اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آرایش بازار دلار در اردیبهشت



 دلار که در فروردین، اولین بازدهی مثبت ماهانه از آذر سال گذشته را تجربه کرده بود، اردیبهشت را نیز با افزایش قیمت آغاز کرد. با این حال، در رابطه با آینده قیمت شاخص ارزی دو دیدگاه متفاوت در بازار وجود دارد: دسته‌ای به‌دلیل «متناسب بودن حجم ارز»، «فاصله معقول ارزش دلار در بازار داخلی با کشورهای همسایه» و «روند کم‌نوسان دلار در فروردین» انتظار افزایش قیمت خاصی را ندارند؛ حال آنکه دسته دیگری به‌دلیل «ورود تقاضای جدید به بازار» و «تحرکات معامله‌گران آتی» به روند افزایشی امید بسته‌اند.

 دلار در اولین ماه از سال 95 معادل 9/0 درصد رشد قیمت را تجربه کرد تا اولین افزایش ماهانه آن پس از 3 کاهش متوالی ثبت شود. روند افزایشی دلار به ابتدای اردیبهشت‌ماه نیز سرایت کرد و روز چهارشنبه، دلار با 3 تومان افزایش به قیمت 3 هزار و 473 تومان رسید. با وجود افزایش نسبی دلار در ابتدای سال 95، در رابطه با روند قیمتی این ارز در اردیبهشت دو دیدگاه متفاوت در بازار وجود دارد. یک دسته اعتقاد دارند که بازار به مسیر افزایشی ادامه خواهد داد، این دسته خود را در حالت آماده باش قرار داده‌اند.

 

برخی افزایش دلار در ابتدای اردیبهشت را به افزایش خریدهای این دسته نسبت داده‌اند. در مقابل دسته دیگری در بازار حضور دارند که معتقدند دلار در دومین ماه سال 95 کشش رشد بیشتر را نخواهد داشت. دلار در اولین روز اردیبهشت‌ماه نیز نتوانست مطابق انتظارات گروه اول حرکت کند و حال باید دید سرنوشت این ارز در ادامه این ماه چه خواهد بود. برخلاف دلار، سکه با وجود عوامل افزایشی، کار خود را در اردیبهشت‌ماه با کاهش قیمت آغاز کرد. در پنجمین روز هفته گذشته، سکه 2 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و 28 هزار تومان رسید. کاهش سکه در شرایطی به ثبت رسید که فلز گرانبهای داخلی در فروردین‌ماه 8/1 درصد افزایش قیمت را تجربه کرده و بهترین عملکرد در بین تمام سرمایه‌ها را به خود اختصاص داده بود.

دلار کم‌نوسان در فروردین
در اولین ماه از سال 95، دلار در بازه 3 هزار و 460 تومان تا 3 هزار و 520 تومان نوسان کرد و روزهای کم‌نوسانی را پشت سر گذاشت. فضای بازار ارز در 15 روز ابتدایی سال عمدتا حالت غیررسمی داشت و حجم معاملات پایین بود. به گفته فعالان، معامله‌گران در ابتدای سال از فضای نیمه تعطیل بازار استفاده کردند و توانستند این ارز را وارد کانال 3 هزار و 500 تومان کنند.

 

سقف قیمتی بازار نیز در همین بازه زمانی و در تاریخ 10 فروردین به ثبت رسید. در این روز، شاخص ارزی با 40 تومان رشد به قیمت 3 هزار و 520 تومان رسید. با شروع نیمه دوم فروردین‌ماه، فضای بازار رسمی‌تر شد و اثر بازیگران غیررسمی کاهش یافت تا نوسانات دلار نیز کاهش یابد؛ به‌طوری‌که دلار از 18 تا 28 فروردین در بازه 3 هزار و 470 تا 3 هزار و 493 تومان محبوس شد. دلار در اواخر فروردین وارد محدوده 3 هزار و 460 تومانی شد، هر چند نهایتا با قیمت 3 هزار و 470 تومان به معاملات خود این ماه پایان داد. ثبت این قیمت موجب شد که روند کاهشی شاخص ارزی قطع شود و اولین افزایش ماهانه آن از آذر 94 به ثبت برسد. پیش از این، دلار در 3 ماه زمستان 3 کاهش قیمت پیاپی را تجربه کرده بود. متوسط قیمت دلار در فروردین‌ماه نیز به 3 هزار و 480 تومان رسید.

