اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا جرایم راهنمایی و رانندگی برای چنین تصادفاتی کافی‌ست؟



اخبار اجتماعی - حاشیه نگاری بر تصادف مرگبار قهرمان ورزشی؛
آیا جرایم راهنمایی و رانندگی برای چنین تصادفاتی کافی‌ست؟

البته این نه نخستین بار است که حادثه‌ای از این دست رخ می‌دهد و نه متاسفانه آخرین بار چراکه هرچه حجم خودروهای گران قیمت افزوده شده و آفت همراه شده با زیاد شدن تردد آنها، روز به روز مجال بیشتری برای ظهور می‌یابد، متاسفانه ناکارآمد بودن قوانین بیشتر خود را نشان می‌دهد؛ قوانینی که فرقی میان مجازات یک راننده خطا کار با مجازات راننده‌ای که جان دیگران را با تخلف های فراوان به بازی می‌گیرد قائل نیست!

بعضی ناخواسته موجبات به دردسر افتادن و آسیب رسیدن مردم را فراهم می‌آورند و برخی اینقدر همه چیز را اشتباه فهمیده‌اند که زندگی مردم برایشان کوچکترین اهمیتی ندارد اما وقتی قرار است این دو گروه جریمه شوند، مجازات‌های در نظر گرفته شده برای هر دو گروه یکسان است؛ اگر درک ماجرا دشوار به نظر می‌رسد، ادامه مطلب را بخوانید و قضاوت کنید.

به گزارش «تابناک»، طی روزهای گذشته، در میان حوادث پر شمار رانندگی که هر روز و هر ساعت در کشورمان روی می‌دهد، حادثه‌ای رقم خورد که با بقیه اندکی تفاوت داشت؛ ایمان ولی‌زاده، قهرمان و داور بین‌المللی واترپلوی کشورمان در حالی که نامزد آلمانی‌اش "یاسمین" وی را همراهی می‌کرد، هنگام رانندگی در بزرگراه شهید چمران در تهران، بر اثر برخورد یک خودروی دیگر به خودرو‌اش، جان به جان آفرین تسلیم کرد و با همسرش در سفر آخرت هم مسیر گشت.

بدین ترتیب وصلتی که قرار بود بعد از سپری شدن ماه های محرم و صفر شکل گیرد، به کوچ این زوج جوان به دیار باقی ختم شد؛ البته نکته‌ای که این تصادف مرگبار را از بسیاری تصادفات دیگری که هر روزه در خیابان‌ها و جاده‌های کشورمان رقم می‌خورد متفاوت می‌کند، ناکام ماندن این زوج یا از دست رفتن یک قهرمان نیست، بلکه شیوه جان باختن ایشان است.

آن گونه که روزنامه ایران در شرح حادثه نوشته، ایمان در نخستین ساعات بامداد پنج شنبه، در حالی که قصد داشت نامزدش را از خانه پدری خود در خیابان سهروردی به خانه‌اش در بلوار آفریقا برساند، در حالی که با خودروی اسپورتیج خود در بزرگراه شهید چمران با سرعت 80 کیلومتر در حال حرکت بود، بر اثر برخورد یک خودروی لکسوس که 200 کیلومتر بر ساعت سرعت داشت، مرز حیات وممات را طی کرد.

جنون سرعت راننده لکسوس موجب شد که نتواند کنترل خودرو خود را حفظ کند و در نتیجه با خودروی اسپورتیج برخورد کند، آن را به دیوارهای سیمانی زیر پل بکوبد و موجب شود سرنشینان آن محبوس شوند. دقایقی بعد از این سانحه تیم‌های امدادی و آتش‌نشانان ایستگاه 88 با حضور در صحنه تصادف، ابتدا قسمت‌هایی از اتاق خودروی اسپورتیج را برش دادند و ایمان و نامزدش را از خودرو بیرون کشیدند تا تکنیسین‌های اورژانس جز تایید مرگ این زوج جوان، نتوانند کاری از پیش ببرند.

 

اخبار,اخبار اجتماعی ,سانحه رانندگی

 
در پی درگذشت این زوج، ماموران با حضور در محل حادثه، راننده لکسوس را که "پسر جوانی" بود بازداشت و صبح روز پنجشنبه وی را با دستور بازپرس پرونده روانه زندان کردند؛ پسر جوانی که به گفته پسردایی ایمان، ظاهرا در حال خود نیز نبوده است؛ "تا آنجا که شنیده‌ایم راننده لکسوس در حالت عادی نبوده و انگار مشروبات الکلی مصرف کرده بود."

