اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آخوندی: پولی برای خرید هواپیما نداریم



اخبار,اخبار اقتصادی,عباس آخوندی

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که امکان خرید هواپیما را نداریم، گفت: برای خرید 500 فروند هواپیما جهت توسعه ناوگان هوایی نیازمند 50 میلیارد دلار پول هستیم، چون این مبلغ در ایران وجود خارجی ندارد بنابراین به سراغ روش اجاره به شرط تملیک رفته‌ایم.

عباس آخوندی اظهار کرد: سیستم ناوگان هوایی کشورمان جزو فرسوده‌ترین و مسن‌ترین ناوگان هوایی دنیاست و امسال که توانسته‌ایم عمر این ناوگان را یک سال کاهش دهیم، به میانگین 20 سال رسیده‌ایم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اگر بخواهیم به دنبال خرید هواپیما برویم این امکان برای کشورمان فراهم نیست چون برای توسعه ناوگان هوایی دور و متوسط برد، 400 فروند و برای توسعه ناوگان هوایی کوتاه برد با هدف استفاده در فرودگاه‌های کوچک داخلی نیز حداقل 100 فروند و در مجموع 500 فروند هواپیما نیاز است که با یک حساب سرانگشتی مجموعا 50 میلیارد دلار برای تامین آن‌ها نیاز داریم؛ در حالی که این میزان پول اصلا در ایران وجود خارجی ندارد؛ بنابراین به سراغ روش اجاره به شرط تملیک (لیزینگ) رفته‌ایم.

وی با بیان این‌که مذاکراتی در این خصوص با کشورهای سازنده هواپیما داشته‌ایم و امیدواریم اتفاقات خوبی در این زمینه در سال 2016 رخ دهد، افزود: در حوزه ناوگان ریلی سرمایه‌گذاری خارجی راحت‌تر امکان‌پذیر است ما هم می‌توانیم به صورت لیزینگی ناوگان ریلی بخریم و هم امکان تشکیل شرکت‌های مشترک از سوی سرمایه‌گذاران خارجی با شرکت‌های ایرانی وجود دارد؛ ضمن اینکه سرمایه‌گذاران می‌توانند در حوزه ناوگان ریلی به صورت BOT نیز ورود یا در ایران شرکت حمل و نقل ریلی تأسیس کنند.

وی یادآور شد:  127 هزار کامیون بین 25 تا 40 سال سن داریم در حالی که کامیون‌ها عمدتا بعد از 10 سال فرسوده می‌شوند. این تعداد کامیون فرسوده کشورمان، مصرف سوخت بسیار بالایی هم دارند به طوری که در هر 100 کیلومتر، 60 لیتر گازوئیل مصرف می‌کنند حال آنکه کامیون‌های زیر 10 سال سن، در هر 100 کیلومتر 30 لیتر گازوئیل می‌سوزانند. به عبارت دیگر هزینه‌ای که دارندگان کامیون‌های فرسوده برای گازوئیل پرداخت می‌کنند در هر دو سال معادل قیمت خود کامیون است. البته برای جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه نیز دستمان از نظر قانونی کاملا باز و هر روش و مدلی که سرمایه‌گذار پیشنهاد دهد، قابل بررسی و انجام است.

وزیر راه و شهرسازی درباره حمل‌ونقل دریایی نیز گفت: در چند ماه اخیر لاینرهای خارجی شروع به پهلوگیری مستقیم در بنادر ایران کرده‌اند در حالی که تا پیش از این، همگی به بنادر جنوب خلیج فارس می‌رفتند و از آنجا کالاها با کشتی‌های فیدری به بنادر ایران حمل می‌شد؛ اما در حال حاضر 16 کشتی لاینری مستقیما به بنادر ایران می‌آیند که با این اقدام، هزینه‌های کشتی‌رانی و حمل و نقل دریایی ایران کاهش یافته است.

آخوندی ادامه داد: اما برای آنکه بتوانیم فضای رقابت کشتی‌ها و شرکت‌های کشتی‌رانی ایرانی را با لاینرهای خارجی ـ با توجه به قدرت مالی طرف‌های خارجی ـ فراهم کنیم به جای آنکه تسهیلات خاصی به ایرانی‌ها بدهیم به خارجی‌ها اعلام کرده‌ایم که اگر می‌خواهند در بنادر ایران پهلو بگیرند، باید 50 درصد کالاهای ایران و 50 درصد کالاهای کشورهای دیگر را با خود حمل کنند تا از بنادر ایران به مقاصد کشورهای منطقه "ترانشیپ" یا "ترانزیت" شود تنها در این صورت است که از لاینرهای خارجی حمایت کرده و به آنها "ویندو" می‌دهیم.

