اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمار جدید دولت از وضعیت یارانه‌بگیران



اخبار,اخباراقتصادی,یارانه‌های نقدی


 اخبار اقتصادی - آمار جدید دولت از وضعیت یارانه‌بگیران

وزیر تعاون، کار و رفاه با اعلام اینکه 5 تا 6 میلیون نفر دارای ثروت بالا مانند ثروتمندان خارجی هستند گفت: در عین حال، 7 میلیون نفر نیز در فقر شدید به سر می برند.

  علی ربیعی با اعلام اینکه جمعیت تحت‌ پوشش بسته امنیت غذایی افزایش می یابد، پنجره جمعیتی را فرصتی مغتنم برای رشد و توسعه کشور دانست و بر رفع عدم توازن‌های موجود تاکید کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اظهارداشت: دولت یازدهم رفاه را به عنوان حق مردم به رسمیت شناخته و با در نظر داشتن فقر و نابرابری و توجه به این مشکلات، سعی در برطرف کردن آن دارد.

وی با بیان اینکه در برنامه سوم توسعه به نهادسازی اهمیت زیادی داده شده است افزود: برای کاهش فقر باید نهادسازی کنیم. ربیعی با اشاره به اینکه فقر آموزشی، فقر سلامت، فقر غذایی و فقر درآمدی از شاخص‌ های مهم بررسی میزان فقر در جامعه هستند گفت: هرم توزیع درآمدی کشور ما نشان می‌دهد که 7 میلیون نفر در شرایط فقر شدید هستند و همچنین امنیت غذایی آنها در مخاطره است.

ربیعی افزود: 5 تا 6 میلیون فرد پُردرآمد داریم که میزان ثروت آنها با میزان ثروت پولداران یا ثروتمندان در کشورهایی مثل آمریکا چندان تفاوتی ندارد.

وزیر کار با بیان اینکه ما در اجرای برنامه یارانه 7 میلیون نفر را شناسایی کرده‌ایم تصریح کرد: دولت یازدهم در تامین امنیت غذایی موفق بوده، ضمن اینکه در آینده‌ای نزدیک میزان این 7 میلیون نفر به 10 میلیون نفر افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: در جریان اجرای طرح تحول سلامت و بیمه اجتماعی 6 میلیون نفر برای بیمه سلامت ثبت‌نام کرده‌اند. طبق بررسی‌ های ما این افراد اغلب جزو طبقات فقیر شهری هستند.

ربیعی با اشاره به اینکه ما با انواع عدم توازن در جامعه روبرو هستیم اظهارداشت: میزان توزیع درآمد در تهران 7 برابر بیشتر از استان سیستان و بلوچستان است، اما فقر شهری در تهران بسیار برهنه‌ تر است.

وزیر کار گفت: از سال 83 تا به حال فقر شهری رو به افزایش بوده و به استثنای سال 86 که میزان این شاخص، کمی کاهش می‌یابد همچنان رو به‌ رشد است. بنابراین بیشترین مسائل آموزشی در مناطق محروم و حاشیه شهرها رخ می‌دهد.

وی به عدم توازن جنسیتی نیز اشاره کرد و افزود: طبق شاخص توزیع فقر بر حسب جنسیت، زنان سرپرست خانوار دو برابر فقیرتر از مردان سرپرست خانوار هستند. ضمن اینکه 35 درصد دختران دبیرستانی در روستا از تحصیل باز می‌مانند که این رقم برای پسران کمتر است. همینطور ما به موارد زیادی از به کارگیری زنان و دختران با حقوق بسیار پایین در شرکت‌ های خصوصی روبرو هستیم که حتما این مسئله را پیگیری خواهیم کرد.

 اخبار اقتصادی  - مهر


ویدیو مرتبط :
حذف اشتباه یارانه بگیران نیازمند در دولت روحانی!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توضیح نوبخت درباره روند حذف برخی دهک‌ها از جمع یارانه‌بگیران/ توافق مجلس و دولت برای فاز دوم هدفمندی



اخبار ,اخبار اقتصادی,توضیح نوبخت درباره حذف برخی دهک‌ها


اخبار اقتصادی - توضیح نوبخت درباره روند حذف برخی دهک‌ها از جمع یارانه‌بگیران/ هدفمندی فعلی با قانون فاصله زیادی دارد

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به توضیحاتی درباره برخی اخبار مبنی بر حذف برخی دهک های بالای درآمدی جامعه از جمع یارانه‌بگیران گفت: آنچه تاکنون با عنوان هدفمندی یارانه ها در کشور اجرا شده، با اهداف قانونی فاصله زیادی دارد.

