اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا سفر سه روزه به مریخ امکان‌پذیر است؟


محققان کانادایی با آزمایش نسل جدید موتور فوتونی معتقدند که امکان سفر سه روزه به مریخ با این فناوری وجود دارد.

ایسنا: محققان کانادایی با آزمایش نسل جدید موتور فوتونی معتقدند که امکان سفر سه روزه به مریخ با این فناوری وجود دارد.

آیا سفر سه روزه به مریخ امکان‌پذیر است؟

در سیستم‌های رایج موتورهای فضایی برای تولید پیوسته نیروی تراست باید سوخت مصرفی به همراه اکسید‌کننده یا اکسیژن در سفینه فضایی حمل شود که این روش هم از نظر اقتصادی و هم از نظر ایمنی با محدودیت همراه است.

دانشمندان ناسا معتقدند که در پیشرانه فوتونی برای تولید انرژی تراست، لیزرهای پرقدرت جایگزین موتورهای سوختی و مخازن عظیم سوخت خواهند شد.

آنها با ساخت نمونه آزمایشی و انجام آزمایش‌های مختلف در شرایط فضایی معتقدند که از این سیستم می‌توان برای سفینه‌های کوچک و بزرگ و همچنین برای انتقال انسان به فضا با سرعت بسیار فراتر از حد تصور استفاده کرد.

هدف از فناوری جدید موتورهای فوتونی استفاده از انرژی نور برای کاهش زمان سفر به مریخ از بازه زمانی سال به روز است.

گروهی از فیزیکدانان کانادایی برای اثبات قابلیت نسل جدید موتورهای فوتونی در حال تحقیق و آزمایش برای رفع محدودیت‌های سفرهای فضایی هستند.

پروفسور فیلیپ لوبین، متخصص فیزیک از دانشگاه سانتا باربارا کانادا در مورد هدف از مطالعه بر روی موتورهای فوتونی عنوان کرد: محققان ما هم‌ اکنون در حال مطالعه بر روی پروژه‌ تولید موتورهای پیشران فوتونی به منظور کاهش مدت سفرهای بین سیاره‌ای هستند.

وی در ادامه افزود: در این برنامه مطالعاتی رسیدن به سرعت بسیار بالا و فراتر از تصور موجود با استفاده از موتورهای فوتونی در دست مطالعه است.


ویدیو مرتبط :
آیا زندگی در مریخ امکان پذیر است؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برنامه های ظریف در سفر سه روزه به آلمان



اخبار,سفر ظریف به آلما, اجلاس امنیتی مونیخ


اخبار سیاست خارجی - برنامه های ظریف در سفر سه روزه به آلمان/عزم برلین برای گسترش روابط با تهران

سفیر ایران در برلین با اعلام حضور وزیر امور خارجه در پنجاهمین اجلاس امنیتی مونیخ اظهار داشت: وزیر خارجه در این سفر علاوه بر سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ در دو نشست در برلین سخنرانی می کند.

علیرضا شیخ عطار سفیر ایران در آلمان در گفتگو با خبرنگار مهر بااشاره به در پیش بودن کنفرانس امنیتی مونیخ اظهار داشت: نشست آتی پنجاهم اجلاس امنیتی مونیخ است که برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه  کنفرانس مونیخ از دوران جنگ سرد آغاز بکار کرده است، گفت: متخصصان و دانشمندان در دوران جنگ سرد با تمرکز بر امنیت جهانی و روابط بین الملل در این کنفرانس تبادل نظر می کردند که بعد از جنگ سرد موضوعات عمومی تری دردستور کار کنفرانس قرار گرفت و هر سال یک یا دو موضوع جهانی در کنفرانس امنیتی مونیخ در نظر گرفته می شود که حاضران در خصوص آن بحث و تبادل نظر می کنند.

سفیر ایران با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در سالهای گذشته در اجلاس امنیتی مونیخ حضور داشته و نماینده آن در کنفرانس سخنرانی داشته است گفت:سال 87 آقای لاریجانی رئیس مجلس ، در سال 88 آقای متکی وزیرمورخارجه و در سالهای 90 و 91 آقای صالحی وزیر وقت امورخارجه در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت کردند و امسال نیز آقای ظریف وزیرامورخارجه به منظور شرکت در اجلاس مونیخ به آلمان سفر می کند.

