اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا جمهوری‌خواهان خواهند توانست جلوی توافق هسته‌ای را بگیرند؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی,توافق هسته‌ای

 

اخبار سیاست خارجی - آیا جمهوری‌خواهان خواهند توانست جلوی توافق هسته‌ای را بگیرند؟

" با پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات میان دوره ای سنای آمریکا، اینک این پرسش که سرنوشت مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 چه خواهد بود و آیا توافق نهایی میان طرفین از سوی کنگره مورد پذیرش قرار خواهد گرفت یا خیر، به محل بحث جدی تبدیل شده است. در این میان، به نظر می رسد اتفاق نظر کلی بر این است که باید در تحلیل این موضوع رویکردی واقع بینانه را در پیش گرفت.

آیا جمهوری‌خواهان خواهند توانستند جلوی توافق هسته‌ای را بگیرند؟با پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات میان دوره ای سنای آمریکا، اینک این پرسش که سرنوشت مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 چه خواهد بود و آیا توافق نهایی میان طرفین از سوی کنگره مورد پذیرش قرار خواهد گرفت یا خیر، به محل بحث جدی تبدیل شده است. در این میان، به نظر می رسد اتفاق نظر کلی بر این است که باید در تحلیل این موضوع رویکردی واقع بینانه را در پیش گرفت.

روزنامه آمریکایی «واشنگتن تایمز» در مطلبی به بررسی تأثیرات احتمالی پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات میان دوره ای سنا بر سرنوشت مذاکرات هسته ای ایران پرداخته و می نویسد با وجود این پیروزی، نباید انتظار داشت که جمهوری خواهان از اکثریت لازم برای مخالفت کامل با توافق هسته ای ایران برخوردار شده باشند.

این روزنامه که خود از مطبوعات نزدیک به جمهوری خواهان به شمار می رود، می نویسد کنترل حزب جمهوری خواه بر هر دو مجلس کنگره، ابزار جدیدی را برای اعمال فشار بر دولت اوباما در موضوعات داخلی و خارجی در اختیار آن ها قرار داده، اما منابع نزدیک به کنگره و همچنین تحلیلگران می گویند در صورتی که اوباما واقعاً مصمم به نهایی کردن توافق هسته ای ایران باشد، بعید است جمهوری خواهان قدرت لازم برای سد کردن راه وی را در اختیار داشته باشند.

یک دستیار ارشد در کنگره آمریکا در این زمینه می گوید: «کنگره ای که تحت کنترل جمهوری خواهان باشد، از انعطاف بیشتری در زمینه رأی دادن به لغو یا ادامه تحریم های ایران برخوردار خواهد بود، اما رئیس جمهور هنوز قدرت وتو را در اختیار دارد و همچنین می تواند از اختیار خود در اعطای معافیت های تحریمی نیز استفاده کند».

این دستیار ویژه که نخواسته نامش فاش شود، می گوید حتی در شرایطی که جمهوری خواهان اکثریت سنا را در اختیار گرفته اند، محتمل نیست که این حزب بتواند 67 رأی لازم برای لغو وتوی رئیس جمهور را جمع آوری کند. وی می گوید: «جمهوری خواهان چنین آرایی را نخواهند داشت».

این موضوع به ویژه از آنجا اهمیت می یابد که طی هفته های اخیر، گزارش هایی منتشر شده مبنی بر اینکه کاخ سفید قصد دارد بدون در نظر گرفتن موضع کنگره، اقدام به امضای توافق نهایی با ایران و برداشتن تحریم های موجود علیه این کشور کند. بر اساس قوانین موجود، رئیس جمهور نمی تواند بدون تأیید کنگره تحریم ها را به طور دائمی لغو کند، اما می تواند بدون کسب چنین تأییدی بیشتر تحریم ها را به حال تعلیق درآورد.

در این گزارش ها آمده بود با توجه به اینکه کنگره احتمالاً خواستار باقی ماندن تحریم های ایران خواهد شد، رئیس جمهور هر اقدامی که لازم باشد را انجام خواهد داد تا از رأی گیری کنگره درباره آن جلوگیری کند.

با این حال، اوباما در سخنرانی چهارشنبه خود نشانه ای از تصمیم به دور زدن کنگره در موضوع تحریم های ایران را از خود بروز نداد. وی گفت: «آنچه من می خواهم، این است که ببینم آیا در حقیقت توافقی صورت خواهد گرفت یا خیر. اگر ما به توافقی برسیم که من اطمینان داشته باشم جلوی دستیابی ایران به سلاح هسته ای را خواهد گرفت و بتوانیم جهان و افکار عمومی را نیز در این زمینه قانع کنیم، آنگاه زمان تعامل با کنگره فرا می رسد».

