اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آمار افراد جویای کار از طریق «پارتی بازی»


نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در فاصله 25 سال به 2.5 برابر رسیده و با وجود 23 برابر شدن تحصیلات دانشگاهی در بین زنان، بیکاری آنها تشدید شده است. نامناسب بودن مکانیزم های بازار کار باعث شده حدود 40 درصد جویندگان شغل ترجیح دهند از طریق دوستان و آشنایان (پارتی بازی) کاری برای خودت دست و پا کنند.

خبرگزاری مهر: جدیدترین تحلیل و گزارش وزارت کار درباره بیکاری حاکی از آن است که نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در فاصله 25 سال 65 تا 90 به 2.5 برابر رسیده است. در حال حاضر نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی 15.3 درصد است که این نرخ در سال 65 به میزان 6.2 درصد بود.

بر پایه این گزارش، در فاصله 25 سال 65 تا 90 گروه مهندسی، تولید و ساخت و علوم اجتماعی، بازرگانی و حقوق دارای بیشترین تعداد بیکاران بوده است. از سویی نرخ بیکاری زنان دارای تحصیلات عالی در بیشتر رشته های تحصیلی افزایش نسبتا بالایی داشته است.

برخی حدود 2 سال در جستجوی شغل هستند

در سال های 65 و 85 بیشترین تعداد بیکاران در گروه تحصیلی کاردانی بوده اند ولی در سال های 75 و 90 افراد دارای تحصیلات کارشناسی بیشترین تعداد بیکاران را تشکیل دادند. در حال حاضر بیش از 34 درصد کل بیکاران 19 ماه و بیشتر بیکار و در جستجوی کار هستند.

این وضعیت درباره زنان بدتر است به نحوی که 47 درصد کل زنان جویای کار 19 ماه و بیشتر بیکار و در جستجوی شغل هستند. پرس و جو از طریق دوستان و آشنایان مهم ترین روش جستجوی شغل در ایران است و 37.5 درصد کل بیکاران کشور از این طریق به دنبال کار می گردند.

پس از آن، ثبت نام و پیگیری از طریق کاریابی ها دومین روش پُرطرفدار جستجوی شغل محسوب می شود. یافتن شغل از طریق درج آگهی و یا مطالعه آگهی های استخدامی در روزنامه ها و مجلات و در نهایت تماس با کارفرما؛ از مهم ترین روش های جستجوی شغل در ایران است.

جمعیت زنان تحصیل کرده 23 برابر شد

نکته حائز اهمیت درباره افزایش صعودی فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور این است که تعداد تحصیل کرده ها پس از انقلاب در ایران 14 برابر شده که این میزان درباره مردان 10 برابر و در بخش زنان 23 برابر است. به بیان ساده تر تعداد زنانی که پس از انقلاب وارد دانشگاه ها شده و تحصیل کرده اند نسبت به دوره قبل از انقلاب، 23 برابر شده است.

با وجود اینکه تعداد تحصیل کرده ها در اغلب گروه های تحصیلی دارای رشد چشمگیری است اما تعداد تحصیل کرده های گروه بهداشت و و رفاه از سال 65 تا 90 به 17 برابر رسیده است.

حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با مهر با بیان اینکه در دهه 60 کشور یک رشد جهشی جمعیت را تجربه کرده است گفت: بخشی از مسائل فعلی بازار کار به خاطر به دلیل همان جمعیتی است که امروز به بازار کار رسیده اند و متقاضی شغل هستند.

این کارشناس بازار کار اظهارداشت: همچنین در یکی دو دهه اخیر وضعیت پذیرش دانشجو در دانشگاه ها به چندین برابر رسید و تعداد فارغ التحصیلان رفته رفته زیاد شد. افزایش تحصیلات دانشگاهی باعث بالا رفتن تمایل به کار در جامعه از سوی زنان و مردان شده است.

گرایش شدید به مشاغل لوکس

حاج اسماعیلی با تاکید بر اینکه علاوه بر مردان، زنان نیز به این طرز فکر رسیدند که باید تخصص و مهارت کسب شده خود از طریق تحصیلات را به خدمت بگیرند و وارد بازار کار شوند افزود: در بحث بیکاری زنان مسئله این است که زنان شرایط جدیدی را در جامعه پیدا کرده اند و هر سال تعداد بیشتری از آنان وارد دانشگاه ها می شوند.

وی بیان داشت: امروز جامعه تغییر کرده و از حالت سنتی به سمت مدرن شدن در حال پیشرفت است. در کنار این تغییرات، زنان نیز دیگر سنتی فکر نمی کنند و می خواهند دانش خود را در جامعه به کار بگیرند.

نماینده کارگران در هیئت حل اختلاف با اشار به افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار در سال های گذشته گفت: در حال حاضر بیش از 80 درصد زنان سرپرست خانوار بیکار و جوان هستند.

