اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمار اهدای عضو در ایران



اخبار ,اخبار اجتماعی ,اهدای عضو

 

اخبار اجتماعی - آمار اهدای عضو در ایران

فیلیپینی ها با اجرای طرحی بدنبال شکستن رکورد جهانی اهدای اعضای بدن پس از مرگ مغزی هستند.

به گزارش ایرنا، وزارت بهداشت فیلیپین روز شنبه اعلام کرد برای اجرای این طرح روز جمعه هزاران نفر از مردم این کشور متعهد به اهدای اعضای بدن پس از مرگ شدند.

بنابراین گزارش در عرض یک ساعت سه هزار و 548 نفر در یک دانشگاه مانیل اقدام به ثبت نام و پرکردن فرم های اهدای اعضای بدن خود پس از مرگ به مریض های نیازمند کردند.

هندی ها در گجرات سال گذشته رکورد گینس را در این زمینه شکستند و و در طول یکساعت دو هزار و 755 نفر برای اهدای اعضای بدن پس از مرگشان ثبت نام کرده بودند.

مقامات موسسه گینس تاکنون در مورد رکورد جدید فیلیپین و ثبت نام افراد به منظور اهدای اعضای بدن اظهارنظری نکرده اند.

10 هزار و 450 نفر از مردم هاریانا هند سال گذشته میلادی در عرض هشت ساعت برای اهدای اعضای بدن خود پس از مرگ ثبت نام کرده بودند.

پیوند اعضای بدن در فیلیپین یک موضوع بحث برانگیز بین مردم فقیر است که گاهی کلیه های خود را برای دریافت کمک مالی به فروش می رسانند.

دولت فیلیپین سال 2008 میلادی فروش کلیه به خارجی ها را ممنوع کرد اما گفته می شود این کار به صورت مخفی همچنان ادامه دارد.

آمار متفاوت و متضادی در مورد اهدای عضو در ایران منتشر شده است. دکتر کتایون نجفی زاده فوق تخصص بیماری های ریوی به نقل از آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده است سالانه حدود سه تا شش هزار نفر در ایران مرگ مغزی می شوند که از این تعداد در سال گذشته اعضای 400 بیمار مرگ مغزی به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.

براساس این آمار هم اکنون اعضای پنج ممیز هفت نفر در هر یک میلیون نفر از مرگ مغزی ها در ایران اهدا می شود. آمار جهانی گویای اهدای اعضای بیماران مرگ مغزی 20 نفر در یک میلیون نفر است که این رقم در اسپانیا نزدیک به 34 ممیز سه نفر در یک میلیون است.

این در حالی است که تیر ماه امسال رییس وقت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرده بود ایران رتبه سوم جهان در زمینه اهدای عضو را کسب کرده و در زمینه رضایت گیری از خانواده ها جهت اهدا عضو نیز رتبه نخست جهانی را از آن خود کرده است.

معاون وقت درمان وزارت بهداشت در اردیبهشت ماه سال گذشته تصریح کرده بود ایران در اهدای عضو رتبه چهل و دوم جهان را دارد.

اخبار اجتماعی - ایرنا

 


ویدیو مرتبط :
کهگیلویه و بویراحمد با بیشترین آمار اهدای عضو در کشور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش نگران کننده آمار ایدز جنسی در ایران



 

 

ایدز

 

 

بر اساس اعلام وزارت بهداشت ابتلا به ایدز از طریق رابطه جنسی در رده دوم انتقال این بیماری قرار دارد به طوری که به گفته وزیر بهداشت زمانی نگران انتقال ایدز از طریق خون آلوده و اعتیاد تزریقی بودیم اما امروز رفتارهای پرخطر جنسی موجب افزایش موارد ابتلا به HIV ایدز شده است.

 وزارت بهداشت آمار جدید از موارد ابتلا به ویروس HIV/AIDS در کشور را که مربوط به سه ماهه نخست امسال بود، ارائه داد که در این آمار میزان ابتلا به ایدز از طریق رابطه جنسی 9.1 درصد اعلام شده است.

دکتر حمیدرضا شاعری، رئیس انجمن ایدز ایران معتقد است که آمار وزارت بهداشت در مورد ایدز مربوط به مبتلایان به این بیماری از سال 65 تا کنون است و به هیچ دردی نمی‌خورد. در واقع ارایه نشدن آمار به روز که نشان دهنده وضعیت کنونی ابتلا به ایدز در ایران باشد جای سئوال است.

بر اساس آمار وزارت بهداشت که از طریق دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور جمع آوری شده است، تا اول تیر 89 مجموعا 21 هزار و 435 نفر افراد مبتلا به HIV/AIDS در کشور شناسایی شده اند که 6/92 درصد آنان را مردان و 4/7 درصد را زنان تشکیل می دهند.

