اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آپاندیسیت، شایع ترین جراحی اورژانس کودکان


فوق تخصص جراحی و اورولوژی کودکان و نوزادان گفت:پس از آسیب های ناشی از تصادفات رانندگی و حوادث، شایع ترین اورژانس جراحی کودکان بیماری آپاندیسیت است.

خبرگزاری ایرنا: دکتر فتح الله روشن ضمیر با بیان اینکه آپاندیس یکی از اعضای بدن است و نباید پزشکان با مشاهده اولین درد در ناحیه شکم به برداشتن این عضو اقدام کنند، توضیح داد: کلمه آپاندیس به معنای زائده است و در گذشته این عضو از بدن را به عنوان یک زائده تلقی می کردند و با بروز درد شکمی شدید آن را با عمل جراحی برمی داشتند.

وی افزود: این درحالی است که آپاندیس یک بخش لوله ای بدن است که رگ های دارای گردش خون مناسبی دارد و در جراحی های ترمیمی در هر کجای بدن که به شکل و اندازه آپاندیس نیاز باشد، می توان از آن استفاده کرد.

روشن ضمیر گفت: نباید پزشکان با مشاهده درد و ناراحتی در ناحیه شکم کودکان اقدام به برداشتن آپاندیس کنند بلکه باید با معاینه دقیق بیماری شدت آن را بررسی و سپس اقدام به درمان کنند.

وی با بیان اینکه شناسایی میزان شدت بیماری آپاندیسیت در حیطه کاری جراحان کودک است، افزود: جراحان کودک نیز ابتدا باید بیمار را معاینه و آزمایشات مربوطه را انجام می دهند و در صورت خطرناک بودن وضعیت بیمار اقدام به برداشت آپاندیس کنند.

روشن ضمیر با تاکید بر اینکه اگر وضعیت بیمار خطرناک نباشد می توان آن را با مصرف دارو درمان کرد، ادامه داد: حتی برای بیمارانی که تشخیص قطعی آپاندیسیت داده می شود باید سی تی اسکن انجام شود تا به نتیجه قطعی و صحیح تری رسید.

وی در مورد اینکه گفته می شود آپاندیس باید به سرعت جراحی و برداشته شود، افزود: این یک باور اشتباه است که در گذشته در بین مردم و حتی پزشکان رایج بود، این درحالی است که از زمان بروز اولین علایم درد شکم در بیمار، پزشک بین 24 تا 48 ساعت فرصت دارد تا بیمار را به خوبی معاینه و درمان مناسب را ارایه کند.

آپاندیسیت بیماری است که در آن یکی از اعضای بدن به نام آپاندیس ملتهب و چرکی می شود. درد آپاندیسیت از نواحی اطراف ناف شروع می شود و به سمت ناحیه راست و پایین شکم حرکت می کند و به تدریج شدت می یابد.

آپاندیسیت برای هر فردی ممکن است اتفاق بیافتد اما شیوع آن در سنین بین 10 تا 30 سالگی بیشتر است.

فرد زمانی دچار آپاندیسیت می شود که آپاندیس وی با مدفوع، جسم خارجی، عفونت و یا بر اثر بیماری سرطان مسدود شده باشد. وقتی آپاندیس مسدود می شود باکتری های درون آن شروع به تکثیر می کند و سبب التهاب، ورم و چرکی شدن آپاندیس می شود.

اگر آپاندیسیت به موقع درمان نشود، امکان پارگی و ترکیدن آپاندیس و پخش شدن عفونت در بدن و در نهایت فوت بیمار وجود دارد.


ویدیو مرتبط :
شایع ترین علت عمل جراحی بینی در خارج از ایران چیست؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آبسه دندان،یکی از بیماری های شایع در کودکان



علائم :برآمدگي قرمز و متورم در يك طرف دندان در لثه - درد زق زق كننده - حساسيت و تورم در همانطرف صورت - ورم غده‌هاي گردن - درد زيرگوش در همانطرف پيله دندان، يا آبسه دندان، يك حفره پر از چرك است كه در ريشه دندان پوسيده بوجود مي‌آيد.

در دندانهاي شيري پيله دندان در صورتيكه درمان نشود ميتواند بر دندان دائمي كه بعداً بايد در بيايد. آسيب برساند. پيله دندان بسيار دردناك است زيرا در يك محيطي بسته و محصور قرار دارد و مسكن‌ها هم بر روي آن تأثير نمي‌گذارند.

پیله دندان

آيا خطرناك است؟

پيله دندان بايد فوراً درمان شود زيرا ناراحتي زيادي توليد مي‌كند و ميتواند منجر به از دست دادن دندان شود.


ابتدا چه كار بايد بكنيد؟


1- لثه اطراف دندان را بررسي كنيد و اگر متوجه يك برآمدگي قرمز شديد بآرامي آنرا با نوك انگشت خود لمس كنيد. چيزي نرم و اسفنجي را احساس خواهيد كرد كه در حقيقت انبوهي از چرك جمع شده است.

2- براي تسكين دادن درد به كودك خود آسپرين بچه يا شربت استامينوفن بدهيد. از بيحس كننده‌هاي موضعي مانند دانه ميخك استفاده نكنيد. زيرا ممكن است به حاشيه لثه لطمه بزند و مشكلات دنداني بيشتري بوجود آورد.

شربت استامینوفن

3- دهان كودك خود را با يك محلول آب نمك ضعيف شستشو دهيد تا دمل را زودتر بتركاند و هرگونه چرك را كه از آن خارج شده است بشويد.

4- از يك كيسه يا بطري آب گرم براي آرام كردن درد استفاده كنيد.

5-بلافاصله به دندانپزشك يا نزديكترين مركز اورژانس مراجعه نمائيد.

دكتر چه اقدامي انجام خواهد داد؟


دكتر ي دندانپزشك يا از طريق شكافتن لثه و يا كشيدن دندان (در صورتيكه راهي براي حفظ آن وجود نداشته باشد).چرك را خارج مي‌سازد. هر دو روش تحت بيحسي انجام ميشوند.

دندان درذ

براي ريشه كني عفونت، دكتر يا دندانپزشك يك دور آنتي بيوتيك را تجويز مي‌كند. ممكن است يك دهان شويه نيز براي مصرف سه يا چهار بار در روز تا بهبودي زخم توصيه نمايد.

شما چه كمكي مي‌توانيد بكنيد؟


براي به حداقل رساندن فساد دندان، مرتباً براي كودك مسواك بزنيد.

مسواک زدن

از سن سه سالگي به بعد، كودك خود را بطور مرتب نزد دندانپزشك ببريد.

شيريني جات و مواد قندي را از غذاهاي كودك خود كمتر كنيد.