اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف بستنی فله‌ای/ «دانش‌آموزان بیش‌فعال» شیر کاکائو نخورند



اخبار,اخبار اجتماعی,بستنی فله‌ای

یک متخصص تغذیه با بیان اینکه احتمال ابتلا به تب مالت با مصرف بستنی فله‌ای افزایش می‌یابد، گفت: دانش‌آموزانی که با مصرف شیر دچار دل‌پیچه و اسهال می‌شوند، شیر را با معده خالی نخورند یا با جوشاندن آن، مانع از ایجاد این مشکل شوند.

مرتضی صفوی  در رابطه با لزوم مصرف شیر و لبنیات بین دانش‌آموزان اظهار داشت: استخوان‌های کودکان و نوجوانان به‌دلیل اینکه در حال رشد بوده، مصرف گروه شیر و لبنیات مواد غذایی در آنها به‌صورت روزانه توصیه می‌شود.

وی گفت: شیر، ماست، کشک و بستنی در گروه شیر و لبنیات قرار دارد و مصرف بستنی در صورتی که استاندارد باشد و بسته‌بندی و مجوز بهداشتی داشته باشد، در میان دانش‌آموزان مناسب است، البته باید توجه داشت مصرف بستنی فله‌ای خطرناک بوده و احتمال ابتلا به تب مالت را افزایش می‌دهد.

صفوی بیان داشت: دانش‌آموزان روزانه به 3 واحد مواد غذایی گروه شیر و لبنیات نیاز دارند که 60 گرم پنیر، 1.5 لیوان بستنی و یک لیوان شیر یا کشک یک واحد به‌شمار می‌رود.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: درصورتی که شیر و لبنیات پاستوریزه نباشد، باید یک دقیقه آن را جوشاند و در عین حال نسبت به هم‌زدن آن اقدام کرد تا مشکلات احتمالی آن رفع شود.

وی افزود: دانش آموزانی که با مصرف شیر دچار دل‌پیچه و اسهال می‌شوند، بهتر است شیر را با معده خالی نخورند یا با جوشاندن آن، مانع از ایجاد این مشکل شوند.

صفوی بیان داشت: طعم شیر را می‌توان با عسل، انجیر، موز و خرما تغییر داد تا دانش‌آموزان نسبت به مصرف آن ترغیب شوند. مصرف شیرکاکائو نیز برای دانش‌آموزانی که دچار بیش‌فعالی هستند، توصیه نمی‌شود.

این متخصص تغذیه در رابطه با لزوم مصرف سبزیجات در دانش‌آموزان به‌صورت روزانه، گفت: کاهو، کلم، اسفناج و خیار از جمله سبزی‌هایی هستند که در دوران دانش‌آموزی مصرف 3 تا 5 سهم آن به‌صورت روزانه توصیه می‌شود، به‌طوری‌که یک لیوان سبزی خام و یک دوم لیوان سبزی پخته یک واحد به‌شمار می‌رود.

صفوی تأکید کرد: دانش‌آموزان بهتر است انواع سبزی را به صورت خام مصرف کنند؛ چراکه پختن آن سبب از دست دادن ویتامین‌ها شده، همچنین توصیه می‌شود والدین سالاد را از شب قبل برای مصرف فردا تهیه نکنند؛ چراکه ویتامین‌های موجود در سالاد در معرض هوا تخریب می‌شود.

وی گفت:‌ استفاده از آبغوره، آبلیمو و آب نارنج به جای سس مایونز در سالاد توصیه می‌شود و خانواده‌ها بهتر است از مصرف سس هنگام سرو سالاد خودداری کنند.

این متخصص تغذیه در رابطه با مصرف میوه‌ها در دانش‌آموزان، گفت: دانش‌آموزان روزانه به 3 تا 4 واحد میوه احتیاج دارند، به‌طوری که یک میوه متوسط هم‌چون پرتقال، هلو و موز یک سهم غذایی به‌شمار می‌رود.

