اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اثرات توافق هسته‌ای بر بازار کار و صنعت خودروی ایران



اخبار ,اخبار اقتصادی ,تاثیر لغو تحریم ها براقتصاد ایران


اخباراقتصادی - اثرات مثبت توافق هسته‌ای بر بازار کار

بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی بر این باورند که توافق هسته‌ای اخیر روح تازه‌ای بر پیکره اقتصاد ایران دمیده و سرآغاز تحولات مثبت و پیامدها تاثیرگذار بسیاری خواهد بود.

به گزارش ایسنا، به دنبال توافق هسته‌ای ایران با کشورهای 1+5، بخش اعظمی از تحریم‌های خارجی اعمال شده در حوزه‌های نفت و انرژی، بانک، صنعت خودروسازی و صادرات برداشته شده و امید به افزایش رشد شاخصهای اقتصاد ایران را بهبود بخشیده است؛ به نظر می‌رسد با توجه به استقبال کشورهای غربی و اروپایی نسبت به توافق هسته‌ای اخیر و شکستن سد تحریمها، موانع پیش روی دولت یازدهم در بخش اقتصاد به ویژه چالش اصلی بازار کار برداشته و زمینه گسترش و رونق سرمایه‌گذاری‌ها در کشور به نحو مطلوبی فراهم شود.

اما توافق ژنو چه اثراتی بر بازار کار ایران دارد؟ این سوالی است که سخنگوی کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور درباره آن اینطور پاسخ می‌گوید: طی سالهای گذشته تحریم‌های خارجی گسترده‌ای بر اقتصاد کشور اعمال شد که بی‌تاثیر نبود به نحوی که بسیاری از بخشهای اقتصادی از جمله حوزه کار را با مشکل مواجه کرد.

*توافق هسته‌ای، بازار کار ایران را متحول می‌کند
هادی ابوی با تاکید بر اثرات مثبت توافق هسته‌ای بر بازار کار می‌افزاید: این توافق، بازار کار ایران را متحول می‌کند و چرخه اقتصاد کشور از این پس به گونه‌ای رقم خواهد خورد که هم رضایت خاطر کارفرمایان بنگاههای تولیدی فراهم و هم حقوق و مزایای کارگران به موقع پرداخت شود.

به گفته او، تسهیل شرایط و بهبود روابط با کشورهای دیگر به رشد اقتصاد ایران کمک کرده و بخش اعظمی از مشکلات میان کارگر و کارفرما را برطرف می‌کند.

در همین حال حمید حاج اسماعیلی - فعال کارگری - نیز ابراز امیدواری کرده که توافق هسته‌ای اخیر به کاهش چالشها و تنشها در خصوص تعیین دستمزد بیانجامد و ضمن ایجاد بار روانی مثبت در بازار کار، دریچه‌های جدیدی به روی کشورمان بگشاید.

وی می‌گوید: دولت باید از ظرفیت ایجاد شده در توافق مذکور برای حل مشکلات بنگاههای تولیدی استفاده کند زیرا اگر مشکل بنگاهها که تحت تاثیر تحریم‌ها و هدفمندی یارانه‌ها ایجاد شده برطرف شود، راهگشای خوبی برای حفظ مشاغل موجود و بسترساز فرصتهای شغلی جدید خواهد بود.

* پیامدهای توافق هسته‌ای را سال آینده باید دید
البته او معتقد است که آثار توافق حاصله را باید اوایل سال آینده شاهد بود چرا که این توافق تحت یک برنامه زمانبندی شده به اجرا در می‌آید و طبعا آثار و پیامدهای خود را در سال آینده نشان خواهد داد.

از نگاه این فعال کارگری دولت می‌تواند سال آینده که ثبات و پایداری و امید بیشتر به بازار کار و اقتصاد کشور برگشت برنامه‌های جدیدی را متناسب با شرایط کشور اعلام کند.

به گزارش ایسنا‌، یکی از مهمترین اثرات و پیامدهای از بین رفتن تحریم‌های خارجی در بازار کار ایران را باید در بهبود فضای کسب و کار داخلی و خارجی و ایجاد زمینه انتقال دانش فنی به داخل کشور به ویژه اعزام نیروهای کار دانست.

