اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آغاز فعالیت های تبلیغاتی «علی اکبر ولایتی» با راه اندازی سایت....



آغاز فعالیت های تبلیغاتی «علی اکبر ولایتی» با راه اندازی سایت انتخاباتی/ «طبیب سیاست» این بار می آید یا ...؟

سرویس سیاسی انتخاب ، محمد حق بین - دکتر علی اکبر ولایتی، مشاور فعلی رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل یکی از گزینه های احتمالی کاندیداتوری ریاست جمهوری است ، او اینک در میان اصولگرایان طرفداران زیادی دارد و بسیاری از موثرین و اعضای ارشد این جبهه، مایلند وزیر خارجه 16 سال ایران، بر صندلی ریاست جمهوری تکیه زند ، چرا که او را به واسطه سابقه ی طولانی در کار اجرایی و همچنین دوری از بی اخلاقی های مرسوم شده از سیاست امروز کشور ، گزینه ای مناسب برای اجماع و وحدت این جبهه می دانند ، امری که با توجه به تعدد کاندیداها در این جریان، تقریباً محال به نظر می رسد ، مگر آنکه معجزه یا اتفاق خاصی روی دهد...

دکتر علی اکبر ولایتی, علی اکبر ولایتی

 ولایتی 67 ساله که در «رستم آباد» یکی از روستاهای شمیران به دنیا آمده، با کسب رتبه ۴۹ کشوری، برای تحصیل در رشته پزشکی به دانشگاه تهران رفت. پس از اتمام دورهٔ دکتری، تخصص اطفال را در مرکز طبی کودکان دانشگاه تهران و فوق تخصص بیماری‌های عفونی را در دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا گذراند. وی س از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان معاون وزارت بهداری، نمایندهٔ مردم تهران در اولین دورهٔ مجلس شورای اسلامی و بعد از آن به مدت شانزده سال، در دوره‌های ریاست جمهوری آیت الله خامنه‌ای و هاشمی رفسنجانی، به عنوان وزیر امور خارجه فعالیت کرده‌است.

از «ریاست دستگاه دیپلماسی» تا «کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری»

ولایتی در سال های دهه 60، فرصت تکیه بر صندلی «نخست وزیری» را نیز داشت  اما مجلس به او رای اعتماد نداد تا این بار «وزارت خارجه» را انتخاب کند . او 16 سال متمادی (در دولت های آیت الله خامنه ای و آیت الله هاشمی رفسنجانی) در راس دستگاه دیپلماسی ایران قرار داشت.

دکتر علی اکبر ولایتی, علی اکبر ولایتی

از این پزشک سیاستمدار به عنوان فردی آرام و متین یاد می شود که چندان اهل نزاع و تندی نیست و بیشتر با لحنی آراسته و «دیپلماتیک» مواضع خود را تشریح می کند.

ولایتی در ایام رقابت های انتخابات ریاست جمهوری 84 اعلام کرده بود که «کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خواهد شد» اما پس از اعلام حضور هاشمی رفسنجانی ، به احترام او از صحنه رقابت کناره گرفت.

او که در نشست های نفس گیر «شورای هماهنگی جبهه متحد اصولگرا» حضور پیدا می کرد ، رای نهایی این شورا (علی لاریجانی) به عنوان «کاندیدای مورد نظر جبهه متحد» را تپذیرفت و مستقل وارد عرصه انتخابات شد.  البته ولایتی، دلیل اعلام کاندیداتوری زودهنگامش را چیز درگیری عنوان کرد. او که یكی از پنچ نامزد اصولگرایان برای تصدی پست ریاست جمهوری بود، به خاطر آنچه «تأخیر شورای هماهنگی در معرفی نامزد نهایی» خواند، به طور رسمی اعلام كاندیداتوری کرد و گفت که بیش از این نمی تواند منتظر بماند زیرا نامزد ریاست جمهوری احتیاج به زمان دارد تا برنامه های خود را به مردم ارائه كند .

دکتر علی اکبر ولایتی, علی اکبر ولایتی

 

از کارشناسی تلویزیونی تا سیاستمدار مورد حمایت هاشمی و احمدی نژاد

وزیر خارجه اسبق ایران پس از پیروزی احمدی نژاد در انتخابات 84، فارغ از برخی موضع گیری ها به عنوان «مشاور بین الملل رهبر انقلاب» کمتر در مورد مسائل سیاسی سخن گفت.

