اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیت‌الله یزدی خطاب به آیت‌الله جنتی: اعلام شجاعانه ردصلاحیت برخی کاندیداها از عبادات ماه رجب بیشتر است



ردصلاحیت کاندیدها,اخبار انتخابات

آیت‌الله یزدی خطاب به آیت‌الله جنتی: اعلام شجاعانه ردصلاحیت برخی کاندیداها از عبادات ماه رجب بیشتر است

وی در ادامه عنوان کرد: اکثر پست‌ها و سمت‌ها انسان را دچار پشیمانی می‌کنند به عنوان مثال همین الان ما در شورای نگهبان مصیبت بزرگی داریم و بین خدا و دنیا گیر افتاده‌ایم و باید مراقب باشیم تا در سن 80 سالگی خدا و آخرتمان را به دنیا نفروشیم.

عضو فقهای شورای نگهبان قانون اساسی، با بیان اینکه باید برای حفظ نظام اسلامی دعا کرد، گفت: امروز رهبری تنها هستند و دوستان نزدیکشان شمشیر را از رو بستند.

به گزارش مهر، آیت الله محمد یزدی شامگاه سه شنبه در جمع خادمین مراسم اعتکاف استان قم که در سالن همایش دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، در سخنانی اظهار داشت: روز اول ماه رجب مصادف با اولین جلسه شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت‌های کاندیداهای ریاست جمهوری بود که آیت الله جنتی در ابتدای این جلسه در خصوص اهمیت و فضیلت ماه رجب سخنانی را بیان کردند و گفتند در این روزها که روزهای دعا و عبادت است ما باید بمانیم و در خصوص افراد اظهار نظر کنیم که چه کسی صلاحیت حضور در این عرصه را دارد یا نه و باید بنشینیم و اطلاعات شخصی افراد را که در هیچ کجا بیان نمی‌شود را بشنویم و تصمیم بگیریم.

وی ادامه داد: بعد از سخنان آیت الله جنتی از ایشان وقت خواستم و گفتم که ثواب رسیدگی به اینکه چه کسی صلاحیت حضور در انتخابات را دارد و چه کسی فاقد صلاحیت‌های لازم است و بیان آن با شجاعت که فلانی حق ندارد کاندیدا باشد از انجام مستحبات و عبادات ماه رجب بیشتر است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: بر اساس روایات از ائمه معصومین(ع) عبادت به کثرت کار و صورت اعمال نیست و در واقع زیادی عبادات اهمیت ندارد بلکه قصد و نیت انجام کارها مهم است که ممکن است انجام کاری در ظاهر عبادت نباشد اما چون انسان به قصد قربت آن را انجام برای او ثواب نوشته باشند.

مسئولان به وظایف خود تا آخر به درستی عمل کنند

وی با بیان اینکه مسئولان باید تا آخرین لحظه خدمت خود به وظایف محوله شان به درستی عمل کنند، افزود: برخی از مسئولان به دلیل اینکه می‌گویند معلوم نیست در آینده چه کسی قرار است رئیس جمهور شود از همین حالا بی انگیزه شده‌اند و به وظیفه رسمی و قانونی خود آنگونه که باید و شاید عمل نمی‌کنند که این نوع نگرش غلط و اشتباه است چرا که کشور ما قانون دارد.

آیت الله یزدی اضافه کرد: برخی از مسئولان که در سمت‌های بالا هم مسئولیت دارند در کارشان سستی می‌بینیم در جواب این بی انگیزگی می‌گویند چیزی تا آخر دولت نمانده است و انسان دستش به کار نمی‌رود که این گفته نشان می‌دهد که آنها کار را برای رضای پروردگار و قصد قربت انجام نمی‌دهند.

در سن 80 سالگی بین خدا و دنیا گیر افتاده‌ایم

وی در ادامه عنوان کرد: اکثر پست‌ها و سمت‌ها انسان را دچار پشیمانی می‌کنند به عنوان مثال همین الان ما در شورای نگهبان مصیبت بزرگی داریم و بین خدا و دنیا گیر افتاده‌ایم و باید مراقب باشیم تا در سن 80 سالگی خدا و آخرتمان را به دنیا نفروشیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اعتکاف گذشته از رنگ و بوی فردی، امروز حالت اجتماعی به خود گرفته است افزود: معتکفین باید در روزها اعتکاف به نظام و رهبری دعا کنند.

آیت الله یزدی که با صدایی بغض کرده صحبت می‌کرد ادامه داد: امروز رهبری تنها است و دوستان نزدیکش شمشیر را از رو بستند.