این در حالی است که بر اساس آمار سه ماهه چهارم سال 88 ، تعداد مبتلایان به این بیماری 20 هزار و 975 مورد بوده است. بنابراین در سه ماه اول امسال 460 مورد جدید ابتلا به HIV/AIDS شناسایی شده که به معنای پنج مورد در هر روز است.

دکتر وحید دستجردی، وزیر بهداشت با بیان اینکه سالانه 5 تا 10 نفر از طریق روسپی ها مبتلا به HIV ایدز می‌شوند، گفت:  زمانی نگران انتقال ایدز از طریق خون آلوده و اعتیاد تزریقی بودیم اما امروز رفتارهای پرخطر جنسی و روسپی ها موجب افزایش موارد ابتلا به HIV ایدز شده است.

وی با اظهار تاسف از اینکه جوانان و نوجوانان ما از آموزش کافی در زمینه رفتارهای جنسی برخوردار نیستند، افزود: این در حالی است که روسپی ها در جامعه پراکنده‌اند و مسایل مربوط به رفتارهای پرخطر جنسی منجر به افزایش موارد HIV ایدز در کشور می‌شود.

دکتر مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز کشور در خصوص افزایش موارد ایدز جنسی گفت: وقتی سن ازدواج بالا می رود و از سوی دیگر آمار طلاق رو به افزایش است به طبع تماس جنسی محافظت نشده نیز افزایش یافته و در نتیجه شیوع موارد ابتلا به ایدز از طریق این شکل از تماسهای جنسی شدت می یابد.

بر اساس اعلام اداره سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس وزارت بهداشت، مطالعات سال 88 نشان می‌دهد از مجموع 20 هزار و 547 مورد آلودگی ثبت شده به ویروس ایدز 76 درصد آلودگی در گروه سنی 15 تا 44 سال اتفاق افتاده است.

دکتر عباس صداقت، رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با اشاره به تدوین برنامه سوم کشوری مبارزه با ایدز گفت: این برنامه که تا سال 94 تدوین شده است به زودی برای اجرا به هیئت دولت ارایه می شود.

وی افزود: آموزش مقابله با رفتارهای پر خطر مانند مصرف مواد روانگردان و در دسترس قرار گرفتن داروهای اساسی به بیماران، نظام مراقبت از بیماری توجه به زنان، ‌تقویت پژوهشهای کاربردی در زمینه ایدز و حمایت اجتماعی از این بیماران، از اهم محورهای برنامه سوم کشوری مبارزه با ایدز است.

رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با توجه به شناسایی بیش از 20 هزار بیمار آلوده به ویروس HIV در کشور گفـت: ایدز درمان قطعی ندارد اما با آموزش و اطلاع رسانی می توان از معرض خطر قرارگرفتن جوانان به این بیماری پیشگیری کرد.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، علل ابتلا به HIV در بین کل مواردی که از سال 1365 تا کنون در کشور به ثبت رسیده اند به ترتیب تزریق با وسایل مشترک در مصرف کنندگان مواد (9/69 درصد)، رابطه جنسی (1/9 درصد)، دریافت خون و فرآورده های خونی (1/1درصد) و انتقال از مادر به کودک (6/0 درصد) بوده است. راه انتقال در 3/19 درصد از این گروه نامشخص مانده است.

در مقایسه این آمار با مواردی که ابتلا آنان در سال 1388 گزارش شده است، اعتیاد تزریقی 3/71 درصد، برقراری روابط جنسی 6/17 درصد، و انتقال از مادر مبتلا به کودک 6/1درصد را تشکیل داده است. همچنین در 5/9 درصد از موارد شناسایی شده در سال گذشته، راه انتقال نامشخص بوده است.

دکتر محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت با اشاره به افزایش موارد ابتلا به عفونت ایدز در منطقه مدیترانه شرقی که شامل ایران نیز می شود، گفت: برآورد می‌شود 80 هزار نفر آلوده به ویروس ایدز در کشور وجود داشته باشند.

بررسیهای آماری و تحلیلی نشان می دهد که ایدز از طریق رفتارهای جنسی کنترل نشده در کشور رو به افزایش است و در این بین قشر جوان و نوجوان جامعه به دلیل موانع و محدودیتهایی که در زمینه اطلاع رسانی از بیماری ایدز دارند، بیش از سایرین در معرض خطر قرار دارند و می بایست با اتخاذ راهکارهای علمی و اجرایی، جامعه را از پیامدهای ناگوار ایدز مصون نگه داشت...../تحلیل:عصرایران