اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آغاز مذاکرات ایران با مشتریان سابق نفتی



اخبار,اخباراقتصادی,قرارداد جدید نفتی ایران

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت با اشاره به امضای قرارداد جدید فروش میعانات گازی با چین، گفت: مذاکرات برای بازگرداندن بشکه‌های نفت ایران با پالایشگاه‌های آسیایی و اروپایی به بازار آغاز شد.

سید محسن قمصری در گفتگو با مهر با اشاره به آغاز مذاکرات با پالایشگاه‌های آسیایی، اروپایی و مشتریان سابق نفتی ایران، گفت: قطعا در صورت دستیابی به توافق جامع هسته‌ای و لغو تحریم‌های بین‌المللی امکان بازگرداندن بشکه‌های نفت صادراتی ایران به بازار جهانی وجود دارد.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه برای اولین بار نیست که صادرات نفت خام یک کشور تحریم می شود و از این رو سابقه تاریخی برای تحریم صادرات نفت یک کشور وجود دارد، تصریح کرد: ایران برای دوران لغو کامل تحریم‌ها به منظور بازگرداندن حجم صادرات نفت به دوران قبل از اعمال تحریم آمادگی دارد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه افزایش حجم فروش و صادرات نفت ایران در گروی لغو کامل تحریم و برداشتن فشار از روی مشتریان نفتی کشور است، اظهار داشت: از این رو برنامه‌های ویزه و خاصی برای افزایش صادرات نفت در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است.

آغاز مذاکرات نفتی ایران و هند
قمصری همچنین با اشاره به آغاز مذاکرات ایران و هند به منظور وصول بدهی های نفتی توسط پالایشگاه‌های این کشور، بیان کرد: این دور از مذاکرات با حضور مسئولان بانک مرکزی ایران و هند برگزار می شود.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت با اعلام اینکه متولی دریافت منابع حاصل از فروش و صادرات نفت کشور بانک مرکزی است، در پاسخ به سئوال مهر مبنی بر احتمال تغییر فرمول پرداخت پول فروش نفت به هند، توضیح داد: تغییر فرمول پرداخت منابع فروش نفت توسط بانک مرکزی انجام می شود و شرکت ملی نفت صرفا بازاریابی و عملیات صادرات نفت به پالایشگاه های هند را بر عهده دارد.

به گزارش مهر، بیژن زنگنه وزیر نفت هفته جاری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ایران دلارهای بلوک شده نفتی در چین ندارد، از هند به عنوان یکی از مشتریان بدهکار نفتی ایران یاد کرد و گفت: هم اکنون حدود چهار تا پنج میلیارد دلار پول شرکت ملی نفت ایران در هند بلوکه شده که پس از رفع تحریم‌ها آزادسازی خواهد شد.

همزمان با افزایش بدهی‌های نفتی هند به ایران، رسانه های بین‌المللی از سفر قریب الوقوع هیات هندی به تهران به منظور توافق بر سر فرمول ارزی پرداخت مطالبات معوق نفتی ایران از هند خبر داده اند.

از این رو قرار است هفته جاری برخی از مقامات وزارت اقتصاد هند به همراه نمایندگان و مدیران پالایشگاه‌های نفت ویدش و منگالور این کشور آسیایی به تهران بیاییند تا دور جدید مذاکرات دو کشور به منظور تسریع و تسهیل در تسویه حساب نفتی با ایران آغاز شود.

قرارداد جدید نفتی ایران-چین
قمصری در ادامه از امضای قرارداد جدید فروش میعانات گازی بین شرکت ملی نفت ایران و یک شرکت نفتی چین خبر داد و افزود: امضای این قرارداد جدید در مجموع منجر به افزایش روزانه ۳۰ هزار بشکه ای حجم صادرات میعانات گازی کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته می شود.

مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت حجم قرارداد جدید صادرات میعانات گازی ایران به چین را ۱۰۰ هزار بشکه در روز عنوان کرد و افزود: در مجموع با امضای این قرارداد جدید حجم صادرات کل میعانات گازی ایران به بیش از ۳۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می یابد.

