اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آیا آمریکا رژیم اسرائیل را به حمله تشویق می‌کند؟



حمله اسرائیل به ایران,قراردادتسلیحاتی آمریکا و اسرائیل,اخبار روز

آیا آمریکا رژیم اسرائیل را به حمله تشویق می‌کند؟

انعقاد قرارداد تسلیحاتی اخیر میان آمریکا و رژیم اسرائیل، سبب ایجاد گمانه زنی هایی درباره انگیزه های چنین قراردادی شد. برخی معتقدند این یک قرارداد معمول تجاری است که به منظور ارتقای اقتصادی آمریکا طراحی شده؛ در حالی که برخی دیگر خصومت با ایران را در آن دخیل می دانند. این گروه معتقدند با توجه به پیچیدگی تسلیحات موضوع قرارداد، ممکن است آمریکا سعی داشته باشد رژیم اسرائیل را به حمله یکجانبه تشویق کند.

انعقاد قرارداد تسلیحاتی اخیر میان آمریکا و رژیم اسرائیل، سبب ایجاد گمانه زنی هایی درباره انگیزه های چنین قراردادی شد. برخی معتقدند این یک قرارداد معمول تجاری است که به منظور ارتقای اقتصادی آمریکا طراحی شده؛ در حالی که برخی دیگر خصومت با ایران را در آن دخیل می دانند. این گروه معتقدند با توجه به پیچیدگی تسلیحات موضوع قرارداد، ممکن است آمریکا سعی داشته باشد رژیم اسرائیل را به حمله یکجانبه تشویق کند.

به گزارش «تابناک»، روزنامه مصری «الاهرام» با انتشار تحلیلی درباره قرارداد تسلیحاتی اخیر میان آمریکا و رژیم اسرائیل اشاره ی کند از جمله موارد مبادلاتی طرفین، هواپیماهای سوخت گیری مجدد KC- 132 است که برای انجام مأموریت در مسافت های طولانی، همچون حمله به ایران، مورد استفاده قرار می گیرد. موارد دیگری همچون هواپیماهای عمودپرواز V-22  نیز که در این قرارداد قید شده، در همین راستا مورد ارزیابی قرار می گیرد.

از سوی دیگر، اخیراً چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده واشنگتن معتقد است رژیم اسرائیل می تواند در موضوعات مربوط به امنیت خود، رأساً اقدام به تصمیم گیری نماید. برخی تحلیلگران این اظهارنظر را به عنوان تأییدی بر حمله این رژیم به ایران ارزیابی کردند. امری که واشنگتن در دوره نخست ریاست جمهوری اوباما به شدت با آن مخالف بود.

اظهارات هیگل و همچنین کیفیت تسلیحات قید شده در قرارداد، سبب شکل گیری این گمانه شد که رژیم اسرائیل در حال آماده شدن برای حمله است و برخی نیز می گویند آمریکا موافقت خود را با این موضوع اعلام کرده است. این گروه، اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه سابق رژیم اسرائیل را نیز به عنوان شاهدی بر مدعای خود مطرح می کنند.

اما به اعتقاد الاهرام، شواهد ماجرا، از روند دیگری حکایت دارد:

یکی از این شواهد آن است که بر اساس گزارش روزنامه «معاریو»، تحویل سلاح های مذکور به رژیم اسرائیل، پیش از سال 2015 انجام نخواهد گرفت. علاوه بر این، به نظر می رسد اظهارات هیگل درست مورد توجه قرار نگرفته است. وی با وجود اشاره به حق رژیم اسرائیل برای اخذ تصمیم در موارد امنیتی، آشکارا بیان کرد که ایالات متحده و رژیم اسرائیل دیدگاه مشترکی نسبت به فوریت تهدید ندارند.

هیگل اظهار داشت وی در مورد خطرات دستیابی احتمالی ایران به سلاح هسته ای، با اسرائیلی ها موافق است؛ اما افزود در موضوعات مربوط به زمان موردنیاز ایران برای ساخت چنین سلاحی با مقامات اسرائیلی هم عقیده نیست.