اوباما افزود: «من فکر می کنم ما خواهیم توانست استدلالی قوی را برای کنگره مطرح کنیم مبنی بر اینکه این بهترین راه برای جلوگیری از ظهور یک ایران هسته ای است».

در این میان، کارشناسان امنیت ملی آمریکا درباره اینکه در کنگره تحت کنترل جمهوری خواهان، چه میزان رأی در مخالفت با توافق هسته ای ایران جمع خواهد شد، با یکدیگر اختلاف نظر دارند. آن ها می گویند این موضوع همچنان به عنوان یک پرسش بی پاسخ باقی مانده است، زیرا هیچ کس به جز حلقه کوچکی در داخل دولت اوباما نمی داند که قرار است توافق نهایی با ایران به چه شکل باشد.

با این حال، آنچه درباره آن تقریباً اتفاق نظر وجود دارد، این است که جمهوری خواهان هر کاری که از دستشان بربیاید را انجام خواهند داد تا در مقابل توافق هسته ای ایران مانع ایجاد کنند. این امر به ویژه از آن جهت است که رژیم اسرائیل نسبت به حصول توافق میان ایران و 1+5 ابراز نگرانی کرده و جمهوری خواهان نیز تمایل زیادی به در نظر گرفتن ملاحظات این رژیم درباره ایران دارند. 

اخبار سیاست خارجی - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
انتقاد جمهوری خواهان آمریکا به توافق هسته ای انجام شده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمریکا در مذاکرات هسته‌ای به ایران امتیازات یک طرفه داده است / امیدواری نتانیاهو به پیروزی جمهوری‌خواهان برای منع توافق هسته‌ای با ایران



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


اخبار بین الملل - وال‌استریت‌ژورنال: آمریکا در مذاکرات هسته‌ای به ایران امتیازات یک طرفه داده است

در این گزارش همچنین ادعا شده تهران به حمایت از بازیگران غیردولتی مانند گروه حوثی‌ها در یمن یا گروه حماس و سایر گروه‌های فلسطینی ادامه می‌دهد.

یک روزنامه آمریکایی در تحلیلی از تحولات روابط بین ایران و آمریکا که بر اثر مذاکرات هسته‌ای ایجاد شده نوشته آمریکا در این گفت‌وگوها امتیازهای یک طرفه‌ای به ایران اعطا کرده است. مایکل سبنگ، مدیر کل اندیشکده واشنگتن برای سیاست‌های خاورنزدیک که این یادداشت را نگاشته ضمن اشاره به گزارش هفته گذشته وال‌استریت‌ژورنال درباره گامهای آشتی‌جویانه آمریکا برای ایجاد رابطه با ایران نوشته تحولات در روابط ایران و آمریکا بر اساس امتیازهای یکجانبه از طرف آمریکا استوار بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، آقای سینگ با اشاره به هدف آمریکا از نزدیکی به ایران می‌نویسد که به نظر نمی‌رسد ایران پس از این تعاملات تغییری که باب میل آمریکا بوده باشد در سیاست‌هایش ایجاد کرده بود. به نوشته این تحلیلگر، حمایت‌های ایران از حزب الله لبنان در خلال سالهای اخیر بدون تغییر بنیادین ادامه یافته است.

در این گزارش همچنین ادعا شده تهران به حمایت از بازیگران غیردولتی مانند گروه حوثی‌ها در یمن یا گروه حماس و سایر گروه‌های فلسطینی ادامه می‌دهد.

 

 -------------------------

 

هاآرتص:امیدواری نتانیاهو به پیروزی جمهوری‌خواهان برای منع توافق هسته‌ای با ایران

نتانیاهو معتقد است که پیروزی جمهوری خواهان کمک خواهد کرد اظهارات اوباما در دور دوم ریاست جمهوری اش مبنی بر «توافق تاریخی» با ایران در مورد برنامه هسته ای کشورمان به نتیجه نرسد.

نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس و کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل (ایپک) امیدوار است با پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات کنگره آمریکا راه های رسیدن به هرگونه توافق هسته ای با ایران بسته شود.

به گزارش فارس، در آستانه برگزاری انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا مقامات رژیم صهیونیستی امیدوارند جمهوری‌خواهان بیشترین آرا را کسب کنند.