البته این نه نخستین بار است که حادثه‌ای از این دست رخ می‌دهد و نه متاسفانه آخرین بار، بلکه در سالهای اخیر، همزمان با ترقی اقتصادی قشر کوچکی از جامعه در دوران بحران اقتصادی و گسترش فقر در کشور، روز به روز بر حجم خودروهای گران قیمتی که در خیابان ها رفت و آمد می‌کنند افزوده شده تا کورس گذاشتن با این خودروها در بزرگراه‌ها و خیابان ها، تبدیل به تفریحی نوظهور برای قشر جوانان مرفه شود.

بدین ترتیب آفتی جدید به مجموعه پر آفت رانندگی در کشورمان افزوده شده که راه مقابله با آن معلوم نیست؛ از این رو می‌گوییم معلوم نیست که می‌بینیم تخلفاتی از این دست یا کمتر توسط پلیس شناسایی می‌شود و یا در صورت شناسایی شدن، اهمیتی برای مالکان این خودروها دارد، چراکه بیشترین جریمه ممکنه، هزینه‌ای بسیار کمتر از یک نوبت تعویض روغن این خودروهای گران قیمت دارد!

این گزاره به این معناست که جریمه و مراقبت پلیس روش های چندان کارآمدی برای پیشگیری از وقوع تخلفات راهنمایی و رانندگی برای این قشر نیستند. از سوی دیگر شاهدیم که تخلفات این قشر گاه از حد و حدود تخلف رانندگی خارج شده و در مواردی مانند ماجرای دردناک فوق، به نوعی به جنایت تنه می‌زند اما در مقام جریمه، با سقف جریمه راهنمایی و رانندگی و در ادامه استناد به قوانینی مشخص درباره دیه گره می‌خورد.

اینجاست که می‌توان نتیجه گرفت هرچه امثال جریمه‌های صد هزار تومانی برای بسیاری از اقشار جامعه سنگین و گاه غیر قابل پرداخت به نظر می‌رسد، شدت گرفتن اختلاف طبقاتی در سالهای اخیر کاری به سر جامعه‌مان آورده که می‌بایست برای دفاع از جان عزیز مردم، به ویژه در مقابل تفریحات جنون آمیز ابرسرمایه داران و فرزندان ایشان، سقف جرایم راهنمایی و رانندگی را به محاکمه قضایی گره بزنیم تا امثال راننده لکسوس یاد شده نتوانند هر کاری دلشان خواست در جاده‌ها انجام دهند.

تنها در این صورت است که می‌توان امید داشت برخی رانندگان از خود راضی به خیابان ها به چشم پیست تفریح خود نگاه نکرده و تصور نکنند هر اتفاق شومی که ممکن است رقم بزنند، با پول قابل جبران است؛ پولی که اینقدر برای ایشان بی ارزش است که میلیاردها تومان را صرف خرید یک خودرو می‌کنند تا یکی دو سال با آن کورس بگذارند و منتظر تولید خودروهای جدیدتر در مالک پیش‌رفته شوند!
اخبار اجتماعی - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
جرایم رانندگی تو جیب کی میره؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا: افزایش نرخ جرایم رانندگی منوط به فراهم شدن ساز و کار اجرایی است



اخبار,اخبار اجتماعی ,تخلفات رانندگی

 رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: تا زمانیکه ساز و کار اجرایی فراهم نشود، افزایش نرخ جرایم رانندگی هم اعمال نمی‌شود.

به گزارش ایلنا از پایگاه خبری پلیس سردار «تقی مهری» در خصوص افزایش نرخ جرایم رانندگی اظهار کرد: با افزایش و یا کاهش نرخ تورم و بر اساس قانون، هر سه سال یک بار با تصویب هیئت وزیران، پیشنهاد افزایش از سوی نیروی انتظامی و تایید وزیر راه و شهرسازی و دادگستری مورد بررسی قرار می گیرد؛ البته فلسفه وجود این قانون برای برقراری نظم، انضباط، امنیت و رعایت حقوق دیگران است.

وی ادامه داد: تلاش شبانه روزی مسئولان نیروی انتظامی و مجلس شورای اسلامی در راستای برقراری نظم و امنیت قابل تقدیر و تشکر است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا تاکید کرد: افزایش جرایم رانندگی برابر قانون اجرایی و عملیاتی می شود در واقع از طریق دولت به نیروی انتظامی ابلاغ و پس از فراهم شدن شدن ساز و کار آن، قابلیت اجرایی شدن دارد.

