اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمریکا حاضر به ارائه تضمین روشن درباره ایران نیست/ آمادگی روسیه برای ساخت رآکتورهای جدید در ایران



 کیوسک بین المللی

اعلام زمان احتمال برگزاری دور جدید مذاکرات صلح سوریه، ارزیابی آمریکا از حضور نظامی روسیه در سوریه، عدم اطمینان بانک های اروپایی از تعامل با ایران، آمادگی روسیه برای ساخت رآکتورهای هسته ای جدید در ایران و استقبال اتحادیه عرب از پیشنهاد مصر درباره رژیم اسرائیل، از جمله مهمترین مطالبی است که امروز مورد توجه مطبوعات بین المللی قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، امروز نیز بخش مهمی از مطالب مطبوعات و رسانه های بین المللی به موضوعات مربوط به سوریه اختصاص دارد. شبکه خبری «راشا تودی» اظهارات نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه را بازتاب داده که درباره زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات سوریه سخن گفته است. بر اساس این گزارش، استفان دی میستورا بعد از دیدار با سباستین کورتز، وزیر خارجه اتریش در وین، امکان برگزاری دور جدید مذاکرات سوری J سوری در ژنو بعد از ماه رمضان را بعید ندانست. وی درباره اوضاع میدانی در سوریه گفت که آتش بس در سوریه به میزان 50 درصد اجرا می شود و 250 هزار نفر از کمک های بشردوستانه برخوردار شده اند. دی میستورا گفته: «به میزان 50 درصد به آتش بس احترام گذاشته می شود و این در حالی است که قبلاً این رقم، صفر بوده است. ما می خواهیم این رقم را هشتاد تا نود درصد افزایش دهیم».

*****

در همین حال، یک مقام آمریکایی در ارزیابی خود از اوضاع میدانی سوریه، اعلام کرده که حضور نظامی روسیه در سوریه تاکنون تغییری نداشته است. به نوشته خبرگزاری فرانسه، سرهنگ استیو وارن، سخنگوی آمریکایی ائتلاف بین المللی علیه داعش، گفته: «توانایی های نظامی روس ها در سوریه تقریبا به همان اندازه قبل یا مشابه به توانایی های این نیروها پیش از ماه مارس، یعنی زمانی است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از خروج بخشی از نیروهای کشورش از سوریه خبر داد؛ نیروی هوایی روسیه همچنان در سوریه حضور دارد، مسکو همچنان نیروهای زمینی در سوریه دارد و واحدهای توپخانه روسیه نیز همچنان در سوریه هستند و به همه اینها باید نیروهای ویژه روس را نیز اضافه کرد که به نظامیان سوری مشاوره می دهند».

*****

اما بخشی از توجه مطبوعات بین المللی نیز به موضوعات مربوط به ایران است. خبرگزاری «رویترز» در مطلبی به موضوع اقدامات اخیر جهت اطمینان بخشی به بانک های اروپایی جهت تعامل با ایران پرداخته و می نویسد، اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا برای مشخص کردن ابهامات ایجاد شده به واسطه تحریم هایی که با یکدیگر همپوشانی دارند و همچنین معافیت های تحریمی، تلاش کافی انجام نمی دهد. آمریکا برای آن دسته از مدیران اجرایی بانک های اروپایی که درباره قانونی بودن فعالیت تجاری با ایران دچار سردرگمی شده اند، یک پاسخ ساده دارد: «تنها باید در این زمینه سؤال کنید». در این میان، 10 وکیل متخصص امور تحریم ها که معمولاً با اداره کنترل دارایی های وزارت خزانه داری آمریکا تعامل دارند، در اظهارات خود اعلام کردند، توصیه هایی که از این اداره دریافت می کنند، معمولاً مبهم و غیر دقیق است.