دکتر علی اکبر ولایتی, علی اکبر ولایتی

عمده فعالیت ولایتی طی 8 سال اخیر، سخنرانی و تحقیق و پژوهش حول محور «تاریخ اسلام» ، «ادبیات فارسی» ، «معماری» ، «هنرهای اسلامی» و امثالهم بوده است، او طی سالهای اخیر با حضور متوالی در برنامه های تلویزیون، ساعتها در مورد این مباحث به گفت و گو نشست و حتی برخی اوقات، انتقاداتی را متوجه خود و مدیریت صداوسیما ساخت. این گروه از منتقدان ، «در اختیار گذاشتن طولانی مدت تریبون صداوسیما به او» را محل بحث قرار داده و می پرسیدند «چگونه از یک سیاستمدار در حوزه هایی چنین تخصصی دعوت به عمل می آید و او نیز با اعتماد به نفسی مثال زدنی، ساعت ها به اظهارنظر می پردازد»

او البته طی این سالها به دلیل حضور مداوم در مراسم های «بدرقه» و «استقبال» رییس جمهور ، به عنوان چهره ای تاثیرگذار و مورد اعتماد «احمدی نژاد»، شهره یافت.

اما امروز، بسیاری ولایتی را شانس مهم اصولگرایان در احماع یا وحدت حداقلی این جبهه می دانند ، این در حالی است که برخی محافل، گزینه مورد نظر آیت الله هاشمی رفسنجانی را این «طبیب سیاستمدار» دانسته و برای حضور او در این عرصه تلاش می کنند. هاشمی چند بار صراحتاً از ولایتی به عنوان چهره ای یاد کرده است که در صورت حضور در انتخابات ریاست جمهوری از او «حمایت» می کند.

ابراز تمایل ولایتی برای کاندیداتوری و آغاز به کار سایت انتخاباتی

شنیده های خبرنگار «انتخاب» حکایت از آن دارد که برخی تلاش ها برای حضور ولایتی به عرصه انتخابات آغاز شده و او در این مورد ابراز تمایل کرده است ، اما اعلام کرده که نمی خواهد فعلاً به صورت رسمی در مورد حضورش در انتخابات صحبتی بکند.

دکتر علی اکبر ولایتی, علی اکبر ولایتی

این در حالی است که شنیده شده، ولایتی برخی از نزدیکانش را مامور به راه اندازی و سازماندهی ستادهای انتخاباتی کرده است.

وی چند روز پیش، با راه اندازی سایت شخصی اش، گمانه زنی ها در مورد آغاز فعالیت های انتخاباتی اش را تشدید کرد.

نکته جالب آنکه او دقیقاً همان سایت و دامینی که در ایام انتخابات 84 فعال کرده بود را راه اندازی کرده است، آنهم با شکل و شمایلی که بیشتر انتخاباتی و تبلیغاتی به نظر می رسد و طبعاً او نمی تواند راه اندازی این سایت را طبیعی و غیرمرتبط با مسائل انتخابات بخواند، چراکه فعال سازی این سایت با شمایلی انتخاباتی آنهم در شرایطی که او به جز روزهای انتخابات 84 سایت شخصی نداشته و تازه، همان سایت پس از اعلام کناره گیری او در همان ایام تعطیل شده، می تواند وجهه ای رسمی به فعالیت های انتخاباتی او بدهد.

هر چند او اخیراً در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از او در مورد احتمال کاندیداتوری اش در انتخابات ریاست جمهوری 92 سئوال کرده بود ، پاسخ داده بود که "به این سئول پاسخ نمی دهم"

از سوی دیگر، برخی اخبار نیز حکایت از آن دارد که ورود او باعث کناره گیری برخی کاندیداهای احتمالی می شود.

بیانیه کناره گیری به نفع هاشمی رفسنحانی ، می خواهم اخلاق را در سیاست نهادینه کنم

ولایتی در بیانیه ای که در سال 84 با موضوع «کناره گیری از کاندیداتوری» تهیه کرد ، آورده بود: در طول حیات سیاسی خود همواره كوشیده‌ ام تا با تأسی به فرامین شریعت محمدی (ص) و سیره ائمه اطهار (ع)، در عرصه‌ سیاست، به مبانی اخلاقی پایبند باشم. از این روی با حفظ احترام به همه‌ جریان‌های سیاسی داخل نظام و سایر نامزدهای محترم، خود را معرفی كرده و از نفی و تخریب دیگران پرهیز نمودم. حاصل آن بود كه با استقبال دلگرم ‌كننده شما مردم، وظیفه ‌ام سنگین‌تر شد؛ اما در این میان، با تكیه بر همان مبانی اخلاقی، چون احترام پیشكسوتان عرصه‌ مدیریت كلان كشور و روحانیت معزز را بر خود لازم می‌دانستم. لذا از ابتدا اعلام كردم كه در صورت ورود جناب آقای هاشمی رفسنجانی به عرصه‌ انتخابات (به عنوان فرد اصلح)، از صحنه كناره ‌گیری خواهم كرد.

