اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیت الله مکارم شیرازی: اینکه بگوییم برجام مثل ترکمنچای است خلاف شرع است / مخالفان، بحث توافق را پایان یافته تلقی کنند



اخبار,اخبار سیاسی,برنامه هسته ای ایران

آیت الله مکارم شیرازی مخالفت با برجام بعد از طی مراحل قانونی و تصویب آن در نهادهای ذیربط را به صلاح ندانست و بر لزوم توجه همگان به حفظ وحدت ملی تاکید کرد.

 آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید صبح امروز در جلسه درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم، با بیان روایتی از حضرت امام حسن عسکری(ع) موعظه پنهانی را به مراتب دارای تاثیر بیشتر از تذکر در جمع دانست و گفت: موعظه کردن یکی از شؤون امر به معروف و نهی از منکر است؛ یکی از امور مهم در این فریضه الهی پرهیز از توهین است و نباید این واجب الهی آمیخته با ارتکاب فعل حرام شود.
 
این مرجع تقلید گفت: افرادی که درباره امر به معروف ایراد می گیرند از دستورات اسلامی خبر ندارند و باید احادیث معصومین(ع) را بخوانند و بدانند که اسلام به کوچک ترین جوانب امور و موضوعات نیز توجه کرده است.
 
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: امیدواریم هم خودمان به این احادیث عمل کرده و هم به دیگران توصیه کنیم تا هنگام موعظه و امر به معروف این جهات را در نظر بگیرند.
 
این مرجع تقلید در ادامه به موضوع برجام اشاره کرد و گفت: در این موضوع پنج مرحله مهم طی شد؛ مرحله نخست دو سال مذاکره با طرف های مقابل بود که رهبر بزرگوار انقلاب نیز از زحمات آنها تشکر کردند، در مرحله بعد در شورای عالی امنیت ملی بعد از برگزاری نشست هایی تصویب شد، مرحله بعد نیز تصویب در مجلس با اکثریت خوب بود، در مرحله چهارم در شورای نگهبان نیز تصویب شد و در مرحله پنجم که حرف آخر بود رهبر معظم انقلاب با صراحت و البته به نحو مشروط بیان کردند.
 
این مرجع افزود: بعد از طی این مراحل این که در گوشه و کنار برخی عزیزان مخالفت می کنند، این صلاح نیست، ما یا تابع شرع هستیم یا تابع قانون؛ اگر تابع شرع هستیم مراحل آن گذشته است و شورای نگهبان و رهبری در این باره نظر داده اند؛ اگر هم تابع قانون هستیم، این کار در مجلس انجام شده است.
 
آیت الله مکارم شیرازی یادآورشد: بنابراین مخالفت با این موضوع نه با موازین شرع و نه با موازین قانونی می سازد، به همین جهت خوب است این مساله را پایان یافته تلقی کنیم، مشکلاتی اگر دارد که دارد باید به فکر آنها بود.
 
این استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم افزود: بر فرض که با عقیده شخصی ما مخالف بود اما وظیفه ما مخالفت نیست، این که اهانت کنیم به تیم مذاکره کننده، این درست نیست، این که با اصل آن مخالفت کنیم هم خلاف شرع و هم خلاف دموکراسی است، این که بگوییم ترکمنچای است این هم خلاف موازین است.
 
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: باید کاری کنیم که موضوع برجام مایه اتحاد مردم باشد، این مساله بسیار روشن است و انتظار می رود همه در مقابل آن تسلیم بوده و واقعیات را بپذیریم.
 
وی بیان کرد: بنده وظیفه شرعی خود می دانم که نکاتی را متذکر شوم، امیدوارم خدای متعال به همه توفیق دهد به وظیفه خود عمل کنیم و در مقابل استکبار و استعمار بایستیم و مشکلات کشور و جهان اسلام را در پرتو وحدت و انسجام حل کنیم.

 

اخبار سیاسی - انتخاب

 


ویدیو مرتبط :
آیت الله بهجت:در نظر مرجع عالی قدر آیت الله مکارم شیرازی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حمایت آیت الله مکارم شیرازی از توافق هسته ای/ ضعف‌های توافق درد بی‌درمان نیست



اخبار,اخبارسیاسی,ناصر مکارم شیرازی

آیت الله مکارم شیرازی گفت: من نمی‌گویم که این توافق ضعفی ندارد، ممکن است ضعف‌ها و مشکلاتی نیز داشته باشد، اما درد بی‌درمانی نیست که بر‌طرف نشود و افراد متفکر باید ضعف‌ها را دیده و راه‌ و چاره برون‌رفت از آن را پیدا کنند.

به گزارش «انتخاب»، آیت الله ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید، چهارشنبه شب در دیدار اقشار مختلف مردم و روحانیان در سومین حرم اهل بیت(ع) شاه‌چراغ با اشاره به ضرورت وحدت و هم‌دلی میان مردم و مسؤولان گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که باید وحدت میان مردم و مسؤولان بیش از هر زمان دیگری حفظ شود.وی در ادامه افزود: پس از 22 ماه توافقی ایجاد شده اما دشمنان ما از هر گوشه‌ای به دنبال دبه کردن هستند، کار دشمن، دشمنی کردن است و آنها به هیچ وجه از کار خود دست بر نخواهند داشت، از این رو تنها راه مقابله با آنان ایجاد وحدت و هم‌دلی است.

این استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: من نمی‌گویم که این توافق ضعفی ندارد، ممکن است ضعف‌ها و مشکلاتی نیز داشته باشد، اما درد بی‌درمانی نیست که بر‌طرف نشود و افراد متفکر باید ضعف‌ها را دیده و راه‌ و چاره برون‌رفت از آن را پیدا کنند.

وی ادامه داد: مسؤولان نیز باید مراقب باشند که با رفتار خود اتحاد را از بین نبرند و این‌گونه نباشد که اگر شخصی مسؤولیتی قبول کرد تمام هم‌حزبی‌های خود را به سرکار بیاورد و افراد کاردان و با لیاقت گذشته را بیکار کند، ملاک مسؤولیت دادن به افراد باید شایستگی و لیاقت باشد.


 اخبار  سیاسی -  انتخاب