اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آقای مصباح! لطفا بفرمایید امام کی و کجا این جمله را گفتند؟




اخبار سیاسی  - آقای مصباح! لطفا بفرمایید امام کی و کجا این جمله را گفتند؟

آیت الله مصباح یزدی در مصاحبه اخیر خود مدعی شده بودجه موسسه متبوع او را امام شخصا تقبل کرده بود. این در حالی است که موسسه در سال 74 یعنی 6 سال پس از ارتحال امام تاسیس شده است.

  یکی از موضوعات جالب در بودجه های سالانه بودجه نهادهای غیر دولتی است . طبیعی است که بودجه هر نهاد غیر دولتی نیز جلب توجه نمی کند زیرا بسیاری از آنان هر چند دولتی نیستند اما حاکمیتی و حکومتی اند و اگر بحث  درگیرد بر سر این است که آیا از بودجه اختصاص یافته به نحو احسن استفاده کرده اند یا نه.

در یکی دو سال اخیر و با طرح موضوعات فرهنگی و انتظار از وزارت ارشاد به بودجه های نهاد های فرهنگی دیگر اشاره و این موضوع مطرح می شود که این نهادها در مجموع سه هزار میلیارد تومان بودجه دریافت می کنند اما همه توقعات و انتظارات متوجه وزارت ارشاد است که سهم آن تنها یک پنجم این سه هزار میلیارد تومان ومعادل 600 میلیارد تومان است و تازه بخش کمی به موضوعات هنری اختصاص می یابد و بقیه صرف هزینه های جاری و فعالیت های دینی می شود.

در این میان نام موسسه متبوع آقای مصباح یزدی هر چند سهم فراوانی ازاین سه هزار میلیارد تومان ندارد بیش از دیگران جلب توجه می کند زیرا ایشان در حالی که با دولت مدرن مخالف است و به رابطه ملت – دولت در چارچوب مرزهای جغرافیایی باور ندارد و به رای مردم مشروعیت نمی دهد اما از دولت به مفهوم مدرن کلمه بودجه می گیرد و به فارغ التحصیلان خود نیزمدارک مدرن کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می دهد. کاری که در هیچ نهاد سنتی حوزوی سابقه نداشته است.

موضوع این گفتار اما این هم نیست. سخن بر سر بودجه 13 میلیارد تومانی سال 93 است که در بودجه 94 به 14 میلیارد تومان می رسد و باز نه درباره میزان آن که کم است یا زیاد. به این خاطر است که در توضیح اختصاص این بودجه آقای مصباح چند ادعا دارند که قابل تامل است و در تازه ترین مصاحبه خود با هفته نامه متبوع حجت الاسلام رسایی که به صورت گسترده ای نیز باز نشر شده مطرح کرده و گفته اند:

«بعد از انقلاب مهم ترین وظیفه‌مان را این تشخیص دادیم که اسلام را در جمیع جهات خودش بشناسیم و بشناسانیم و با بدعت‌ها و انحرافات مبارزه کنیم. این بالاترین کاری بود که ما به عنوان یک طلبه در جامعه می‌توانستیم انجام دهیم. آن که تمام زحمات انبیا را در یک جامعه بر باد می‌دهد این است که یا اسلام را درست نشناسند یا فریب بخورند. چه جایگاهی می‌تواند جلوی این بدعت‌ها و انحرافات را بگیرد؟ نه ارتش می‌تواند، نه سپاه می‌تواند، نه تجار می‌توانند، نه صنعت‌گران می‌توانند، این فقط کار آخوند و حوزه است.

