اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمار های تکان دهنده وزارت بهداشت از دلایل افزایش ابتلا به سرطان/ بخوانید و شیوه زندگی خودتان را اصلاح کنید



اخبار,اخبار اجتماعی,سرطان

35درصد از ایرانی ها حداقل فعالیت مطلوب بدنی را ندارند، حدود 50 درصد از ایرانی ها افزایش وزن دارند، 90درصد از ایرانی ها میوه و سبزی به اندازه کافی مصرف نمی کنند و.

سرطان هیچ وقت مساوی با مرگ نیست زیرا 50 درصد از سرطان ها در بزرگسالان و 70 درصد در کودکان درمان پذیر هستند  هرچند شیوه زندگی نقش بسیار مهمی را در پیشگیری دارد.
شیوه های بد زندگی و عوامل محیطی 2 موردی است که نقش مهمی را در افزایش میزان ابتلا به سرطان ایفاء می کند .

 

تغذیه نامناسب ، کاهش فعالیت های بدنی ، افزایش وزن در کنار آلودگی هوا نقش بسیار تعیین کننده ای در افزایش ابتلا به بیماری سرطان ایفاء می کند که با اصلاح بسیاری از عادت های غلط در زندگی می توان تا حدود زیادی از ابتلا به بیماری سرطان جلوگیری کرد.

دکتر علی مطلق رئیس اداره مبارزه با سرطان وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار عصر ایران به نکات و آمارهای قابل تاملی در زمینه شیوه های غلط زندگی و لزوم اصلاح آنها اشاره کرد که می توان با رعایت آنها زندگی دوباره ای را به خودمان ببخشیم .

دکتر مطلق در مورد اینکه آیا میزان سرطان در کشور رو به افزایش است یا خیر گفت: میزان سرطان بر مبنای شاخص های مختلفی ارزیابی می شود ولی مهمترین شاخص استاندار برای این منظور شاخص ASR است که مطابق این شاخص در ایران به ازای هر 100 هزار نفر میزان ابتلا به بیماری سرطان در خانم ها 128 مورد و در آقایان 134 مورد بوده که این رقم خوشبختانه کمتر از میزان متوسط جهانی که در مورد آقایان 205 و در مورد خانم ها 165 مورد است می باشد.

وی با بیان اینکه میزان بروز سرطان در جهان رو به افزایش است خاطر نشان کرد: در سال 2012 میلادی تعداد موارد جدید سرطان در جهان 14 میلیون نفر بود که این رقم در 18 سال آینده به 2 برابر افزایش می یابد . بنابراین در ایران نیز متناسب با جهان این رقم رو به افزایش خواهد بود.

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت شیوه های زندگی ناسالم و عوامل محیطی را در کنار افزایش امید به زندگی از عوامل مهم ابتلا به سرطان ذکر کرد و گفت: باید با اصلاح روش های زندگی و رفع عادات غلط زمینه های ابتلا به بیماری سرطان را کاهش دهیم.

آمار های تکان دهنده وزارت بهداشت از دلایل افزایش ابتلا به سرطان/ حتما بخوانید و شیوه زندگی خود تان را اطلاح کنید

11 درصد ایرانی سیگار می کشند
وی با بین اینکه ترک دخانیات یکی از موارد مهم در اصلاح شیوه های زندگی است خاطرنشان کرد: حدود 11 درصد از ایرانی ها سیگار می کشند  که از این میزان  3 درصد مربوط به خانم ها و 20 درصد را آقایان تشکیل می دهند و متاسفانه این عدد در سال های اخیر رو به افزایش است.

حدود 50 درصد از ایرانی ها افزایش وزن دارند
دکتر مطلق به یکی از موارد دیگر در زمینه اصلاح شیوه های زندگی در پیشگیری از بروز  سرطان اشاره کرد و گفت: کمی کمتر از 50 درصد آقایان و بیشتر از 50 درصد از خانم های ایرانی افزایش وزن دارند که این شاخص با افزایش بیماری های غیر واگیر مانند سرطان ارتباط مستقیم دارد.

90 درصد از ایرانی ها میوه و سبزی به اندازه کافی مصرف نمی کنند
رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت یکی دیگر از شاخص های زندگی ناسالم را عدم استفاده از میوه و سبزیجات در خانواده های ایرانی به مقدار لازم ذکر کرد و گفت: میزان مصرف میوه و سبزیجات باید در طول روز 5 وعده و یا 400 گرم باشد که متاسفانه فقط 10 درصد از خانواده ها این میزان مصرف را دارند

 35درصد از ایرانی ها حداقل فعالیت ی مطلوب بدنی را ندارند
وی ادامه داد: مطابق بررسی های انجام شده 35 درصد از ایرانی ها حداقل فعالیت بدنی مناسب را  نداشته و مابقی  افراد نیز فعالیت مطلوب ورزشی و بدنی را در طول هفته انجام نمی دهند.