معتکفین برای حفظ نظام اسلامی دعا کنند

وی در ادامه گفت: باید برای حفظ این نظام اسلامی که حاصل خون هزاران شهید است، دعا کرد و امروز شرایط سختی را در پیش داریم و باید از خداوند درخواست کرد که شر دشمنن اسلام را از سر مسلمین دور کند.

استاد حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فضیلت و فلسفه اعتکاف اظهار داشت: اعتکاف بدان معنا است که انسان خودش را در جایی محبوس کند و اعتکاف از ابتدا در چهار مسجد شکل گرفت که مسجدالحرام، مسجد النبی، مسجد کوفه و مسجد  بصره از جمله آنها بودند.

وی در ادامه افزود: بعد از این مساجد اعتکاف در بلاد مختلف در مساجد جامع برگزار شد و در مرحله بعدی در مساجدی که نماز جمعه در انجا اقامه می‌شد و در مرحله بعدی در مساجد محل هم اعتکاف برگزار می‌شود.

آیت الله یزدی ابراز داشت: اعتکاف یک عبادت است که نیازمند نیت و قصد قربت است که در غیر این صورت باطل است و در واقع به این امر منحصر نمی‌شود که انسان سه روز خود را در مسجد محبوس کند، بلکه روح دیگری در خود به همراه دارد که همان نیت و قصد قربت است.

شرط صحت اعتکاف ماندن در مسجد است

وی اضافه کرد: اصل اعتکاف التزام به ماندن در مسجد است و در واقع شرط صحت اعتکاف ماندن در مسجد است که دو روز اول در اختیار معتکف است که می‌تواند مسجد را ترک کند اما اگر فردی دو روز را در مسجد ماند نمی‌تواند روز سوم از مسجد خارج شود و در واقع بر او واجب است که در مسجد بماند.

عضو فقهای شورای نگهبان، عنوان کرد: مذاکره بدون مجادله هم در اعتکاف مشکلی ندارد اما اگر به مجادله برسد اعتکاف و عبادت را باطل می‌کند و مجادله نیز به معنای لجبازی بر سر حق و حقیقت است./مهر

 

 


ویدیو مرتبط :
آیت الله جنتی:آیت الله خزعلی گفت هر شب او را لعنت میکنم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مرعشی:باید دید آیت‌الله جنتی تابع رهبری هستند یا تابع امثال آیت‌الله مصباح/ مصباح‌یزدی به جای معذرت‌خواهی از ملت .../ اگر اصلاح‌طلبان رای ندارند پس چرا باید رد صلاحیت شوند؟



حسین مرعشی,اصلاح طلبان در انتخابات

حسین مرعشی:باید دید آیت‌الله جنتی تابع رهبری هستند یا تابع امثال آیت‌الله مصباح/ مصباح‌یزدی به جای معذرت‌خواهی از ملت .../ اگر اصلاح‌طلبان رای ندارند پس چرا باید رد صلاحیت شوند؟

در اعلام برائت از احمدی‌نژاد از هم سبقت می‌گیرند تا كه شاید با قربانی كردن احمدی‌نژاد كلیت گفتمان اصولگرایی را نجات دهند در حالی كه حافظه مردم ایران همچنان درگیر كاستی‌ها و نواقصی است كه ثمره مدیریت آقای احمدی‌نژاد و حمایت‌های بی‌مثل و مثال اصولگرایان در تمامی این سال‌ها از اوست.

حسین مرعشی، عضو حزب كارگزاران با اشاره به اظهارات اخیر آیت الله مصباح یزدی می گوید: باید دید آیت‌الله جنتی تابع رهبری هستند یا تابع امثال آیت‌الله مصباح

او می‌گوید كه رهبری نظام در اظهارات خود در مشهد از همه گروه‌های سیاسی خواسته‌اند تا در انتخابات حضوری جدی داشته باشند و اظهاراتی از جنس رد صلاحیت اصلاح‌طلبان هرگز همسو با این مطالبه رهبری نظام نیست.