روزنامه صهیونیستی هاآرتص با اشاره به این مسئله و اهمیت انتخابات برای تل‌آویو، نوشته است که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسراییل سه‌شنبه تا پ‍اسی از شب بیدار است و منتظر می‌ماند تا سفیرش از آمریکا نتایج انتخابات میان دوره کنگره را به اطلاع وی برساند.

نتیجه این انتخابات برای رژیم‌صهیونیستی اهمیت داشته و بر هیچ کس پوشیده نیست که نتانیاهو و اسراییلی‌ها امیدوارند با کسب آرای بیشتر جمهوری خواهان در مجلس سنا، که اکثریت مجلس نمایندگان را نیز به دست دارند، کنترل کنگره آمریکا را به دست بگیرند.

بر اساس آخرین آمار نظرسنجی‌های آمریکا٬ اسراییل احتمالا به خواسته‌اش می‌رسد یعنی جمهوری‌خواهان پیروز انتخابات کنگره خواهند بود. کارمندان کاخ سفید به خوبی می‌دانند، نتانیاهو می‌تواند همانند یک جمهوری‌خواه از یک ایالت آمریکایی در ساز و کار مجلس سنا دخالت داشته باشد.

کاخ سفید این را هم می‌داند که «ران درمر» سفیر اسرائیل در آمریکا بیشترین زمانش را در ملاقات با نمایندگان جمهوری‌خواه می‌گذراند و به خاطر دارند «شلدون ادلسون» یکی از ثروتمندترین صاحبان کازینوهای آمریکا و از حامیان نتانیاهو 100 میلیون دلار برای شکست اوباما در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هزینه کرده بود.

به نوشته هاآرتص، چند ماه قبل «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی آمریکا در دیدار با رهبر یکی از مهم ترین سازمان‌های یهودی آمریکا در پاسخ به این سوال وی که چرا با درمر دیدار نمی‌کند. او به سفر «درمر» به لاس‌وگاس به عنوان مهمان افتخاری «ائتلاف یهودیان جمهوری خواه آمریکا» اشاره کرد و عنوان کرد که «درمر سرگرم سفر به مراسم‌های ترتیب‌داده شده از سوی "شلدون آدلسون" در لاس‌وگاس است.»

نتانیاهو معتقد است که پیروزی جمهوری خواهان کمک خواهد کرد اظهارات اوباما در دور دوم ریاست جمهوری اش مبنی بر «توافق تاریخی» با ایران در مورد برنامه هسته ای کشورمان به نتیجه نرسد.

انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا تنها سه هفته پیش از آخرین دور مذاکرات هسته ای ایران و 5+1 و پیش از ضرب الاجل مذاکرات هسته‌ای هم چنین تنها 5 روز پیش از نشست مشترک «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران٬ «جان کری» وزیر خارجه آمریکا و «کاترین اشتون» هماهنگ‌کننده گروه موسوم به 1+5 برگزار می‌شود.

بعد از اعلام نتیجه انتخابات اگر جمهوری‌خواهان رای بیشتری کسب کنند نتانیاهو بلافاصله با اعمال فشار به کنگره آمریکا از هرگونه تلاش برای رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران بازداری خواهد کرد. فرستاده وی در سفارت اسراییل در آمریکا فورا با نمایندگان کنگره آمریکا تشکیل جلسه خواهد داد و از آن‌ها درخواست خواهد کرد در جهت عدم دستیابی به توافق هسته ای با ایران فورا اقدام کنند٬. از سوی دیگر کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) در داخل و بیرون از دفاتر نمایندگان آمریکایی با در دست داشتن برگه هایی جهت یادآوری نکات نتانیاهو در آمد و شد خواهند بود.

البته این امکان وجود دارد نتانیاهو که خود را متخصص امور آمریکا می‌داند برآورد اشتباهی داشته باشد چراکه در مورد سیاست خارجی آمریکا اختیارات کنگره در قبال رییس جمهور نزدیک به صفر است بنابراین حتی اگر جمهوری خواهان برنده انتخابات امروز کنگره آمریکا باشند تاثیری بر اوباما نخواهد داشت.

خارج از قیود سیاسی داخلی آمریکا٬ نه تنها اوباما ممکن است با تمام تلاش تیم مذاکره کننده آمریکایی را به سمت توافق با ایران سوق دهد بلکه ممکن است با نتانیاهو نیز تسویه حساب کند.

اخبار بین الملل - خبرآنلاین،فارس