سردار مهری، تصریح کرد: البته تعداد تخلفات اندک است؛ 11 مورد  تخلفات حادثه ساز داریم که با جان مردم سر و کار دارند. برای افرادی که با مصرف مواد روانگردان رانندگی می کنند و جان مردم را به خطر می اندازند، نمی توان قیمتی تعیین کرد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا به نرخ جرایم در دیگر کشورها اشاره کرد و افزود: در دنیا برای تمامی تخلفات رانندگی تعاریفی وجود دارد؛ در کشورهای اروپایی شاهد هستیم که رسیدگی به تخلفات رانندگی به عنوان یکی از مسائل اساسی آن کشور محسوب می شود.

وی بیان داشت: در کویت برای رانندگانی که حین رانندگی از مشروبات الکلی استفاده می کنند، 500 دینار جریمه نقدی، یک سال بازداشت، ابطلال گواهینامه و در نیوزلند نیز 6 هزار دلار جریمه نقدی، 2 سال بازداشت و یک سال تعلیق گواهینامه اعمال می شود.

سردار مهری ادامه داد: جریمه عبور از چراغ قرمز در قطر نیز 6 هزار ریال، برابر با پنج میلیون تومان پول ایرانی است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا تصریح کرد: تعداد افرادی که منجر به وقوع حوادث حادثه ساز می شوند، اندک است البته این را هم باید بدانیم که حوادث رانندگی مثل آب، برق و .... نیست که در سبد خانوار باشد؛ حدود 40 تا 50 درصد در استان های کشور به دلیل سرعت بالا جان خود را از دست داده اند، این در حالی است که نرخ جریمه سرعت غیرمجاز در انگلستان 1000 پوند است.

وی به نرخ جرایم در کشور اشاره کرد و گفت: عبور از چراغ قرمز به عنوان یکی از تخلفات حادثه ساز از 100 هزار تومان به 200 هزار تومان، سرعت غیرمجاز (بیش از 30 کیلومتر در ساعت) از 100 هزار تومان به 200 هزار تومان و همچنین سرعت غیرمجاز (تا 30 کیلومتر در ساعت) از 40 هزار تومان به 60 هزار تومان افزایش یافته است.

قانون گرایی در جامعه رو به افزایش است

سردار مهری به تعداد 16 هزار و 870 نفر کشته ناشی از تصادفات در سال 93 اشاره کرد و گفت: باید بدانیم که چه کسانی باعث وقوع این حوادث می شوند؛ در تصادفات منجر به فوت حدود 30 تا 40 درصد راننده بوده اند که تمامی این افراد (راننده ها) مقصر نیستند؛ البته در حال حاضر قانون گرایی در سطح جامعه رو به افزایش است.

اعمال جرایم برای پیشگیری از وقوع جرم است

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با تاکید بر اینکه اعمال جرایم برای پیشگیری از وقوع جرم است، بیان داشت: بر اساس قانون مصوب هیئت وزیران باید تخلفات خصوصا تخلفات حادثه ساز کمتر شود؛ باید از ابزارهای کنترلی و فناوری نوین از جمله دوربین ها در سطح شهر و جاده ها بیشتر استفاده شود.

70 درصد تخلفات عبور از چراغ قرمز توسط دوربین ها ثبت شده است

سردار مهری گفت: طی 9 ماه گذشته حدود 70 درصد تخلفات عبور از چراغ قرمز توسط دوربین ها ثبت و به افراد متخلف اطلاع رسانی و آن ها نیز متوجه اقدام خطرناک خود شده اند.

وی با بیان اینکه پلیس مجری قانون و مقررات است، تاکید کرد: اعمال جرایم برای برقراری نظم و امنیت جانی رانندگان است؛ مردم ما نیز قانون مدار هستند و امیدواریم در برقراری نظم در سطح جامعه با پلیس همکاری کنند.

هرگز به دنبال جریمه کردن نیستیم

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: پلیس هرگز به دنبال جریمه کردن نیست بلکه اجرای قوانین برای سلامت رانندگان مدنظر است؛ اگر بر اساس قوانین و مقررات تردد صورت بگیرد قطعا در جامعه مشکلی پیش نخواهد آمد.

وی ادامه داد: طبیعی است که در هر جامعه ای تخلف وجود دارد و استفاده از ابزارهای جریمه می تواند از وقوع جرایم پیشگیری کند.

سردار مهری خطاب به مردم تصریح کرد: تازمانی که ساز و کار اجرایی فراهم نشود افزایش نرخ جرایم هم اعمال نمی شود.

 

اخبار اجتماعی  -  ایلنا