به گفته مرعشی، آیت‌الله مصباح‌یزدی به جای معذرت‌خواهی از ملت ایران بابت اشتباهی كه در حمایت از آقای احمدی‌نژاد در این سال‌ها داشته‌اند همچنان بر طبل مخالفت با اصلاح‌طلبان می‌كوبند. اگر اصلاح‌طلبان رای ندارند پس چرا باید رد صلاحیت شوند؟

متن گفت و گوی او با اعتماد در پی می آید:

آقای مرعشی برخی از چهره‌های سرشناس اصولگرا مانند آیت‌الله مصباح‌یزدی طی اظهاراتی مدعی شده‌اند كه كاندیداهای احتمالی اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری رد صلاحیت می‌شوند. این در حالی است كه هنوز كاندیدای اصلاح‌طلبان مشخص نشده و شورای نگهبان هنوز پروژه احراز صلاحیت كاندیداها را آغاز نكرده است. به نظر جنابعالی چرا در حالی كه رهبری انقلاب در سخنان خود در مشهد بر حضور همه سلایق سیاسی در انتخابات و مدیریت كشور تاكید موكد داشته‌اند، سرشناسان اصولگرا چنین اظهاراتی را مطرح می‌كنند؟

آیت‌الله مصباح‌یزدی به جای معذرت‌خواهی از ملت ایران بابت اشتباهی كه در حمایت از آقای احمدی‌نژاد در این سال‌ها داشته‌اند همچنان بر طبل مخالفت با اصلاح‌طلبان می‌كوبند.

اگر اصلاح‌طلبان رای ندارند پس چرا باید رد صلاحیت شوند؟ و در واقع ایشان توصیه كند كه شورای نگهبان از ورود اصلاح‌طلبان جلوگیری كند. بعد آقای مصباح مدعی ولایتمداری هستند. ایشان اگر به واقع ولایتمدار هستند اظهارات این‌گونه كه تضعیف‌كننده پایه‌های جمهوریت نظام و بر خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری در مشهد است را بیان نمی‌كردند.

وقتی كه رهبری از همه گروه‌ها می‌خواهند كه حتما باید در انتخابات حضور فعال داشته باشند چرا امثال آیت‌الله مصباح‌یزدی در مسیر حذف رقبای خودشان از انتخابات قرار می‌گیرند؟ در ضمن باید به این مساله هم اشاره داشته باشم؛ مگر آقایان نمی‌گفتند كه اصلاح‌طلبان مرده‌اند و اصلاحات تمام شده است اگر واقعا اصلاح‌طلبی مرده است، از مرده چرا می‌ترسند؟

فكر می‌كنید دلیل این همه واهمه و نگرانی از حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات چیست؟

آقایان در واقع هشت سال مدیریت كشور را در اختیار داشتند و 600 میلیارد دلار منابع نایاب و كمیاب در اختیارشان بوده اما كشور را به سمتی برده‌اند كه حتی خودشان هم توان دفاع از این سبك مدیریت را ندارند. نرخ تورم 30 الی 40 درصدی را نگاه كنید.

مردم سوال می‌كنند كه چرا دولتی كه به اندازه درآمد 70 سال دیگر دولت‌ها درآمد داشته است باید اینچنین گرفتار تورم و گرانی و ضعف قدرت خرید شود.

به همین جهت است كه خودشان هم متوجه این مساله شده‌اند كه مردم ایران از مدیریت اصولگرایان دل خوشی ندارند. اینچنین است كه در اعلام برائت از احمدی‌نژاد از هم سبقت می‌گیرند تا كه شاید با قربانی كردن احمدی‌نژاد كلیت گفتمان اصولگرایی را نجات دهند در حالی كه حافظه مردم ایران همچنان درگیر كاستی‌ها و نواقصی است كه ثمره مدیریت آقای احمدی‌نژاد و حمایت‌های بی‌مثل و مثال اصولگرایان در تمامی این سال‌ها از اوست.

یعنی معتقدید اصولگرایان می‌دانند كه مردم ایران با دیدن مشكلات و نواقصی كه این روزها گریبانگیرشان شده است به مقایسه مدیریت اصولگرایان با اصلاح‌طلبان و دوران سازندگی می‌نشینند و همین مقایسه باعث افزایش بی‌اعتمادی روز افزون مردم به گفتمان اصولگرایی شده است كه شاید ماحصل و خروجی این بی‌اعتمادی را در انتخابات نشان اصولگرایان بدهند؟

شك نكنید كه غیر از این نیست. اگر جایی برای دفاع این آقایان باقی مانده بود حتما با شهامت می‌آمدند و به همه رقبای انتخاباتی خود می‌گفتند كه بیایید در انتخابات شركت كنید تا ببینید كه مردم به چه كسی رای می‌دهند اما چون می‌دانند كه صحنه انتخابات یازدهم فرصتی برای ملت است تا از دست مدیریت ناصحیح و حیف و میل شدن اموال عمومی جلوگیری كنند بر همین مبنا از همین حالا شروع كرده‌اند تا با با ابزار قدرت از ورود رقبای قدرتمند و صاحب پایگاه اجتماعی خود جلوگیری كنند.

