اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا مطهری نقطه حساس لاریجانی‏‌ها را زد؟



اخبار,لاریجانی ها,براردان لاریجانی


اخبار سیاسی - علی لاریجانی، معلق بین برادران و برادر زن
آیا مطهری نقطه حساس لاریجانی‏‌ها را زد؟

علی مطهری بعد از نطق خود حتی کوچکترین قدمی از مواضع‏‏ اش عقب ننشست. حتی در مقابل اطلاعیه دادستانی تهران هم جوابیه‏ ای منتشر کرد. اما به نظر می‏ رسد همین پافشاری‏ ها صف مستحکم برادران لاریجانی را از هم پاشانده است. حداقل می‏ توان گفت در ظاهر امر آنها دیگر انسجام سابق را ندارند.

 لاریجانی‏ ها هر چند با تاخیر، اما بالاخره هر یک به نحوی در قبال سخنان جنجالی علی مطهری موضع‏ گیری می‏ کنند، موضع‏ گیری‏ هایی که البته کاملا با هم متفاوت هستند، انگار نه انگار که اینها مواضع چند برادر از یک خانواده است در مقابل برادر همسر یکی از همین برادرها.

به گزارش پیام نو، همه چیز نطق جنجالی علی مطهری با لاریجانی‏ ها پیوند خورده است؛ هم نوک پیکان حمله او یک لاریجانی است و هم مدافع او یک لاریجانی دیگر. مفسر این سخنان هم البته از بین همین خانواده است.

گرچه پس از آنکه علی مطهری دستگاه قضایی را در نطق خود به عدم استقلال و عدالت متهم کرد، صادق لاریجانی مستقیما وارد گود این معرکه نشد اما واکنش سریع دادستانی تهران علیه مطهری موضوعی نبود که بتوان آن را به سطحی کمتر از سطوح عالی دستگاه قضایی نسبت داد. دستگاهی که نه تنها به دلیل حضور دو برادر از خانواده لاریجانی‏ ها در راس آن، بلکه به سبب اتفاقاتی که در حدود ۱۸ ماه گذشته رخ داده است، با نام خانواده لاریجانی عجین شده است.

 

لاریجانی‏ ها علاوه بر حضور در رده‏ های عالی این دستگاه دو پرونده بسیار معروف را هم به نام خود دارند. یکی پرونده جواد لاریجانی و دیگر موضوع رابطه فاضل لاریجانی و سعید مرتضوی، دو پرونده‏ ای که البته هنوز از سرنوشت و فرآیند رسیدگی به آنها اطلاع چندانی در دست نیست.


حمله مداوم برادر زن و دفاع نیم بند داماد
علی مطهری بعد از نطق خود حتی کوچکترین قدمی از مواضع‏‏ اش عقب ننشست. حتی در مقابل اطلاعیه دادستانی تهران هم جوابیه‏ ای منتشر کرد و محکم‏تر بر آنچه در صحن علنی مجلس گفته بود، پای فشرد. اما به نظر می‏ رسد همین پافشاری‏ ها صف مستحکم برادران لاریجانی را از هم پاشانده است. حداقل می‏ توان گفت در ظاهر امر آنها دیگر انسجام سابق را ندارند.

علی لاریجانی هر چند دیر اما بالاخره در سخنان خود در صحن علنی مجلس به موضوع اعلام جرم دادستانی علیه برادر همسر خود واکنش نشان داد. لاریجانی سعی داشت در این واکنش بیشتر میانه میدان را داشته باشد و چندان به چپ و راست متمایل نشود. اینگونه هم شد، اما نه با تائید هر دو طرف بلکه با انتقاد نسبت به طرفین دعوا. او هم تاکید کرد که دستگاه قضایی در اعلام جرم علیه مطهری منطقی عمل نکرده و هم نطق مطهری را به لحاظ محتوا قابل دفاع ارزیابی نکرد.