افزایش آلودگی هوا و دی اکسید کربن از عوامل مهم ابتلا به سرطان
دکتر مطلق در ادامه به عوامل محیطی در زمینه ابتلا به سرطان اشاره کرد و خاطر نشان کرد و گفت: در کنار شیوه های  زندگی ناسالم عوامل محیطی نیز نقش موثری در بروز سرطان دارند که یکی از این عوامل میزان بالای گاز دی اکسید کربن در شهر ها است به طوریکه میزان سرانه تولید گاز دی اکسید کربن  در شهر های بزرگ هم اکنون  بیش از 7 تن به ازای هر نفر جمعیت در یکسال است.

وی ادامه داد: این رقم از متوسط جهانی آن که 4.6 تن به ازای هر نفر جمعیت است بیشتر است.


 وی ادامه داد: در زمینه ذرات کمتر از 10 میکرون نیز در حالیکه میزان متوسط جهانی در شهر های بزرگ 60 میکرو گرم در متر مکعب است این رقم در شهر های بزرگ ما به حدود 115 میکروگرم  می رسد.

نقش استرس در سرطان
دکتر مطلق در پاسخ به پرششی مبنی بر اینکه استرس چه میزان در ابتلا به سرطان می تواند موثر باشد گفت: بررسی نقش عوامل محیطی در ایجاد سرطان ها کار بسیار سختی است ولی برخی از مطالعات نشان داده که استرس بالا با تاثیر بر سیستم های ایمنی بدن زمینه ایجاد برخی از سرطان ها را افزایش می دهد.
 
راهکار های زندگی سالم چیست؟
رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت در پاسخ به پرششی مبنی بر اینکه راهکار های وزارت بهداشت و دستگاه های بهداشتی در زمینه ابتلا به سرطان چیست گفت: در زمینه رفع عوامل محیطی مانند آلودگی ها هوا باید سیاستمدارن حوزه سلامت و دولت اقدامات موثری انجام دهند ولی در مورد رفع شیوه های غلط زندگی نقش مردم بسیار پررنگ است.

وی ادامه داد: عدم استفاده دخانیات ،داشتن فعالیت های منظم بدنی یعنی حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت متوسط بدنی داشته باشیم، مصرف میوه و سبزیجات( 400 گرم در روز ) و عدم استفاده از فست فود ها و غذاهای کنسروی نقش موثری در پیشگیری در ابتلا به بیماری سرطان ایفاء کند.
 
وی گفت: 40 درصد از سرطان ها قابل پیگیری هستند که این پیشگیری بیشتر به شیوه های زندگی مرتبط است.

آمار های تکان دهنده وزارت بهداشت از دلایل افزایش ابتلا به سرطان/ حتما بخوانید و شیوه زندگی خود تان را اطلاح کنید

سرطان های دستگاه گوارش درصد سرطان های کشور
رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت در مورد میزان سرطان ها در کشور گفت: بیشترین موارد سرطان ها خصوصا در آقایان سرطان های دستگاه گوارش ، معده ، روده بزرگ و مری است که البته در خانم ها سرطان پستان نیز شایع است.

علائمی که باید جدی گرفته شود
دکتر مطلق در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه علامت هایی در بروز سرطان باید جدی گرفته شود گفت: علامت هایی مانند:ترشحات خونی از هر نقطه از بدن مانند خلط خونی ، ادرار خونی، خونریزی از مدفوع، وجود توده  در هر نقطه در بدن، کاهش وزن به طوریکه 10 درصد از وزن بدن در مدت 6 ماه کاهش یابد و تعریق شبانه  از مواردی است که باید به آن توجه شده و حتما برای بررسی به پزشک متخصص مراجعه کنند.

وی ادامه داد: این علامت ها بسیار مهم هستند  ولی وجود هر کدام از این علامت ها به این معنی نیست که فرد حتما به سرطان مبتلا شده باشد  ولی باید حتما توسط پزشک بررسی شود
دکتر مطلق ادامه داد: سرطان هیچ وقت مساوی با مرگ نیست زیرا 50 درصد از سرطان ها در بزرگسالان و 70 درصد در کودکان درمان پذیر هستند.

