اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیت الله شبیری زنجانی: پیامبر دین را به مردم تحمیل نکرد



اخبار,اخباراجتماعی ,شبیری زنجانی

آیت الله شبیری زنجانی رفتار پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و حضرات ائمه معصومین علیهم السلام را عامل اصلی پذیرش آن حضرات توسط بشر دانستند و فرمودند: پیامبر اکرم و ائمه علیهم السلام دین را به مردم تحمیل نکردند بلکه رفتار و منش آن حضرات مطابق با فطرت بشر بود و لذا مردم آنها را پذیرفتند.

به گزارش تیک ، ایشان در دیدار معاونت پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش و هیأت تدوین متون کتابهای درسی، که در روز سه شنبه 7/11/ 93 بعد از نماز مغرب و عشاء در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها انجام شد، بر لزوم نشر سیره و بیانات معصومین علیهم السلام به زبان روز تأکید کردند.

ایشان کتاب نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و قسمت اخلاقیات بحارالانوار علامه مجلسی رضوان الله علیه را سه منبع ارزشمند برای دستیابی به فرهنگ اسلامی- شیعی دانستند.  مرجع عالی قدر جهان تشیّع خاطر نشان کردند: با بررسی این آثار متوجه می شویم که در معارف ما تکیه بر قدرت تعقّل و فطرت است یعنی پیامبر اکرم "صلی الله علیه و آله"  دین را تحمیل بر افکار نکردند و حضرت امیرالمؤمنین و سایر ائمه – علیهم السلام – اخلاقیات را به مردم تحمیل نکرده اند.

آیت الله شبیری زنجانی رفتار و برخورد اخلاقی پیامبر اکرم و سایر معصومین – علیهم السلام – را دلیل اصلی پذیرش آن حضرات در بین مردم دانستند و فرمودند: به قول یکی از بزرگان اگر ما همین اخلاقیات کتاب شریف بحار الأنوار را به دنیا عرضه کنیم از ما می پذیرد؛ چون این معارف مطابق با فطرت انسانها بیان شده و رفتار حضرات هم مطابق فطرت انسانی بوده است.

ایشان در ادامه توصیه کردند با استفاده از افراد اهل فن و کسانی که قلم ممتاز دارند سیره و علوم ائمه طاهرین علیهم السلام منتشر گردد و نشر این مطالب را برای کشوری که ویژگی پیروی از مذهب حقّه و مکتب اهل بیت علیهم السلام را دارد مایه آبرو و افتخار دانستند.

در ابتدای این دیدار حجه الاسلام و المسلمین محمدیان معاونت پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گزارشی از فعالیّت های این مجموعه ارائه کرد.

 

اخبار  اجتماعی  -  تیک 


ویدیو مرتبط :
آیت الله شبیری زنجانی (وحدت شیعه و سنی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حضرت آیت الله شبیری زنجانی : تبلیغ دین با عمل ماست، متاسفانه عقبگرد و تنزل کرده ایم



اخبار,اخبارسیاسی, آیت الله العظمی شبیری

حضرت آیت الله العظمی شبیری در جمع مدیران مرکز خدمات حوزه علمیه، بر لزوم حضور طلاب در جمع مردم تاکید کرد و گفت: سیاست گذاری های حوزه در جهتی باشد که روحانی مردمی تربیت کند.

 حضرت آیت الله شبیری در این دیدارکه در دفتر ایشان برگزار شد، با اشاره به سفر امام رضا علیه السلام به خراسان و محدودیتهایی که حکومت برای آن حضرت ایجاد کرد، خاطر نشان کرد: حضرت رضا علیه السلام در دستگاه مأمون ناراحتی که دارد این است که در مدینه با مردم مستقیم سر و کار داشته اما الان حکومت او را محصور کرده است. روحانی باید در جامعه باشد. سیاست گذاری ها به سمتی باشد که روحانیت از مردم جدا نشود و در کنار مردم بماند.

وی  تبلیغ دین را یکی از مهم ترین وظایف روحانیت دانست و گفت: اعتقادات مردم به دست طلبه هاست. استدلال فطری جامعه می گوید اینها دین را کار کرده اند و اگر اسلام بخواهد پیاده شود، این طلبه ها حاصل آن هستند. لذا باید تلاش کنیم که مصداق «کونوا لنا زینا» باشیم. تبلیغ دین با عمل ماست. متاسفانه ما عقبگرد و تنزل کرده ایم.

این مرجع تقلد شیعیان ، زهد و تقوا را مهمترین لازمه طلبگی خوانده و گفت: مساله زهد طلبه ها باید در درجه اول اهمیت باشد چون در غیر این صورت هرچه طلبه زحمت بکشد فایده ندارد. احوال علماء گذشته که به مقاماتی رسیده اند را برای طلبه های بیان کنید و برنامه ای تدوین شود تا آنان  کتب مرحوم حاج شیخ عباس و مرحوم حاجی نوری را که در این زمینه نوشته شده است را مطالعه کنند.

آیت الله شبیری با تقدیر از تلاشهای انجام شده برای رفاه طلبه هایی که به مناطق دوردست می روند، خواستار توجه بیشتر به وضعیت فرهنگی و دینی در مناطق مختلف شهر قم شد و افزود: جاهایی که طلبه ها هستند دین در آنجا نقش بیشتری دارد. چون دین وابسته به این طلبه ها است. کسی پیشنهاد می داد  تلاش شود تا در همه قسمتهای قم طلبه باشد؛ یعنی فقط به نقاط دوردست پرداخته نشود.

وی  تشویق طلبه های ممتاز را یکی از اقدامات خوب مرکز خدمات حوزه دانست و گفت: میرزای شیرازی مقید بود که برای ممتازین امتیازات خاصی را قائل باشد. یکی مثل مرحوم آخوند پرورش پیدا کند بهتر از چند طلبه کم سواد است. مرحوم آقای بروجردی هم طلبه را ارزیابی می کرد و اگر درس خوان بود علاوه بر تشویق زبانی به او کمک مالی می کرد. اینها در رشد طلبه کمک می کند.


 اخبار  سیاسی -  انتخاب