وی یادآور شد: وزیرامورخارجه روز یکشنبه 2 فوریه در یک پنل اختصاصی با موضوع ایران سخنرانی خواهد کرد.

به گفته شیخ عطار اجلاس امنیتی مونیخ به مدت سه روز از روز جمعه 31 ژانویه در شهر مونیخ برگزار خواهد شد و وزیرامورخارجه نیز برای سفری سه روزه به آلمان خواهد رفت.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا وزیرخارجه ملاقات های جانبی نیز خواهد داشت گفت: درخواست های زیادی برای ملاقات با وزیرامورخارجه مطرح شده که در حال تنظیم بررسی هستیم که فکر می کنیم 4 یا 5 ملاقات صورت بگیرد هچنین آقای ظریف با وزیرامورخارجه آلمان نیز علی القاعده دیدار خواهد داشت.

شیخ عطار در پاسخ به این سئوال که آیا آقای ظریف و خانم اشتون در حاشیه اجلاس مونیخ ملاقات می کنند گفت این امکان وجود دارد اما تاکنون کار جدی در خصوص تنظیم ملاقات از سوی طرفین صورت نگرفتها است.

وی همچنین از حضور وزیرامورخارجه در شهر برلین خبر داد و گفت: آقای ظریف علاوه بر مونیخ دو سخنرانی نیز در برلین پیش بینی شده که داشته باشند که یکی از آنها در جمع شرکت های تجاری و اقتصادی آلمان است.

سفیر ایران در برلین با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5 به توافق ژنو تصریح کرد:  با توجه به پیش بینی هایی که برای کم شدن تحریم ها بوده و اینکه آلمانها از این تحریم ها لطمه خورده اند مراجعات شرکت های آلمانی برای بازگشت به ایران زیاد است و مقامات دولتی نیز در خصوص روابط دوجانبه باامیدواری بیشتری صحبت می کنند.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون وزیر کشاورزی ایران در آلمان بسر می برد که هدف از این سفر شرکت در اجلاس وزرای کشاورزی بوده که علاوه بر آن ملاقاتی با همتای آلمانی و بازدیدی از غرفه ایران در نمایشگاه هفته سبز خواهد داشت و با شرکت های متعددی نیز به صورت انفرادی و یا جمعی در خصوص همکاری ها گفتگو داشته است.

سفیر ایران در خصوص  مناسبات دو جانبه تهران و برلین اظهار کرد: در آینده طراحی هایی صورت گرفته تا هیات هایی از دو کشور در سطح وزیران، معاونین وزرا و روسای سازمانهای اقتصادی و بخش های خصوصی تبادل شوند و در این رابطه ما طراحی شش ماهه ای انجام دادیم.

وی تاکید کرد: در حوزه پارلمانی نیز با توجه به اینکه پارلمان آلمان به تازگی شکل گرفته اما پیش بینی می کنیم هیات های پارلمانی ظرف 5 یا 6 ماه آینده رفت و آمدهایی داشته باشند و در حال تنظیم سفر دو گروه پارلمانی آلمان به ایران و یک گروه پارلمانی از ایران به آلمان هستیم.

شیخ عطار مواضع آلمان را در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی معتدل عنوان کرد و گفت: حتی در اوج دوران تحریم ها مقامات آلمانی تلاش می کردند که روزنه ای  برای معادلات باز باشد و الان هم همان سیاست را دارند بخصوص اینکه از مذاکرات ژنو حمایت کردند و در رابطه با سوریه نیز حامی نقش آفرینی ایران هستند و به عبارت دیگر آلمانها سعی می کنند درک بهتری از روابط با ایران داشته باشند و این درک را نیز به دیگران منتقل کنند.

سفیر ایران به ملاقات خود و گفتگوی تلفنی محمد جواد ظریف وزیرامورخارجه ایران با اشتین مایر وزیرامورخارجه آلمان اشاره کرد و گفت: در این گفتگوها آقای اشتین مایر عزم و اراده جدی برای تمایل با ایران را اعلام کرد و چون آلمان در چارچوب مذاکرات 1+5 و نیز مذاکرات ژنو 2 در خصوص سوریه حضور دارند دو کشور تعاملاتی در حاشیه اجلاس ها دارند.
اخبار سیاست خارجی  - مهر