اردیبهشت افزایشی؟
فعالان بازار ارز در رابطه با آینده قیمتی دلار در اردیبهشت‌ماه دو دیدگاه متفاوت دارند. دسته‌ای از معامله‌گران اعتقاد دارند که شاخص ارزی در اردیبهشت به‌دلیل ورود تقاضای جدید به بازار در مسیر افزایشی خواهد گرفت. به اعتقاد این دسته، تقاضای شرکت‌های تجاری برای خرید ارز از اوایل دومین ماه سال وارد بازار خواهد شد و زمینه افزایش قیمت را فراهم خواهد کرد. برخی از آنها نیز معتقدند معامله‌گران در 6 ماه ابتدایی سال 95 تمام تلاش خود را خواهند کرد که قیمت را در مسیر افزایشی قرار دهند. به گفته آنها، یکسان‌سازی احتمالی نرخ ارز در نیمه دوم سال 95 موجب می‌شود که معامله‌گران در ابتدای سال تمام تلاش خود را کنند که دلار را به محدوده بالاتری وارد کنند.

 

هدف از این عمل این است که دلار در محدوده قیمت بالاتری یکسان شود. برخی دیگر از فعالان اعتقاد دارند که دلار در اردیبهشت کاهش قیمت را تجربه می‌کند. به گفته آنها، حجم ارز در سال 95 در بازار به میزان مناسبی بوده و همین موضوع موجب شده قیمت نوسان خاصی را تجربه نکند. از سوی دیگر، در سال جاری ارزش دلار در مناطق مرزی با بازار داخلی اختلاف چندانی نداشته و همین عامل موجب شده که ارزی از بازار تهران خارج نشود. آخرین عاملی که نگاه‌های افزایشی را کمرنگ کرده به روند قیمتی شاخص ارزی مربوط بوده است. قیمت دلار از اواخر فروردین‌ماه از محدوده 3 هزار و 480 تومان خارج شد و پس از آن نتوانست یک بار دیگر وارد این محدوده شود. همین موضوع موجب شده سقف قیمتی دلار کمی کوتاه‌تر و انتظارات افزایشی در بازار کمی کمرنگ شود.

نوسان در کانال میلیونی
در اولین ماه سال 95، سکه تمام بهار آزادی در کانال میلیونی نوسان کرد. سکه تمام در فروردین‌ماه در بازه یک میلیون و 8 هزار تومان تا یک میلیون و 43 هزار تومان نوسان کرد. نوسانات فلز گرانبهای داخلی از نیمه دوم فروردین‌ماه بیشتر شد، این در حالی بود که در نیمه اول نوسانات سکه محدود بود و کف قیمتی آن نیز در 15 روز ابتدایی سال ثبت شد. سکه در تاریخ 8 فروردین با هزار تومان کاهش به قیمت یک میلیون و 8 هزار تومان رسید که کمترین قیمت آن در سال 95 بود. پس از این تا 16 فروردین، سکه نوسان خاصی را تجربه نکرد.

سکه از 17 تا 24 فروردین کاملا در مسیر افزایشی قرار گرفت؛ به‌طوری‌که 24 فروردین، به بالاترین قیمت از اواسط بهمن 93 رسید. سکه در بیست و چهارمین روز فروردین‌ماه با 4 هزار تومان افزایش به قیمت یک میلیون و 43 هزار تومان رسیده بود. پس از ثبت این قیمت، سکه تا حدی در مسیر کاهشی قرار گرفت و نهایتا با قیمت یک میلیون و 30 هزار تومان به کار خود پایان داد. ثبت این قیمت موجب شد سکه تمام در اولین ماه بهار افزایش 8/1 درصدی را تجربه کند که بیشترین بازده در بین 3 بازار سرمایه‌گذاری بود. بورس تهران نیز در فروردین 95 با زیان 2/2درصدی مواجه شد و شاخص دلار 9/0 درصد رشد داشت. به گفته فعالان، رشد نسبی دلار و ماندن اونس بالای مرز هزار و 200 دلار از جمله عواملی بودند که به بازدهی سکه کمک کردند.