 

ما این کار را به عهده گرفتیم. چه اندازه موفق شدیم؟ به اندازه‌ای که وسائل فراهم شد. ما که قدرت غیبی نداریم، منابع بی‌منتها نداریم. همین اندازه‌ای که امام بودجه ما را تقبّل فرمودند و فرمودند شما اینجا را توسعه بدهید، من تا زنده‌ام خودم بودجه اینجا را تأمین می‌کنم، بعد از ایشان هم حضرت آقا تقبّل فرمودند. ما پیش اَحدی رو نزدیم، تمام نهادها موقع بودجه که می‌شود نمایندگانشان را می‌فرستند در مجلس لابی می‌کنند ولی  ما این کارها را نمی‌کنیم. یک بودجه‌ای می‌نویسیم و می‌فرستیم دفتر آقا و از دفتر آقا می‌فرستند دولت، یا تصویب می‌کنند یا نمی‌کنند و پیش کسی تملّق نمی‌گوییم که اگر می‌گفتیم، خیلی کارها به ظاهر بهتر از این انجام می‌گرفت.»

اخبار,اخبارسیاسی,موسسه  مصباح یزدی

 
با توجه به این که  آقای مصباح مدعی است «بودجه این موسسه را ابتدا امام تقبل فرمودند» چند نکته قابل طرح است:

1. به نظر می رسد آقای مصباح قصد نوعی شبیه سازی با خاطره آقای هاشمی رفسنجانی درباره دانشگاه آزاد را دارند که بارها و از تریبون های مختلف و در حیات خود مرحوم امام گفته اند اولین کمک به دانشگاه آزاد اسلامی از جانب شخص امام بود که مبلغ یک میلیون تومان در اختیار ما قرار دادند و برای ما تبرک داشت.منتها یک تفاوت در این میان وجود دارد و آن این است که دانشگاه آزاد 7 سال قبل از رحلت امام تاسیس شد حال آن که موسسه آقای مصباح 6 سال بعد از درگذشت ایشان تاسیس شده است!

آقای مصباح فلسفه خوانده و می داند منطقا ممکن نیست که امام بودجه موسسه ای را که قرار است 6 سال بعد از فوت ایشان تاسیس شود تقبل کنند. ضمن این که اگر در زمان امام به صورت غیر رسمی فعالیت داشته اند یک سطر خبر و مصاحبه درباره آن را ارایه کنند.

2. سایت رسمی «موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی» درباره پیشینه موسسه چنین آورده است:«این موسسه ازنهادهای رسمی حوزه علمیه قم است که رسمیت آن در تاریخ 20 تیر 1374 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت فرهنگ و آموزش عالی ابلاغ شده و هم اکنون در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته های مختلف علوم اسلامی و انسانی پذیرای دانش پژوهان است.»

از این توضیح این مدعا بر می آید که موسسه از سال 74 فعالیت رسمی خود را شروع کرده و لابد قبل از آن هم بوده اما غیر رسمی. اما نمی گویند از چه سالی؟ و اگر بودجه آن را امام و رهبری تقبل می کردند چرا آقای مصباح در دولت اول آقای هاشمی برای یک سفر ساده به خارج از کشور نامه می نوشته و درخواست ارز می کرده و در بازگشت گزارش می داده چقدر باقی مانده و با بقیه آن چه کند؟ در حالی که اگر بودجه داشتند – رسمی یا غیر رسمی- دیگر نیاز به چنین کاری نبود.

3. یکی از مهم ترین انتقادات مخالفان آقای مصباح این است که در حیات امام هیچ حکم و مسوولیت و ماموریتی به ایشان محول نشده بود و حتی گفته می شود تنها یک تصویر در حضور امام دارند که گویا همراه با جمعی دیگر است و امام هم هیچ اشاره ای به موضوع مورد ادعای او ندارند. مدعای مورد نظر در صحیفه نیز یافت نمی شودکه اگر بود لابد در سایت موسسه انعکاس می یافت.

4. در دولت دوم هاشمی و پس از آن که هاشمی گلپایگانی به جای دکتر معین بر مسند وزارت فرهنگ و آموزش عالی وقت (علوم) نشست این موسسه تاسیس و به قول خودشان رسمی شد و طبعا از بودجه دولت برخوردار.