علاوه بر این، ایالات متحده تمایلی به آغاز جنگی جدید در خاورمیانه ندارد. آمریکایی ها که از دو جنگ افغانستان و عراق چیزی جز دردسر نصیبشان نشده، اکنون تمرکز خود را بر دیگر موضوعات، از جمله تغییر نقشه منطقه به نفع خود قرار داده اند.

از دید آمریکایی ها، مهندسی مجدد خاورمیانه، به وظیفه ای برای آن ها تبدیل شده است. این امر شامل هم راستا شدن با برخی قدرت ها علیه دیگران، ارتقای برخی قدرت ها بدون ایجاد دشمنی در دیگران و به طور کلی، حفظ آمادگی در برابر تحولات غیرمترقبه – به ویژه تحولات مرتبط با دوره پس از انقلاب های عربی – است. 

به موازات اینکه آمریکا درباره آینده خاورمیانه تأمل می کند، بایستی مجموعه تحولات پیش رو را مدنظر قرار داده و راه های جدیدی برای حفاظت از منافع خود در منطقه بیابد. این کشور همچنین باید یک چشم خود را بر شرق دور متمرکز نگه دارد؛ یعنی جایی که ممکن است در نهایت اتحادی میان چین، روسیه، هند و دیگر اعضای سازمان همکاری شانگهای به وجود بیاید.

ایالات متحده می داند که یک ایران قدرتمند و دارای نقش در منطقه، به نفع این کشور نیست. واشنگتن همچنین نگران آینده ثبات در مصر و دیگر کشورهایی است که دستخوش انقلاب شده و یا در آن ها احتمال وقوع انقلاب وجود دارد.

در این میان، به ویژه تحولات سوریه بسیار هشدارآمیز است. میزان تسلیحات این کشور، بسیار بیشتر از آن چیزی است که لیبی در اختیار داشت و در صورتی که این سلاح ها در سطح منطقه پراکنده شود، پیامدهای آن بسیار ناگوار خواهد بود. این امر به ویژه بدان سبب است که چنین تسلیحاتی ممکن است به دست گروه های متخاصم با رژیم اسرائیل بیفتد و یا در خدمت ضربه زدن به کشورهایی که به طور سنتی با واشنگتن متحد هستند، به کار بیاید.

تمامی این موارد، آمریکایی را مایل می سازد که به گفت و گو با ایران درباره برنامه هسته ایش ادامه دهند. به همین دلیل است که با وجود عدم موفقیت دور اخیر مذاکرات در آلماتی، واشنگتن با برگزاری دهمین دور گفت و گوهای ایران و گروه 1+5 موافقت کرده است.

به این ترتیب، ممکن است حق با روزنامه «هاآرتص» باشد که استدلال می کرد توافق تسلیحاتی با آمریکا، با هدف آرام کردن رژیم اسرائیل و منصرف کردن این رژیم از ورود به جنگ انجام گرفته است. آنچه واشنگتن در حال حاضر نیاز دارد، ترسیم منطقه به نحوی است که برایش مطلوب باشد. چنین منطقه ای، ممکن است شامل اتحادی میان ترکیه و رژیم اسرائیل باشد تا بقیه را سر جای خود نگه دارد. اما در شرایط کنونی، جنگ ایران و رژیم اسرائیل، آن گونه که برخی می پندارند، فوری و محتمل نیست./تابناک

 

 

 


ویدیو مرتبط :
تسلط آمریکا و اسرائیل بر رژیم پهلوی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تردید در قدرت آمریکا و اسرائیل برای حمله به ایران / تحریم ها تهران را به امتیاز دهی نمی کشاند



تردید در قدرت آمریکا و اسرائیل برای حمله به ایران / تحریم ها تهران را به امتیاز دهی نمی کشاند

 

برنامه هسته ای ایران به نقطه بدون بازگشت رسیده است.به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه الوطن چاپ کویت، مرکز عالی امنیت ملی اسرائیل در گزارشی اعلام کرد برنامه هسته ای ایران به نقطه غیرقابل بازگشت رسیده و اقدام نظامی تنها گزینه برای توقف این برنامه است.