 

البته برخی تقاضاهای مناسبتی چون روز مادر نیز در رشد قیمت سکه موثر بودند. البته در تمام مدت فروردین‌ماه، ارزش بازاری سکه بسیار بیش از ارزش ذاتی آن بود. با این حال در اولین روز اردیبهشت، سکه متناسب با عوامل بنیادی حرکت نکرد تا حباب قیمت آن کاهش پیدا کند. با وجود کاهش جزئی ابتدای اردیبهشت در رابطه با روند قیمتی فلز گرانبهای داخلی در دومین ماه سال دیدگاه مشخصی وجود ندارد. بیشتر ابهام بازار مربوط به روند قیمتی اونس در بازارهای جهانی است؛ به گفته فعالان، برخی معامله‌گران سکه با توجه به ابهام اونس ترجیح داده‌اند با احتیاط بیشتری معاملات خود را انجام دهند. این در حالی است که برخی معامله‌گران سکه چشم به بازار ارز دوخته‌اند و انتظار دارند که با افزایش دلار، سکه نیز با رشد قیمت مواجه شود.

 اخباراقتصادی ,خبرهای  اقتصادی, قیمت دلار

 

 اخباراقتصادی ,خبرهای  اقتصادی, قیمت دلار


 اخباراقتصادی  -  دنیای اقتصاد


ویدیو مرتبط :
بررسی و پیش بینی بازار ارز | جزئیات بازار ارز؛ چرا قیمت دلار تهران زیر قیمت دلار هرات است؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازار سیاه فیلم های موبایلی حوادث لیبی برای خبرنگاران؛ هر ثانیه 100 دلار



رسانه ها از فروش فیلم های موبایلی حوادث لیبی به بهای گزافی به رسانه ها خبر می دهند.به گزارش عصر ایران  ، روزنامه القدس العربی چاپ لندن نوشت: اتباع خارجی فراری از لیبی، فیلم های موبایلی خود را به بهای هر ثانیه 100 دلار به خبرنگاران خارجی می فروشند.

 

این روزنامه ادامه می دهد: گذرگاه مرزی تونس و لیبی پس از آغاز ناآرامی و جنگ داخلی در لیبی، شاهد ورود روزانه هزاران نفر از اتباع کشورهای مختلف برای فرار از جنگ و خون ریزی بود.

تاکنون شمار زیادی از اتباع خارجی از لیبی وارد تونس شده اند و در خط مرزی اسکان موقت یافته اند. بخش زیادی از این افراد که شمار آنها بیش از 100 هزار نفر است کارگران مصری هستند.

با این حال در این میان، بازار داغ واسطه گری و دلالی فیلم های موبایلی نیز ایجاد شده است. هم اکنون هر یک ثانیه فیلم های موبایلی به قیمت یک صد دلار به خبرنگاران خارجی فروخته می شود.

بهای فیلم هایی موبایلی زمانی به این اندازه افزایش یافته است که نیروهای نظامی دولتی در لیبی در هفته های اخیر به توقیف گوشی های موبایل کارگران خارجی و افرادی که خواهان خروج از لیبی هستند می پردازند.

به نیروهای نظامی حامی قذافی دستور داده شده تا بازرسی از گوشی های موبایل و کشف فیلم های درگیری را نیز در برنامه خود داشته باشند.

دلالان فیلم های موبایلی، این فیلم ها را از پناهجویان و افرادی که از لیبی به سمت تونس فرار کرده اند خریداری و در معرض فروش خبرنگاران خارجی مستقر در گذرگاه مرزی تونس و لیبی قرار می دهند.

از سوی دیگر قاچاقچیان انسان نیز در این گذرگاه مرزی فعال شده اند. آنها با دریافت 3500 دلار ، مسئولیت انتقال خبرنگاران به داخل خاک لیبی و بازگشت آنها را متقبل می شوند.

هم اکنون نیروهای حامی قذافی، کنترل غرب لیبی و گذرگاه مرزی این کشور با تونس را در اختیار خود دارند.