اصولگرایان می‌دانند كه اگر جلوی اصلاح‌طلبان را با هر روشی نگیرند و اصلاح‌طلبان وارد انتخابات شوند باید متن قدرت را رها كنند و از فردای انتخابات در خانه‌هایشان شاهد تلاش اصلاح‌طلبان برای اصلاح خرابكاری‌های مدیریتی خود باشند.

این قبیل اظهارات تا چه میزان در روحیه اصلاح‌طلبان برای معرفی كاندیدای انتخابات یا عدم اعلام كاندیدا موثر است؟آیا اصلاح‌طلبان با شنیدن این قبیل اظهارات كه اصلاح‌طلبان قطعا رد صلاحیت می‌شوند باید دست از انتخابات بشویند یا آنكه نه به تكلیف سیاسی خود باید عمل كنند؟

باید دید شخص آیت‌الله جنتی تابع رهبری هستند یا تابع امثال آیت‌الله مصباح‌یزدی. اصلاح‌طلبان در این صورت تشخیص‌شان برای ورود این می‌شود كه اگر شورای نگهبان در مرحله اول به سخنان رهبری انقلاب در مشهد متعهد است طبیعتا وارد انتخابات می‌شوند اما اگر تشخیص اصلاح‌طلبان این بشود كه آیت‌الله جنتی به سیاست‌ها و و اظهارات مقام معظم رهبری در مشهد پایبند نیست در داشتن كاندیدا برای انتخابات تردید خواهند كرد.

همچنین ما منتظر هستیم ببینیم نیروهای نظامی و شبه‌نظامی تا چه میزان به مطالبه رهبری معظم انقلاب پایبند هستند.

وقتی رهبری انقلاب اعلام می‌فرمایند كه تنها یك رای دارند و از رای‌شان هم كسی مطلع نمی‌شود و به هیچ‌وجه قایل به القای رای‌شان در انتخابات نیستند آیا نیروهای نظامی و شبه‌نظامی هم از این رفتار رهبری نظام تبعیت می‌كنند و دست از تحمیل نظرشان می‌كشند یا آنكه تلاش می‌كنند تا نظر و دیدگاه‌شان را عملیاتی كنند. این مسائل باید روشن شود تا تكلیف اصلاح‌طلبان هم مشخص شود. در صورت عملیاتی شدن اظهارات رهبری در مشهد شاهد انتخابات پرشوری خواهیم بود.

با توجه به واقعیت‌های موجود، اصلاح‌طلبان چه جایگاه و شرایطی در فضای سیاسی كشور جدای از مباحثی كه امثال آیت‌الله مصباح‌یزدی مطرح كرده‌اند، دارند؟

باید توجه داشت كه اصلاح‌طلبان از یك انتخابات رقابتی اول آنكه شكست هم بخورند استقبال می‌كنند چرا كه پیروزی یا شكست برای اصلاح‌طلبان در انتخابات با توجه به شرایط كشور آنچنان حائز اهمیت نیست، آنچه برای اصلاح‌طلبان اهمیت دارد این است كه سازو كار جابه‌جایی قدرت با رای مردم و اصالت داشتن رای مردم در جمهوری اسلامی محفوظ بماند. برای اصلاح‌طلبان در واقع سلامت انتخابات، شرایط عادلانه و رقابتی و استفاده نكردن مسوولان از ابزار و لوازم دولتی برای پیروزی در رقابت‌های سیاسی اهمیت دارد.

آقای مرعشی، مفروض بر پیروزی یك كاندیدای اصلاح‌طلب در انتخابات به نظر می‌رسد باید از هم‌اكنون پاسخی برای این سوال وجود داشته باشد كه اصلاح‌طلبان چه ابزار و لوازمی را برای اصلاح برخی مناسبات اجرایی و حقوقی كشور در اختیار دارند؟ چرا كه شاهد آن بودیم كه اصلاح‌طلبان در مقطعی هم دولت را در اختیار داشتند و هم مجلس را اما گاها به بن بست می‌رسیدند. چه ضمانتی وجود دارد كه فرض بر رییس‌جمهور شدن یك فرد اصلاح‌طلب بازهم اصلاح‌طلبان به بن‌بست نرسند؟

