اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ابعاد فاش نشده ماجراهای اخیر در فرانسه / مکالمه تلفنی پخش نشده تروریست ها



اخبار,اخبار بین الملل ,گروگان‌گیری در فرانسه

 

اخبار بین الملل - ابعاد فاش نشده ماجراهای اخیر در فرانسه / مکالمه تلفنی پخش نشده تروریست ها

در پایان حمله های خونین تروریستی و گروگان‌گیری که یکی در دفتر مجله شارلی ابدو در دمرتن-آن-گوئل و دیگری در پاریس در یک فروشگاه مواد کاشر روی داد، دادستان پاریس امروز در یک کنفرانس خبری به تشریح جزئیات حمله های این سه روز پرداخت. بنابر این گزارش دادستان پاریس از بازداشت ۱۶ تن خبر داده است.

به گزارش تیک، این در حالی ست که به گزارش نیلوفر پورابراهیم،  یک  شبکه تلویزیونی فرانسوی امروز اعلام کرد توانسته است با دو تروریست، یکی در پاریس و دیگری در دفتر شارلی ابدو، گفت وگوی تلفنی انجام دهد.

بنابر این گزارش، شبکه تلویزیونی ب. اف. ام.  در ساعت ۱۰ صبح روز جمعه با یکی از حمله کنندگان به دفتر نشریه شارلی ابدو، و در ساعت سه بعد از ظهر نیز با امدی کولی بالی، گروگان گیر در پورت دو ونسن در پاریس تماس تلفنی داشته است. اما به تصمیم سردبیری از افشای این گفت‌ وگوهای تلفنی تا پایان ماجرا خودداری کرده است.

امدی کولی بالی با حمله پلیس به فروشگاه«ایپر کاشه» کشته شد. پس از پایان عملیات، ماموران در داخل فروشگاه با چهار جسد و چهار زخمی که حالشان وخیم بود روبرو شدند.

دادستان پاریس تاکید کرده است که هیچ‌یک از گروگان‌ها در جریان حمله‌ی پلیس کشته نشده‌اند. و اَمِدی کولی بالی چهار نفر را در زمان ورود به سوپر مارکت در ابتدای گروگان‌گیری کشته است.

دادستان پاریس همچنین گفته است همسر شریف کواشی که در بازداشت موقت است آشنایی همسرش را با امدی کولی بالی تصدیق کرده است. و برخلاف شریف کواشی، برادرش سعید سابقه بازداشت یا محکومیت نداشته است.

شریف کواشی در  گفت‌ وگو با تلویزیون ب. اف.ام تصریح کرده است که با داشتن مأموریت و تأمین مالی از القاعده یمن به این حمله دست زده است. او همچنین اظهار داشته که تحت تعلیمات امام انور العولقی قرار داشته است.

العولقی تروریست آمریکایی- یمنی است که در فهرست تروریست های مورد تعقیب آمریکا قرار داشت و به عنوان مغز متفکر القاعده شناخته می شد. او که مدت ها در یمن زندگی می کرد، سرانجام در حمله پهپادی آمریکا در سپتامبر سال ۲۰۱۱ کشته شد.

تلویزیون ب اف ام می گوید در این گفت‌وگوی دو دقیقه ای، کواشی، با آگاهی از این که سخنانش ضبط می شود، با لحنی بسیار آرام و مصمم سخن می‌گفت. چنان که گویی پاسخ های خود را پیشاپیش آماده کرده بود.

او در این تماس تلفنی افزوده که از نظر او  روزنامه نگاران شارلی ابدو که روز چهارشنبه کشته شدند «هدف» بوده اند نه شهروند.

امدی کولی بالی، گروگان‌گیر فروشگاه مواد کاشر نیز که خود با شبکه تلویزیونی تماس گرفته،گفته است «شروع عملیات را» با قاتلان شارلی ابدو که آنان را می شناخته، «هماهنگ کرده بود». او گفت قرار شد «شارلی ابدو با آن‌ها، و پلیس با من».

او صبح روز پنج شنبه با تیراندازی به ماموران پلیس، یک پلیس زن ۲۶ ساله را کشت.

کولی بالی در عین حال تاکید کرد که با القاعده مرتبط نیست بلکه مأموریتش را داعش به او محول کرده و دستور های خود را از «خلافت» می گیرد. او هدف خود را دفاع از مسلمانان تحت ستم، به ویژه مسلمانان فلسطینی شمرد و گفت از آن جا که هدف حمله  او «یهودیان» هستند، سوپر مارکت «ایپر کاشه» را انتخاب کرده است.

پلیس فرانسه در حال حاضر درتعقیب حیات بومدین، زن ۲۶ ساله و شریک زندگی امدی کولی بالی، گروگان گیر فروشگاه است که خود با حمله پلیس کشته شد.

به گزارش خبرنگار صدای آمریکا، دادستان پاریس گفته است پلیس در اتومبیلی که برادران کواشی با آن به دفتر هفته نامه شارلی  حمله کردند، کارت شناسایی یکی از آن ها را یافت و از روی آن تروریست ها را شناسایی کرد.

دادستان پاریس همچنین گفته است در این اتومبیل علاوه بر سلاح هایی چون کوکتل مولوتف و خشاب کلاشنیکف، یک پرچم دولت خودخوانده اسلامی داعش را نیز یافته است.