این در حالی است که شرق لیبی و گذرگاه های مرزی این کشور با مصر در کنترل کامل مخالفان است. بسیاری از خبرنگاران خارجی از این طریق وارد خاک لیبی شده و فعالیت های مخالفان را پوشش خبری می دهند.

به همین هم اکنون برخلاف شرق لیبی که خبرنگاران حضور دارند و به صورت حرفه ای اقدام به فیلم برداری و عکس برداری می کنند در غرب لیبی و مناطق هم مرز با تونس خالی از خبرنگاران خارجی است و فیلم های موبایلی از حوادث لیبی ارزش دو چندانی پیدا می کنند.

این در حالی است که پیش از این وزارت امور خارجه لیبی در بیانیه نسبت به ورود غیرقانونی خبرنگاران خارجی به خاک لیبی هشدار داده بود.

لیبی تا هفته پیش تمامی رسانه های خارجی را از فعالیت در این کشور منع می کرد اما همزمان با افزایش انتشار خبرهای بسیاری از کشتار و سرکوب خونین و وحشیانه معترضین و مخالفین به نقل از منابع مختلف و غیررسمی، دولت لیبی تصمیم گرفت تعدادی از خبرنگاران خارجی را به طرابلس دعوت کند تا به گفته خود واقعیت های لیبی را گزارش دهند.

با این وجود دولت لیبی روز جمعه گذشته و همزمان با تظاهرات مخالفان پس از نمازجمعه شهر طرابلس، خبرنگاران خارجی را از حضور در شهر منع کردند چرا که به گفته آنها ممکن است اعضای القاعده به آنها آسیب بزند.

مقامات خارجی بارها در گفت وگو با این خبرنگاران خارجی ضمن تاکید بر آرامش در بخش اعظم مناطق لیبی و شهر طرابلس، مدعی شده اند خبرهای رسانه های خارجی درباره بمبماران معترضین با استفاده از هواپیما و کاربرد سلاح گرم برای مقابله با تظاهرات مسالمت آمیز دروغ هستند.

با این حال پس از خروج مناطق عمده شرق لیبی و شهرهای مهمی چون طبرق و بنغازی از کنترل نیروهای قذافی، شمار زیادی از خبرنگاران خارجی از طریق مرز مصر، وارد شرق لیبی شدند و ساعت به ساعت، پیروزی ها و مواضع مخالفان را منعکس می کنند.

این وضعیت تاثیر بسیاری بر آگاهی افکار عمومی لیبی و جهانیان در مقابل اظهارات مقامات دولتی این کشور داشته است.

مقامات لیبی بارها مدعی شده اند که مخالفین، اعضای القاعده و پیرو اسامه بن لادن هستند که برای ایجاد دولت خلافت اسلامی تلاش می کنند. با این حال با بازتاب تحولات و اظهارات مخالفین، این دروغ دولتمردان لیببی مشخص شده است.

در ابتدای آغاز اعتراضات و مخالفات های مسالمت آمیز و سرکوب خشن دولتی آنها، به دلیل نبود هیچ خبرنگار خارجی یا شبه مستقلی در لیبی، خبرنگاران خارجی راهی گذرگاه های مرزی لیبی با دو کشور همسایه خود یعنی مصر و تونس شدند تا هم روایت کارگران خارجی فراری از لیبی از حوادث این کشور را منتقل کنند و هم فیلم های ضبط شده برخی از آنها توسط گوشی های موبایل را برای پخش ارسال کنند.

اما نحوه انتقال این فیلم ها توسط کارگران فراری، زمانی مهمتر می شود که دولت لیبی بارها در مناطق ناآرام و شاهد اعتراضات، ارتباطات تلفنی و اینترنتی را قطع کرد و همین عامل باعث شد در مقاطعی ، امکان ارسال فیلم های موبایلی به اینترنت و انتشار آنها وجود نداشته باشد.

بخش عمده فیلم های پخش شده از حوادث و درگیری های لیبی از شبکه های خبری معروف جهان حاصل فیلم برداری حوادث و ناآرامی ها به وسیله گوشی های موبایل و انتشار آنها توسط اینترنت است.../عصر ایران