به گفته آخوندی، برای ساخت فرودگاه تهران با سرمایه‌گذار خارجی صحبت کرده‌ایم که به جاهای خوبی رسیده‌ایم. همچنین ساخت ترمینال سلام فرودگاه امام خمینی (ره) که با بهره برداری از آن در سال آینده، سالانه 5 میلیون مسافر به حجم مسافرتی آن افزوده می‌شود را در دست اقدام داریم. ضمن اینکه برای ساخت ترمینال دوم این فرودگاه با ظرفیت سالانه 25 میلیون مسافر با فرانسوی‌ها به توافق رسیده‌ایم.

وی به موضوع ساخت فرودگاه بین المللی جدید مشهد اشاره کرد و گفت: برای ساخت این فرودگاه نیز با یک شرکت فرانسوی دیگر در حال رایزنی هستیم.

آخوندی پروژه‌های ریلی را یادآور شد و افزود: چند پروژه اصلی در بخش زیرساخت ریلی داریم که مهم‌ترین آن برقی‌کردن قطار تهران- مشهد است و 2 میلیارد دلار سرمایه می‌خواهد؛ با بهره‌برداری از این پروژه، سرعت قطارهای تهران مشهد به 180 کیلومتر در ساعت می‌رسد. پروژه اولویت‌دار ریلی دیگر نیز برقی کردن قطار گرمسار -اینچه برون است که برای ساخت آن به یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم.

وی ادامه داد: در بخش ناوگان ریلی به دنبال خرید دو هزار و 800 واگن مسافری هستیم که اگر خرید هر واگن یک میلیون و 200 هزار دلار هزینه داشته باشد در مجموع بیش از سه میلیارد دلار پول می‌خواهد. همچنین به دنبال خرید پنج هزار واگن باری هستیم.

 

اخبار اقتصادی - تسنیم


ویدیو مرتبط :
گفتگوی هیراد حاتمی با عباس آخوندی/ماجرای هواپیما

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخوندی:لحظه توافق فرا رسیده است/زمان خرید 400 فروند هواپیما



اخبار,اخبار اقتصادی, تحریم های ایران

وزیر راه و شهرسازی درباره نتیجه مذاکرات هسته ای می گوید:ممکن است در آخرین لحظات شگفتی هایی رخ دهد،اما ما معتقدیم لحظه توافق فرا رسیده است.

وزیر راه و شهرسازی از سفارش خرید 400 فروند هواپیما در سالهای آینده خبرداد.

 عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با هفته نامه فرانسوی لوپوئن با تاكید بر اینكه حتی در زیر تحریم ها نیز سیستم حمل و نقل ما به طور كامل فعال بود، با وجود محدودیت‌ها، ما كنترل كامل حریم هوایی و سیستم حمل و نقل هوایی خود را داشتیم، بیان داشت: در سال گذشته تعداد پروازهای بین المللی از حریم هوایی ایران به 2 برابر افزایش یافت و پروازهای بین المللی در تهران 18 درصد بیش از سال گذشته بوده است.

وی در پاسخ به این سؤال كه دیپلماسی فرانسه در مذاكرات هسته ای با ایران بسیار بیشتر از مذاكره كنندگان امریكا سختگیری از خود نشان می دهد، آیا شركت های فرانسوی بهای این سخت گیری را با بیرون ماندن از بازار ایران خواهند پرداخت؟گفت: به هیچ وجه، این طبیعی است كه در مذاكرات هر كس نظر خود را بیان كند. اما ما در آستانه یك تغییر عمده سیاسی و اقتصادی برای ایران و جهان هستیم.
وی ادامه داد: بر خلاف آنچه كه من در این طرف و آن طرف می خوانم، روابط ما با فرانسه خوب و حتی عالی است. ما در پاریس به خوبی مورد استقبال دولت قرار گرفتیم. همه مایل به باز كردن یك صفحه جدید در روابط دوجانبه هستند.