اخبار بین الملل -تیک

 


ویدیو مرتبط :
دلیل اصلی گرانی های اخیر فاش شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علت واقعی ناآرامی های اخیر فرانسه چیست؟



 

 

 

علت واقعی ناآرامی های اخیر فرانسه چیست؟

 

علت واقعی ناآرامی های اخیر فرانسه چیست؟

مشکل سن بازنشستگی دیر یا زود گریبان اقتصاد های سرمایه داری را خواهد گرفت و این مساله ای است که همزمان با بالا رفتن شاخص"امید به زندگی" و رایج شدن پدیده "پیری جمعیت" در کشورهای توسعه یافته در سال های آینده منجر به ایجاد بحران های عظیم اقتصادی در کشورهای اروپای غربی ، ژاپن و آمریکای شمالی خواهد شد.

این روزها ، خبرهایی متعددی از ناآرامی های خیابانی و اعتصابات در برخی کشورهای اروپایی منتشر می شود و از این رو بد نیست ، به دور از هر گونه پیشداوری ، علت واقعی این وقایع را بررسی کنیم ، وقایعی که اکنون به فرانسه رسیده و این کشور مهم اروپایی را تحت الشعاع قرار داده اند.

مشکل امروز فرانسه  ناشی از تصویب قانونی جدید برای سن بازنشستگی و محروم کردن میلیون ها فرانسوی از دریافت حقوق کامل  بازنشستگی تا قبل از سن 67 سالگی است . دولت فرانسه می گوید که اگر برای کسری بودجه 50 میلیارد یورویی این کشور با انجام سیاست های انقباضی مالی و نیز سیاست های صرفه جویی اقتصادی چاره ای نیندیشد ، دیر یا زود باید شاهد فروپاشی اقتصادی عمیق تر و افزایش سرسام آور کسری بودجه باشد.

طبق نظر سنجی های انجام شده تنها 6 درصد از مردم فرانسه با تغییر قانون بازنشستگی و افزایش سن بازنشستگی از 60 به 62 سال موافقند و 94 درصد دیگر مردم این کشور با این تغییر مخالف اند ، اما دولت سارکوزی می گوید که به هر قیمتی هم که شده از طرح خود عقب نشینی نخواهد کرد .

از این رو فرانسه در روزهای اخیر شاهد اعتصابات شدید کارگری بوده و میلیونها نفر در شهرهای مختلف این کشور علیه دولت سارکوزی به خیابان ها ریخته اند .

واقعیت این است که مشکل بزرگی به نام "سن بازنشستگی" دیر یا زود گریبان اقتصاد های سرمایه داری را خواهد گرفت و این مساله ای است که همزمان با بالا رفتن شاخص "امید به زندگی" و رایج شدن پدیده "پیری جمعیت " در  کشورهای توسعه یافته در سال های آینده منجر به ایجاد بحران های عظیم اقتصادی در کشورهای اروپای غربی، ژاپن و آمریکای شمالی خواهد شد.

سن بازنشستگی کنونی در بیشتر کشورهای توسعه یافته جهان حدود 60 سال است و این در حالی است که شاخص امید به زندگی در بیشتر این کشورها بالای 80 سال است ، این تفاوت آمار یعنی اینکه هر نیروی کاری بالای 20 سال حقوق و مزایای بازنشستگی می گیرد و این مساله در بلند مدت از توان اقتصادی کشورهای توسعه یافته به دور است .

سن بازنشستگی کنونی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته صنعتی در حالی تبدیل به قانون شد که شاخص امید به زندگی در بسیاری از این کشورها رقمی بین 60 تا 70 سال بود ، یعنی یک کارگر یا کارمند بازنشسته به طور میانگین حدود 5 تا حداکثر 10 سال حقوق و مزایای بازنشستگی دریافت می کرد ولی هم اکنون با بالا رفتن شاخص امید به زندگی در بسیاری از این کشورها یک نیروی کار بازنشسته قریب به دو دهه از صندوق های بازنشستگی حقوق و مزایا می گیرد و این مساله کم کم از توان پرداختی این صندوق ها خارج می شود.

بنابراین مشکلات کنونی در فرانسه طلیعه مشکلاتی است که کشورهای توسعه یافته صنعتی – غربی در دهه پیش رو با آن درگیر خواهند بود و ناآرامی های اجتماعی ناشی از تغییر  قانون بازنشستگی که در اثر مقاومت اتحادیه های کارگری و مردم این کشورها به وجود خواهد آمد ، برای دولت های اروپایی و دولت های مشابه یک معضل جدی خواهد بود .

به نظر می رسد کارگران و نیروی کار در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه جهان دهه سختی در پیش رو دارند ، دهه ای که باید یک بار دیگر برای تثبیت حقوق صنفی و انسانی شان و استیفای حقوق کارگری شان در برابر کارفرمایان و دولت ها ایستادگی کنند و طبیعتا این تقابل دو سویه بین کارگران و اتحادیه های کارگری از سویی و دولت ها و کارفرمایان بخش خصوصی از سوی دیگر آینده بسیاری از کشورهای توسعه یافته ( و بعضا در حال توسعه ) را تغییر خواهد داد...../تحلیل:عصرایران