اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمار جهانی قربانیان آلودگی هوا


طبق مطالعه جدید محققان، سالانه در حدود ۵.۵ میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل آلودگی هوا جان شان را از دست می دهند که بیش از نیمی از این تلفات در دو کشور هند و چین اتفاق می افتد.

خبرگزاری مهر: طبق مطالعه جدید محققان، سالانه در حدود ۵.۵ میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل آلودگی هوا جان شان را از دست می دهند که بیش از نیمی از این تلفات در دو کشور هند و چین اتفاق می افتد.

نیروگاه های صنعتی و تولید نیرو با رهاسازی ذرات ریز در هوا به سلامت انسان ها اسیب می رسانند. این ذرات ریز ناشی از سوخت زغال سنگ و چوب و همچنین اگزوز خودروها و سایر وسایل نقلیه است.

به گفته دانشمندان، تلاش های فعلی برای محدود ساختن انتشار این نوع گازها ناکافی است و نیاز به تلاش های بیشتری برای جلوگیری از افزایش تعداد مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا در طول دو دهه بعد است.

«مایکل برائر»، استاد دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا، در این باره می گوید: «آلودگی هوا چهارمین علت مرگ در سراسر جهان است. کاهش آلودگی هوا، شیوه موثری در راستای بهبود سلامت جمعیت دنیا خواهد بود.»

در این مطالعه، محققانی از ایالات متحده، کانادا، چین و هند میزان آلودگی هوا و تاثیر آن بر سلامت مردم را در دو کشور چین و هند برآورد کردند. این دو کشور در حدود ۵۵ درصد از مرگ و میرهای جهانی مرتبط با آلودگی هوا را در بر دارند.

در طول ۵۰ سال گذشته، آمریکای شمالی، اروپای غربی و ژاپن با استفاده از سوخت های پاک، بهبود کارآیی وسایل نقلیه، محدودکردن سوخت زغال سنگ و اعمال محدودیت در زمینه نیروگاه های برق، به شکل قابل توجهی موجب کاهش آلودگی هوا شدند.


ویدیو مرتبط :
آمار ترسناک: هر سال 26 هزار نفر به علت آلودگی هوا در کشور جان می‌دهند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمار سازمان بهداشت جهانی از تعداد مرگ ناشی آلودگی هوا



 اخبار پزشکی ,خبرهای  پزشکی,سازمان بهداشت جهانی

در گزارش سال 2014 سازمان بهداشت جهانی درباره آلودگی هوا وضعیت آلودگی در یک هزار و 600 شهر جهان مورد بررسی قرار گرفته بود اما در گزارش سال 2016 این بررسی 3 هزار شهر از 103 کشور جهان را در بر گرفت.

سازمان بهداشت جهانی ضمن هشدار درباره افزایش آلودگی هوا در شهرهای مختلف جهان، برآورد کرده است که سالانه دست‌کم 7 میلیون نفر در جهان بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش عصر ایران به نقل از پرس تی وی، ماریا نیرا مدیر بهداشت عمومی، محیط زیست و عوامل اجتماعی سلامت سازمان بهداشت جهانی روز پنج شنبه در ژنو گفت: «به طور متوسط شرایط وخیم‌تر شده است و سطح آلودگی هوا تا 8 درصد افزایش یافته است (از سال 2008 تا 2013) ... می‌دانیم که 80 درصد از جمعیت شهری در شهرهایی زندگی می‌کنند که سطح آلودگی هوا در این شهرها بسیار بالاست.»

وی گفت: «ما آمار وحشتناکی داریم. سازمان بهداشت جهانی برآورد کرده است که سالانه 7 میلیون مرگ و میر بر اثر آلودگی هوا صورت می‌گیرد.»

سازمان بهداشت جهانی افزود: «سطح آلودگی هوا در چندین شهر در چین و هند بسیار بالاتر از دستورالعمل‌های کیفیت هوای پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی است. این دو کشور، هند و چین، نیازمند اقداماتی گسترده هستند تا با آلودگی هوا مقابله کنند.»

در گزارش سال 2014 سازمان بهداشت جهانی درباره آلودگی هوا وضعیت آلودگی در یک هزار و 600 شهر جهان مورد بررسی قرار گرفته بود اما در گزارش سال 2016 این بررسی 3 هزار شهر از 103 کشور جهان را در بر گرفت.

براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، آلوده ترین هوا را شهر زابل در ایران داشته است؛ شهری که در تابستان طوفان شن سهمگینی را تجربه می‌کند.

پس از آن 4 شهر گوالیور، الله آباد، پاتنا و رایپور هند در فهرست آلوده ترین شهرهای جهان قرار گرفته‌اند. دهلی نو پایتخت هند نیز نهمین شهر آلوده جهان لقب گرفته است.

براساس این گزارش، ذرات ریز آلاینده می‌تواند موجب سرطان ریه، سکته و بیماری‌های قلبی شود و همین امر از جمله مهمترین علل مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در جهان است.

همچنین از جمله مهمترین عوامل آلودگی هوا تردد خودروها به ویژه‌های خودروهای دیزل، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی ساختمان‌های بزرگ، مدیریت زباله، کشاورزی و استفاده از ژنراتورهایی با سوخت دیزل و زغال سنگ برای تولید انرژی عنوان شده است.