اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

احتمال افزایش نرخ سود کارت اعتباری 10 میلیونی



اخبار,اخباراقتصادی, طرح فروش قسطی کالا

در حالی ارائه کارتهای اعتباری 10 میلیونی برای خرید کالای داخلی به تعویق افتاده که در کنار چالش تورم زایی، اکنون بحث افزایش نرخ سود بازپرداخت این تسهیلات نیز مطرح است. این گونه به نظر می‌رسد که سیاست بانک مرکزی از ارائه کارتهای اعتباری با بازپرداخت تسهیلات با سود 12 درصد تغییر خواهد کرد و سودی بالاتر برای آن تعیین می‌شود.

 از اعلام سیاست بانک مرکزی برای توزیع کارتهای اعتباری به منظور تحریک تقاضا، فروش بیشتر کالاهای داخلی و در نهایت کمک به رونق تولید حدود دو ماه می گذرد. اواخرمهرماه بود که رییس کل بانک مرکزی از سه سیاست اعتباری این بانک در بسته تسریع رونق اقتصادی خبر داد. که در کنار تسهیلات 25 میلیون تومانی خرید خودرو و فروش اقساطی کالا، توزیع کارتهای اعتباری تا سقف 10 میلیون تومان نیز مورد توجه قرار گرفت.

آنطور که سیف اعلام کرد و در ادامه هم از سوی سایر مقامات بانک مرکزی مورد تاکید قرار گرفت بانک‌ها مجازند تا با درخواست اعلامی از سوی دستگاهها و سازمانهای ذیربط کارت اعتباری را برای مشتریان خود از جمله کارمندان دولت و بخش خصوصی و یا افراد با درآمد مشخص صادر کنند تا حداکثر 10 میلیون تومان شارژ شده و دریافت‌کننده بتواند با مراجعه به فروشندگان کالاهای بادوام داخلی نسبت به خرید اقدام کند.

در کنار تمامی ابعاد کارت اعتباری که سیف از آن سخن گفته بود قرار شد تا با اعطای خط اعتباری از سوی بانک مرکزی نرخ سود منابع موجود در کارت‌های اعتباری برای صاحبان کارت 12 درصد تعیین شود و بانک مرکزی هم منابع خرج شده در این بخش را با سود 10 در اختیار بانک‌ها قرار دهد.

اما بعد از اینکه نوع کالاها و اقلام آن همچنین محل‌های فروش از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت مشخص و حتی دستورالعمل اجرای این سیاست هم از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به دستگاها ابلاغ شده است. هنوز اقدامی در رابطه با ثبت نام و توزیع این کارتها انجام نشده و در این مدت زمان ارائه آنها از هفته‌ای به هفته دیگر وعده داده می‌شود.

گرچه بانک مرکزی تاکنون درباره این تاخیر توضیحی ارائه نکرده، اما بحث تورم زا بودن توزیع کارتهای اعتباری که می‌تواند موجبات ورود حجم بالایی از نقدینگی به چرخه اقتصادی را فراهم آورد در این مدت همواره به عنوان عاملی برای این دیرکرد عنوان شده است. این در حالی است که در کنار این موضوع آخرین خبرها اعلام شده از سوی یکی از مدیران ارشد بانکی به ایسنا حاکی از آن است که بانک مرکزی تصمیم به افزایش نرخ سود بازپرداخت تسهیلات کارتهای اعتباری را دارد. به طوری که نرخ سود از 12 درصد اعلامی در ابتدای طرح افزایش خواهد یافت که هنوز نرخ سود مورد نظر نهایی نشده است.

به گفته این مدیر بانکی یکی از دلایل افزایش نرخ سود کارت اعتباری به کاهش سطح تقاضا و توزیع کمتر تقدینگی به منظور کنترل تورم باز می گردد.

به هر حال گر چه وزیر اقتصاد اخیرا از رسانه‌ها خواسته تا از تسهیلات خودرو و کارت‌های اعتباری و امثال آن در بسته اقتصادی عبور کرده و سایر ابعاد آن را بررسی کنند. ولی باید یادآور شد که تمرکز اول سیاستگذاران در بسته اقتصادی بر پایه اعتبارات بانکی قرار گرفته بود و از سه سیاست تسهیلات خودرو، کارت اعتباری و فروش اقساطی کالا به عنوان شرایط خاص و جذاب یاد شده بود. از سویی دیگر با اینکه طیب نیا تاکید کرده بود که بسته اقتصادی تورم زا نیست. اما در حال حاضر بانک مرکزی برای کنترل تورم و حفظ آنچه که در دوسال گذشته برای کاهش تورم پیش برده است، توان ورود یکباره به این سیاستها و ارائه خطوط اعتباری آنها را ندارد. موضوعی که موجب ایجاد ناهماهنگی در اجرای سه طرح مورد نظر و تغییر رویکرد در آنها را فراهم آورد.


اخباراقتصادی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
نرخ سود تسهیلات 10 میلیونی خرید کالای زوج های جوان تواف

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دلیل افزایش نرخ بلیت اتوبوس / مسافران از کارت اعتباری استفاده کنند



دلیل افزایش نرخ  بلیت اتوبوس,افزایش نرخ  بلیت اتوبوس,کارت اعتباری اتوبوس

دلیل افزایش نرخ  بلیت اتوبوس / مسافران از کارت اعتباری استفاده کنند

رئیس شورای شهر تهران افزایش نرخ بلیت اتوبوس بیش از مصوبه شورا را نبود پول خرد و عدم استفاده مسافران از کارتهای اعتباری دانست.

مهدی چمران در گفتگو با  مهر با اشاره به افزایش نرخ  بلیت اتوبوس و مترو گفت: بر اساس مصوبه شورای شهر تهران  بلیت اتوبوس به طور میانگین 20درصد افزایش یافته است.

وی در پاسخ به این پرسش که در برخی خطوط بیش از 20 درصد افزایش اعمال شده و بلیت 50 تومانی تا 100 تومان هم افزایش داشته است گفت: این مشکلات به دلیل نبود پول خرد است به طور مثال بلیت 50 تومانی به 60 تومان افزایش یافته است اما به دلیل نبود سکه 10 تومانی رانندگان مجبورند بیش از این مبلغ دریافت کنند.

چمران تاکید کرد: مسافرانی که از کارتهای اعتباری استفاده می کنند افزایش کرایه های اتوبوس را بر اساس 20 درصد افزایش می دهند و مسافرانی هم که امکان دادن پول خرد را ندارند بهتر است از کارتهای اعتباری برای پرداخت هزینه بلیت های مترو و اتوبوس استفاده کنند .

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: پیش از این فراگیری استفاده از کارتهای اعتباری 20 درصد بود که امیدواریم مسافران برای آن که پول کمتری بپردازند به سمت استفاده از کارتهای اعتباری بروند.

چمران همچنین از برگزاری جلسه شورای شهر تهران بعد از تعطیلات تابستانی خبر داد.