اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آموزش و پرورش به جای کاهش تعطیلات، مدارس را استاندارد کند!



اخبار,اخبار اجتماعی ,آموزش و پرورش

 

اخبار اجتماعی - آموزش و پرورش به جای کاهش تعطیلات، مدارس را استاندارد کند!

نبود فضاهای آموزشی مناسب و هزینه بالای آموزش، یکی از موانع بزرگ برای رسیدن به این هدف است. از سوی دیگر، برخی‌ کار‌شناسان از لحاظ روان‌شناختی نیز این میزان از زمان برای آموزش را مفید نمی‌دانند و بر این باورند که طولانی بودن مدت آموزش، باعث فرسودگی و خستگی و در پایان، دلزدگی دانش‌آموزان خواهد بود.

آموزش و پرورش هر ساله با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید ـ‌ از‌ اول مهر ماه ـ همواره تلاش‌هایی برای کاهش زمان تعطیلات تابستانی انجام می‌گیرد. برخی از مسئولان کشور بر این باورند، سه ماه تعطیلی ـ که گاه‌ در برخی ‌استان‌های گرمسیر‌ به چهار ماه و نیم ‌نیز می‌رسد ـ زمان زیادی است و این امکان هست‌ که ‌دانش‌‌آموزان به دلیل دوری از فضای آموزشی، محتوای برخی ‌دروس را فراموش کنند.

به گزارش «تابناک»، امسال نیز مسئولان آموزش و پرورش کشور بر این باورند که یا ‌تعطیلات را کم کرده ‌یا دست‌کم این زمان را در‌ سال تقسیم کنند، تا این فاصله دوری از فضای آموزشی به کمترین میزان خود برسد؛ بنابراین، در فکر تدوین طرحی برای کاهش مدت زمان تعطیلات هستند‌ و قرار است این طرح، هفته آینده به دست نمایندگان مجلس برسد.

مهدی ‌نوید‌‌ادهم، دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در این باره می‌گوید: زمان آموزش، نمودارهایی دارد که کل سال تحصیلی از آغاز تا پایان از جمله آنهاست و البته جای تأمل دارد. در همین رابطه، می‌توان به تعطیلات گسترده تابستانی اشاره کرد که طول آن، دست‌کم سه ماه است و در برخی استان‌های گرمسیری به چهار ماه‌ و نیم نیز‌ می‌رسد که البته آسیب‌های آموزشی و تربیتی فراوانی‌ دارد.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به ‌اختیار نداشتن در تصمیم آموزش و پرورش ‌پیرامون تعطیلات تابستانی، خاطر‌نشان کرد: مجلس شورای اسلامی مصوبه‌ای دارد که بر پایه آن، سال تحصیلی از اول مهر آغاز می‌شود و تا پایان اردیبهشت‌ماه ادامه می‌یابد و خردادماه هر سال به برگزاری امتحانات اختصاص پیدا می‌کند.

نوید‌ادهم افزود: البته پیشنهاد کوتاه شدن تعطیلات تابستانی و حتی شناور شدن آن در ‌سال، مطرح است و امیدواریم روزی نمایندگان مجلس این موضوع را در دستور کار خود‌ قرار دهند.

گفتنی است، این طرح یک بار در ‌دهه ۷۰ ‌آزمایشی اجرا‌ و پس از آن به دلیل برخی کاستی‌ها لغو شد.

از سوی ‌‌دیگر، گویا سیستم آموزشی کشور پاسخگوی استفاده از این میزان زمان برای آموزش نیست و موانع و مشکلات بسیاری هست که تحقق این هدف را نا‌ممکن می‌کند.

بنا بر این گزارش، نبود فضاهای آموزشی مناسب و هزینه بالای آموزش، یکی از موانع بزرگ برای رسیدن به این هدف است. از سوی دیگر، برخی‌ کار‌شناسان از لحاظ روان‌شناختی نیز این میزان از زمان برای آموزش را مفید نمی‌دانند و بر این باورند که طولانی بودن مدت آموزش، باعث فرسودگی و خستگی و در پایان، دلزدگی دانش‌آموزان خواهد بود.

اما در آستانه ورود این طرح به مجلس شورای اسلامی، موافقان و مخالفانی در میان نمایندگان به چشم می‌خورند.

‌رضا صابری، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی می‌گوید: نه کشور چهار اقلیم ما، پاسخگوی چنین زمانی است و نه آموزش و پروش بی‌پول، توانایی انجام چنین کاری را دارد.

وی می‌گوید: کشور ایران، وضعیت اقلیمی خاصی دارد که نمی‌توان این کار را عملی کرد، مگر آنکه مقررات آموزشی را تابع استان‌ها کنیم؛ یعنی به این صورت که هر استان برای آموزش خود، ‌قانونی جداگانه‌ و متناسب با شرایط اقلیمی خود، برنامه‌ریزی جدا از دیگر استان‌ها داشته باشد.

وی همچنین می‌افزاید: ‌آموزش و پرورش کشور، کمبود منابع شدیدی دارد. توجه داشته باشد که‌ چندین سال است ما می‌خواهیم سیستم گرمایشی مدارس را استاندارد کنیم، در حالی که امروز آموزش و پرورش گزارش می‌دهد، تنها چند درصد از فضا‌های آموزشی به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شده است.

این نماینده در پایان یادآور شد: ‌در همین تهران خودمان، ما مدارسی داریم که هنوز سیستم گرمایشی ‌استانداردی ندارند. همچنین‌ سال گذشته بود که مدرسه دخترانه در شین‌آباد به دلیل همین معضل ‌سوخت؛ بنا‌براین، ما باید نخست ‌مدارس را استاندارد و منابع را تأمین کنیم و پس از آن به فکر موارد دیگر باشیم، تا بیش از این خسارت به کشور تحمیل نشود.