علی لاریجانی که اینگونه بین برادر و برادر همسر خود قرار گرفت، علی الاصول می‏ بایست یک هفته قبل وارد ماجرا میشد یعنی همان زمان که دادستانی تهران علیه مطهری اعلام جرم کرده بود. هیات رئیسه مجلس در واکنش به این اقدام تا توانست زمان را بیهوده هدر داد. نهایتا هم این محمدرضا باهنر بود که اولین اعتراض را در حلقه هیات رئیسه مجلس مطرح کرد و موضوع را به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان ارجاع داد، هیاتی که طبق قانون می‏ بایست حتی قبل از اعلام جرم توسط دادستانی مورد مشورت دادستانی و دستگاه قضایی قرار بگیرد.


تفسیر برادر داماد و جواب برادر عروس
برادر بزرگ لاریجانی‏ ها هم در برنامه شناسنامه در موضعی متفاوت از دو برادر دیگر، سخنان علی مطهری را نادرست دانست و برای اظهارات خود هم دلایلی ارائه داد. این اما فقط تفسیر محتوایی این سخنان بود. سوالی که توسط جواد لاریجانی در این برنامه بی جواب ماند تفاوت مواضع برادران لاریجانی بود. جایی که وی تنها به این نکته بسنده کرد که «روابط ما(برادران لاریجانی) تحمیلی نیست ولی با هم در مورد مسائل مختلف مباحثه می‌کنیم.

 

هنر اینکه ما به جای دعوا با هم بحث کنیم و به نتیجه برسیم، هنر بزرگی است». این در حالی بود که قبل از این برنامه، رنجبران، تهیه کننده و مجری برنامه شناسنامه در معرفی و تبلیغ گفتگوی خود با جواد لاریجانی از عنوان «ناگفته‌های جواد لاریجانی از اختلاف اخوان لاریجانی درباره علی مطهری» استفاده کرده بود.

اکنون اما علی مطهری یک گام جلوتر آمده و جوابی بلند و بالا به جواد لاریجانی داده است. جوابی که شاید در میان تمام سطور آن این یک جمله بیش از بقیه خود نمایی کند: «تکلیف فتنه مانند تکلیف بخشی از زمین های کشاورزی و دامداری شما برای مردم مشخص نیست و هنوز حکم آن اعلام نشده است». همین حالت را برای فاضل لاریجانی نیز می ‏توان در نظر گرفت. کمتر از یک سال پیش محمود احمدی‏ نژاد در مجلس شورای اسلامی و در جریان استیضاح عبدالرضا شیخ الاسلامی ادعا کرد که فاضل لاریجانی در ماجرای زنجانی دست داشته است. این موضوع هیچگاه اما پیگیری و راست و دروغ ماجرا معلوم نشد. هنوز این سوال باقی است که اگر محمود احمدی‏ نژاد راست گفته چرا این موضوع پیگیری نمی شود و اگر هم دروغ گفته چرا اعلام جرمی علیه وی صورت نمی‏ گیرد؟ به خصوص اینکه بعد از آن ماجرا فاضل لاریجانی هم از قوه قضائیه تقاضای پیگیری کرده بود.


دعوای مطهری، زورق لاریجانی‏ ها را به کجا خواهد برد؟
شاید تاثیر همین دست موارد بود تا علی مطهری را به این نتیجه برساند که دستگاه قضایی کشور آنگونه که باید وظیفه خود را انجام نمی ‏دهد. او نوک پیکان نقد را متوجه قوه قضائیه کرد و همزمان گلوله آتشی هم روانه حلقه برادران لاریجانی کرده است، لاریجانی‏ هایی که خیلی وقت پیش وعده داده بودند که پرونده برادران خود را خیلی شفاف و سریع رسیدگی خواهند کرد.

اما آیا با جواب اخیر مطهری به جواد لاریجانی، تنها مدافع او در بین لاریجانی‏ ها که از قضا هم داماد خانواده مطهری است و هم رئیس علی مطهری در مجلس، پشت او را خالی خواهد کرد. به خصوص آنکه علی لاریجانی سعی کرده بود در نطق دفاع خود از برادر همسرش خیلی هم سنگ تمام نگذارد و به دفاعی نیم بند بسنده کند. آشفتگی علی لاریجانی در روزی که احمدی نژاد فیلم برادر او را در مجلس نشان داد از خاطره‏ ها پاک نمی‏ شود.