به گزارش مهر، فروردین ماه سال جاری شرکت ملی نفت ایران یک قرارداد جدید یک ساله صادرات میعانات گازی با شرکت دولتی ژوهای ژنرونگ امضا کرد که با امضای این قرارداد از مرداد ماه سال جاری به طور متوسط روزانه حدود ۱۰۰ هزار بشکه میعانات گازی فازهای پارس جنوبی تحویل این شرکت چینی خواهد شد.

در همین حال، بیژن زنگنه وزیر نفت با بیان اینکه هفته گذشته در جمع خبرنگاران در شرایط فعلی چین یکی از شرکای راهبردی نفتی ایران و حتی بزرگترین خریدار طلای سیاه کشور است، گفته است: حتی با لغو کامل تحریم‌ها، چین باز هم به بزرگترین خریدار نفت ایران تبدیل خواهد شد و به هیچ وجه قصد حذف چینی‌ها از بازار نفت و صنعت نفت کشور را نداریم.


  اخبار  اقتصادی  -  مهر 


ویدیو مرتبط :
1392/10/19:آغاز چهارمین دور مذاکرات ایران و 1+5 ...

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آغاز مذاکرات ایران با غول‌های نفتی جهان/ شرط بازگشت شرکت‌های نفتی آمریکا



مذاکرات ایران با شرکتهای بزرگ نفتی جهان,شرکت‌های نفتی آمریکا

آغاز مذاکرات ایران با غول‌های نفتی جهان/ شرط بازگشت شرکت‌های نفتی آمریکا

معاون وزیر نفت با اشاره به آغاز مذاکرات ایران با شرکت‌های بزرگ نفت و گاز جهان (همچون شل و توتال) شروط مشارکت نفتی ایران و شرکت‌های آمریکایی را تشریح کرد و گفت: ایران از هر گونه مشارکت نفتی حتی با شرکت‌های آمریکایی مطابق با یک قرارداد "برد- برد" استقبال می‌کند.

منصور معظمی در گفتگو با مهر درباره اعلام آمادگی برخی از شرکت‌های بزرگ نفت و گاز جهان همچون شل انگلیس و توتال فرانسه به منظور بازگشت به صنعت نفت ایران، گفت: مذاکرات با شرکت‌های بزرگ نفت و گاز جهان آغاز شده است اما قطعا این مذاکرات یک روزه به نتیجه نخواهد رسید.

سرپرست معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت با تاکید بر اینکه مذاکره با شرکت‌های بزرگ نفتی خارجی قطعا باید یک فرآیندی را پشت سر بگذارد، تصریح کرد: در این بین در چند هفته گذشته با بهبود روابط دیپلماتیک و خارجی ایران، درخواست‌های متعددی از سوی شرکت‌های خارجی برای بازگشت به صنعت نفت مطرح شده است.

معاون وزیر نفت در پاسخ به این سوال مهر که شروط ایران برای مذاکره و بازگشت احتمالی شرکت‌های بزرگ خارجی به صنعت نفت چیست؟ اظهار داشت: آن دسته از شرکت های بزرگ خارجی و بین المللی که علاقه مند به سرمایه گذاری و مشارکت در صنعت نفت و گاز ایران را داشته باشند می تواند در قالب یک مشارکت " برد – برد" با ایران همکاری داشته باشند.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه وزارت نفت از هرگونه مشارکت خارجی در طرح‌ها و پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی در چارچوب ظوابط و قوانین کشور استقبال می کند، تاکید کرد: محدودیتی برای مشارکت خارجی در صنعت نفت وجود ندارد.

شروط بازگشت شرکت‌های نفتی آمریکا

معظمی همچنین در پاسخ به سوال دیگر مهر مبنی بر اعلام آمادگی شرکت‌های بزرگ نفتی آمریکا برای بازگشت به صنعت نفت هم توضیح داد: وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران مشکلی با شرکت های نفتی آمریکایی ندارد.