در همین رابطه رییس کانون انجمنهای صنفی کاریابی‌ها و دفاتر مشاوره شغلی کشور که بیشترین اثرات توافق اخیر را مربوط به حوزه بین‌المللی کار می‌داند، معتقد است: در سالهای گذشته با تحمیل تحریم‌ها بر اقتصاد کشور، کشورهای غربی از اعزام نیروی کار ایرانی ممانعت می‌کردند و همواره در خصوص اعزام نیروی کار مشکل داشتیم ولی اکنون با توافق پیش آمده این روند بهبود خواهد یافت.

به گفته بابک هاشمی‌پور، وضعیت اعزام نیروی کار چند سالی است که در حالت مطلوبی قرار ندارد و با وجود امضای تفاهم‌نامه‌های مختلف با کشورهای پذیرنده، نیروی کار مورد نیاز اعزام نشده است.

*تسهیل روند اعزام نیروهای کار با توافق هسته‌ای
او‌ اشاره‌ای هم به تفاهم‌نامه‌های راکد اعزام نیروی کار داشته و امیدوار است که پس از توافق اخیر و بهبود رابطه ایران با کشورهای غربی و اروپایی، موضوع اعزام نیروی کار بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، بی‌تردید توافق جمهوری اسلامی ایران با گروه 1+5 در مذاکرات هسته‌ای ژنو میتواند سرآغاز گشایش در فضای کسب و کار، رونق تولید و سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال باشد.

استقبال بسیاری از کشورهای خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران که در پی برداشته شدن تحریم‌ها صورت گرفته، علامت خوبی برای اقتصاد ایران است که می‌تواند شاخصهای توسعه یافتگی کشور را بهبود بخشیده و به جهش بنگاههای تولیدی و صنعتی و افزایش بهره‌وری منجر شود.

از آنجا که امنیت، یک اصل اساسی در سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود با توجه به نگاه دولت تدبیر و امید به مقوله سرمایه‌گذاری، ایجاد فضایی امن و مطمئن برای حضور سرمایه‌گذاران در کشور امری ضروری است چرا که از ماحصل گسترش سرمایه‌گذاری‌ها در کشور، کاهش نرخ بیکاری، افزایش تولید ناخالص داخلی و دیگر مولفه‌های مرتبط اتفاق خواهد افتاد؛ بر این اساس انتظار می‌رود به دنبال افزایش امیدواری در جامعه خصوصا جامعه کارگری نسبت به توافق هسته‌ای اخیر و تحولات حاصل از آن، از این پس توسعه اشتغال، ‌رونق بازار کار، افزایش سرمایه‌گذاری و خروج بنگاههای صنعتی و واحدهای تولیدی از حالت رکود را شاهد باشیم.


                                       ..........................................

 

رییس انجمن جهانی خودروسازان :
صنعت خودروی ایران با لغو تحریم رشد می‌کند

رییس انجمن جهانی خودروسازان گفت: با برداشته شدن تحریم از صنعت خودروی ایران زمینه برای رشد مجدد این صنعت فراهم شده است.

پاتریک بلین در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: خودروسازی ایران می‌توانست آهنگ رشد تولیداتش را ادامه دهد اما تحریم مانع این کار شد.

وی با بیان اینکه با لغو تحریم فرصت‌هایی برای صنعت خودروی ایران ایجاد شده که البته قبل از لغو تحریم‌ها فراهم نبود، خاطرنشان کرد: ایران در سال‌های قبل از تحریم پیشرفت زیادی در صنعت خودرو داشت به‌گونه‌ای که تیراژ تولید خودرو در این کشور از 800 هزار دستگاه به یک میلیون و 600 هزار دستگاه رسید.

رییس انجمن جهانی خودروسازان ادامه داد: ‌البته پس از آن و به دنبال تحریم، تولید خودرو در خودروسازان ایرانی به دلیل بسته شدن سیستم‌های مالی کاهش یافت و راهی برای ارسال پول قطعاتی که از خارج از ایران دریافت می‌شد وجود نداشت.

