشست روز گذشته سران اروپایی و ترکیه در بروکسل و با اشاره به مسئله مهاجران و اقدام مداوم خلبانان ترکیه‌ای در نقض حریم‌هوایی یونان ابراز داشت. دولت یونان چندی پیش در گزارشی اعلام کرده بود که هواپیماها و جنگنده‌های ترکیه فقط در سال 2014 بیش از 2244 بار حریم هوایی یونان را نقض کرده‌اند.

*****

در همین حال و در شرایطی که تنش ها میان روسیه و ترکیه به نبردی در عرصه رسانه ای نیز تبدیل شده، شبکه خبری «روسیه 24» در گزارشی به موضوع خرید نفت ترکیه از گروه تروریستی داعش پرداخته است. در این گزارش ادعا شده که ترکیه با گروه تروریستی داعش معامله نفتی می کند و روزانه 4.5 میلیون دلار نفت از این گروه تروریستی خریداری می کند. بر این اساس، طمع نفت ارزان داعش چشم ترکیه را گرفته است و سالانه حدود یک و نیم میلیارد دلار نفت از این گروه تروریستی خریداری می کند. زمانی که روسیه شروع به بمباران مراکز نفتی داعش کرد، ترکیه ناگهان به خود آمد و تصمیم گرفت هواپیمای روسی را هدف قرار دهد. این در حالی است که شورای امنیت در قطعنامه ای خرید نفت از گروه های تروریستی از جمله داعش را منع کرده است.

*****

در میان دیگر مطالب، خبرگزاری «ایتارتاس» اظهارات وزیر دفاع آلمان را بازتاب داده که از احتمال همکاری با نیروهای دولتی سوریه برای مبارزه با تروریسم در این کشور خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، وزیر دفاع آلمان اعلام کرد این احتمال وجود دارد که نیروهای دولتی سوریه در تلاش های بین المللی علیه گروه تروریستی داعش مشارکت کنند. اورسولا وان در لین، وزیر دفاع آلمان مدعی شد هرچند هیچ آینده ای را با حضور بشار اسد رئیس جمهور سوریه نمی توان متصور بود، اما نیروهای ارتش سوریه می توانند علیه داعش به خدمت گرفته شوند؛ همان گونه که در عراق چنین کاری صورت گرفت و نیروهای محلی هدف آموزش قرار گرفتند. وزیر دفاع آلمان همچنین از ایده حفظ سوریه به عنوان یک کشور متحد و آغاز فرآیند گذار در این کشور حمایت کرد.

*****

در مقابل، برخی از سناتورهای آمریکایی خواستار افزایش حضور نیروهای خارجی در منطقه برای مبارزه با داعش هستند. به نوشته خبرگزاری فرانسه، جان مک کین و لیندسی گراهام، سناتورهای جمهوری خواه آمریکایی، خواستار آن شدند تا 100 هزار سرباز خارجی، عمدتاً از کشورهای سنی منطقه و همینطور سربازان آمریکایی برای مقابله با داعش در سوریه مستقر شوند. مک کین، رئیس کمیته خدمات مسلح سنا و گراهام یکی از اعضای این کمیته، از راهبرد فعلی آمریکا انتقاد کرده و آن را برای شکست دادن داعش ناکافی و ناموفق ارزیابی کرده اند. گراهام در این زمینه اظهار داشت: «این نیرو شامل 10 هزار سرباز آمریکایی خواهد بود که قابیلت هایی را در اختیار دارند که نیروهای کشورهای عربی آن را ندارند».

*****

در نهایت، در مطلبی مربوط به ایران، پایگاه خبری «اینترنشنال بیزنس تایمز» از احتمال به تعویق افتادن آغاز اجرای توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 سخن گفته است. در این مطلب آمده درحالی که ایران هزاران سانتریفیوژ خود را غیرفعال کرده، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان در حال بررسی فعالیت های گذشته هسته‌ای این کشور و اتهامات مربوط به آن است. در این شرایط، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران روز یکشنبه گفت که ایران گام آخر توافق هسته‌ای را اجرا نخواهد کرد، مگر اینکه آژانس پرونده موسوم به فعالیت های گذشته برنامه هسته‌ای ایران را ببندد. در این میان، بعضی از شرکت های خارجی از چندی قبل تجارت با ایران را آغاز کرده‌اند که می تواند نقض قوانین تحریمی آمریکا و اتحادیه اروپا محسوب شود.

 

 اخبار بین الملل  -  تابناک