اخبار اجتماعی - عصر ایران


ویدیو مرتبط :
‫پنیرهایی که خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهند‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمار تکان دهنده وزارت بهداشت عربستان از جان‌باختگان فاجعه منا/ اسامی ۷۴۷۷ کشته شده



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

ساعاتی پیش سایت اپوزوسیون البروج به نقل از وزارت بهداشت عربستان سعودی با انتشار بیانیه‌ای پرونده بررسی آمار و هویت متوفیان حادثه منا را مختومه اعلام کرد.

سایت اپوزوسیون البروج ساعاتی پیش به نقل از وزارت بهداشت عربستان سعودی با انتشار بیانیه‌ای پرونده بررسی آمار و هویت متوفیان حادثه منا را مختومه اعلام کرد.

در این بیانیه به لیستی اشاره شده که از ساعاتی پیش در سایت وزارت بهداشت عربستان سعودی قرار گرفته و در آن آخرین آمار، هویت فردی و ملیت جانباختگان این حادثه منتشر شده است.

نکته قابل توجه آن است که در این بیانیه ذکر شده "هویت و اطلاعات فردی اغلب شهدا - خدا رحمتشان کند - مشخص شده و در لیست منتشر شده در سایت وزارت بهداشت قرار گرفته است".

همچنین در پایان این بیانیه آمده است "این لیست نتیجه نهایی تحقیقات است به طوریکه با انتشار آن پرونده شهدای حج امسال سرانجام بسته می‌شود".

مخاطبان گرامی می‌توانند فایل پی دی اف منتشر شده شامل اسامی جان‌باختگان حادثه منا را در اینجا مشاهده کنند.

لازم به ذکر است آمار و ارقام منتشر شده در این لیست بسیار قابل تامل به نظر می‌رسد، برای مثال تعداد جان‌باختگان عربستانی این حادثه 1510 نفر معرفی شده است که تاکنون چنین آماری در هیچ یک از سرشماری‌ها اعلام نشده است.

از سوی دیگر و بر مبنای این لیست تعداد 1507 جنازه همچنان مجهول الهویه هستند و ملیت آن‌ها مشخص نیست!

بر مبنای این لیست که از سوی وزارت بهداشت عربستان سعودی اعلام شده رقم نهایی جان‌باختگان حادثه منا 7477 نفر است.

تا این لحظه هیچ منبع رسمی و یا غیر رسمی محتوای این لیست را تایید نکرده است.

در ادامه آمار و تعداد قربانیان به ادعای وزارت بهداشت عربستان سعودی را به تفکیک هر کشور می‌خوانید:

اتیوپی: 50 نفر

آذربایجان: 3 نفر

اریتره: 3 نفر

آسیایی: 8 نفر

آفریقایی: 66 نفر

افغانستان: 72 نفر

اردن: 14 نفر

اندونزی: 453

ایران: 321 نفر

آمریکا: 4 نفر

پاکستان: 514 نفر

بحرین: 3 نفر

برونی: 1 نفر

انگلیس: 10 نفر

بنگلادش: 262 نفر

بنین: 34 نفر

بورکینافاسو: 26 نفر

بورماوی: 270 نفر

بوسنی: 3 نفر

تایلند: 34 نفر

ترکیه: 132 نفر

چاد: 94 نفر

تانزانیا: 14 نفر

تونس: 22 نفر

الجزائر: 80 نفر

جیبوتی: 4 نفر

روسیه: 2 نفر

ساحل عاج: 32 نفر

عربستان: 1510 نفر

سنگاپور: 4 نفر

سنگال: 23 نفر

سودان: 102 نفر

سوریه: 38 نفر

سریلانکا: 3 نفر

سومالی: 15 نفر

چین: 23 نفر

عراق: 23 نفر

عمان: 3 نفر

گامبی: 1 نفر

غنا: 11 نفر

ناشناس: 1507 نفر

گینه: 3 نفر

فرانسه: 3 نفر

فیلیپین: 8 نفر

فلسطین: 17 نفر

کامرون: 56 نفر

کویت: 1 نفر

کین: 7 نفر

لبنان: 7 نفر

لیبی: 17 نفر

مالی: 253 نفر

مالزی: 60 نفر

مصر: 443 نفر

مراکش: 62 نفر

موریتانی: 14 نفر

نیجر: 56 نفر

نیجریه: 305 نفر

هند: 316 نفر

هلند: 4 نفر

یمن: 172 نفر

 

اخبار اجتماعی - میزان