این مساله همچنان وجود خواهد داشت. ما معتقدیم كه معنای موفقیت در موفقیت مطلق خلاصه نمی‌شود. همه آنچه در دوران اصلاحات هم انجام شد صرف‌نظر از اتفاقاتی كه افتاد اما مدیریت اصلاح‌طلبانه بر روی شاخص‌های كشور تاثیر مثبت گذاشت اما درباره سوالی كه مطرح كردید باید بگویم گریزی از این مسائل نیست. در زمان دولت اصلاحات هم گفته می‌شد كه اگر دولتی بیاید كه قوای سه‌گانه یكپارچه شوند خیلی از مشكلات كشور حل خواهد شد اما شاهد این بودیم و هستیم كه قوای سه‌گانه یكپارچه هم شدند اما درون این یكپارچگی، كارآمدی، رشد، رفاه و توسعه كشور بیرون نیامد.

یعنی اصولگرایان هم به این نتیجه رسیدند كه مدیریت كشور با یك گفتمان حاكم نشدنی است...

حتما همین گونه است كه پروژه حاكمیت یكدست پروژه‌یی شكست خورده است. باید به دنبال دولت‌های كارآمدی برای ایران بود فارغ از اینكه این دولت‌ها اصلاح‌طلب باشند یا اصولگرا. باید بگویم بهترین نوع رقابت در میان جناحین سیاسی كشور رقابت بر سر كارآمدی دولت‌هایشان است نه آنكه تكفیر و تسفیق و توهین و جسارت بر سر اداره كشور و رقابت‌های سیاسی و مردم سایه بیندازد.

با این تفاسیر معتقدید كه اگر شرایط عادلانه و مساوی با اصولگرایان برایشان فراهم شود حاضرند تا باری را كه بر دوش اصولگرایان سنگینی می‌كند و ثمره‌اش چیزی جز مصایب و مشكلاتی است كه امروز ایران و ایرانی با آن مواجه شده است را بردارد و بر دوش خود بگذارد؟

حتما اینچنین است. این را باید بگویم كه خروج كشور از مشكلات درونی و بیرونی خواسته قلبی اصلاح‌طلبان است. آنچه برای اصلاح‌طلبان حایز اهمیت است همین مساله است نه مسائل حزبی. اصلاح‌طلبان دل‌شان برای بهبود وضعیت كشور می‌تپد و از این همه مشكلاتی كه مردم با آن دست و پنجه نرم می‌كنند نگران و ناراحت‌اند.

آقای مرعشی واقعا اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری با هیبتی مستقل ورود پیدا نكنند ظرفیت و پایگاه اجتماعی خود را از دست خواهند داد؟

نه این‌گونه نیست. اصلاح‌طلبی یك واقعیت اجتماعی است و در حال حاضر كه ما بر سر مسائل درون جناحی بحث می‌كنیم خیلی از دوستان معتقدند كه ما اگر در انتخابات كاندیدا نداشته باشیم پایگاه اجتماعی‌مان تقویت می‌شود چرا كه بخشی از جامعه ایرانی از سیاست‌های موجود رنجیده است و اكثر رنجیدگان از سیاست‌ها و مدیریت اصولگرایان توقع معرفی نكردن كاندیدا از سوی اصلاح‌طلبان را دارند. این مساله هم یك مساله جدی در بین اصولگرایان است.

با توجه به اینكه اصلاح‌طلبان هزینه‌های بی‌شماری را تا به امروز برای فعالیت سیاسی پرداخت كرده‌اند توانایی دادن هزینه‌های بیشتر برای برخی تغییرات در مناسبات اجرایی و حقوقی ساختار را دارند؟

بله، حتما دارند. اصلاح‌طلبان تجربه خاصی دارند، كشور هم به دلیل مدیریت غلط اصولگرایان دچار لطمه جدی شده و در این میان اصلاح‌طلبان مسوولیتی تاریخی بر عهده دارند تا یك بار دیگر طعم مدیریت كارآمد را در ذائقه ملت ایران قرار بدهند.

به نظر جنابعالی جدای از آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در میان كاندیداهایی كه تا به امروز برای انتخابات اعلام حضور كرده‌اند آیا فردی وجود دارد كه بتواند كشور را از مشكلات امروز نجات دهد؟

به اعتقادم همچنان باید منتظر تركیب نهایی كاندیداهای انتخابات بود. هنوز لیست نامزدهای انتخابات تكمیل نشده است.

به نظر جنابعالی آیا آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در انتخابات حضور پیدا خواهند كرد ؟

فكر نمی‌كنم كه ایشان بیایند.

انتخاب