اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ابلاغ قانون جدید فرزند خواندگی



اخبار,اخباراجتماعی , فرزند خواندگی

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه آیین نامه اجرایی قانون جدید فرزندخواندگی به استان ها ابلاغ شده است، گفت: متقاضیان خیلی از این قانون استقبال نکردند.

انوشیروان محسنی بندپی در گفت‌وگو با مهر، درباره اجرایی شدن قانون جدید فرزندخواندگی گفت: پس از تصویب قانون، آیین نامه اجرایی آن نیز به تصویب رسید و به استان های مختلف کشور ابلاغ شده است.

وی با اشاره به اینکه  مفاد قانون جدید فرزند خواندگیمتفاوت و تکمیل از قانون قبلی است، افزود: در حال حاضر حدود ۸۰ درصد فرزندان تحت پوشش بهزیستی دارای خانواده های بد سرپرست هستند و در قانون قبلی امکان فرزند خواندگی آنان وجود نداشت، اما در قانون جدید فرزند خواندگی موقت و همچنین واگذاری کودکان بد سرپرست نیز دیده شده است.

رئیس سازمان بهزیستی اظهار داشت: همه متقاضیان به دنبال این هستند فرزندی را که تحت پوشش خود قرار می‌دهند، به عنوان فرزند دائم مورد تربیت و مراقبت قرار دهند، اما ممکن است پس از یک سال خانواده این فرزند پیدا شود و به دنبال علاقه‌ای که بین دو طرف ایجاد می شود، آثار روحی و روانی بر کسی که فرزند را قبول کرده و فرزندخوانده به وجود آید و آنان دچار تضاد شوند.

به گفته وی، در این صورت کودک با حکم قاضی به والدین اصلی خود سپرده می شود .

محسنی بندپی گفت: برخی از مفاد قانون فرزند خواندگی باعث شده که خانواده ها استقبال خوبی از آن نکنند.

اخباراجتماعی  - مهر 


ویدیو مرتبط :
پایان نامه بررسی فقهی و حقوقی فرزند خواندگی با تاکید بر قانون جدی...

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ایرادات قانون فرزند خواندگی در لایحه جدید


با وجود آنکه ولی قهری و یا پدر و مادر کودک می‌توانند دوباره او را پس بگیرند این واگذاری اموال به فرزندخوانده برای کسانی که می‌خواهند کودکی را به فرزندی بگیرند امر دشواری محسوب می‌شود.

خبرگزاری ایلنا: با وجود آنکه ولی قهری و یا پدر و مادر کودک می‌توانند دوباره او را پس بگیرند این واگذاری اموال به فرزندخوانده برای کسانی که می‌خواهند کودکی را به فرزندی بگیرند امر دشواری محسوب می‌شود.

فاطمه قاسم‌زاده فعال حقوق کودک در مورد لایحه جدید فرزند خواندگی که در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است گفت: بهتر بود که بهزیستی تصمیم به تدوین قانونی جدیدی در این زمینه نمی‌گرفت زیرا قانون قبلی روشن‌تر بود و مسائل بحث بر انگیزی همچون ازدواج با فرزندخوانده را نیز مسکوت گذاشته بود.

این روان‌شناس کودک افزود: برخی مشکلات که در قانون قبلی برای فرزندخواندگی وجود داشت در این قانون رفع نشده است برای نمونه هر‌گاه والدین خونی فرزند و یا ولی قهری او مشخص شوند؛ می‌توانند کودک را از سرپرستان جدیدش پس بگیرند که این مساله به کودکان آسیب‌های زیادی وارد می‌‌کند.

قاسم‌زاده ادامه داد: از آنجایی که در قوانین اسلامی فرزندخوانده از والدین خود ارث نمی‌برد سازمان بهزیستی آیین‌نامه‌ای را تدوین کرده که سرپرستان موظفند یک سوم اموال خود را به نام فرزندخوانده کنند و با وجود آنکه ولی قهری و یا پدر و مادر کودک می‌توانند دوباره او را پس بگیرند این واگذاری اموال به فرزندخوانده برای کسانی که می‌خواهند کودکی را به فرزندی بگیرند امر دشواری محسوب می‌شود.

وی افزود: البته قانون جدید فرزندخواندگی کودکان بد سرپرست را نیز ممکن می‌سازد که اتفاق بسیار خوبی است زیرا در بسیاری از موارد کودکان بد سرپرست وضعیت نامناسب تری نسبت به کودکان بی‌سرپرست دارند اما اگر والدین حقیقی کودک بتواند دوباره بر اساس حکم قضایی او را پس بگیرد عملا این اتفاق نه تنها اقدامی مثبت نخواهد بود بلکه مشکلات زیادی را نیز به بار می‌آورد.

قاسم‌زاده گفت: در این گونه موارد کودک در خانواده جدید خود معمولا زندگی آرام‌تری را تجربه می‌کند. در حالی که خانواده اصلی او در بیشتر مواقع وضعیت نابسامانی دارند که شرایط را برای کودک بسیار دشوار می‌کند.