اخبار اجتماعی - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
روابط عمومی آموزش و پرورش فریدونشهر(بازسازی مدارس)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تلاش آموزش‌و‌پرورش برای اسلامی‌ترشدن مدارس



 

تلاش آموزش‌و‌پرورش برای اسلامی‌ترشدن مدارس

 

معاون پژوهشی وزارت آموزش و پرورش خبر داد:

تلاش آموزش‌و‌پرورش برای اسلامی‌تر شدن مدارس


در تولید نظریه از تجربیات و دستاوردهای حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها استفاده می‌كنیم مدارس ما تاكنون اسلامی بوده اما می‌خواهیم آنها را تقویت كنیم/مدرسه شهید مطهری و مدرسه جامع تعلیمات اسلامی مدل‌های مورد نظر هستند.

معاون وزیر و رئیس‌ سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اعلام خبر برگزاری همایش ملی رویكرداسلامی در آموزش و پرورش با همكاری حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها گفت: به صورت كلی هدف غایی ما اسلامی‌تر شدن هر چه بیشتر مدارس و البته هدف آنی ما در این همایش تولید نظریه برای رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محی‌الدین بهرام محمدیان در نشست خبری خود به تشریح اهداف همایش ملی رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش، نوآوری‌ها و تجربه‌های موفق در مدارس پرداخت و در پاسخ به خبرنگار ایلنا كه هدف كلی شما از برگزاری همایش‌های این‌چنینی و طرح‌هایی از قبیل واگذاری مدارس به حوزه‌های علمیه چیست؟، گفت: با توجه به وضعیت فعلی آموزش و پرورش رضایت و نارضایتی ما نسبی است و هزینه‌هایی كه تاكنون برای بهتر شدن وضعیت آموزش و پرورش انجام داده‌ایم باید بررسی شود و باید بدانیم خروجی‌های آموزش‌و پرورش باید هم‌تراز با پیشرفت‌های جمهوری اسلامی باشد.
وی با اشاره به اینكه در برخی از پایه‌های تحصیلی افت تحصیلی داریم و باید به مولفه‌هایی توجه كنیم كه چرا افت تحصیلی به وجود می‌آید. ما معتقدیم هم‌اكنون یكی از ایرادهایی كه به آموزش و پرورش وارد است تكیه بر حافظه‌محوری است و در آموزش ما باید به سمت آموزش فلسفه، حكمت حركت كنیم.
وی با تاكید بر اینكه وحدت ملی، اقتدار ملی و حاكمیت ملی سه هدف ثانویه آموزش و پرورش در رویكرد اسلامی است، گفت: اینها همه به این معنا نیست كه تاكنون ما در مدارس و آموزش و پرورش این مسائل و اهداف را نداشته‌ایم و امروز به فكر آن افتاده‌ایم بلكه به معنی آن است كه باید این مسائل را تقویت كنیم.
وی در پاسخ به ایلنا تاكید كرد: هدف غایی ما بر طرح‌های این‌چنینی اسلامی‌تر شدن آموزش و پرورش و مدارس است و در این همایش‌ نیز اهداف آنی ما تولید نظریه برای رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش است.
وی در پاسخ به دیگر سئوال خبرنگار ایلنا، كه در همایش رویكرد اسلامی در آموزش و پرورش از تجربه‌های حوزه‌ علمیه استفاده شده است، گفت: در تولید نظریه و نظریه‌پردازی از تجربیات و دستاوردهای حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها استفاده می‌كنیم.
وی با انتقاد از نگاهی كه در آموزش و پرورش در طول چند سال اخیر حاكم است، گفت: در طول چند سال اخیر هر كس بر اساس تجربه و آزمون و خطا روشی را انتخاب كرده است و در مدیریت كلان نیز آن را به كار برده و بر این اساس نیز برخی از تحقیق‌ها و دگرگونی‌ها ناشی از این بوده كه در بیشتر موارد متكی بر سلیقه بوده‌ایم.
وی درباره اهداف این همایش گفت: زمینه‌سازی برای تدوین نظریه‌ اسلامی و مدیریت آموزش و پرورش، نوآوری و استفاده از تجربه‌های موفق مدیران مدارس و شناخت نیازهای تحقق مدیریت اسلامی از جمله اهداف ما در این همایش است.
وی در پاسخ به سئوالی كه آیا تاكنون مدارس ما اسلامی نبوده كه اكنون می‌خواهیم آن را با رویكرد اسلامی مدیریت كنیم، گفت: خیر این چنین نیست مدارس ما تاكنون اسلامی بوده اما می‌خواهیم آنها را تقویت كنیم و بعد از 30 سال باید تجارب خود را مدون كنیم كه تا امروز مدون نبوده است و در برخی از تجربه‌ها نیز شكست خورده‌ایم و اكنون می‌خواهیم زمینه‌سازی لازم را برای سیستم مدیریت اسلامی در آموزش و پرورش انجام دهیم.
وی مدارسی همچون مدرسه شهید مطهری و مدرسه جامع تعلیمات اسلامی را از مدل‌های مورد نظر در این همایش معرفی كرد و افزود: برخی از مدارس از قبل از انقلاب به عنوان مدارس اسلامی معروف بوده‌اند مثل مدرسه شهید مطهری كه صرفا به رشته‌های معارف اسلامی می‌پرداخت و مثل مدرسه جامع تعلیمات اسلامی در زمان قبل از انقلاب كه در غالب رشته‌های نظری فعالیت می‌كرد. هم‌اكنون نیز ما به دنبال مدیران و مسئولان این مدارس رفته‌ایم تا بدانیم كدام یك از تجربیاتشان موفق بوده است...../تحلیل:ایلنا