وی افزود: این موضوع منجر به افت تولید در خودروسازان ایرانی و توقف تولید برخی خودروها شد به‌گونه‌ای که صنعت خودروی ایران نتوانست آهنگ رشد تولید محصولاتش را ادامه داده و رتبه‌اش را در جهان ارتقا دهد.

بلین با بیان اینکه هم‌اکنون این مشکل حل شده و فرصت‌های جدیدی پیش روی صنعت خودروی ایران قرار گرفته است، تصریح کرد: ایران یک کشور پر پتانسیل با بازاری بزرگ در صنعت خودروی جهان است که مطمئنا به سرعت می‌تواند شرایط را برای رشد مجدد تولیدات خود فراهم کند.

رییس انجمن جهانی خودروسازان خاطرنشان کرد: صنعت خودروی ایران را به دلیل ابعاد گسترده آن نمی‌توان نادیده گرفت و شرکتهای خودروسازی نیز با این موضوع آشنا هستند.

اخبار اقتصادی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
توافق نهایی هسته ای ایران و 1+5

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ورود تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به ژنو/ظریف: دستور کار نشست فردا دستیابی به توافق است/هشدار اوباما به کنگره



مذاکرات ژنو

ظریف و تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران وارد ژنو شدند

وزیر امور خارجه کشورمان لحظاتی پیش به همراه تیم مذاکره کننده وارد ژنو شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به ژنو، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و تیم مذاکره کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران لحظاتی پیش برای حضور در مذاکرات ایران و 1+5 وارد ژنو شدند.

نشست ژنو 3 از فردا چهارشنبه در این شهر برگزار خواهد شد.

ظریف قبل از ورود به ژنو در سفری چند ساعته به رم با همتای ایتالیایی خود به رایزنی و گفت‌وگو پرداخت.

در نشست ژنو 2 که روزهای 16 و 17 و 18 آبان در شهر ژنو برگزار شد قرار بود توافقنامه‌ای هسته‌ای به امضا برسد که به دلیل کارشکنی‌های فرانسه توافقی حاصر نشد و قرار شد مذاکرات 29 آبان از سر گرفته شود.

 

-----------------------------------------------------

 

ظریف: دستور کار نشست فردا دستیابی به توافق است

وزیر امور خارجه کشورمان دستور کار نشست فردا در ژنو را رسیدن به توافق برشمرد و گفت: البته بستگی دارد به اینکه طرف مقابل تا چه حد آمادگی داشته باشد حقوق مردم ایران را به رسمیت بشناسد و از موضع برابر با ما برخورد کند.

به گزارش فارس، محمد جواد ظریف  وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ترک رم  به مقصد  ژنو در جمع خبرنگاران ایرانی درباره دستور کار نشست فردا در ژنو گفت: دستور کار نشست فردا رسیدن به توافق است که در این زمینه تلاش خواهیم کرد، البته بستگی دارد به اینکه طرف مقابل تا چه حد آمادگی داشته باشد حقوق مردم ایران را به رسمیت بشناسد و از موضع برابر با ما برخورد کند.

وی درباره ملاقاتش با وزیر خارجه ایتالیا این مذاکرات را بسیار خوب بر شمرد و اظهارداشت: ایتالیا هم سابقه رابطه گسترده با ایران دارد و هم در چند ماهه بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهوری حضور خوبی در ایران داشته و ملاقات خوبی بین رئیس جمهور کشورمان و نخست وزیر ایتالیا انجام شده و ما نیز مذاکرات خوبی در نیویورک داشتیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی این سفر را به منظور پیگیری گفتگوها در حوزه منطقه‌ای، در بحث هسته‌ای، سوریه و افغانستان  عنوان کرد و افزود: در بحث روابط دو جانبه مباحث خوبی داشتیم.

وی با بیان اینکه  مدیر کل وزارت امور خارجه ایتالیا به زودی به ایران سفر می کند، خاطرنشان کرد: قرار است کارهای عملیاتی را در روابط دو جانبه پیگیری کنیم و قرار شد وزیر خارجه ایتالیا و نخست‌وزیر این کشور در آینده به ایران سفر کنند.