نویسنده این گزارش "افراییم اسکولای" است که پیش از این 40 سال در سازمان انرژی هسته ای اسرائیل و آژانس بین المللی انرژی هسته ای در وین سابقه فعالیت دارد و هم اکنون در مرکز عالی امنیت ملی اسرائیل مستقر در تل آویو عضویت دارد.

در این گزارش اضافه شده: تحریم ها علیه ایران، حکومت این کشور را به امتیاز دهی وادار نمی کند. تنها راه برای توقف برنامه هسته ای

ایران این است که تاسیسات اتمی این کشور با استفاده از موشک های دور برد آمریکا مورد هدف قرار بگیرند. عملیات نظامی تنها می تواند برنامه هسته ای ایران را متوقف کند. البته در این که آمریکا چنین اقدامی را انجام دهد، تردید وجود دارد. همچنین در توانایی اسرائیل برای حمله نابود کننده و نهایی به تاسیسات هسته ای ایران، به تنهایی و بدون مشارکت دیگران نیز تردید است.

در این گزارش می خوانیم: ادعای آمریکا درباره اینکه ایران نیازمند یک سال زمان برای رسیدن به مرحله تولید بمب هسته ای است نادرست و این مدت زمان برای چنین اقدامی بسیار طولانی و به دور از واقعیت است.

همچنین در ایران، درباره برنامه هسته ای اجماع نظر وجود دارد. هیچ دولتی در ایران جرئت نمی کند برنامه هسته ای را متوقف کند. تنها در صورتی که دولتی سکولار و دموکراتیک در ایران مستقر شود، برنامه هسته ای خود را متوقف می کند که استقرار چنین دولتی نیز به دور از واقعیت است. تحریم ها علیه ایران از تاثیرگذاری بر دولت تهران در زمینه های اقتصادی و سیاسی بسیار فاصله دارد.

در گزارش مرکز عالی امنیت ملی اسرائیل همچنین آمده است: موافقت ایران با غنی سازی اورانیوم تحت نظارت بین المللی، بیانگر خطر بزرگی است زیرا ایران با سوء استفاده از این وضعیت در سریع ترین زمان ممکن به بمب اتمی خواهد رسید.

خط قرمزها در مسئله هسته ای ایران، بازدارنده نیستند زیرا جامعه بین الملل برای مقامات ارشد تهران توضیح نداده که عواقب و نتایج اقدامات آنها در عبور از خط قرمزها چیست. بعید نیست ایران به انفجار و آزمایش هسته ای در خاک خود اقدام کند که در این صورت واکنش بین المللی نسبت به آن بیشتر از واکنش ها نسبت به آزمایش های هسته ای پاکستان و هندوستان نخواهد بود.

دراین گزارش همچنین از رویکردهای رئیس جمهور آمریکا برای ضربه زدن به هسته ای ایران انتقاد شده و آمده است: بدترین جایگزین برای این رویکرد، بر کشورهای جنوب خلیج فارس و قدرت آمریکا در منطقه تاثیر منفی می گذارد. در صورت تبدیل ایران به قدرت هسته ای، قدرت آمریکا در منطقه با کاهش روبه رو می شود که البته اقدام واشنگتن برای بازگرداندن هیبت و قدرت گذشته خود، زمان و انرژی بسیاری را طلب می کند.

تنها راه برای توقف برنامه هسته ای ایران اقدام آمریکا به حمله هوایی به تاسیسات اتمی ایران با استفاده از موشک های بالستیک دور برد است تا این کشور درگیر جنگ جدیدی نشود.

در این گزارش، نویسنده این سئوال را مطرح کرد که آیا اسرائیل به ایران حمله خواهد کرد؟ و سپس خود به این سئوال این گونه پاسخ داد: حمله نظامی اسرائیل به ایران نیازمند وجود اراده در سران دولت اسرائیل است. سئوال دیگر نیز این است که آیا سران اسرائیل سیاست سکوت در برابر برنامه هسته ای ایران را ادامه می دهند. برنامه هسته ای که به نقطه بدون بازگشت رسیده و جز با حمله نظامی نمی توان آن را نابود کرد.... / عصر ایران