وی در ادامه بیانیه خود، آورده بود: اینك كه ایشان ثبت‌نام كرده‌ اند، انصراف خود را از ادامه‌ فعالیت‌های انتخاباتی اعلام می ‌دارم. علیرغم اینكه ایشان بارها عدم تمایل خویش را به بازگشت به این سمت اعلام و متقابلاً از نامزدی اینجانب، در صورت اجماع بین ارزش‌ گرایان حمایت كرده بودند، كه البته هرگز چنین نشد. آمده بودم تا به سهم خود، اخلاق را در سیاست نهادینه كنم و اینك به عهد خود وفا می ‌نمایم..../انتخاب

 


ویدیو مرتبط :
علی اکبر ولایتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تحلیل سایت بلومبرگ درباره کاندیداتوری علی اکبر ولایتی/ تیم جوان و پر انرژی از وزرای احتمالی تاکتیک ولایتی



تحلیل سایت بلومبرگ درباره کاندیداتوری علی اکبر ولایتی/ تیم جوان و پر انرژی از وزرای احتمالی تاکتیک ولایتی

سایت بلومبرگ در گزارشی به بررسی جایگاه دکتر علی اکبر ولایتی در میان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم پرداخت.

 

کاندیداتوری علی اکبر ولایتی,درباره کاندیداتوری علی اکبر ولایتی

به گزارش خبرآنلاین در ادامه گزیده ای از این گزارش می آید: علی اکبر ولایتی در حال سخنرانی در سازمان ملل متحد به عنوان وزیر امور خارجه ایران بود که یک معترض با عجله به محل سخنرانی آمد و متن سخنرانی وی را گرفت و پاره کرد.

در حالیکه نیروهای امنیتی مرد معترض را از محل سخنرانی دور می کردند، ولایتی به آرامی در حالیکه دست خود را در جیب کرده بود منتظر ماند.

 «یکی از اعضای هیئت همراه ما یک نسخه از متن را به همراه داشت و بلافاصله برای من آورد"، "من به صفحه 10 متن رفتم و سخنرانی ام را ادامه دادم». ولایتی این خاطره را در برنامه تلویزیونی صدا و سیما که به بازخوانی حوادث دهه (1980) می پردازد، بازگو کرد.

این آمادگی در کنترل شرایط ممکن است از ولایتی نامزدی بسازد که مردم در ماه ژوئن به وی رأی داده و او را جانشین محمود احمدی نژاد کنند که به نوعی در نقطه مقابل وی قرار دارد. لفاظی های آتشین رئیس جمهور علیه اسرائیل و در حمایت از توسعه برنامه هسته ای به انزوای ایران افزوده است در حالیکه تحریم ها اقتصاد ایران را تحت فشار قرار داده و آمریکا و اسرائیل نیز ایران را به حمله نظامی تهدید می کنند.

ولایتی 67 ساله، که بعد از ترک وزارت امور خارجه در سال 1997 و انتصاب به عنوان مشاور آیت الله خامنه ای، کمتر در انظار عمومی ظاهر شده است، ناگهان در رسانه ها برجسته می شود و در طیف وسیعی از مسائل در کانون توجه قرار می گیرد.

انتخابات های اخیر ایران رقابت بین مدافعان محافظه کار جمهوری اسلامی و سیاستمدارانی که به دنبال تغییر در برخی از حوزه ها، از جمله رسانه های آزادتر، آزادی های بیشتر اجتماعی و تعامل بیشتر با غرب هستند را شامل می شود.

سیاستمداری معتدل

در این گزارش به نقل از یاسمین عالم نویسنده کتاب "دوگانگی در طراحی: نظام انتخاباتی ایران" آمده است: انتخاب یک "سیاستمدار معتدل" مانند ولایتی ممکن است به ذوب شدن یخ روابط ایران با غرب، حتی در شرایط عدم تغییرات اساسی در سیاست های طرفین، کمک کند. "از آنجا که مسائل سنگین در دیپلماسی، با لفاظی های خصمانه کمتر می تواند منجر به یک گفتگوی سازنده تر شود"

ولایتی در شمیران، در دامنه رشته کوه البرز در شمال تهران به دنیا آمد، و پزشک است. او پزشک اطفال از دانشگاه تهران است و تخصص بیماری های عفونی را از دانشگاه جانز هاپکینز در دهه 1970 به دست آورده است.

از وزیر خارجه سابق کشور، منوچهر متکی، و علی فلاحیان که در دهه 1990 وزیر اطلاعات بود نیز به عنوان نامزدهای احتمالی اسم برده می شود.

در این گزارش ابراز عقیده شده است: مشکل ولایتی این است که برای به دست آوردن شور و هیجان در اطراف او جاذبه کافی ندارد. با یک تیم جوان و پر انرژی از وزرای احتمالی در آینده، او قادر به افزایش اقبال عمومی در انتخابات خواهد بود. البته ولایتی اشاره کرده است او ممکن است این تاکتیک را استفاده کند.

وی در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس گفت: "برنده انتخابات نباید بگوید که من در مورد دفاع، اقتصاد، سیاست و امور خارجه، همه چیز می دانم و به نظر کارشناس ها احتیاجی ندارم. رئیس جمهور آینده باید تیم خود را به مردم معرفی کند و آن ها به تیم او رای بدهند."/خبرآنلاین