 

وی هیچگاه به این تندی به کسی واکنش نشان نداده بود، حتی زمانی که در ۲۲ بهمن سخنرانی‏ اش را در قم به هم ریختند. پس شاید بیراه نباشد که بگوییم حضور فاضل لاریجانی در آن فیلم، سبب عصبانیت دو چندان رئیس مجلس شده است. آیا چنین واکنشی در انتظار برادر همسر او هم خواهد بود؟ یا اینکه همین دفاع نیم بند علی لاریجانی از علی مطهری حاصل نگرانی او از مطرح شدن دوباره نام برادرانش با عناوینی نه چندان دلچسب است؟

اخبار سیاسی - پیام نو

 


ویدیو مرتبط :
آثار مطهری یک نقطه شروع است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مطهری: لاریجانی باید خیلی زودتر استقلال خود را از جریان اصولگرایی اعلام می کرد / مجلس نهم ضربه‌های بدی به کشور زد



 اخباراقتصادی ,خبرهای اقتصادی,علی مطهری

علی مطهری:
لاریجانی باید خیلی زودتر استقلال خود را از جریان اصولگرایی اعلام می کرد / مجلس نهم ضربه‌های بدی به کشور زد / مردم تندروها را رد صلاحیت کردند

علی مطهری گفت: لاریجانی باید خیلی زودتر استقلال خود را از جریان اصولگرایی اعلام می کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: تصور می‌کنید جریان اصولگرایی که فکر می‌کند آقای لاریجانی و آقای رسایی را برای تصمیم گیری واحد به دور یک میز بنشاند به چه نتیجه ای خواهد رسید؟ اصلا به این سوال پاسخ داده شود که اشتراکات فکری جبهه پایداری با آقای لاریجانی و دیگر همفکران او در مجلس چیست؟

گزیده مصاحبه علی مطهری با آرمان را در ادامه بخوانید؛

 *امیدواریم مجلس دهم همانطور که از گرایش منتخبانش هویداست مجلسی میانه رو و اعتدالی باشد که دیگر شاهد تندروی‌هایی نباشیم که در مجلس نهم رخ داد و ضربه‌های بدی به کشور زد.

*موضوع ردصلاحیتم را که متوجه شدم تصمیم گرفتم در آرامش به حل و فصل موضوع بپردازم. البته در فضای مجازی به این موضوع اعتراض کردم و نوشتم که حق‌الناس رعایت نشده است و بسیاری از خوشفکران و منتقدان منصف از حضور در انتخابات بازماندند. طبیعی بود که از این موضوع ناراحت شوم چون در دوران نمایندگی خود جز حرف حق و دفاع از ملت سخنی بیان نکرده بودم. به دور از هیاهو و اعتراض بلند در راستای تایید صلاحیتم تلاش کردم تا اینکه از سوی یکی از مراجع نزدیک به شوری نگهبان مطلع شدم که حکم تایید صلاحیتم صادر شده است. برایم سوال بود که چرا باید من را ردصلاحیت کنند؟ در کدام بخش غفلت کرده بودم که رد صلاحیت شدم؟ مگر وظابف نمایندگی جز دفاع از حقوق مردم و تصویب مصوباتی برای آنان و آبادی کشور است؟

*تصور من این است که آقای روحانی از جایگاه رییس جمهور طبق وعده‌ای که برای دفاع از حقوق کاندیداها داده بود تلاش‌هایی کرد، البته نه تنها برای من بلکه برای همه ردصلاحیت شدگانی که مستحق رد شدن نبودند. برخی دیگر از مسئولان کشور هم می‌توانند در این امر رایزنی کرده باشند.

*{در پاسخ به این سوال که چرا جریان تندرو رایزنی رییس جمهور برای ردصلاحیت شدگان را دخالت در امر بررسی صلاحیت‌ها عنوان می‌کرد}: این اظهارات آنها ناشی از ترس است چون آنها در مجلس نهم هرآنچه می‌خواستند انجام دادند و کسی مانع شان نشد اما در نهایت چه شد؟ مردم آنها را ردصلاحیت کردند و گفتند تاریخ مصرف تندروی در خانه ملت تمام شده و ملت بیش از همیشه از خانه خودش محافظت می کند.

