اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمریکا: ادامه ساخت‌و‌سازها در نیروگاه اراک بلامانع است



اخبار,اخبار سیاست خارجی,واکنش جن ساکی به اظهارات ظریف

 

اخبار سیاست خارجی- واکنش جن ساکی به اظهارات ظریف

آمریکا: ادامه ساخت‌و‌سازها در نیروگاه اراک بلامانع است

وزارت امور خارجه آمریکا ادامه ساخت ساز در نیروگاه آب سنگین اراک را بلامانع دانست. پیش از این جواد ظریف وزیر خارجه ایران اعلام کرده بود که ساخت و ساز در نیروگاه اراک ادامه یابد.

به گزارش فرارو، جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره اظهارات ظریف گفت:  «آنچه آقای ظریف گفت این بود که ظرفیت تاسیسات اراک افزایش پیدا نخواهد کرد. این بدان معناست که هیچ سوخت هسته‌‌ای در این مرکز تولید نخواهد شد و هیچ دستگاهی نصب نخواهد شد. اما ساخت و ساز در آن‌جا ادامه خواهد داشت.»

خانم ساکی افزود: «ما دقیقا نمی‌دانیم منظور آقای ظریف از ساخت و سازی که در اظهاراتش به آن اشاره کرد٬ چیست٬ اما هیچ فعالیتی بر روی رآکتور صورت نخواهد گرفت٬ هیچ کاری در جهت تولید سوخت برای این رآکتور انجام نخواهد شد و این رآکتور مورد هیچ آزمایشی قرار نخواهد گرفت.»

روز گذشته وزیر خارجه ایران در صحن علنی مجلس اعلام کرد: «در اراک هنوز کار ساخت و ساز داریم و آماده نیست و در اراک مفهوم افزایش نیافتن ظرفیت این است که سوخت جدید تولید نشود و دستگاه نصب نشود اما ساخت‌و‌ساز ادامه پیدا کند چون ما فعلا در اراک در این مرحله هستیم.»

طبق توافق ژنو ایران درباره نیروگاه اراک متعهد شده است به این نیروگاه سوخت‌رسانی نکند و هیچ‌گونه آزمایش مضاعف سوخت برای این نیروگاه انجام ندهد. همچنین ایران تعهد داده است در نیروگاه اراک قطعات اضافی تجهیزاتی نصب نکند و هیچ‌گونه سوخت و آب سنگین به محوطه راکتور اراک منتقل نکند.

همچنین ایران تعهد داده است هیچ‌گونه تاسیساتی که قادر به بازفرآوری باشد احداث نکند. بدون بازفرآوری، ایران توان جداسازی پلوتونیوم از سوخت مصرف شده را نخواهد داشت.

وزیر امور خارجه ایران در مجلس ایران درباره "عدم بازفرآوری یا ساخت تاسیسات بازفرآوری" گفت که جمهوری اسلامی ایران برنامه‌ای برای بازفرآوری ندارد. او ادامه داد: «بازفرآوری یعنی این‌که ما بخواهیم پلوتونیوم از پسماند استخراج بکنیم که این برنامه را اصولا نداریم و هیچ وقت هم دنبال آن نبوده‌ایم.»

پروژه تولید آب سنگین در شمال غربی اراک و در نزدیکی نیروگاه ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک قرار دارد و برای تامین آب سنگین این نیروگاه ساخته شده است. عملیات ساخت این مجتمع در سال ۱۳۷۷ آغاز و در سال ۱۳۸۷ پیش‌راه‌اندازی شد.
اخبار سیاست خارجی - فرارو


ویدیو مرتبط :
ساخت و سازها در besiege (محاصره)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

صالحی : در صورت عدم حضور چین و آمریکا به مدرن‌سازی اراک ادامه می‌دهیم



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


صالحی در گفت‌وگوی ویژه خبری
در صورت عدم حضور چین و آمریکا به مدرن‌سازی اراک ادامه می‌دهیم/تماس تلفنی مفصل با مونیز/نقش رهبری در حفظ صنعت هسته‌ای

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه کارگروه ویژه ایران، چین و آمریکا برای مدرن سازی راکتور اراک تشکیل شده، گفت: حتی در صورت عدم حضور چین و آمریکا به مدرن سازی راکتور اراک ادامه خواهیم داد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما به تشریح آخرین تحولات در برنامه هسته‌ای ایران پرداخت.

وی در خصوص اظهارات امروز آمانو که عنوان کرد هنوز نقاط خاکستری در پرونده ایران وجود دارد، گفت: مهم و ملاک قطعنامه است و مضمون سخنان آمانو در متن قطعنامه نیامده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی سخنان آمانو را مغایر مفاد قطعنامه امروز در شورای حکام خواند و گفت: پرونده ایران از این به بعد با عنوان پایش برنامه هسته‌ای در چارچوب برجام ادامه خواهد یافت.

صالحی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با بیان اینکه کارگروه ویژه ایران، چین و آمریکا برای مدرن سازی راکتور اراک تشکیل شده، گفت: حتی در صورت عدم حضور چین و آمریکا به مدرن سازی راکتور اراک ادامه خواهیم داد.

معاون رئیس جمهور درباره دیدار اخیرش با مونیز در عمان نیز عنوان کرد: امروز با ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا تماس تلفنی مفصل ۴۵ دقیقه‌ای داشتم و علاوه بر آن با رئیس سازمان انرژی اتمی چین نیز یک ساعت راجع به بازطراحی راکتور اراک صحبت کردم.

وی اضافه کرد: یک ماه پیش به ژاپن رفته بودم و در عمان جلسه‌ای با آقای مونیز داشتم که جلسه خوبی بود و مسائل پشت پرده را پس از برجام بیان خواهیم کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در خصوص وضعیت غنی سازی گفت: الان ۵۰۶۰ ماشین داریم که این ماشین‌ها تا سال دهم به عنوان تولید می‌ماند بعد از ۱۰ سال با یک شیبی بالا می‌رویم. ما یکسری ماشین در قسمت تحقیقات داریم که جزو اینها نیست.

صالحی اضافه کرد: می‌خواهیم با بهترین و کارآمدترین روش تولیدات خود را انجام دهیم. ۳۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده را نگه می‌داریم و ۷۰۰ کیلو را یا باید رقیق کنیم یا بفروشیم که این بار هم رقیق نکردیم و من تأکید کردم که باید بفروشیم که پول غنی سازی آن را بگیریم.

وی در خصوص کیک زردی که از روسیه وارد شده نیز گفت: توانستیم ما به ازاء را بیاوریم و هنوز اورانیوم غنی شده را ندادیم و توافق شده در زمان مقرر اورانیوم را منتقل خواهیم کرد و میزان اورانیومی که ما به ازاء گرفتیم فوق العاده است.

صالحی درباره کارخانه کیک زرد در اردکان و اینکه آیا این کارخانه تعطیل می‌شود؟ اضافه کرد: ما اکتشاف و استخراج اورانیوم داریم و سال به سال اکتشاف افزایش می‌یابد. در اردکان کیک زرد تولید می‌شود و در این زمینه هیچ محدودیت و تعطیلی نخواهیم داشت.

وی همچنین از مقام معظم رهبری تشکر کرد و افزود: نقشی که ایشان در حفظ صنعت هسته‌ای و در پیشبرد این صنعت و مدیریت نحوه مذاکرات این صنعت داشتند،فوق العاده بوده است.

 

اخبار سیاست خارجی - فارس