*****

اعلام آمادگی روسیه برای ساخت رآکتورهای هسته ای جدید در ایران، موضوعی است که خبرگزاری «اسپوتنیک» به آن پرداخته است. این خبرگزاری به نقل از یک منبع آگاه می نویسد، مهندسان شرکت «روس اتم» و همتایان ایرانی آن ها در حال طرح ریزی آغاز ساخت دو رآکتور هسته ای دیگر در نیروگاه هسته ای بوشهر تا پایان سال کنونی هستند. این منبع گفته: «ما منتظر هستیم تا ایرانی ها، تحقیقات لرزه شناسی را در محل اجرای طرح انجام دهند. پس از پایان این تحقیقات، تصمیم داریم عملیات ساخت را پیش از پایان سال آغاز کنیم». علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ماه گذشته اعلام کرد، عملیات ساخت این دو رآکتور در نیروگاه هسته ای بوشهر به دلایل فنی و همچنین نبود توافق در برخی حوزه ها به تعویق افتاده است. وی گفت: «ما به محض دستیابی به توافق، فعالیت را آغاز خواهیم کرد. انتظار داریم عملیات ساخت طی سال کنونی آغاز شود».

*****

در نهایت، موضوع طرح آشتی جویانه رئیس جمهور مصر در قبال رژیم اسرائیل و استقبال اتحادیه عرب از این طرح، مورد توجه پایگاه خبری «عربی 21» قرار گرفته است. بر اساس این گزارش، کشورهای عضو اتحادیه عرب از پیشنهاد عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، برای تأمین امنیت رژیم اسرائیل استقبال کردند. احمد بن حلی، معاون دبیرکل اتحادیه عرب، چهارشنبه در یک گفت وگوی رسانه ای اعلام کرد: «ما از این پیشنهاد استقبال می کنیم. به نظر ما اکنون وقت آن رسیده که اعراب با اجماع به یک موضع واحد رسیده و برای تحقق آن در مسأله فلسطین گام بردارند». وی گفت: «مصر در حال حاضر ریاست اتحادیه عرب را بر عهده دارد؛ بنابراین، حق طرح پیشنهادها را در این زمینه دارد». وی با اشاره به تلاش های مصر برای پایان دادن به اختلافات بین گروه های فلسطینی ادامه داد: «به نظر ما، این پیشنهاد فرصت نقش آفرینی مصر در بحران جاری بین فلسطینیان و رژیم اسرائیل و تأمین منافع ملی را به دست می دهد».

 


ویدیو مرتبط :
آمادگی اوباما برای مذاکره با ایران و روسیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش های متفاوت آمریکا،انگلیس و روسیه به مذاکرات ژنو / کاخ سفید: به نظر ما پیشنهاد ایران بسیار مفید است/ روسیه: این مذاکرات تضمین‌کننده پیشرفت‌های بعدی نیستند



واکنش کاخ سفید به مذاکرات هسته ایی

 سخنگوی کاخ سفید: به نظر ما پیشنهاد ایران بسیار مفید است

کاخ سفید اعلام کرد که پیشنهاد ارائه شده توسط مذاکره‌کنندگان ایرانی در ژنو با هدف حل موضوع هسته‌یی ایران سطحی از جدیت و استحکام را نشان می‌دهد که آمریکا تاکنون آن را ندیده بود.

به گزارش ایسنا، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه گفت که پیشنهاد بسیار مفید است گرچه هشدار داد که «کسی نباید انتظار یک دستاورد را یک شبه داشته باشد».

به گزارش خبرگزاری رویترز، کارنی گفت: به نظر ما پیشنهاد ایران بسیار مفید است. پیشنهاد ایران یک پیشنهاد جدید با سطحی از جدیت و استحکام بود که تاکنون ندیده بودیم.

او از ارائه جزییات درباره این پیشنهاد خودداری کرد و تنها گفت: کسی نباید انتظار دستاورد را یک شبه داشته باشد. این مسائل پیچیده هستند. آن‌ها مسائل فنی هستند و همان‌طور که رییس‌جمهور (آمریکا) گفته است، تاریخچه بی‌اعتمادی بسیار عمیق است.