صفوی افزود: مصرف میوه‌های خشک در صورتی که بهداشتی تهیه شده باشد و ویتامین‌های آن از دست نرفته باشد، نیز برای دانش‌آموزان توصیه می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان به جای مصرف نوشابه، باید آبمیوه را مورد توجه قرار دهند، گفت: دانش‌آموزانی که اضافه‌وزن دارند باید از مصرف شیرینی، نوشابه و به‌طور کلی از گروه‌های متفرقه غذایی خودداری کنند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه دانش‌آموزان روزانه به 3 وعده غذایی و 2 میان‌وعده در ساعت‌های 10 صبح و 5 بعدازظهر نیاز دارند، گفت:‌ ورزش، استفاده از نور خورشید و مصرف شیر برای محکم شدن استخوان‌های دانش‌آموزان و جلوگیری از پوکی استخوان آنها در آینده ضرورت دارد و مصرف ماهی و میگو به‌صورت 2 بار در هفته برای آنها توصیه می‌شود.

اخبار اجتماعی - فارس


ویدیو مرتبط :
اجبار دانش آموزان فرانسوی بر مصرف گوشت خوک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مصرف الکل، دانش آموزان دبیرستانی آلمان




مصرف الکل، کشیدن سیگار و سردرد در دانش آموزان دبیرستانی آلمان


 

مصرف الکل، دانش آموزان دبیرستانی آلمان

 

 

تحقیقات جدید محققان آلمانی نشان می‌ دهد که مصرف الکل و کشیدن سیگار با افزایش حملات میگرنی و سردردهای تنشی در دانش آموزان دبیرستانی در ارتباط است.


به نقل از Science Daily، سردرد یکی از شایع ترین مشکلاتی است که از سوی نوجوانان در سنین دبیرستان مطرح می‌شود به طوری که ۵ تا ۱۵ درصد از میگرن و ۱۵ تا ۲۵ درصد از آن ها از سردردهای تنشی رنج می‌برند.


عوامل خطرساز تغییر کننده ای همچون مصرف الکل، کشیدن سیگار و مصرف قهوه با سردرد در افراد بزرگسال در ارتباط است ولی در جوانان به طور کامل به اثبات نرسیده است.


محققان آلمانی ۱۲۶۰ دانش آموز را بین سنین ۱۴ تا ۲۰ سال مورد بررسی قرار دادند و به آن ها سؤالاتی در خصوص سبک زندگی و میزان سردردهای داده شد تا به آن ها پاسخ دهند.


نتایج به دست آمده نشان داد که حدود ۱/۸۳ درصد از دانش آموزان حداقل یک بار طی ۶ ماه گذشته سردرد را تجربه کرده اند، ۲/۱۰ درصد میگرن و ۷/۴۸ درصد سردرد تنشی و ۸/۱۹ درصد میگرن به همراه سردرد تنشی داشته اند. ۴/۲۸ درصد صبح ها صبحانه نمی خورند، ۵/۱۶ درصد از میان وعده ها استفاده نمی‌کنند، و تنها ۲۴ درصد روزانه از نهار گرم استفاده می‌کنند.


محققان با این تحقیقات دریافتند که ۳/۲۲ درصد از دانش آموزان کم تر از ۱ لیتر نوشیدنی غیر الکلی در روز مصرف می کنند.


و با توجه به نتایج به دست آمده متوجه شدند که مصرف بالای نوشیدنی های‌ الکلی و قهوه، کشیدن سیگار، و فعالیت بدنی کم با بروز توأم میگرن و سردردهای میگرنی در ارتباط است.


محققان بر این امر تأکید دارند که داشتن فعالیت بدنی منظم و کاهش مصرف نوشیدنی‌های الکلی در نوجوانان و با هر نوع سردردی مفید خواهد بود.


طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ‌آلمان، ۷۵ درصد از نوجوانان آلمانی از نوشیدنی‌های الکلی مصرف می کنند که همین امر آمار بالای سردرد را در میان این گروه سنی ‌بالا می‌ برد.... /  خبرگزاری ایسکانیوز