به گفته حاج اسماعیلی، جستجوی شغل از طریق دوستان و آشنایان و یا به اصطلاح دنبال "پارتی بازی" رفتن خاص کشورهای جهان سوم است که باعث شده تا مکانیزم ها تغییر کند. همچنین اینکه گروه هایی از بیکاران بیش از 19 ماه و نزدیک به 2 سال در جستجوی شغل باشند نیز نشان می دهد که تا چه حد بیکاری در کشور جدی و اوضاع بازار کار وخیم است.


ویدیو مرتبط :
جویای کار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اضافه شدن 5 نفر به افراد جویای کار در دقیقه


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید قبول کرد که حذف بیش از 2 میلیون نفر در این زمینه کار آسانی نیست و برای جلوگیری از هر‌گونه اشتباهی این کار به آرامی پیش می‌رود.

خبرگزاری فارس: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: باید قبول کرد که حذف بیش از 2 میلیون نفر در این زمینه کار آسانی نیست و برای جلوگیری از هر‌گونه اشتباهی این کار به آرامی پیش می‌رود.

علی ربیعی ظهر امروز در جمع نمایندگان تشکل‌ها و تعاونی‌‌های استان زنجان اظهار کرد: در حال حاضر کشورمان در شرایطی قرار گرفته‌ که در هر دقیقه پنج نفر به آمار افراد جویای کار اضافه می‌شود و هم‌اکنون ایجاد شغل برای بیش از 800 هزار نفر در سال احساس می‌شود.

وی تصریح کرد: در شرایط اقتصادی سخت و دشوار می‌توان آسیب‌های اجتماعی را کنترل کرد، اما اگر چنین شرایط اقتصادی با عدم برنامه‌ریزی منسجم و جامع همراه شود کنترل این آسیب‌ها در جامعه بسیار دشوار خواهد بود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر در راستای تحقق اهداف مورد نظر در دو جبهه سیاست اقتصادی و سیاست مبارزه با فقر تلاش‌های مجدانه صورت نگیرد فرهنگ اصیل کشورمان در معرض آسیب‌های جدی قرار خواهد گرفت.

ربیعی با تاکید بر لزوم کاهش وابستگی اقتصاد کشورمان به درآمدهای نفتی عنوان کرد: در دولت تدبیر و امید با تلاش‌ها و تمهیدات صورت گرفته وابستگی بودجه کشور به نفت روز به روز کمتر شده است.

این مسئول با انتقاد از شعار «آوردن نفت به سر سفره‌ها» و ابراز تاسف از وجود چنین شعارهایی در کشورمان گفت: متاسفانه اقتصاد کشورمان از زمان قاجار وابسته به نفت پیش رفته و باید در راستای کاهش این وابستگی و تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش‌های جهادگونه صورت گیرد.

وی در ادامه انتخاب افراد برای حذف آنان از گروه یارانه‌بگیران را دشوار و سخت دانست و افزود: باید قبول کرد که حذف بیش از 2 میلیون نفر در این زمینه کار آسانی نیست و برای جلوگیری از هر‌گونه اشتباهی این کار به آرامی پیش می‌رود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر لزوم انجام تصمیمات سخت و بین نسلی در کشورمان بیان کرد: در هر طرح و اقدامی باید چندین نسل در نظر گرفته شده و قضاوت نسل‌های بعدی نیز مد نظر قرار گیرد.

ربیعی با اشاره به وجود 7 هزار و 400 دفترچه بیمه اجباری جدید در استان زنجان عنوان کرد: تشکل‌های مختلف همچون تشکل‌های کارگری و کارفرمایی نهادهای میانجی بین دولت و مردم محسوب شده و مسئولیت و رسالتی فراتر از دولت دارند.     

این مسئول تصریح کرد: اگر برای اقتصاد بیمار زده جراحی‌های درستی انجام نگرفته و برنامه‌ریزی مناسبی برای آن صورت نگیرد جامعه را دچار کاستی‌های فراوانی خواهد کرد.

وی با بیان اینکه مبارزه با فقر همتی مضاعف می‌طلبد، بیان داشت: نهادهای مردمی از دانش و ظرفیت‌های بالایی برخوردارند و این نهادها با جذب سرمایه‌های مردم می‌توانند در قالب تعاونی‌ها تحول عظیم اقتصادی در کشور ایجاد کنند.   

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه کشورمان امروزه نیازمند سرمایه‌گذاری و کارآفرینی است، افزود: تلاش‌های جهاد‌گونه در کنار همدلی و همراهی با یکدیگر می‌تواند بسیاری از مشکلات موجود در جامعه را رفع کند.    

ربیعی با تاکید بر اینکه باید جنبش عظیم کارآفرینی و خیر جمعی در کشورمان ایجاد شود، خاطرنشان کرد: ایجاد این جنبش عظیم می‌تواند نجات بخش جامعه در سال‌های آتی نیز باشد.

این مسئول با بیان اینکه با قراردادهای سفید امضا در کشورمان به صورت جدی مقابله خواهیم کرد، افزود: تمام توان خود را برای مبارزه با فساد در کشور به کار گرفته‌ایم.