فارغ از این که ادعای اعمال نظر مقام معظم رهبری درباره بودجه 10 تا 14 میلیارد تومانی سالانه این موسسه تا چه اندازه قرین به صحت است اساسا نیازی به این کار نیست و ایشان نیز معمولا در جزییات اجرایی دخالت نمی کنند مگر این که گره افتاده باشد.

  اما جدای این هم جا دارد آیت الله مصباح یزدی سند خود را در انتساب این جمله به امام ارایه فرمایند که امام خمینی کی و کجا و بر پایه چه منبع و مستندی گقته اند: «شما اینجا را توسعه بدهید و من تا زنده ام خودم بودجه اینجا را تقبل می کنم»؟ آن هم موسسه ای را که هنوز متولد و تاسیس نشده بود.

دقت شود که ما از موسسه آموزشی و پژوهشی با مدیریت آقای مصباح که از بودجه دولت برخوردار است سخن می گوییم نه مدرسه ای که احتمالا قبلا بوده ولی اگر منظورشان عنایت امام  به مدرسه ای قبل از آن و اختصاص بودجه به امر مستقیم ایشان به آن است نیز باز ارایه مستند به رفع ابهام کمک می کند.

 

 اخبار سیاسی  - عصر  ایران


ویدیو مرتبط :
جمله ای که علامه طباطبایی زیاد می گفتند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آقای احمدی نژاد چرا از امام زمان هزینه می کنید؟



 

 

 

آقای احمدی نژاد چرا از امام زمان هزینه می کنید؟

 

الف: رئیس جمهور محترم اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها را از ابتدا با تعابیری گره زدند که اگر چه این تعابیر درست است اما آثار اجتماعی و سیاسی و عوارض آن برخلاف تصور، اهداف اصلی اجرای این قانون را تحت الشعاع قرار می دهد.

رئیس جمهور اخیرا با تأكید بر اینكه یقیناً حضرت ولی عصر(عج) اجرای طرح هدفمندی یارانه ها را به عنوان صاحب اصلی عدالت مدیریت و هدایت می كنند، گفت: من پیش از اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها خدمت مقام معظم رهبری رسیدم و ایشان فرمودند 'پول یارانه‌ها پول امام زمان است و بركت دارد'.

وی همچنین ادامه می دهد: عدالت صاحب دارد و صاحب طرح هدفمند شدن یارانه ها كه مبنای آن عدالت است حضرت مهدی (عج) است.

البته این نقل قول از رهبر انقلاب درباره برکت یارانه نقدی، پس از ساعتی از خروجی خبرگزاری دولتی ایرنا حذف شد و معلوم نیست چه میزان صحت داشته باشد؛ گرچه منطقی است. با این حال بخشی از این تعابیر در شب اول اجرای این قانون در برنامه زنده تلویزیونی نیز مطرح شده بود.اما غرض از بکار بردن این تعابیر چیست؟ ممکن است رئیس جمهور محترم غرضشان همدلی بیشتر مردم برای اجرای این قانون باشد و یا اینکه با استفاده ازاین تعابیر تلاش کنند حمایت حداکثری مردم را در اجرای آن جلب کنند ویا هر دلیل دیگری هم داشته باشد اما آنچه مهم است عوارض قهری سیاسی-اجتماعی چنین تعابیری در اجرای یک قانون است.

تبرک این پول به قاعده اتصال آن به انفال و حمایت امام زمان از اجرای این قانون تنها مختص به هدفمندسازی یارانه ها نیست. اگر دولت محترم در همه موارد به این موضوع مهم توجه داشته باشد، بسیاری از مشکلات اقتصادی جامعه از بین می رود. اعتقاد به این سخن باعث می شود بودجه سنواتی که وابسته به پول نفت است و جزء انفال محسوب می شود بخردانه هزینه می شود و خصوصی سازی شرکت های دولتی و منابع طبیعی که جزء دارائی های حاکم اسلامی است و انفال محسوب می شود چوب حراج نخورد.