محمدباقر نوبخت در گفتگو با  مهر، در پاسخ به این سوال که سیاست دولت برای ادامه اجرای هدفمندی یارانه ها چگونه خواهد بود؛ چراکه برخی اعضای کابینه نظیر آقای ترکان اجرای هدفمندی را طرحی شکست خورده خوانده اند، اظهار کرد: هدفمند کردن یارانه ها یک قانون است و دولت آن را با عنوان یک ضرورت در کشور لازم به تعقیب می دانند.

وی با تاکید بر اینکه هدفمندی یارانه ها باید به شکل صحیح دنبال و اجرا شود، افزود: منتهی مراتب قطعا آنچه تاکنون با عنوان هدفمندی یارانه ها در کشور اجرا شده، با اهدافی که در قانون برای آن پیش‌بینی شده بود، فاصله زیادی دارد.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به ضعف های فعلی اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تصریح کرد: به همین جهت دولت مصمم است در ادامه هدفمندی را به شیوه بهتری که ما را به اهداف اصلی اجرای این قانون نزدیک می کند، اجرا کند.

وی ادامه داد: در راستای اجرای این سیاست، چگونگی اجرای هدفمندی در دولت تدبیر و امید قرار است به زودی در قالب لایحه ای جداگانه به مجلس تقدیم شود.

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دولت بنا دارد برخی دهک های بالای درآمدی جامعه را از جمع یارانه بگیران در لایحه مذکور حذف کند یا خیر؟، گفت: هر جزئیاتی مربوط به حذف برخی دهک‌های بالای درآمدی وجود داشته باشد، در لایحه اصلاح هدفمندی از سوی دولت اعلام خواهد شد.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که گفته می شود در لایحه دولت برای اصلاح شیوه اجرای هدفمندی یارانه‌ها حذف یک دهک قطعی شده و دولت در حال بررسی برای حذف دهک دوم بالای درآمدی از جمع یارانه‌بگیران است، خاطر نشان کرد: ما قطعا همه جزئیات برنامه دولت برای چگونگی ادامه هدفمندی را در لایحه تدوین خواهیم کرد و سپس آن را به نحو شایسته ای اطلاع رسانی می‌کنیم.
                                   .......................................................
توافق نوبخت و لاریجانی برای چالش بودجه استانها/ فاز دوم هدفمندی وارد بودجه می‌شود

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی از توافق رئیس مجلس و معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در خصوص تعیین تکلیف هدفمندی در لایحه بودجه 93 و بودجه استان ها خبر داد.

غلامرضا کاتب در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر با اشاره به جلسه هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق و با لاریجانی و نوبخت گفت: در این جلسه توافق کردیم قانون بودجه 93 به گونه ای تنظیم شود که هیچ استانی اعتبارات بخش های تملک دارایی اش بیشتر از 33 درصد کاهش نیابد تا توازن منطقه ای و عدالت اجتماعی رعایت شود.

وی با اشاره به رایزنی مجلس با دولت برای ارائه راهکار اجرای فاز دوم هدفمندی در قالب لایحه بودجه 93 گفت:دولت در این جلسه قول داد تلاش کند تا تکلیف اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها را در لایحه بودجه 93 مشخص کند و در قالب پیشنهاد به کمیسیون تلفیق ارائه دهد.

به گزارش مهر، اعتبارات بودجه ای کل کشور نسبت به قانون سال 92 به میزان 7.3 درصد کاهش داشته  و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای نیز نسبت به قانون به میزان 33 درصد کاهش داشته است، اما نسبت به عملکرد دولت در سال جاری 3 برابر شده است .

با این حال پس از ارائه لایحه بودجه مجمع نمایندگان استان های کردستان، خوزستان، مازندران در اعتراض به بودجه استان هایشان تهدید به استعفا کردند که با وساطت هیات رئیسه مجلس استعفاها منتفی شد.
اخبار اقتصادی - مهر