*دلیل حضور پرشکوه مردم در انتخابات 7 اسفند چیست؟ پاسخ مشخص است، آنها دیگر مانند گذشته به اصلاح‌طلب و اصولگرا توجهی ندارند، چنانکه همه دیدند اصولگرایانی مانند کاظم جلالی و بهروز نعمتی در لیست ائتلافی اصلاح‌طلبان حضور داشتند و مردم بدون مرز کشیدن میان آنها به تمام لیست رای دادند. مردم با این حضور اعلام کردند که با وجود برخی نواقص و کاستی در کشور اما خواهان برتری کشورشان هستند و برای رسیدن به این هدف حاضر هستند دلخوری و گلایه هایشان که شاید به حق هم باشد را فراموش کنند. اما این فراموش کردن برای همیشه نیست و با مشاهده عملکرد بد منتخبانشان آنها را کنار خواهند زد همانطور که در انتخابات هفتم اسفند به آنهایی رای ندادند که کام شان را تلخ کرده بودند و در مسیر پیشرفت کشور و رفع مشکلات گام برنداشتند.

*{در پاسخ به سوالی درباره اعلام استقلال لاریجانی در انتخابات مجلس}: تصمیم درست اما دیرهنگامی بود. یعنی آقای لاریجانی باید خیلی زودتر استقلال خود را از جریان اصولگرایی اعلام می کرد. اصولگرایان دچار تشتت افکار شده بودند یعنی اندیشه ها و اهداف آنان با یکدیگر همخوانی نداشت بنابراین دور یک میز نشاندن آنها برای یک تصمیم واحد دور از واقعیت شده بود. لاریجانی با درک این موضوع راه خود را جدا کرد.

*جریان اصولگرایی با روش و تفکر و عملکردی که در 10 سال گذشته داشته است محکوم به نابودی است و اگر در اصول و مبانی فکری و عملی خود بازنگری نکند دیگر از سوی افکار عمومی قابل پذیرش نیست. نمونه آن را در انتخابات هفتم اسفند دیدیم.

*تصور می‌کنید جریان اصولگرایی که فکر می‌کند آقای لاریجانی و آقای رسایی را برای تصمیم گیری واحد به دور یک میز بنشاند به چه نتیجه ای خواهد رسید؟ اصلا به این سوال پاسخ داده شود که اشتراکات فکری جبهه پایداری با آقای لاریجانی و دیگر همفکران او در مجلس چیست؟ خروج لاریجانی و کاظم جلالی از اردوگاه اصولگرایی اقدام مفیدی بود و بهتر بود زودتر اتفاق می افتاد.

*برجام مهمترین اتفاق سال 94 بود که از سوی تیم مذاکره کننده حاصل شد.مخالفان برجام در مجلس چنان سخن می گفتند که انگار مذاکره و توافق با دشمن خلاف اسلام و عزت است. من به این مخالفان یادآوری کردم که یادشان نرود مشغول مخالفت با چه موضوعی هستند. ولی با صبوری و تدبیر تیم مذاکره کننده و حمایت‌های مقامات کشور توافق حاصل شد. همین موفقیت هسته‌ای دولت یکی از عوامل مهم حضور گسترده مردم پای صندوق های رای بود.

*اینکه می‌گویند صدای ملت شکست خورده است را قبول ندارم چون توانستیم به بخشی از اهداف خودمان برسیم. صدای ملت یک جریان خوب و مفید است اما هنوز به آن اندازه که نیاز است شناخته نشده است. صدای ملت تشکل جوانی بود که قابل مقایسه با اصولگرایان و اصلاح طلبان نیست اما سیر سیاسی جامعه را که نگاه کنید نباید خط سوم را تمام شده تلقی کنید و نیاز به نقش آفرینی این جریان احساس خواهد شد. صدای ملت برای حقوق شهروندی ارزش زیادی قائل است. البته سعی دارد از افراط و تفریط هم به دور بماند.

 

 اخبار  سیاسی -  آرمان