هدفمندسازی یارانه ها بدون شک مورد تائید رهبرانقلاب بوده است چه انکه ایشان در سخنرانی های خود نیز به صراحت به این موضوع اشاره کرده اند. البته حمایت ایشان به معنای تائید صددرصدی همه سیاست های اجرائی این طرح نیست و قرار هم نیست چنین تلقی از حمایت رهبر انقلاب شود.

اجرای این قانون اگر منتهی به کاهش فاصله های طبقاتی و افزایش عدالت اجتماعی در جامعه شود، مورد تائید امام زمان و ولی عصر است. دعای خیر صاحب اصلی این انقلاب و حکومت ولی فقیه، همراه مسئولین نظام و سیاست های اسلامی و عدالتخواهانه خواهد بود و این نیز مختص امروز و دیروز و این و آن نیست.

اما به کار بردن این تعابیر بطور علی حده برای اجرای یک قانون، بدون عوارض اجتماعی و سیاسی نیست. باید به مردم توضیح  داد که چرا پول پر برکت و هدایت امام زمان را تنها در اجرای این سیاست دیدیم و این همه تاکید بر این موضوع برای چیست؟

تاکید بیش از اندازه و خارج از معمول بر این تعابیر، به نظر می رسد با هدف آسمانی کردن و ایدئولوژیک تلقی نمودن این قانون مطرح شده باشد.

به کار بردن این تعابیر در شرایطی که برخی مسئولین تلاش می کنند به لطایف الحیل هزینه انتقاد از این طرح را بالا ببرند بیش از اینکه سازنده باشد نگران کننده است.

اینکه دولت از یک سو این قانون را مائده الهی بنامد و تحت هدایت و نظارت امام زمان معرفی کند و از سوئی روش های اجرایئ خود را بی نظیر و بلا اشکال بداند و از سوئی دیگر نیز هر روز سایت ها و جریانات ضدانقلاب را پیش چشم مردم شمارش کند،  طبیعی است که کسی جرئت اظهار نظر پیدا نمی کند.

این درحالی است که طی چند هفته گذاشته به کرات بحث فتنه اقتصادی و گروههای سازماندهی شده و ستاد های تخریبی و سایت های معارض، مطرح شده است. تردیدی نیست که برخی جریانات، ماموریت دارند مانع از اجرای این قانون شوند. اما زیاده روی و افراط  و بزرگمائی ها باعث می شود هیچ کارشناسی جرئت بیان نظرات اصلاحی نداشته باشند.

آسمانی کردن و قدسی و ایدئولوژیک خواندن هدفمندسازی یارانه ها، همراه با امنیتی کردن فضای نقد کارشناسی بزرگترین تهدید در اجرای این قانون و یا هر قانون دیگری است.

این برخوردی است که در ماجرای اجرای اصل 44 قانون اساسی نیز یکبار اتفاق افتاد. عده ای از حامیان دولت هر بار سخن و یا نقدی درباره سیاست های اجرائی اصل 44 می شد، منتقدین را متهم به مخالفت با سیاست های ابلاغ شده از سوی رهبر انقلاب می کردند تا اینکه خود ایشان در دیدار با دانشجویان، نقد اجرائی این قانون را وظیفه رسانه ها و جریان های دانشجوئی دانستند.

غیرقابل دسترس کردن این قانون باعث می شود مخالفت ها و اعتراضات و انتقاد ها زیرزمینی شود و در نهایت حمایت نخبگان را سلب و مردم را بی اعتماد و خدای ناکرده جریان های وابسته و فرصت طلب را به طمع بیاندازد.

از سوئی باور مردم و واکنش آنها ارتباط مستقیم به عملکرد مسئولین دارد. این طرح بدون شک بدون ضعف و اشکال نخواهد بود. با این حساب اتصال این قانون به ولایت و وحی و منجی بشریت ممکن است خدای ناکرده باور و اعتقادات بخشی از جامعه را تهدید کند؛ هرچند که مردم ما به اندازه کافی به بلوغ رسیدند و هر سخن و ادعائی را باور نمی کنند...../تحلیل:عصرایران