--------------------------------------------------------------
ریابکوف: مذاکرات ایران و 1+5 می‌توانست بهتر باشد

مذاکره‌کننده هسته‌یی ارشد روسیه در پایان دور مذاکرات جدید پیرامون برنامه هسته‌یی ایران بین تهران و 1+5 گفت که این مذاکرات تضمین‌کننده پیشرفت‌های بعدی نیستند.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری‌های روس به نقل از سرگئی ریابکوف، مذاکره‌کننده ارشد روسیه در مذاکرات هسته‌یی با ایران گزارش دادند: نتایج از آن چه (در دوره‌های قبلی) در آلماتی داشتیم بهتر است، ولی این پیشرفت‌های بعدی را تضمین نمی‌کند و دلیلی ندارد دست بزنیم و تشویق کنیم.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی افزود: مذاکرات می‌توانست بهتر باشد.

مذاکره‌کننده ارشد روسیه در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که فاصله بین مواضعی که ایران و قدرت‌های جهانی در زمینه برنامه هسته‌یی تهران اتخاذ کرده‌اند «می‌تواند با کیلومتر اندازه‌گیری شود در حالی که پیشرفتی که ما به دست آوردیم را می‌توان با چند قدم اندازه‌گیری کرد».

ریابکوف گفت که دشواری اصلی به «فقدان درک کلی درباره ترتیب‌دهی» برمی‌گردد که ظاهرا اشاره به پافشاری ایران بر این دارد که قدرت‌های غربی ابتدا تحریم‌های یک‌جانبه را لغو کنند و بعد ایران برنامه هسته‌یی‌اش را محدود کند.

قدرت‌های غربی اصرار دارند که تحریم‌ها تنها زمانی برداشته شود که ایران غنی‌سازی اورانیوم با غنای بالا را متوقف کند و دسترسی به تاسیسات هسته‌یی‌اش را باز بگذارد.

مذاکره‌کننده ارشد روسیه از جمله به سطح پایین اعتماد بین دو طرف اشاره کرد و گفت: گفت‌وگوها دشوار و گاهی بسیار شدید بود و گاهی نیز غیرقابل پیش‌بینی. یکی از دلایل آن سطح بسیار پایین اعتماد متقابل و در عمل فقدان سطح لازم اعتماد بود.

 

--------------------------------------------------------------
با ابراز امیدواری از نتایج «ملموس» نشست ژنو
هیگ: آماده‌ایم گام‌های مناسبی را در ازای گام‌های ایران برداریم

انگلیس ابراز امیدواری کرد که مذاکرات ایران و 1+5 درباره موضوع هسته‌یی تهران به نتایج «ملموس» منجر شود، ولی تاکید کرد که ایران باید در طول مذاکرات ابتکار را به دست گیرد.

به گزارش ایسنا، ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه منتشر شد، گفت: من امیدوارم مذاکرات به زودی به نتایج ملموس منجر شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هیگ افزود: ایران باید گام‌های اولیه لازم را در زمینه برنامه هسته‌یی‌اش بردارد و ما آماده‌ایم که گام‌های مناسبی را در ازای آن برداریم.

دور جدید مذاکرات دو روزه درباره برنامه هسته‌یی ایران روز چهارشنبه در ژنو به پایان رسید.

کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان مذاکرات این گفت‌وگوها را بسیار مهم توصیف کرد.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز ابراز امیدواری کرد که نتایج به دست آمده از مذاکرات دو روزه در ژنو آغاز فاز جدیدی در روابط بین ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 باشد.

وی در جمع خبرنگاران گفت: ما به مرحله‌ای جدی در مذاکرات رسیده‌ایم.

یک مقام ایرانی نیز گفت که هرگونه توافقی در سه مرحله و در مدت زمان شش تا یک سال اجرایی خواهد شد.
/ایسنا