سرپرست معاونت امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت با بیان اینکه هر شرکت خارجی حتی آمریکایی که بر اساس قاعده تجارت جهانی بخواهد با ایران همکاری کند از این مشارکت استقبال می کنیم، تبیین کرد: قطعا در این مشارکت باید یک همکاری " برد – برد" در دستور کار دو طرف هم قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران به جز یک کشور اشغالگر با تمامی کشورهای جهان آمادگی مشارکت و همکاری دو جانبه را دارد، یادآور شد: کشورها و شرکت های بزرگ نفت و گاز جهان بادی به قوانین و ظوابط ایران احترام بگذارند و منعی هم برای امضای قراردادهای برد – برد بین دو طرف وجود ندارد.

به گزارش مهر، همزمان با نشانه‌هایی از آب شدن یخ روابط دیپلماتیک تهران – واشنگتن، پس از شل و توتال فرانسه، شرکت‌های بزرگ نفت و گاز آمریکا هم برای بازگشت به صنعت نفت ایران اعلام آمادگی کرده‌اند.

بیژن زنگنه وزیر نفت ایران اخیرا در گفتگوهایی تاکید کرده است که درهای سرمایه‌گذاری صنعت نفت و گاز ایران بر روی تمامی شرکت‌های صاحب صلاحیت خارجی و بخش خصوصی داخلی باز است.

از سوی دیگر در کنار این اظهار نظر دیپلماتیک، وزارت نفت اقدامات جدیدی را به منظور آماده‌سازی زیرساخت‌های مشارکت‌های بزرگ خارجی در صنعت نفت و گاز ایران فراهم کرده تا امکان ایجاد یک مشارکت " برد – برد" برای هر دو طرف فراهم شود.

بیژن زنگنه وزیر نفت ایران که در دقیقه 90 از سفر به نیویورک به همراه رئیس جمهور باز ماند، اخیرا دستوراتی را به‌منظور اصلاح قراردادهای نفتی بیع متقابل صادر کرده و حتی هم اکنون تیم ویژه‌ای بر روی این نسل جدید قراردادهای نفتی فعالیت می‌کنند.

سیدمهدی حسینی رئیس کارگروه اصلاح قراردادهای نفتی اخیرا در گفتگو با مهر با بیان اینکه هم اکنون اصلاح قراردادهای بیع متقابل آغاز شده از پرداخت حتی پاداش به پیمانکاران خارجی و بین‌المللی در صورت افزایش ضریب بازیافت مخازن با استخراج بیشتر نفت و گاز خبر داده است.

تکمیل و هماهنگی بین زنجیره اکتشاف، توسعه و بهره‌برداری، افزایش انگیزه سرمایه گذاران داخلی و خارجی و حتی امکان رقابت بیشتر پیمانکاران ایرانی و خارجی به منظور صادرات خدمات فنی و مهندسی از مهمترین ویژگی‌های قراردادهای نفتی ایران خواهد بود.

وزیر نفت ایران هم با یادآوری اینکه اجرای یک قرارداد "بیع متقابل توسعه یافته" به عنوان یک اولویت در دستور کار وزارت نفت خواهد بود، تاکید کرده است: این رو با حفظ مالکیت و حاکمیت ملی دولت و نظام بر میادین نفت و گاز، از ظرفیت‌های نسل جدید قراردادهای به منظور افزایش جذب سرمایه شرکت‌های بزرک نفت و گاز جهان و بخش خصوصی داخلی استفاده خواهیم کرد.

علاوه بر افزایش جذابیت اقتصادی اجرای طرح‌ها در صورت اصلاح قراردادهای نفتی، صنعت نفت و گاز ایران با در اختیار داشتن بیش از 155 میلیارد بشکه نفت خام و 34 تریلیون مترمکعب ذخایر گاز طبیعی از مزیت‌های طبیعی و کم ریسک هم برای توسعه برخوردار است./مهر