آخوندی در خصوص رقابت شركت های فرانسوی با همتایان آمریكایی خود برای سرمایه گذاری های بسیار بالا در بازار ایران اظهار داشت: شركت های فرانسوی برای بازگشت به ایران كاملا آماده هستند، به خصوص برخی از آن ها در حال حاضر با این بازار بسیار آشنا هستند. حتی در سال های اخیر، تماس های تجاری، قانونی و شفافی صورت گرفته است. برخی دیگر از شركت ها به زمان بیشتری برای ایجاد روابط دراز مدت نیاز دارند و این قابل درك است. در كل روابط تجاری فرانسه و ایران خوب است. این تاخیرفرانسه برای ورود به بازار ایران فقط یك بلوف و بخشی از بازی است.


این عضو كابینه تدبیر و امید در خصوص نیازهای ایران امروز با اشاره به اینكه ما كشوری توسعه نیافته نیستیم، ابراز داشت: حتی در زیر تحریم ها نیز سیستم حمل و نقل ما به طور كامل فعال بود، با وجود محدودیت ها، ما كنترل كامل حریم هوایی و سیستم حمل و نقل هوایی خود را داشتیم.


وی افزود: در سال گذشته به دلیل اوضاع عراق، تعداد پروازهای بین المللی از حریم هوایی ایران به 2 برابر افزایش یافت و ما خود را با این وضعیت كاملا وفق دادیم. به عنوان مثال، پروازهای بین المللی در فرودگاه تهران 18درصد بیش از سال گذشته است و این فقط یك آغاز است. نیازعمده ای به نوسازی ناوگان داریم. ناوگان هوایی ما در حال حاضر دارای 247 هواپیما است. متوسط سن آن ها 20سال است، بنابراین باید ناوگان جدید جایگزین شود. در سال های آینده نزدیك به 400 فروند هواپیما سفارش خواهیم داد.


آخوندی در پاسخ به این سؤال كه اگر مذاكرات به توافق منتهی نشود، توضیح داد: ممكن است در آخرین لحظات شگفتی هایی رخ دهد، اما معتقد هستیم كه لحظه توافق فرا رسیده است. آخرین دقایق مذاكرات همیشه حساس ترین لحظات است در هر حال جامعه بین المللی پس از توافق بسیار متفاوت تر از آنچه ما امروز می شناسیم خواهد بود.


وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی در خصوص اینكه "چنانچه تاثیر سیاست باز شدن روابط به سرعت نمایان نشود، مردم ایران چه واكنشی نشان خواهند داد؟" مردم ایران برنامه راهبردی ما را درك می كنند. آنها می دانند كه ما صادقانه تمایل به پیشرفت و حركت به جلو داریم. مسلما فراز و نشیب هایی وجود خواهد داشت و نمی توان انتظار داشت كه همه چیز در یك لحظه حل شود. دولت ایران دارای چشم انداز بلند مدت است و این مسئله كمك می كند كه بتوانیم جزئیات ناراحت كننده را رد كنیم و خوشبینانه جلو برویم .


وزیر راه و شهرسازی در سفر سه روزه پاریس ضمن سخنرانی در آكادمی دیپلماتیك بین المللی با موضوع اقتصاد ایران در چشم‌انداز لغو تحریم‌های بین‌المللی با رئیس اجرایی گروه ایرباس و وزیر مسكن فرانسه و دبیر دولت فرانسه در امور حمل ونقل دیدار و مذاكره كرد.


هدف ایران از شركت در این نمایشگاه مذاكره و گفت وگو با عرضه‌كنندگان درجه یك ناوگان هوایی در جهان به منظور تشویق فروش هواپیما به ایران و همچنین دعوت به سرمایه‌گذاری در توسعه فرودگاه‌ها به ویژه در بخش تجهیزات ناوبری است.


پنجاه و یكمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع هوانوردی بورژه (حومه پاریس) از ۱۵ تا ۲۱ ژوئن ۲۰۱۵ برگزار می‌شود.


۲۲۵۰ شركت كننده با به نمایش گذاشتن موقعیت، محصولات جدید، هواپیماها و رویدادهایشان در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.


وزیر راه و شهرسازی در سفر سه روزه به فرانسه علاوه بر مذاكره با وزیر مسكن و دبیر دولت دولت فرانسه در امور حمل ونقل با رئیس شركت ایر فرانس.ك ال ام، رئیس فرودگاه پاریس ومدیران ارشد شركت‌های حاضر در نمایشگاه دیدار و مذاكره داشت.

 

اخبار اقتصادی - خبرآنلاین