ظریف در پاسخ به این پرسش که  آیا این دیدار و سفر کمکی به مذاکرات ژنو می‌کند، با بیان اینکه این سفر اثر مستقیمی در مذاکرات فردا ندارد، عنوان کرد: معتقدیم بحث هسته‌ای را باید از طریق مذاکره و رسیدن به راه حلی که منافع همه و حقوق مردم ایران در آن لحاظ شود، حل کرد.

به گفته وزیر خارجه هرچه بیشتر بتوانیم گفتگوهای دو جانبه و چند جانبه برگزار کرده و موضوعات را توضیح داده و تشریح کنیم، کمک می‌کند تا فضاسازی‌هایی که توسط بدخواهان جمهوری‌اسلامی صورت می‌گیرد، از بین ببرد.

وی با اشاره به بیانیه‌ای که توسط سفارت رژیم صهیونیستی در رم صادر و در آن اعلام شده که دولت ایتالیا در پذیرش میزبانی وزیر امور خارجه ایران قدری زودهنگام عمل کرده، گفت: این اقدام وقاحت آنها را نشان می‌دهد که تا چه حد به خود اجازه می‌دهند در روابط ایران با کشورهای مستقل دخالت کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به حضور ایران در جامعه بین الملل و پایتخت‌ها و برگزاری چنین مذاکراتی، گفت: این‌ها باعث می‌شود فضایی که بدخواهان مردم ایران و جمهوری‌اسلامی تلاش کردند در دنیا علیه ما ایجاد کنند به یاری خدا متزلزل شود و این بهترین کمک برای به نتیجه رسیدن مذاکرات است.

وی در خصوص اقدام تروریستی امروز در بیروت به تماس تلفنی‌اش با سفیر ایران در لبنان اشاره کرد و گفت: نیاز بود ضمن صحبت با سفارت مراتب تسلیت خود را به دوستان اعلام کنم و هم اینکه از دوستان خواهش کنم که تسلیت ما را به خانواده های شهدا اعلام کنند و هم از این اقدام تروریستی که کل منطقه را به خطر انداخته و ناشی از افراط‌گرایی در منطقه است ابراز انزجار کرده و ضرورت همکاری جمعی برای مقابله با اینگونه اقدامات را یادآور شوم.

ظریف در پاسخ به این سوال که  که  آیا حمله تروریستی امروز بیروت در راستای لطمه زدن به مذاکرات ایران و 1+5 صورت گرفته، افزود : ممکن است این حمله تروریستی اهداف مختلفی داشته باشد، اما نتیجه رشد افراط‌گرایی در منطقه است که قطعا برای همه خطرناک است.

 

-----------------------------------------------------

کارنی: اوباما به کنگره درباره تشدید تحریم‌ها در حین مذاکرات هشدار داد

سخنگوی کاخ سفید اظهار کرد رئیس جمهور آمریکا درباره تشدید تحریم‌ها در حین انجام مذاکرات هسته‌ای ژنو هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، اوباما امروز سه‌شنبه به قانونگذاران کنگره هشدار داده که از وضع تحریم‌های جدید علیه ایران خودداری کنند.

جی کارنی سخنگوی کاخ سفید ضمن اعلام این خبر گفت که آقای اوباما هشدار داده در صورتی که مناقشه برنامه هسته‌ای ایران از راه‌های دیپلماتیک حل نشود توانایی ایران برای ساخت بمب هسته‌ای افزایش خواهد یافت.

جی کارنی گفت: «رئیس جمهور تأکید کرد که در نبود گام اول، ایران با افزایش ظرفیت غنی‌سازی برنامه هسته‌ایش را پیشرفت خواهد داد،  ذخیره اورانیوم غنی‌شده‌اش را بیشتر خواهد کرد، سانتریفیوژهای پیشرفته نصب می‌کند و در مسیرتولید پلوتونیوم گام برمی‌دارد.»

کاخ سفید از کنگره آمریکا خواست وضع تحریم‌های احتمالی علیه ایران را در حین مذاکرات هسته‌ای تعلیق کند.

کاخ سفید تا کنون چند بار به کنگره آمریکا هشدار داده که  وضع این تحریم‌ها تلاشهای دیپلماتیک برای حل مناقشه اتمی با ایران را مختل می‌کند.
/فارس